X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem :)

Jeśli ciąża jest fizjologiczna to śmiało możecie nosić swoje starszaki, inaczej ludzkość by wyginęła ;)
    Zieloną herbatę śmiało można pic więcej niż raz dziennie. Trzeba tylko pamiętać o dobowym ograniczeniu teiny, odpowiednika kofeiny. Kofeina i teina blokuje wchłanianie kwasu foliowego, wiec witaminy popijamy wodą :) Ja nadal pije 2-3 kawy z ekspresu dziennie, inaczej nie funkcjonuje, a mój 16-miesięczniak to wulkan energii.

Jutro wizyta, nie mogę się doczekać :D

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    I jak tu obiad rodzinie ugotować? :-P hihi
    Hefe z tego co kojarzę to zielonej i mietowej nie wolno więcej niż raz dziennie..Ale może mam jakieś przestarzałe informacje ;-) ostatnio byłam w ciąży 8 lat temu;-)
    Ja właśnie czytalam, że miete się poleca kobieta w ciąży na wzdęcia i poranne mdłości :) lekarz tez pozwolił pić ale Noe pije więcej niz dwie dziennie ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu nasza Kropeczka <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8895d8259426.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 10:36

Ruth, klauuudia, Ha, Arga, Emisia35, Madzik84, pełnanadziei:}, Marya, Anitka201, Tini, Hefe, Paula2702 lubią tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Hej dziewczyny! Nie było mnie dwa dni, bo mdłości wyłączają mnie z życia. Całkowicie niefunkcjonuję. Jeśli któraś ma jakieś sposoby to piszczie! Jedyne szczęście, że moją 5cio miesięczną córcię to bawi i śmieje się do łez jak mama się męczy ;)
    Lecę nadrabiać 10 stron forum. ;)
    Komcia wiem co czujesz;-) sączę wodę z cytryną i imbirem gazowana.. mam wrażenie jakby to trwało wieki bo leżę plackiem od ndz :-P

Komcia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was dziewczyny dawno się nie odzywalam mieliśmy szalony imprezowy tydzień od piątku do przedwczoraj. Było super ale byłam padnięta żeby coś pisać czytać itd.
    Teraz jeszcze od wczoraj mój mały dostał jakiejś wirusowki i wymiotuje biedny :(
    Oby szybko przeszlo...
    Ja póki co czuje się bardzo dobrze mdłości dopadaja mnie tylko jak nic nie zjem chociaż to też różnie. Ost miałam mega ochotę na spaghetti zrobiłam zjadlam nie minelo 10 minut i wszystko poszlo... haha ochota na spaghetti pewnie już nie przyjdzie hehe ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania dziś miałaś wizytę ? To opowiadaj co i jak :)
    Przepraszam ale już nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić...

tomania2806 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    tomania dziś miałaś wizytę ? To opowiadaj co i jak :)
    Przepraszam ale już nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić...

Przenieśli mi na wtorek 31.10 a na wizycie wszystko dobrze. Kropeczek ma pięknie bijące serduszko. Termin mam na 20.06 późna owulacja i ma 0,97mm

klauuudia, Arga, Madzik84, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :-) Jak dobrze, ze wczoraj był wolny dzień :-P

Co do kawy to już tez nie moge pić, no i nie odrzuciło od mojego ulubionego mleka :-(

No i tak dziwnie sie czuję, raz skaczę z radości pod sufit a innym razem to wszystko i wszyscy(przynajmniej w pracy) mnie wkurzają :-(

Na szczęście nie dzieci, ani mąż :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam plamienia :( czerwone grudki w śluzie i przy podtarciu :( módlcie sie za Nas błagam :( zaraz lecę do kliniki

• Arga Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Arga, własnie ja swoją córeczkę usypiam nosząc ją, Mała przytulona do mnie przodem, nogi na żabkę. Od wczoraj próbuję na leżąco, biorę córcię na swoje łóżko, przytulam się do niej albo głaszczę po brzuszku i tak usypiamy. Czasami zdarza się, że podczas picia mleczka w foteliku do karmienia uśnie, wtedy tylko przenoszę do łóżeczka.
    Lepiej ograniczać noszenie. Ale przecież często to robimy jak tak się popatrzy.
    Wiem, że nie tematycznie, ale...Ile Twoje dzieciątko wypija płynów? Moja nie chce pić, jedynie mm. Nie mam na nią sposobu.
    Zdrówka dla córeczki. Niestety, chorób u dzieci nie unikniemy, moja pierwszy raz zachorowała tuż przed roczkiem i dostała antybiotyk w syropku.
    U mnie mdłości dziś mniejsze, faktycznie, jak się coś podje na chwilę lepiej.
    Jeszcze trochę i wejdziemy w II trymestr, więc pod tym względem będzie lżej.
    Młoda pije jeszcze z piersi ze cztery razy w ciągu doby a tak to z 500 ml wody jak ma dobry dzień. Będę musiała nauczyć ją leżenia na boku ale już widzę, że ona chce być wtulona we mnie.

age.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny dostałam plamienia :( czerwone grudki w śluzie i przy podtarciu :( módlcie sie za Nas błagam :( zaraz lecę do kliniki
    Trzymaj się dzielnie, wszystko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzucilo od kawy, wszystkich soków, na początku piłam wodę gaz ż cytryną, teraz już nie mogę. Pije wodę i czasem herbatę.
    Dziś czuje się trochę lepiej wczoraj do 15 byla tragedia. Jeszcze tydzień i idę na l4 tak na dwa tygodnie, bo mam dość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti mam tak samo po prostu tragedia raz się cieszę że fruwam bez powodu większego a za chwilę mam ochotę wszystkich udusić i krzyczeć że jest mi źle...
    Wogole niestety mąż najbardziej wyprowadza mnie ż równowagi . W pierwszej ciąży czułam takie jego wsparcie a teraz jest jakoś inaczej i mi smutno bardzo czasem... mówię mu np że źle się czuje i oczekuje nawet nie wiem czego ale napewno nie tekstu takie uroki ciąży albo no co ja Ci poradzę... eeehh normalnie wrrrr...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Trzymam kciuki

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania cieszę się bardzo że wszystko w porządku ż kropkiem :) kiedy następna wizyta?
    Ja teraz mam w przyszla środę i się nie mogę doczekać :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    A tu nasza Kropeczka <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8895d8259426.jpg
    Ale piękny kropek! :*

• klauuudia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha trzymam mocno kciuki musi być dobrze. Pisz co się dzieje ... jestem z Wami i :*

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Ruth Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa <3 trzymam kciuki mocno !

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa trzymam kciuki :)
    Emisia dziękuję :)

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa trzymam kciuki kochana. Daj nam znać co u was.

w4sq9n733eq67vqu.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ