X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Wonderland dopisałam cie do naszej listy ;)

Wonderland lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Wonderland :-)
    Ciekawe która z wrześniowek jeszcze do nas dołączy :-)

Wonderland lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Scarlett jak podchodzisz do tematu dźwignia? No bo w naszym przypadku to raczej nieuniknione jest... ;)
    Mój młody ma 2 lata i wazy 15 kg. Wiadomo, więcej już jemu wytłumaczę ale mimo wszystko domaga się podnoszenia i przytulania. Po wczorajszym dniu boli mnie brzuch.

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 tak jestem po cc i teraz chce również cc . Mój lekarz w sumie nic nie mówił już później na temat blizny. Na początku tylko tyle żeby wstrzymać się rok ż kolejna ciąża żeby wszystko ładnie się zroslo i jak pytałam podajrze po pol roku to robiła USG i stwierdzila że jeszcze powinnam poczekać i pytałam ja dlaczego no to stwierdzila że właśnie blizna się może rozejsc... Ale czy ktokolwiek Wogole słyszał o taki. Przypadku?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka dzięki za odpowiedź. Mój nie jest aż tak za noszeniem nie muszę tego robić cały dzień no ale trzeba jakby nie było ... Mam nadzieję tylko że to nie zaszkodzi...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czytacie moze Mamaginekolog? Bo ona wlasnie kiedys napisala na ten temat
    https://mamaginekolog.pl/mamusiu-na-raczki/

Anitka201 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Segregator zamówiłam u mamaginekolog ;)

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój waży 9 kgi ma 10,5 mc ale gin mowił ze spokojnie poki nic nie boli moge dzwigac dziecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 09:08

klauuudia lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• m.agnes.z Debiutantka

Wysłany: 4 października 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z radością czekam na swoje czerwcowe szczęście i chciałabym dołączyć do grupy:)

termin z BBF 2.06

dziś pierwsza wizyta u gin:))

beta 20dpo- 1900
    23dpo- 6500

svchs65get3hkqd1.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 09:39

Madzik84, Marya, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

oar8gov3l2jhccl4.png
    ojxecwa1lv6wx2q9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.agnes.z wrote:
    Z radością czekam na swoje czerwcowe szczęście i chciałabym dołączyć do grupy:)

termin z BBF 2.06

dziś pierwsza wizyta u gin:))

beta 20dpo- 1900
    23dpo- 6500

svchs65get3hkqd1.png
    Witaj ;) dopisałam do naszej listy :D

• paulen Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg :) sam pęcherzyk na razie widac i ma 7mm. Myślicie, że to dobrze? :D

Madzik84, Marya, Barbarka1984, Wonderland lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Ola31 tak jestem po cc i teraz chce również cc . Mój lekarz w sumie nic nie mówił już później na temat blizny. Na początku tylko tyle żeby wstrzymać się rok ż kolejna ciąża żeby wszystko ładnie się zroslo i jak pytałam podajrze po pol roku to robiła USG i stwierdzila że jeszcze powinnam poczekać i pytałam ja dlaczego no to stwierdzila że właśnie blizna się może rozejsc... Ale czy ktokolwiek Wogole słyszał o taki. Przypadku?
    Witam jestem z wątku styczniowo lutowego czasem podczytuje tak pozostałe wątki, bo sama mam ten sam problem co Ty... to będzie już moja 3 cesarska... jestem w 25 tygodniu ciazy a najmłodsza pociecha ma dopiero rok i też ciągle martwi mnie ze muszę ją nosić zwłaszcza jak odprowadzać synka do i po przedszkolu na zakupy.. teraz jestem na luteine bo chyba od tego dźwignia miałam już troszkę zanisko dziecko i lekarz przepisał... mi lekarz mówił ze wcześnie jak po cesarce zaszlam W ciążę ale teraz musimy na spokojnie sie trzymac bo nic się nie powinno rozejsc.. pozdrawiam wszystkie czerwcowki i życzę spokojnych i nudnych ciaz

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Tini Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też już po wizycie :-) jest pecherzyk :-) strasznie się cieszę :-) za tydzień mam przyjść jeszcze raz to może juz będzie serduszko widać :-)

Madzik84, Marya, Barbarka1984, Wonderland lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się tylko czemu skoro wszystko jest ok mam brać juz luteine 100 nie raz dziennie jak do tej pory ale dwa razy. No ale z drugiej strony jeśli ma w czymś pomagać to będę brała nawet i 3 razy gdyby była taka konieczność :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Hej dziewczyny ja też już po wizycie :-) jest pecherzyk :-) strasznie się cieszę :-) za tydzień mam przyjść jeszcze raz to może juz będzie serduszko widać :-)

A ile ma mm Twój pęcherzyk? :)

3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Witam jestem z wątku styczniowo lutowego czasem podczytuje tak pozostałe wątki, bo sama mam ten sam problem co Ty... to będzie już moja 3 cesarska... jestem w 25 tygodniu ciazy a najmłodsza pociecha ma dopiero rok i też ciągle martwi mnie ze muszę ją nosić zwłaszcza jak odprowadzać synka do i po przedszkolu na zakupy.. teraz jestem na luteine bo chyba od tego dźwignia miałam już troszkę zanisko dziecko i lekarz przepisał... mi lekarz mówił ze wcześnie jak po cesarce zaszlam W ciążę ale teraz musimy na spokojnie sie trzymac bo nic się nie powinno rozejsc.. pozdrawiam wszystkie czerwcowki i życzę spokojnych i nudnych ciaz

Dziękuję kochana że się odezwałaś. Dobrze że dostałaś luteine pomoże napewno ów wszystko będzie dobrze. Postaraj się uważać na siebie jak najwięcej i w miarę możliwości oszczędzać ale z malymi szkrabami nie jest to łatwe... będzie dobrze :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulen właśnie sprawdzalam jak to było u mnie w 6 tyg był tylko pęcherzyk 12 mm

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Paulen właśnie sprawdzalam jak to było u mnie w 6 tyg był tylko pęcherzyk 12 mm

Hmm straszna różnica w wielkości :( 7 a 12mm...

3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zobacz że ja byłam dwa dni wcześniej i wyszedł mi wtedy termin 3 dni wcześniej. To już prawie tydzień a to w przypadku maluszka i pęcherzyka to ogromna różnica.
    Moim zdaniem jest ok.
    Kiedy następna wizyta?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Ale zobacz że ja byłam dwa dni wcześniej i wyszedł mi wtedy termin 3 dni wcześniej. To już prawie tydzień a to w przypadku maluszka i pęcherzyka to ogromna różnica.
    Moim zdaniem jest ok.
    Kiedy następna wizyta?

Kolejna 16 października na NFZ tak jak dzisiaj. Byłam u mega sympatycznej Pani ginekolog. A mam termin jeszcze prywatnie na 10 października.

3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ