X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży Wogole nie miałam mdłości teraz póki co też nie ale to się jeszcze może zmienić bo to bardzo wcześnie.
    Wieczorami bóle podbrzusza miesiaczkowe ż umiarkowanych do silnych i często czarno mi się robi przed oczami. Narazie tak samo jak w pierwszej.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz do 12 tygodnia nie podtrzymuje ciazy.
    Co do mdłości to przy pierwszej ciazy przez 1 trymestr schudłam 5 kg. Nie byłam w stanie nic zjeść.
    Dzisiaj niania musiała wziąć wolne wiec byłam z młodym w domu. Zajechał mnie, brzuch boli już od 14.

• paulen Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jutro mam USG :D strasznie jestem podekscytowana a zarazem przerażona, że nic na usg nie wyjdzie :( trzymajcie kciuki!

Mdłości nie mam, ale piersi bolą tak, że aż łzy w oczach mam i nie pozwalam się przytulić :( krzyże bolą i spaaaaaaałabym cały. czas

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka I Welonka ja mam wizytę 12. 10 :)

W pierwszej miałam mdłości i wymioty ale tak od ok 10 tyg do 16

Na razie zmęczenie i pobolewanie podbrzusza i czasem krzyże.

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulen bedzie dobrze nie stresuj sie :D trzymam kciuki oczywiscie :)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja w Anglii mieszkam i o ile w pierwszej ciazy mialam 10 wizyt u poloznej tak w drugiej juz jest tylko 7 na cala ciaze i tylko dwa usg. Pierwsze w okolicach 12 tyg a drugie w 20 tyg. Ale to oczywiscie jak ciaza nie jest zagrozona i mam nadzieje ze moja wlasnie taka bedzie

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alusiek to naprawdę współczuję... A nie ma opcji żeby coś dopłacić i wtedy USG na każdej wizycie? Ja tak zrobilam bo refundowane tylko 3...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile tu się dzieje! Faktycznie coś ze strona nie tak od wczoraj. Wczoraj byłam prywatnie pęcherzyk rośnie, rozwija się zarodek i 12 paź mam wizytę na nfz a 16 paź prywatnie. Mam nadzieje że serdusio będzie. Ciągle boli mnie podbrzusze jak w 1 dzień okresu, krzyże masakra cycki i mdłości czasami mam... plus do tego kręci mi się w głowie i źle się czuje jak na grypę... i ciągle śpię. Ciągle latam do wc czy nie ma krwi... tak się boję że stracę maleństwo po prawie 3 latach starań. Eh byle do tego 12. Dostałam pierwsze zdjęcie malucha! Pamiątka będzie cudowna.

jagodowa91 lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane

23.01 doppler
    30.01 skan+ diablo
    13.02 skan
    16.02 🏥 wywołanie porodu

preg.png[/url]
  • Ha Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra też mieszka w Anglii i miesiąc temu urodziła. Miała tylko 2 usg, nawet jak 3 razy krwawiła w pierwszym trymestrze nikt nie był w stanie jej pomóc. Powiedzieli, że albo ciąża się utrzyma albo nie. Całą ciążę miała tylko kontakt z położną, z którą spotykała się bibliotece. Sam poród też pozostawił wiele do życzenia. Nikt na izbie przyjęć nie zrobił jej usg ... Z sączącymi wodami płodowymi odesłali ją do domu do którego musiała dojechać ponad 40 km. Gdy po namowach mojej mamy wróciła z powrotem do szpitala przyjeli ją i stopniowo zaczęli wywoływać poród. Męczyła się pawie 24h po czym okazało się, że dziecko jest ułożone poprzecznie i nie była w stanie urodzić. Położna stwierdziła, że dziecko ułożone jest główką w dół i tego się trzymali. Usg wykonali dopiero po 24h skurczy, gdzie siostra już z bólu ledwo funkcjonowała i wtedy podjęli decyzje o cesarce.
    No to się rozpisałam ...

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha o Boże szok szok szok :/ :/ :/ biedna ...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mieści mi się to w głowie naprawdę... przecież mamy 21 wiek do cholery!!

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 12.10 wizytuję :D

PaulaG, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Wonderland Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Co prawda Belly pokazuje mi termin na 30 maja, ale wolałabym dołączyć do Was, bo na majówkach dziewczyny już dużo bardziej zaawansowane. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :) Od dwóch dni męczą mnie mdłości i witam się z porcelaną (chociaż teraz silniejsze mdłości mam po południu, nie rano jak w pierwszej ciąży). Do lekarza wybieram się 11 - to będzie skończony 7tc, więc liczę już na serduszko <3

Madzik84, Alusiek84, klauuudia, Marya, Barbarka1984, Anitka201 lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, wcale mnie to nie dziwi. W pierwszej ciazy tez moja polozna sie upierala ze jest glowka w dol. 10 dni po terminie poszlam na wywolanie ciazy. Dostalam oksytocyne i skurcze sie zaczely akurat jak konczyly sie wizyty w szpitalu i maz musial wracac do domu. Cala nac skurcze co minute a ja nie mialam zadnego rozwarcia. W koncu o 6 rano przeciesli mnie na porodowke i moglam zadzwonic po meza ale rozwarcie tylko na 1 palec... robili mi masaz szyjki i przebili wody a tu dalej nic... w koncu o 9 rano zaproponowali mi znieczulenie od pasa w dol. Zgodzilam sie bo nie moglam juz wytrzymac z bolu a mowili ze nie zanosi sie na szybki porod. Podczas sprawdzania rozwarcia poczuli paluszki i stwierdzili ze moja corcia trzyma raczke na glowce a ze o i czegos takiego wczesniej nie widzieli to zaczely sie pielgrzymki lekarzy, poloznych i konsultantow i proby przesuniecia raczki bo mala by sama nie wyszla inaczej. W koncu o 15 przyszedl jakis jeden madry lekarz i stwierdzil ze zrobi usg a tam sie okazalo ze mala jest glowka do gory! No i od tamtej pory casarka na szybko i o 15.51 urodzila sie moja coreczka. 11 dni po terminie. A gdyby robili jeszcze jedno usg okolo 39 tyg to nie musialabym przechodzic przez to wszystko.
    Najsmieszniejsze jest to ze podczas wizyty u poloznej gdzies okolo 31 tygodnia studentka poloznictwa mnoe badala i powiedziala ze dziecko jest glowka do gory ale moja polozna sie upierala ze nie a podczas porodu ta sama studentka sie mna zajmowala. Jak przyszla po porodzie do mnie to jej powiedzialam ze jedyna sie poznala ze mala byla glowka do gory i ze bedzie fantastyczna polozna :-) Biedna sie ze wzruszenia poplakala :-)

Ale sie spisalam ;)

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Wonderland :-)

Wonderland lubi tę wiadomość

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Alusiek to naprawdę współczuję... A nie ma opcji żeby coś dopłacić i wtedy USG na każdej wizycie? Ja tak zrobilam bo refundowane tylko 3...
    Niestety nie ma takiej mozliwosci poniewaz wizyty sa z polozna a ona usg nie zrobi a i nie maja sprzetu w przychodni. Mozna sie umowic na usg prywatnie ale to jest bardziej po to zeby sie dowiedziec o plec (bo u nas normalnie nie mowia) albo zeby sibie w 3d albo 4d poogladac

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc powiem Ci szczerze że się zdenerwowalam i to bardzo. Jak tak można? Nie wiem nie rozumiem dlaczego to tak wszystko wygląda :/ straszne naprawdę :(
    Przyjedź do mnie na ten okres ciąży ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett jak podchodzisz do tematu dźwignia? No bo w naszym przypadku to raczej nieuniknione jest... ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Więc powiem Ci szczerze że się zdenerwowalam i to bardzo. Jak tak można? Nie wiem nie rozumiem dlaczego to tak wszystko wygląda :/ straszne naprawdę :(
    Przyjedź do mnie na ten okres ciąży ;)
    Dziekuje Ci, kochana jestes, ale ja juz sie przyzwyczailam i jakos to zniose, byle moja fasolka zdrowa byla :-)

klauuudia lubi tę wiadomość

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję Wam i życzę spokojnych ciąż :)
    klauuudia nie wiem czy dobrze pamiętam ale jesteś po cc? Jak Twoja blizna co lekarz mówił? Jestem po 2 cc i chciałbym trzeciego maluszka o ile się uda. Jak byłam na kontroli u lekarza po porodzie mówił że cienka blizna i odradzal kolejna ciążę - była to wizyta na NFZ gorszy sprzęt. Później byłam u jeszcze innego lekarza z dobrym usg i stwierdził że z blizna jest ok i jeśli będę w ciąży to na pewno 3 cc i że nie widział w swojej karierze rozejscia blizny.

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ