CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
https://zapodaj.net/0889c4e95bc06.jpg.html
Mamy pecherzyk
Myslalam, ze cos wiecej zobacze
Troche jestem zawiedzionaMarya, jagodowa91, palusia171 lubią tę wiadomość
-
12 pazdziernika mam wizyte na NFZ
klauuudia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny właśnie tez się miałam pytać. Czy macie mdłości? Wydaje mi się ze przy młodym na tym etapie już je miałam a tu na razie cisza. Wręcz przeciwnie, chodzę głodna i ciagle podjadam.
Co do wizyt to ja myśle ze do lekarza wybiorę się dopiero za 2 tygodnie. Będę wtedy w 7tc wiec jeśli wszystko będzie Ok to na tym etapie powinno już być serduszko.
-
Anitka201 wrote:Dziewczyny właśnie tez się miałam pytać. Czy macie mdłości? Wydaje mi się ze przy młodym na tym etapie już je miałam a tu na razie cisza. Wręcz przeciwnie, chodzę głodna i ciagle podjadam.
Co do wizyt to ja myśle ze do lekarza wybiorę się dopiero za 2 tygodnie. Będę wtedy w 7tc wiec jeśli wszystko będzie Ok to na tym etapie powinno już być serduszko.
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i zmykam spac z kurkamiDobranoc :*
-
Anitka201 wrote:Dziewczyny właśnie tez się miałam pytać. Czy macie mdłości? Wydaje mi się ze przy młodym na tym etapie już je miałam a tu na razie cisza. Wręcz przeciwnie, chodzę głodna i ciagle podjadam.
Ja na razie nie mam, ale w pierwszej ciazy zaczely mi sie dopiero w 7 tygodniu - choc mdlosciami ciezko to bylo nazwac, trzema slowami - rzygalam jak kot do 14 tygodnia i to wiele razy dziennie o kazdej porze -
klauuudia wrote:Alusiek właśnie pisałaś że wiąże się to z Twoim miejscem zamieszkania...
Jesteś za granica?
Tak, a tu ciazy praktycznie nie uznaja (w sensie nie beda robic usg czy ratowac ciazy) do 12 tygodnia. Mam wizyte u lekarza jutro ale to tylko po to zeby ich poinformowac ze jestem w ciazy (uwierza mi na slowo, bez wykonywania zadnych testow) i zeby mnie do poloznej umowili (bo tutaj jezeli wszystko jest ok z ciaza to tylko polozna ja prowadzi) -
To gdzie mieszkasz jeśli mogę zapytać? Przykre to bardzo... Ja mieszkam w Niemczech i jak zaszłam w pierwszą ciążę pan doktor był okropny tyle że ja powiedziałam że po prostu nie dostałam okresu ciążę rączek wykluczam itp choć doskonale wiedzialam że jestem w końcu się staralismy i zrobili mi USG . Też slyszalam właśnie że oni dziwnie do tego podchodzą... i dlatego to wszystko.
Później znalazlam innego lekarza bo ten był okropny i szczerze powiedziawszy jestem teraz bardzo zadowolona choć nie jest lekarzem 5 gwiazdek zdaje sobie z tego sprawę ale mam ż nią dobry kontakt a to ważne w ciąży ...