CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Arga, własnie ja swoją córeczkę usypiam nosząc ją, Mała przytulona do mnie przodem, nogi na żabkę. Od wczoraj próbuję na leżąco, biorę córcię na swoje łóżko, przytulam się do niej albo głaszczę po brzuszku i tak usypiamy. Czasami zdarza się, że podczas picia mleczka w foteliku do karmienia uśnie, wtedy tylko przenoszę do łóżeczka.
Lepiej ograniczać noszenie. Ale przecież często to robimy jak tak się popatrzy.
Wiem, że nie tematycznie, ale...Ile Twoje dzieciątko wypija płynów? Moja nie chce pić, jedynie mm. Nie mam na nią sposobu.
Zdrówka dla córeczki. Niestety, chorób u dzieci nie unikniemy, moja pierwszy raz zachorowała tuż przed roczkiem i dostała antybiotyk w syropku.
U mnie mdłości dziś mniejsze, faktycznie, jak się coś podje na chwilę lepiej.
Jeszcze trochę i wejdziemy w II trymestr, więc pod tym względem będzie lżej.
-
Ruth- u mnie 9t0d. Mdłości od 6 tygodnia i jest tylko coraz gorzej
chodzę jak trol zgięta w pół (o ile wstanę bo tak to leżę) a dzisiaj pierwszy raz zwymiotowalam. Wczoraj rano po siusiu zauważyłam trochę ciemnej krwi ale wszystko ok! Fasolka rośnie, serduszko bije. Dostałam luteine profilaktycznie i już się nie stresujemy..uff!*
-
I ja też nie pocieszę z mdłościami. Mdłości z wymiotami mam od końca 7 tygodnia. Od mniej więcej tygodnia jest ciężko, muszę pilnować, żeby bardzo regularnie jeść - chwila za późno i już ogromne mdłości. Jeszcze z tydzień i mam nadzieję, że będzie troszkę lepiej, ale nie łudzę się, że całkowicie znikną - w ciąży z synkiem męczyły mnie do połowy ciąży, chociaż koło 11-12 tyg skończyły się codzienne wymioty.
-
A ja stres- bo się okazuje ze mam bardzo niskie TSH-0.1 gdzie min lab podaje 0.25
Jutro będę miała wyniki z FT3 I FT4. I będzie decyzja co dalej i czy i ewentualnie jakie leczenie zastosować.
Jakie ogólnie są zagrożenia dla dziecka w przypadku nadczynności tarczycy?
Nigdy nie miałam problemów tego typu i po prostu nie mam wiedzy.
Z góry dzięki za Waszą pomoc dziewczyny. -
Witam
ja z tarczycą też mam problemy-przed ciążą miałam wynik ponad 14, po miesiącu spadła mi do 0.134, biorę teraz letrox 100, z tymże we wtorek i czwartek połowę dawki. Jutro postaram się pójść skontrolować, chociaż nie wiem jak to będzie, bo córa znów zaczęła smarkać
Betty, jeśli wcześniej nie miałaś problemów z tarczycą, to czasem ona w ciąży wariuje, bo pracuje na dwoje/dwieale ja znawcą nie jestem-moja tarczyca też jest dla lekarza zagadką
BettyCatriona lubi tę wiadomość
-
Ja mdłości miałam w 7-8 tygodniu. Później utrzymywało się tylko wieczorami, ale to po przyjęciu witaminy. Teraz nie mam już w ogóle
Co do picia to ja piję kawę zbożowa, herbatę owocową, wodę i ewentualnie sok jabłkowy. -
nick nieaktualnya ja z mężem od wczoraj jesteśmy w drodze
mamy rodziny porozrzucane po całej Polsce i oczywiście groby też. I od wczoraj jeździmy i zwiedzamy
dawno nie byłam na rodzinnych grobach. Trochę to dla mnie takie sentymentalne...w niektórych miejscach ostatnio byłam w dzieciństwie...
-
Cześć dziewczyny! Przepraszam, że wcinam się wam w wątek, pomożecie? Potrzebuję jeszcze kilku głosów! Bardzo Was proszę.. To mój synek - Jakub, wystarczy zalajkować jego zdjęcie
Dziękuję :*
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1417710391611090&id=100001164289529 -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny
czy mamy dzisiaj jakieś wizyty ?
Ja opadam dzisiaj z sił. Już wczoraj wieczorem czułam się strasznie. Teraz siedzę w pracy i zasypiam, jest mi ciężko i ogólnie jakoś źle.
Jeżeli chodzi i picie to kawy już nie toleruję, głównie piję wodę z cytryną, czasem czarną lekką herbatę i w sumie to tyle.
Już nie mogę się doczekać weekendu bo nie wiem jak w pracy wytrzymam
-
Mnie totalnie odrzucilo od kawy... Mimo, że wcześniej piłam po 3 dziennie...
Teraz pije tylko wodę I jakąś herbatkę najczesciej zaparzam imbirowa, mietowa i owocową...
Chyba w ciąży nie można nadużywać zielonej?
Co do jedzenia to ostatnio jem praktycznie same jogurty.... nie chce mi nic innego przejść przez gardło... Choć dzisiaj tfu tfu zaczynam mieć smak....
Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
Hefe wrote:Mnie totalnie odrzucilo od kawy... Mimo, że wcześniej piłam po 3 dziennie...
Teraz pije tylko wodę I jakąś herbatkę najczesciej zaparzam imbirowa, mietowa i owocową...
Chyba w ciąży nie można nadużywać zielonej?
Co do jedzenia to ostatnio jem praktycznie same jogurty.... nie chce mi nic innego przejść przez gardło... Choć dzisiaj tfu tfu zaczynam mieć smak....
Ja uwielbiałam kawę z ekspresu mimo że piłam ją rzadko dla przyjemności. A teraz na sam zapach mnie odrzuca. Ciekawe czy to minie czy do końca ciąży tak będzie
-
Hej dziewczyny! Nie było mnie dwa dni, bo mdłości wyłączają mnie z życia. Całkowicie niefunkcjonuję. Jeśli któraś ma jakieś sposoby to piszczie! Jedyne szczęście, że moją 5cio miesięczną córcię to bawi i śmieje się do łez jak mama się męczy
Lecę nadrabiać 10 stron forum.
-
Hej dziewczyny:)
u mnie tsh w ciazy tez spadło nie aż tak duzo ale przed ciąża miałam zazwyczaj 2,70 a teraz 1,70.
U mnie dzisiaj totalny dzien lenia jeszcze gnije na łóżku
Dziewczyny podjadacie w nocy ? Moj M śmieje sie ze jem w nocy jak dziecko 12-1musze cos zjeść 3-4 i później 6 juz od nowa jestem glodna próbowałam wafle jesc suche platki suchary nie przechodzi bo zaraz jestem glodna musze zejść kanapke.
U mnie ciągle plemienia utrzymują się i nie mogą zacząć brac acarduWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 10:30
BettyCatriona lubi tę wiadomość