X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tini Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulen wrote:
    A ile ma mm Twój pęcherzyk? :)
    No właśnie nie wiem :-) byłam tak podekscytowana, tym że w ogóle jest, że jakoś nie zakodowalam jego wielkości :-) ale pewnie jest ok skoro lekarka nic nie mówiła :-) zapamiętałam tylko że ciąża jest wg usg o tydzień młodsza :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zobaczysz jaki już wtedy będzie wielgasny ;) :*

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie przy pierwszej ciazy 2 lekarzy straszyło ze pęcherzyk za mały i albo nie wiem kiedy bryła owulacja albo po prostu ciąża się nie rozwija. Koniec końców wszystko było Ok i koło 20 tygodnia młody tak rósł w sile ze lekarze twierdzili ze owulacja musiała być wcześniej niż mi się wydało :-) 1,5 tyg przed terminem urodziłam ponad 4 kg klocka :-)dlatego teraz chce pójść dopiero w 7tc i jeśli będzie Ok to powinno być już serduszko
    Także luz, wszystko będzie dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 11:55

klauuudia lubi tę wiadomość

• paulen Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ostatnio straszył mnie lekarz ciaza pozamaciczną a dzisiaj 7 mm pęcherzyk wiec musi być dobrze :)

klauuudia, Madzik84 lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Anulka ma rację nie ma się co stresować i patrzeć na wielkości itd bo to tylko dane szacunkowe . Mój znowoz jak się urodził był malutenki tak się stresowalam cała ciążę ale co?? Mały zdrowy jak ryba rozwija się mega dobrze chodził już na 9,5 miesiąca a że był mniejszy? To nic ;) już urósł hihi .

Nie ma co się zamartwiac naprawdę ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia bo mniejszym dzieciom łatwiej "jest się pozbierać" do chodzenia. Ja ze swoim synem byłam na 3 turnusach rehabilitacyhnych i to nie dlatego ze się złe rozwijał ale właśnie dlatego ze jest bardzo długi (obecie wysoki). Rehabilitantki tłumaczyły ze takim dzieciom trudniej się pozbierać do chodzenia. Młody ma 2 lata, a wzrostowi jest oceniany na 3-4. Nawet ostatnio na wrzesniowkach 2015 wrzuciłam jego zdjęcie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 12:19

klauuudia lubi tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I napewno też się martwilas ale tak czy siak zaczął w końcu . Każdy w swoim tempie...
    Pisze to wszystko bo w pierwszej ciąży bardzo się stresowalam wszystkim naprawdę ... I teraz po czasie stwierdzam że trzeba trochę poluzowac bo nerwami i tak nic się nie zdziała i stres też w niczym nie pomaga.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie grzecznie czekam i wrzucam na luz :)

klauuudia, Anitka201 lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, gratuluje maluszkow zycze bezproblemowych ciaz ( jestem kwietniowka 2017) a dokladnie marcowka bo Zosia sie pospieszyla,obecnie ma prawie 7 miesiecy mam nadzieje ze dolacze do was juz niebawem testowanie za tydzien dzisiaj dopiero 8dpo.

Pozdrawiam :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak radzicie sobie z mdłościami? Mnie właśnie dopadły i nie miałam pojęcia, że to jest takie uciążliwe.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dziewczyny, jak radzicie sobie z mdłościami? Mnie właśnie dopadły i nie miałam pojęcia, że to jest takie uciążliwe.
    Podobno świeży imbir łagodzi mdłości. Podobno- bo w 1 ciazy nic na mnie nie działało.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Podobno świeży imbir łagodzi mdłości. Podobno- bo w 1 ciazy nic na mnie nie działało.
    Na mnie tez nic nie dzialalo a imbiru nie moglam zniesc ;)

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witam się z Wami wszystkimi i gratuluję fasolek! ;-) ja wczoraj zobaczyłam wymarzone 2 kreski na teście ciążowym, udało nam się w 7 cyklu starań. Mamy już 28miesiecznego synka i jestem najszczęśliwsza na świecie, ze pod moim serduszkiem rośnie mała Kropelka ❤️ Z niedowierzaniem pojechałam od razu zrobić Betę, wynik to 870,5! Z tego wynika, ze jest to 5 tc. Póki co poza brakiem miesiączki większych dolegliwości brak, poza tym, ze jest mi ciagle bardzo zimno i jajniki delikatnie kłują.;-) wizyta dopiero 24 października, odliczam!

Vero, klauuudia, Marya, Madzik84 lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • mriabelka Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alusiek84 wrote:
    Na mnie tez nic nie dzialalo a imbiru nie moglam zniesc ;)

ja kupiłam imbifem i pomogło
    polecam

Alusiek84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

mriabelka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Hej dziewczyny! Witam się z Wami wszystkimi i gratuluję fasolek! ;-) ja wczoraj zobaczyłam wymarzone 2 kreski na teście ciążowym, udało nam się w 7 cyklu starań. Mamy już 28miesiecznego synka i jestem najszczęśliwsza na świecie, ze pod moim serduszkiem rośnie mała Kropelka ❤️ Z niedowierzaniem pojechałam od razu zrobić Betę, wynik to 870,5! Z tego wynika, ze jest to 5 tc. Póki co poza brakiem miesiączki większych dolegliwości brak, poza tym, ze jest mi ciagle bardzo zimno i jajniki delikatnie kłują.;-) wizyta dopiero 24 października, odliczam!
    WItaj ;) na kiedy masz termin porodu?

• Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam szczęściary :) mam ogromną nadzieję, że już pozostanę w tej grupie..w sobote ujrzałam wymarzone 2krechy, jutro pierwsza wizyta. Bardzo się denerwuje.. 1 ciąża miałam pozamaciczna i usunięty jajowód, 2 ciążę straciłam w 8 tygodniu, dokładnie 4 sierpnia.. Lekarz kazał nam poczekać no ale stało się. Czy któraś z Was miała podobnie i wszystko skończyło się dobrze?
    Pozdrawiam Was swrdecznie

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:

Mnie uratował Prevomit :)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    WItaj ;) na kiedy masz termin porodu?
    Z moich obliczen wynika, że na 13 czerwca 2018, ale myślę, ze po wizycie u gina może się co nieco zmienić ;-)

Madzik84, Marya, tomania2806 lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Angrut Koleżanka

Wysłany: 4 października 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajci.

Nie odzywałam się ponieważ miałam problemy z forum na szczęście już jest ok ;)

Oczywiście nie wytrzymałam i w poniedziałek poszłam na badanie beta. Mój wynik to 2 106,0 nie orjentuje się dokladnie, który to tydzień ale jakoś tak chyba 5-6 tydz. Wizytę mam 16.10 i już nie mogę się doczekać.

Z objawów mam:
    - bóle piersi
    - bóle podbrzusza
    - wzmożony apetyt, a czasem jego brak
    - od niedzieli męczy mnie zgaga
    - często bym spała najlepiej cały czas
    - mam zawroty głowy, czasem jest mi słabo
    - wymiotów na razie brak ale mam nudności zwłaszcza jak zjem nabiał
    - od dzisiaj zaparcia

Po za tym ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 16:30

23.10.2006 - syn Kuba ur. 35 tyg. 2316 i 49 cm
    08.01.2012 - syn Filip ur. 34 tyg. 2350 i 48 cm

cd9bcsqvzv5jup8s.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ