X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży Wogole nie miałam mdłości teraz póki co też nie ale to się jeszcze może zmienić bo to bardzo wcześnie.
    Wieczorami bóle podbrzusza miesiaczkowe ż umiarkowanych do silnych i często czarno mi się robi przed oczami. Narazie tak samo jak w pierwszej.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz do 12 tygodnia nie podtrzymuje ciazy.
    Co do mdłości to przy pierwszej ciazy przez 1 trymestr schudłam 5 kg. Nie byłam w stanie nic zjeść.
    Dzisiaj niania musiała wziąć wolne wiec byłam z młodym w domu. Zajechał mnie, brzuch boli już od 14.

• paulen Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jutro mam USG :D strasznie jestem podekscytowana a zarazem przerażona, że nic na usg nie wyjdzie :( trzymajcie kciuki!

Mdłości nie mam, ale piersi bolą tak, że aż łzy w oczach mam i nie pozwalam się przytulić :( krzyże bolą i spaaaaaaałabym cały. czas

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka I Welonka ja mam wizytę 12. 10 :)

W pierwszej miałam mdłości i wymioty ale tak od ok 10 tyg do 16

Na razie zmęczenie i pobolewanie podbrzusza i czasem krzyże.

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulen bedzie dobrze nie stresuj sie :D trzymam kciuki oczywiscie :)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja w Anglii mieszkam i o ile w pierwszej ciazy mialam 10 wizyt u poloznej tak w drugiej juz jest tylko 7 na cala ciaze i tylko dwa usg. Pierwsze w okolicach 12 tyg a drugie w 20 tyg. Ale to oczywiscie jak ciaza nie jest zagrozona i mam nadzieje ze moja wlasnie taka bedzie

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alusiek to naprawdę współczuję... A nie ma opcji żeby coś dopłacić i wtedy USG na każdej wizycie? Ja tak zrobilam bo refundowane tylko 3...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile tu się dzieje! Faktycznie coś ze strona nie tak od wczoraj. Wczoraj byłam prywatnie pęcherzyk rośnie, rozwija się zarodek i 12 paź mam wizytę na nfz a 16 paź prywatnie. Mam nadzieje że serdusio będzie. Ciągle boli mnie podbrzusze jak w 1 dzień okresu, krzyże masakra cycki i mdłości czasami mam... plus do tego kręci mi się w głowie i źle się czuje jak na grypę... i ciągle śpię. Ciągle latam do wc czy nie ma krwi... tak się boję że stracę maleństwo po prawie 3 latach starań. Eh byle do tego 12. Dostałam pierwsze zdjęcie malucha! Pamiątka będzie cudowna.

jagodowa91 lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Ha Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra też mieszka w Anglii i miesiąc temu urodziła. Miała tylko 2 usg, nawet jak 3 razy krwawiła w pierwszym trymestrze nikt nie był w stanie jej pomóc. Powiedzieli, że albo ciąża się utrzyma albo nie. Całą ciążę miała tylko kontakt z położną, z którą spotykała się bibliotece. Sam poród też pozostawił wiele do życzenia. Nikt na izbie przyjęć nie zrobił jej usg ... Z sączącymi wodami płodowymi odesłali ją do domu do którego musiała dojechać ponad 40 km. Gdy po namowach mojej mamy wróciła z powrotem do szpitala przyjeli ją i stopniowo zaczęli wywoływać poród. Męczyła się pawie 24h po czym okazało się, że dziecko jest ułożone poprzecznie i nie była w stanie urodzić. Położna stwierdziła, że dziecko ułożone jest główką w dół i tego się trzymali. Usg wykonali dopiero po 24h skurczy, gdzie siostra już z bólu ledwo funkcjonowała i wtedy podjęli decyzje o cesarce.
    No to się rozpisałam ...

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha o Boże szok szok szok :/ :/ :/ biedna ...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mieści mi się to w głowie naprawdę... przecież mamy 21 wiek do cholery!!

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 12.10 wizytuję :D

PaulaG, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Wonderland Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Co prawda Belly pokazuje mi termin na 30 maja, ale wolałabym dołączyć do Was, bo na majówkach dziewczyny już dużo bardziej zaawansowane. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :) Od dwóch dni męczą mnie mdłości i witam się z porcelaną (chociaż teraz silniejsze mdłości mam po południu, nie rano jak w pierwszej ciąży). Do lekarza wybieram się 11 - to będzie skończony 7tc, więc liczę już na serduszko <3

Madzik84, Alusiek84, klauuudia, Marya, Barbarka1984, Anitka201 lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, wcale mnie to nie dziwi. W pierwszej ciazy tez moja polozna sie upierala ze jest glowka w dol. 10 dni po terminie poszlam na wywolanie ciazy. Dostalam oksytocyne i skurcze sie zaczely akurat jak konczyly sie wizyty w szpitalu i maz musial wracac do domu. Cala nac skurcze co minute a ja nie mialam zadnego rozwarcia. W koncu o 6 rano przeciesli mnie na porodowke i moglam zadzwonic po meza ale rozwarcie tylko na 1 palec... robili mi masaz szyjki i przebili wody a tu dalej nic... w koncu o 9 rano zaproponowali mi znieczulenie od pasa w dol. Zgodzilam sie bo nie moglam juz wytrzymac z bolu a mowili ze nie zanosi sie na szybki porod. Podczas sprawdzania rozwarcia poczuli paluszki i stwierdzili ze moja corcia trzyma raczke na glowce a ze o i czegos takiego wczesniej nie widzieli to zaczely sie pielgrzymki lekarzy, poloznych i konsultantow i proby przesuniecia raczki bo mala by sama nie wyszla inaczej. W koncu o 15 przyszedl jakis jeden madry lekarz i stwierdzil ze zrobi usg a tam sie okazalo ze mala jest glowka do gory! No i od tamtej pory casarka na szybko i o 15.51 urodzila sie moja coreczka. 11 dni po terminie. A gdyby robili jeszcze jedno usg okolo 39 tyg to nie musialabym przechodzic przez to wszystko.
    Najsmieszniejsze jest to ze podczas wizyty u poloznej gdzies okolo 31 tygodnia studentka poloznictwa mnoe badala i powiedziala ze dziecko jest glowka do gory ale moja polozna sie upierala ze nie a podczas porodu ta sama studentka sie mna zajmowala. Jak przyszla po porodzie do mnie to jej powiedzialam ze jedyna sie poznala ze mala byla glowka do gory i ze bedzie fantastyczna polozna :-) Biedna sie ze wzruszenia poplakala :-)

Ale sie spisalam ;)

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Wonderland :-)

Wonderland lubi tę wiadomość

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Alusiek to naprawdę współczuję... A nie ma opcji żeby coś dopłacić i wtedy USG na każdej wizycie? Ja tak zrobilam bo refundowane tylko 3...
    Niestety nie ma takiej mozliwosci poniewaz wizyty sa z polozna a ona usg nie zrobi a i nie maja sprzetu w przychodni. Mozna sie umowic na usg prywatnie ale to jest bardziej po to zeby sie dowiedziec o plec (bo u nas normalnie nie mowia) albo zeby sibie w 3d albo 4d poogladac

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc powiem Ci szczerze że się zdenerwowalam i to bardzo. Jak tak można? Nie wiem nie rozumiem dlaczego to tak wszystko wygląda :/ straszne naprawdę :(
    Przyjedź do mnie na ten okres ciąży ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett jak podchodzisz do tematu dźwignia? No bo w naszym przypadku to raczej nieuniknione jest... ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Więc powiem Ci szczerze że się zdenerwowalam i to bardzo. Jak tak można? Nie wiem nie rozumiem dlaczego to tak wszystko wygląda :/ straszne naprawdę :(
    Przyjedź do mnie na ten okres ciąży ;)
    Dziekuje Ci, kochana jestes, ale ja juz sie przyzwyczailam i jakos to zniose, byle moja fasolka zdrowa byla :-)

klauuudia lubi tę wiadomość

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję Wam i życzę spokojnych ciąż :)
    klauuudia nie wiem czy dobrze pamiętam ale jesteś po cc? Jak Twoja blizna co lekarz mówił? Jestem po 2 cc i chciałbym trzeciego maluszka o ile się uda. Jak byłam na kontroli u lekarza po porodzie mówił że cienka blizna i odradzal kolejna ciążę - była to wizyta na NFZ gorszy sprzęt. Później byłam u jeszcze innego lekarza z dobrym usg i stwierdził że z blizna jest ok i jeśli będę w ciąży to na pewno 3 cc i że nie widział w swojej karierze rozejscia blizny.

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ