X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga może zacznij ja przyzwczajac zeby Cie trzymała za rękę i wtulala sie na łyżeczkę?;-) moi tak lubili : ) Zdrówka dla niej, niech szybko dochodzi do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 20:46

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga, własnie ja swoją córeczkę usypiam nosząc ją, Mała przytulona do mnie przodem, nogi na żabkę. Od wczoraj próbuję na leżąco, biorę córcię na swoje łóżko, przytulam się do niej albo głaszczę po brzuszku i tak usypiamy. Czasami zdarza się, że podczas picia mleczka w foteliku do karmienia uśnie, wtedy tylko przenoszę do łóżeczka.
    Lepiej ograniczać noszenie. Ale przecież często to robimy jak tak się popatrzy.
    Wiem, że nie tematycznie, ale...Ile Twoje dzieciątko wypija płynów? Moja nie chce pić, jedynie mm. Nie mam na nią sposobu.
    Zdrówka dla córeczki. Niestety, chorób u dzieci nie unikniemy, moja pierwszy raz zachorowała tuż przed roczkiem i dostała antybiotyk w syropku.
    U mnie mdłości dziś mniejsze, faktycznie, jak się coś podje na chwilę lepiej.
    Jeszcze trochę i wejdziemy w II trymestr, więc pod tym względem będzie lżej.

• Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wiem ze gdzieś juz o tym mówiliście ale nie mogę sie dokopać to tamtych informacji ;) a pytanie brzmi co pijecie w ciazy jakie herbaty, soki ile kawy itd ;)

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hektolitry wody..z plastrami imbiru i koniecznie gazowana, nic innego nie jestem w stanie :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth- u mnie 9t0d. Mdłości od 6 tygodnia i jest tylko coraz gorzej :( chodzę jak trol zgięta w pół (o ile wstanę bo tak to leżę) a dzisiaj pierwszy raz zwymiotowalam. Wczoraj rano po siusiu zauważyłam trochę ciemnej krwi ale wszystko ok! Fasolka rośnie, serduszko bije. Dostałam luteine profilaktycznie i już się nie stresujemy..uff!*

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też nie pocieszę z mdłościami. Mdłości z wymiotami mam od końca 7 tygodnia. Od mniej więcej tygodnia jest ciężko, muszę pilnować, żeby bardzo regularnie jeść - chwila za późno i już ogromne mdłości. Jeszcze z tydzień i mam nadzieję, że będzie troszkę lepiej, ale nie łudzę się, że całkowicie znikną - w ciąży z synkiem męczyły mnie do połowy ciąży, chociaż koło 11-12 tyg skończyły się codzienne wymioty.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stres- bo się okazuje ze mam bardzo niskie TSH-0.1 gdzie min lab podaje 0.25
    Jutro będę miała wyniki z FT3 I FT4. I będzie decyzja co dalej i czy i ewentualnie jakie leczenie zastosować.
    Jakie ogólnie są zagrożenia dla dziecka w przypadku nadczynności tarczycy?
    Nigdy nie miałam problemów tego typu i po prostu nie mam wiedzy.
    Z góry dzięki za Waszą pomoc dziewczyny.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Kitulec Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    ja z tarczycą też mam problemy-przed ciążą miałam wynik ponad 14, po miesiącu spadła mi do 0.134, biorę teraz letrox 100, z tymże we wtorek i czwartek połowę dawki. Jutro postaram się pójść skontrolować, chociaż nie wiem jak to będzie, bo córa znów zaczęła smarkać :(

Betty, jeśli wcześniej nie miałaś problemów z tarczycą, to czasem ona w ciąży wariuje, bo pracuje na dwoje/dwie ;) ale ja znawcą nie jestem-moja tarczyca też jest dla lekarza zagadką ;)

BettyCatriona lubi tę wiadomość

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości miałam w 7-8 tygodniu. Później utrzymywało się tylko wieczorami, ale to po przyjęciu witaminy. Teraz nie mam już w ogóle :)

Co do picia to ja piję kawę zbożowa, herbatę owocową, wodę i ewentualnie sok jabłkowy.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z mężem od wczoraj jesteśmy w drodze ;) mamy rodziny porozrzucane po całej Polsce i oczywiście groby też. I od wczoraj jeździmy i zwiedzamy :D dawno nie byłam na rodzinnych grobach. Trochę to dla mnie takie sentymentalne...w niektórych miejscach ostatnio byłam w dzieciństwie...

• katrina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przepraszam, że wcinam się wam w wątek, pomożecie? Potrzebuję jeszcze kilku głosów! Bardzo Was proszę.. To mój synek - Jakub, wystarczy zalajkować jego zdjęcie :) Dziękuję :*

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1417710391611090&id=100001164289529

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję słabą kawę z mlekiem z rana, cappuccino, wodę, a na zapalenie pęcherza sok z żurawiny.
    U mnie dziś też druga tura odwiedzania grobów bliskich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya dziękuję za zmianę :)

Marya lubi tę wiadomość

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) czy mamy dzisiaj jakieś wizyty ?

Ja opadam dzisiaj z sił. Już wczoraj wieczorem czułam się strasznie. Teraz siedzę w pracy i zasypiam, jest mi ciężko i ogólnie jakoś źle.

Jeżeli chodzi i picie to kawy już nie toleruję, głównie piję wodę z cytryną, czasem czarną lekką herbatę i w sumie to tyle.

Już nie mogę się doczekać weekendu bo nie wiem jak w pracy wytrzymam :(

qskyyx8duozh2ovq.png

• Hefe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie totalnie odrzucilo od kawy... Mimo, że wcześniej piłam po 3 dziennie...
    Teraz pije tylko wodę I jakąś herbatkę najczesciej zaparzam imbirowa, mietowa i owocową...
    Chyba w ciąży nie można nadużywać zielonej?
    Co do jedzenia to ostatnio jem praktycznie same jogurty.... nie chce mi nic innego przejść przez gardło... Choć dzisiaj tfu tfu zaczynam mieć smak....

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu obiad rodzinie ugotować? :-P hihi
    Hefe z tego co kojarzę to zielonej i mietowej nie wolno więcej niż raz dziennie..Ale może mam jakieś przestarzałe informacje ;-) ostatnio byłam w ciąży 8 lat temu;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:18

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Mnie totalnie odrzucilo od kawy... Mimo, że wcześniej piłam po 3 dziennie...
    Teraz pije tylko wodę I jakąś herbatkę najczesciej zaparzam imbirowa, mietowa i owocową...
    Chyba w ciąży nie można nadużywać zielonej?
    Co do jedzenia to ostatnio jem praktycznie same jogurty.... nie chce mi nic innego przejść przez gardło... Choć dzisiaj tfu tfu zaczynam mieć smak....

Ja uwielbiałam kawę z ekspresu mimo że piłam ją rzadko dla przyjemności. A teraz na sam zapach mnie odrzuca. Ciekawe czy to minie czy do końca ciąży tak będzie :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Komcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie było mnie dwa dni, bo mdłości wyłączają mnie z życia. Całkowicie niefunkcjonuję. Jeśli któraś ma jakieś sposoby to piszczie! Jedyne szczęście, że moją 5cio miesięczną córcię to bawi i śmieje się do łez jak mama się męczy ;)
    Lecę nadrabiać 10 stron forum. ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    u mnie tsh w ciazy tez spadło nie aż tak duzo ale przed ciąża miałam zazwyczaj 2,70 a teraz 1,70.

U mnie dzisiaj totalny dzien lenia jeszcze gnije na łóżku :)

Dziewczyny podjadacie w nocy ? Moj M śmieje sie ze jem w nocy jak dziecko 12-1musze cos zjeść 3-4 i później 6 juz od nowa jestem glodna próbowałam wafle jesc suche platki suchary nie przechodzi bo zaraz jestem glodna musze zejść kanapke.

U mnie ciągle plemienia utrzymują się i nie mogą zacząć brac acardu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 10:30

age.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ