WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tini Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulen wrote:
    A ile ma mm Twój pęcherzyk? :)
    No właśnie nie wiem :-) byłam tak podekscytowana, tym że w ogóle jest, że jakoś nie zakodowalam jego wielkości :-) ale pewnie jest ok skoro lekarka nic nie mówiła :-) zapamiętałam tylko że ciąża jest wg usg o tydzień młodsza :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zobaczysz jaki już wtedy będzie wielgasny ;) :*

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie przy pierwszej ciazy 2 lekarzy straszyło ze pęcherzyk za mały i albo nie wiem kiedy bryła owulacja albo po prostu ciąża się nie rozwija. Koniec końców wszystko było Ok i koło 20 tygodnia młody tak rósł w sile ze lekarze twierdzili ze owulacja musiała być wcześniej niż mi się wydało :-) 1,5 tyg przed terminem urodziłam ponad 4 kg klocka :-)dlatego teraz chce pójść dopiero w 7tc i jeśli będzie Ok to powinno być już serduszko
    Także luz, wszystko będzie dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 11:55

klauuudia lubi tę wiadomość

• paulen Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ostatnio straszył mnie lekarz ciaza pozamaciczną a dzisiaj 7 mm pęcherzyk wiec musi być dobrze :)

klauuudia, Madzik84 lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Anulka ma rację nie ma się co stresować i patrzeć na wielkości itd bo to tylko dane szacunkowe . Mój znowoz jak się urodził był malutenki tak się stresowalam cała ciążę ale co?? Mały zdrowy jak ryba rozwija się mega dobrze chodził już na 9,5 miesiąca a że był mniejszy? To nic ;) już urósł hihi .

Nie ma co się zamartwiac naprawdę ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia bo mniejszym dzieciom łatwiej "jest się pozbierać" do chodzenia. Ja ze swoim synem byłam na 3 turnusach rehabilitacyhnych i to nie dlatego ze się złe rozwijał ale właśnie dlatego ze jest bardzo długi (obecie wysoki). Rehabilitantki tłumaczyły ze takim dzieciom trudniej się pozbierać do chodzenia. Młody ma 2 lata, a wzrostowi jest oceniany na 3-4. Nawet ostatnio na wrzesniowkach 2015 wrzuciłam jego zdjęcie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 12:19

klauuudia lubi tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I napewno też się martwilas ale tak czy siak zaczął w końcu . Każdy w swoim tempie...
    Pisze to wszystko bo w pierwszej ciąży bardzo się stresowalam wszystkim naprawdę ... I teraz po czasie stwierdzam że trzeba trochę poluzowac bo nerwami i tak nic się nie zdziała i stres też w niczym nie pomaga.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie grzecznie czekam i wrzucam na luz :)

klauuudia, Anitka201 lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, gratuluje maluszkow zycze bezproblemowych ciaz ( jestem kwietniowka 2017) a dokladnie marcowka bo Zosia sie pospieszyla,obecnie ma prawie 7 miesiecy mam nadzieje ze dolacze do was juz niebawem testowanie za tydzien dzisiaj dopiero 8dpo.

Pozdrawiam :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak radzicie sobie z mdłościami? Mnie właśnie dopadły i nie miałam pojęcia, że to jest takie uciążliwe.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dziewczyny, jak radzicie sobie z mdłościami? Mnie właśnie dopadły i nie miałam pojęcia, że to jest takie uciążliwe.
    Podobno świeży imbir łagodzi mdłości. Podobno- bo w 1 ciazy nic na mnie nie działało.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Podobno świeży imbir łagodzi mdłości. Podobno- bo w 1 ciazy nic na mnie nie działało.
    Na mnie tez nic nie dzialalo a imbiru nie moglam zniesc ;)

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witam się z Wami wszystkimi i gratuluję fasolek! ;-) ja wczoraj zobaczyłam wymarzone 2 kreski na teście ciążowym, udało nam się w 7 cyklu starań. Mamy już 28miesiecznego synka i jestem najszczęśliwsza na świecie, ze pod moim serduszkiem rośnie mała Kropelka ❤️ Z niedowierzaniem pojechałam od razu zrobić Betę, wynik to 870,5! Z tego wynika, ze jest to 5 tc. Póki co poza brakiem miesiączki większych dolegliwości brak, poza tym, ze jest mi ciagle bardzo zimno i jajniki delikatnie kłują.;-) wizyta dopiero 24 października, odliczam!

Vero, klauuudia, Marya, Madzik84 lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • mriabelka Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alusiek84 wrote:
    Na mnie tez nic nie dzialalo a imbiru nie moglam zniesc ;)

ja kupiłam imbifem i pomogło
    polecam

Alusiek84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

mriabelka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Hej dziewczyny! Witam się z Wami wszystkimi i gratuluję fasolek! ;-) ja wczoraj zobaczyłam wymarzone 2 kreski na teście ciążowym, udało nam się w 7 cyklu starań. Mamy już 28miesiecznego synka i jestem najszczęśliwsza na świecie, ze pod moim serduszkiem rośnie mała Kropelka ❤️ Z niedowierzaniem pojechałam od razu zrobić Betę, wynik to 870,5! Z tego wynika, ze jest to 5 tc. Póki co poza brakiem miesiączki większych dolegliwości brak, poza tym, ze jest mi ciagle bardzo zimno i jajniki delikatnie kłują.;-) wizyta dopiero 24 października, odliczam!
    WItaj ;) na kiedy masz termin porodu?

• Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam szczęściary :) mam ogromną nadzieję, że już pozostanę w tej grupie..w sobote ujrzałam wymarzone 2krechy, jutro pierwsza wizyta. Bardzo się denerwuje.. 1 ciąża miałam pozamaciczna i usunięty jajowód, 2 ciążę straciłam w 8 tygodniu, dokładnie 4 sierpnia.. Lekarz kazał nam poczekać no ale stało się. Czy któraś z Was miała podobnie i wszystko skończyło się dobrze?
    Pozdrawiam Was swrdecznie

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:

Mnie uratował Prevomit :)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    WItaj ;) na kiedy masz termin porodu?
    Z moich obliczen wynika, że na 13 czerwca 2018, ale myślę, ze po wizycie u gina może się co nieco zmienić ;-)

Madzik84, Marya, tomania2806 lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Angrut Koleżanka

Wysłany: 4 października 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajci.

Nie odzywałam się ponieważ miałam problemy z forum na szczęście już jest ok ;)

Oczywiście nie wytrzymałam i w poniedziałek poszłam na badanie beta. Mój wynik to 2 106,0 nie orjentuje się dokladnie, który to tydzień ale jakoś tak chyba 5-6 tydz. Wizytę mam 16.10 i już nie mogę się doczekać.

Z objawów mam:
    - bóle piersi
    - bóle podbrzusza
    - wzmożony apetyt, a czasem jego brak
    - od niedzieli męczy mnie zgaga
    - często bym spała najlepiej cały czas
    - mam zawroty głowy, czasem jest mi słabo
    - wymiotów na razie brak ale mam nudności zwłaszcza jak zjem nabiał
    - od dzisiaj zaparcia

Po za tym ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 16:30

23.10.2006 - syn Kuba ur. 35 tyg. 2316 i 49 cm
    08.01.2012 - syn Filip ur. 34 tyg. 2350 i 48 cm

cd9bcsqvzv5jup8s.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ