X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:22

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny wiem że jestem monotematyczna ale czy jest tu jakaś kobitka pow 7 tyg bez mdlisci w ogóle bez bólu piersi itp ? :( bardzo się martwię tym że w ogóle nie czuje objawów ciągle a już 8 tydzień. Wizyta za 9 dni dopiero do tego czasu chyba zniose jajo :(
    Hej,nie martw się :)
    Pisałam już tutaj chyba jakiś czas temu,że w pierwszej ciąży nie miałam absolutnie żadnych dolegliwości.
    Całą ciążę czułam się rewelacyjnie,pracowałam prawie do końca.
    Zero mdłości,zero ospałości,żadnego bólu piersi (w tej ciąży też nie bolą),
    a ciąża przebiegła książkowo,synuś urodził się zdrowiutki,3,6kg,poród w 42tc.
    Śmiałam się nawet,że gdyby nie brak miesiączki,z czasem rosnący brzuch i ruchy dzieciątka,to nie wiedziałabym,że w ciąży jestem :)
    Także głowa do góry!
    Brak dolegliwości nie oznacza kłopotów :)
    Trzymaj się,wszystko na pewno jest ok :)

• Arga Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    A czemu wg Ciebie jest fajne? Zainspiruj mnie :D
    Powiem tak, jestem leniwa hehe i łatwiej mi jest przystawić młodą i leżeć przysypiając niż wstawać i przygotowywać mleko. Tak samo rano daję cyca i jeszcze leżymy sobie. Jest też tańsze tak po prostu :-) i ja lubię te nasze chwile przytulania i wiszenia na cycu. Teraz to trwa krótalo bo z dwie, trzy minuty ale wcześniej mogłam się pobyczyć przy karmieniu ;-) i prosić innych aby mi coś podali itp. Oczywiście jak ktoś był. Ja lubię karmić i dopóki nam to wychodzi i młoda chce to karmię. Kolejne też planuję karmić jak najdłużej. Minus jest taki, że w większości przypadków ja muszę wstawać w nocy.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Ja tam się żadnym gadaniem nie przejmuję ;)
    Ja teraz już też.
    Ale za pierwszym razem lekko nie było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :) wszystko idealnie :) ciaza określona 1babel 6t2d 2babel 6t1d :) ona serducha boją <3 <3 jeszcze nie słuchaliśmy bo nie chciał męczyć maluszków kolejna wizyta 22.11 :) <3 mam zrobić mocz, morfologię, glukozę i cos jeszcze ale wszystko juz mam w domku a jedziemy do rodziców :) a i leki bez zmian poza progynovą która od jutra zamiast 3x dziennie to 2x przez 7dni a potem tylko raz :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad5ed7045863.jpg

100krotka, Emisia35, joann, Arga, Marya, teqz, Anikatika, Hefe, anna23, witaminkab, ewulek, Komcia, pełnanadziei:}, Barbarka1984, welonka, pilik, Wonderland, malka, Anna Stesia, Kropka89, Madzik84, Kitulec lubią tę wiadomość

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości wciąż strasznie męczą, plus zmęczenie. Ból piersi różnie, są dni, że jest kiepsko, a są dni, że ze spokojem. Ale dla mdłości porannych przekazuję sposób na przeżycie (bo wciaż nie jest idealnie, ale znacznie lepiej;): rano od razu jeszcze leżąc zjadam taki mały wyciskany mus owocowy i popijam go wodą z imbirem, potem jeszcze leżę z 15 min i zaraz po wstaniu robię lekkie śniadanie: jedyne co jestem w stanie zjeść to kaszka dla dzieci ;) ale daje radę!
    poza tym mam pytanie, nie mam żadnego doświadczenia w zwolnieniach lekarskich, a idę we wtorek po południu na wizytę i chciałabym tydzień l4. I się zastanawiam, czy to jest tak, że dostanę od wtorku, czy od środy? bo nie wiem czy we wtorek jeszcze iść do pracy czy już mogę odpuścić. będę wdzięczna z pomoc :)

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny :) wszystko idealnie :) ciaza określona 1babel 6t2d 2babel 6t1d :) ona serducha boją <3 <3 jeszcze nie słuchaliśmy bo nie chciał męczyć maluszków kolejna wizyta 22.11 :) <3 mam zrobić mocz, morfologię, glukozę i cos jeszcze ale wszystko juz mam w domku a jedziemy do rodziców :) a i leki bez zmian poza progynovą która od jutra zamiast 3x dziennie to 2x przez 7dni a potem tylko raz :)

Ale superowo!!! :)

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

ale fantastycznie! i już serducha są! wspaniale :) silne maluchy :)

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Mnie mdłości wciąż strasznie męczą, plus zmęczenie. Ból piersi różnie, są dni, że jest kiepsko, a są dni, że ze spokojem. Ale dla mdłości porannych przekazuję sposób na przeżycie (bo wciaż nie jest idealnie, ale znacznie lepiej;): rano od razu jeszcze leżąc zjadam taki mały wyciskany mus owocowy i popijam go wodą z imbirem, potem jeszcze leżę z 15 min i zaraz po wstaniu robię lekkie śniadanie: jedyne co jestem w stanie zjeść to kaszka dla dzieci ;) ale daje radę!
    poza tym mam pytanie, nie mam żadnego doświadczenia w zwolnieniach lekarskich, a idę we wtorek po południu na wizytę i chciałabym tydzień l4. I się zastanawiam, czy to jest tak, że dostanę od wtorku, czy od środy? bo nie wiem czy we wtorek jeszcze iść do pracy czy już mogę odpuścić. będę wdzięczna z pomoc :)
    Możesz spokojnie nie iść już we wtorek do pracy i dostaniesz od wtorku.
    Ja ostatnio uprzedziłam pracodawcę,że nie pojawię się w pracy już od poniedziałku,a wizytę miałam w środę.
    Lekarz może wystawić Ci L4 na max 3 dni poprzedzające badanie.
    Może przecież być tak,że jesteś w tak kiepskiej formie,że nie jesteś w stanie udać się do lekarza.
    W moim przypadku było tak,że nie byłam w stanie pracować,a do lekarza nie było szans dostać się wcześniej.
    L4 może lekarz wystawić też do przodu,ale nie pamiętam ile dni.
    W necie jest sporo na ten temat.
    Ale śmiało,tak jak Ci piszę bo to z autopsji :)

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kp, bo mała nie potrafiła zassać. Jak już wydawało się, że ciągnie to zaraz zasypiała i puszczała. Dlatego karmiłam mm i zyje. pierwszy raz zachorowała jak miała 10miesciecy. Teraz bardzo chciałabym kp, ale zobaczymy jak wyjdzie i jaki gagatek się trafi:)

ewulek lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

super gratulacje :) tez bym chciała bliźniaki

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha i Klaudia!
    Cudowne zdjęcia :)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dzięki Emisia35 ! domyślałam się, że w necie coś jest, ale siła tego forum i autopsja są najlepsze :) to już odpuszczę wtorek wobec tego, uff. już nie mogę się doczekać, jest środa i już mi się skończyły siły na ten tydzień ;)

Emisia35 lubi tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Doris:) Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze blizniaków:))))

19.06.2108r
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:22

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne zdjęcia dzisiaj :)

Ja dziś jadę po przedłużenie l4 i będę z lekarzem ustalać kiedy wizyta. Oby jeszcze przed prenatalnymi żeby zobaczyć czy wszystko w porządku :)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Karmiłam starsza córkę 1,5 roku,synka 16 mies,skonczyłam,bo byłam juz w ciazy z tym malenstwem i plamiłam

19.06.2108r
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne wieści :) bardzo gratuluję widoku maluszków :)

Dziewczyny nie zadreczajcie się tym karmieniem ;) każdy robi jak uważa. Fajnie jak w szpitalu trafi się na dobrego doradcę laktacyjnego, same położne nie zawsze dobrze doradzą. Poczytajcie jak wyglądają pierwsze dni i godziny po porodzie a wtedy zrozumie się cała fizjologię tego procesu :) wszystko siedzi u nas w głowie.

f2w3rjjgku0ijq5v.png

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma co sie zadreczać,a w sumie,co ma byc,to bedzie;)

19.06.2108r
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) czy jest tu jakaś mamą która zastanawia się nad prenatalnymi i testem papapa lub nie planuje ich robić? Ja muszę przyznać że mocno się zastanawiam bo nawet gdyby wyszły źle to nie zdecyduje się na amniopunkcję a z tego co tłumaczył mi lekarz często zdarza się że badania wyjdą źle a pozniej okazuje się że maluch zdrowy i tylko niepotrzebny stres. Jakie macie na ten temat zdanie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 13:02

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ