CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:Dziewczyny wiem że jestem monotematyczna ale czy jest tu jakaś kobitka pow 7 tyg bez mdlisci w ogóle bez bólu piersi itp ?
bardzo się martwię tym że w ogóle nie czuje objawów ciągle a już 8 tydzień. Wizyta za 9 dni dopiero do tego czasu chyba zniose jajo
Pisałam już tutaj chyba jakiś czas temu,że w pierwszej ciąży nie miałam absolutnie żadnych dolegliwości.
Całą ciążę czułam się rewelacyjnie,pracowałam prawie do końca.
Zero mdłości,zero ospałości,żadnego bólu piersi (w tej ciąży też nie bolą),
a ciąża przebiegła książkowo,synuś urodził się zdrowiutki,3,6kg,poród w 42tc.
Śmiałam się nawet,że gdyby nie brak miesiączki,z czasem rosnący brzuch i ruchy dzieciątka,to nie wiedziałabym,że w ciąży jestem
Także głowa do góry!
Brak dolegliwości nie oznacza kłopotów
Trzymaj się,wszystko na pewno jest ok -
teqz wrote:A czemu wg Ciebie jest fajne? Zainspiruj mnie
i ja lubię te nasze chwile przytulania i wiszenia na cycu. Teraz to trwa krótalo bo z dwie, trzy minuty ale wcześniej mogłam się pobyczyć przy karmieniu
i prosić innych aby mi coś podali itp. Oczywiście jak ktoś był. Ja lubię karmić i dopóki nam to wychodzi i młoda chce to karmię. Kolejne też planuję karmić jak najdłużej. Minus jest taki, że w większości przypadków ja muszę wstawać w nocy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny
wszystko idealnie
ciaza określona 1babel 6t2d 2babel 6t1d
ona serducha boją
jeszcze nie słuchaliśmy bo nie chciał męczyć maluszków kolejna wizyta 22.11
mam zrobić mocz, morfologię, glukozę i cos jeszcze ale wszystko juz mam w domku a jedziemy do rodziców
a i leki bez zmian poza progynovą która od jutra zamiast 3x dziennie to 2x przez 7dni a potem tylko raz
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad5ed7045863.jpg100krotka, Emisia35, joann, Arga, Marya, teqz, Anikatika, Hefe, anna23, witaminkab, ewulek, Komcia, pełnanadziei:}, Barbarka1984, welonka, pilik, Wonderland, malka, Anna Stesia, Kropka89, Madzik84, Kitulec lubią tę wiadomość
-
Mnie mdłości wciąż strasznie męczą, plus zmęczenie. Ból piersi różnie, są dni, że jest kiepsko, a są dni, że ze spokojem. Ale dla mdłości porannych przekazuję sposób na przeżycie (bo wciaż nie jest idealnie, ale znacznie lepiej;): rano od razu jeszcze leżąc zjadam taki mały wyciskany mus owocowy i popijam go wodą z imbirem, potem jeszcze leżę z 15 min i zaraz po wstaniu robię lekkie śniadanie: jedyne co jestem w stanie zjeść to kaszka dla dzieci
ale daje radę!
poza tym mam pytanie, nie mam żadnego doświadczenia w zwolnieniach lekarskich, a idę we wtorek po południu na wizytę i chciałabym tydzień l4. I się zastanawiam, czy to jest tak, że dostanę od wtorku, czy od środy? bo nie wiem czy we wtorek jeszcze iść do pracy czy już mogę odpuścić. będę wdzięczna z pomoc -
nick nieaktualnyAgniechaaaa wrote:Dziewczyny
wszystko idealnie
ona serducha boją
mam zrobić mocz, morfologię, glukozę i cos jeszcze ale wszystko juz mam w domku a jedziemy do rodziców
a i leki bez zmian poza progynovą która od jutra zamiast 3x dziennie to 2x przez 7dni a potem tylko raz
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad5ed7045863.jpg
-
Agniechaaaa wrote:Dziewczyny
wszystko idealnie
ona serducha boją
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad5ed7045863.jpgsilne maluchy
-
nick nieaktualnyjoann wrote:Mnie mdłości wciąż strasznie męczą, plus zmęczenie. Ból piersi różnie, są dni, że jest kiepsko, a są dni, że ze spokojem. Ale dla mdłości porannych przekazuję sposób na przeżycie (bo wciaż nie jest idealnie, ale znacznie lepiej;): rano od razu jeszcze leżąc zjadam taki mały wyciskany mus owocowy i popijam go wodą z imbirem, potem jeszcze leżę z 15 min i zaraz po wstaniu robię lekkie śniadanie: jedyne co jestem w stanie zjeść to kaszka dla dzieci
ale daje radę!
poza tym mam pytanie, nie mam żadnego doświadczenia w zwolnieniach lekarskich, a idę we wtorek po południu na wizytę i chciałabym tydzień l4. I się zastanawiam, czy to jest tak, że dostanę od wtorku, czy od środy? bo nie wiem czy we wtorek jeszcze iść do pracy czy już mogę odpuścić. będę wdzięczna z pomoc
Ja ostatnio uprzedziłam pracodawcę,że nie pojawię się w pracy już od poniedziałku,a wizytę miałam w środę.
Lekarz może wystawić Ci L4 na max 3 dni poprzedzające badanie.
Może przecież być tak,że jesteś w tak kiepskiej formie,że nie jesteś w stanie udać się do lekarza.
W moim przypadku było tak,że nie byłam w stanie pracować,a do lekarza nie było szans dostać się wcześniej.
L4 może lekarz wystawić też do przodu,ale nie pamiętam ile dni.
W necie jest sporo na ten temat.
Ale śmiało,tak jak Ci piszę bo to z autopsji -
Ja nie kp, bo mała nie potrafiła zassać. Jak już wydawało się, że ciągnie to zaraz zasypiała i puszczała. Dlatego karmiłam mm i zyje. pierwszy raz zachorowała jak miała 10miesciecy. Teraz bardzo chciałabym kp, ale zobaczymy jak wyjdzie i jaki gagatek się trafi:)
ewulek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgniechaaaa wrote:Dziewczyny
wszystko idealnie
ona serducha boją
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad5ed7045863.jpgtez bym chciała bliźniaki
-
ooo dzięki Emisia35 ! domyślałam się, że w necie coś jest, ale siła tego forum i autopsja są najlepsze
to już odpuszczę wtorek wobec tego, uff. już nie mogę się doczekać, jest środa i już mi się skończyły siły na ten tydzień
Emisia35 lubi tę wiadomość
-
Jakie piękne wieści
bardzo gratuluję widoku maluszków
Dziewczyny nie zadreczajcie się tym karmieniemkażdy robi jak uważa. Fajnie jak w szpitalu trafi się na dobrego doradcę laktacyjnego, same położne nie zawsze dobrze doradzą. Poczytajcie jak wyglądają pierwsze dni i godziny po porodzie a wtedy zrozumie się cała fizjologię tego procesu
wszystko siedzi u nas w głowie.
-
Cześć dziewczyny
czy jest tu jakaś mamą która zastanawia się nad prenatalnymi i testem papapa lub nie planuje ich robić? Ja muszę przyznać że mocno się zastanawiam bo nawet gdyby wyszły źle to nie zdecyduje się na amniopunkcję a z tego co tłumaczył mi lekarz często zdarza się że badania wyjdą źle a pozniej okazuje się że maluch zdrowy i tylko niepotrzebny stres. Jakie macie na ten temat zdanie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 13:02