X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mi się tutaj podoba? Że każdy ma swoje zdanie i na siłę nie próbuje go wcisnąć innym. Byłam na forum gdzie nie można było nic napisać bo zaraz jakieś kłótnie, masakra :P

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle piszemy, że niedługo przegonimy wpisami majówki :D

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o waszych wizytach piszecie ze wasze maluchy robią fikołki machają rączkami ja ostatnio bylam na usg w9tc2d i nie machał rączkami nawet nie drgnął :/

Co do śniadania u mnie zazwyczaj sa platki kukurydziane z mlekiem i dopiero po nich mogę zjeść jakąś kanapkę zazwyczaj samym masłem malo co mi rzeczy podchodzi .

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Wiecie co mi się tutaj podoba? Że każdy ma swoje zdanie i na siłę nie próbuje go wcisnąć innym. Byłam na forum gdzie nie można było nic napisać bo zaraz jakieś kłótnie, masakra :P
    Wiem o czym piszesz...
    Też byłam na innym forum i kiedy napisałam,że marzy mi się córeczka to zaraz spłynęła na mnie lawina negatywnych komentarzy,że jak ja mogę w ogóle myśleć o płci.
    Dziewczyny się starają latami,martwią o zdrowie dzieciaczków,a ja chciałabym córeczkę,pewnie po to by kokardki na włoskach wiązać i na FB fotami się chwalić :)
    Kurcze...to była luźna rozmowa...ale pojechały tam po mnie masakrycznie ;)

• teqz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Tak czytam o waszych wizytach piszecie ze wasze maluchy robią fikołki machają rączkami ja ostatnio bylam na usg w9tc2d i nie machał rączkami nawet nie drgnął :/
    Może akurat spało maleństwo? :) wiesz co nie wiem na ile to się sprawdza, ale ponoć warto zjeść coś słodkiego przed wizytą żeby malucha "pobudzić" :) przetestuj :D

orzeszki, Doris:), Maza lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Może akurat spało maleństwo? :) wiesz co nie wiem na ile to się sprawdza, ale ponoć warto zjeść coś słodkiego przed wizytą żeby malucha "pobudzić" :) przetestuj :D
    Kurczę ja mam dziś wizytę ale nie dam rady nic zjeść hehe. Na prenatalnych w poprzedniej ciąży miałam zalecenie wypić puszkę coli półgodziny przed :P

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz właśnie tak chce spróbować przed wizyta albo cos słodkiego albo pepsi ja ogólnie od poczatku ciąży praktycznie w ogóle nie jem słodkiego bo mnie odrzuca

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Teqz właśnie tak chce spróbować przed wizyta albo cos słodkiego albo pepsi ja ogólnie od poczatku ciąży praktycznie w ogóle nie jem słodkiego bo mnie odrzuca
    Ja zjadłam kanapki z nutellą przed wizytą, zjedz jakiegoś batona przed samym wejściem, albo puszkę coli i powinno być ok :)

• teqz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Kurczę ja mam dziś wizytę ale nie dam rady nic zjeść hehe. Na prenatalnych w poprzedniej ciąży miałam zalecenie wypić puszkę coli półgodziny przed :P
    A na prenatalnych nie lepiej jak maleństwo za bardzo nie szaleje? Ja mam 22.11 i w sumie teraz mi to tak do głowy przyszło :D czy nie łatwiej mierzyć jak śpi

• welonka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się chociaż będzie ciężko bo wizytę mam rano , wtedy na wizycie nie spytałam gina czemu nie rusza siw nawet nie byłam świadoma ze juz na tym etapie maleństwo odprawia figle

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też przetestuję przed swoimi prenatalnymi 21.11. ;)
    Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam.

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    W końcu musze coś z siebie wyrzucić. Stara baba, a boję się powiedzieć swoim rodzicom o ciąży. Mam cudnych rodziców, ale bardzo dosadnie mówią jak coś im się u nas nie podoba, a ja (w odrożnieniu od brata) bardzo biorę to do siebie. I cały czas słysze pytania "a czy wiesz co w pracy, czy pytają kiedy wrócisz, kiedy zamierzasz wracać, kobieta musi pracować..." I mimo, że poza małą nie widzą świata, to wiem że mięli wizję, abym teraz wróciła do pracy. My z mężem chcielibyśmy mieć 3xszczęście i wydaje mi sie, żę takie wracanie na parę miesięcy i znowu macierzynskie lub nawet l4(bo różnie bywa) jest gorsze niż 2 lata ciągiem macierzynskie (ze strony pracodwacy - jak już nato patrzeć).
    Wiem, że stara baba ze mnie, ale gdzieś ten strach jest. Nie chciałabym poprostu odczuć, że się nie cieszą tak jak z pierwszej wniusi. Ot mój mało istotny problemik ;) Ale co by nie było my jestesmy przeszczęśliwi!

Doskonale cię rozumiem! Moi też jeszcze nie wiedzą. Jak byłam w pierwszej ciąży rok po ślubie, to usłyszałam od mamy głupi komentarz, że jak tak szybko dziecko, to pewnie mi mąż drużynę piłkarską zrobi... Jesteśmy po ślubie 11lat i ta drużyna jest na razie dwuosobowa ;)

• teqz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    To ja też przetestuję przed swoimi prenatalnymi 21.11. ;)
    Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam.
    Ja wyczytałam na blogu u mamaginekolog :) więc stwierdziłam, że warto spróbować.

• pilik Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nadrabiam ale po nickach nie dam radę odpisać.
    Co do kp i sn ja może z tych nawiedzonych pedagogów i mi się marzy jedno i drugie, ale wiadomo że różnie może być. Tak samo dziewczyny które przeraża kp - może jak się maluch urodzi i „przyssie” to się zdziwicie że jednak Wam się ta bliskość w tym podoba? :) każdy ma swoją głowę i swoje decyzje do podjęcia i nikomu nic do tego!
    Agniecha cudowne wieści! Widzę że wizytujemy razem :) ja też dzisiaj, następna wizyta 22.11 a w między czasie mam jeszcze 17.11 na lux med chce skierowania, ale będę udawała że to pierwsza wizyta więc pewnie usg mi zrobi :p
    Mnie dzisiaj gin uspokoiła że nie ma krwiaka, z kropkiem wszystko dobrze, serduszko bije z @ i z usg 6t4d, a krwawienia przy moim zestawie leków mogę mieć i dopóki nic nie boli i nie ma stałych krwawień to mam się nie przejmować. Mam leżeć, odpoczywać i pic melisę bo widzi że jestem za bardzo zestresowana i tak nie może być...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6870872c3758.jpg

teqz, pełnanadziei:}, welonka, Arga, Hefe, ewulek, Wonderland, witaminkab, Anitka201, Madzik84 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Postaram się chociaż będzie ciężko bo wizytę mam rano , wtedy na wizycie nie spytałam gina czemu nie rusza siw nawet nie byłam świadoma ze juz na tym etapie maleństwo odprawia figle
    Ja też się w sumie nie spodziewałam, że się uda zobaczyć, a była cudna niespodzianka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Doskonale cię rozumiem! Moi też jeszcze nie wiedzą. Jak byłam w pierwszej ciąży rok po ślubie, to usłyszałam od mamy głupi komentarz, że jak tak szybko dziecko, to pewnie mi mąż drużynę piłkarską zrobi... Jesteśmy po ślubie 11lat i ta drużyna jest na razie dwuosobowa ;)
    Hehe...drużyna piłkarska :)
    U mnie z kolei odwrotnie było.
    Urodziłam syna 6 lat po ślubie bo tak sobie to poukładaliśmy.
    Więc kiedy przez rok,dwa,trzy po ślubie nie było jeszcze dziecka to z kolei pojawiły się komentarze,że po prostu nie możemy ich mieć...

• eunice. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:22

Komcia lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • pilik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze apropo prematalnych - tez mam bardzo mieszane uczucia. Wiem że ani na amniopunkcję a tym bardziej na usunięcie malucha się nie zgodzę i mam bardzo duży mętlik czy w ogóle robić te badania...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie - serduszko 168 na min. 8 tydzień. Boje się tylko usg genetycznego, panicznie. Wizyta za 4 tygodnie i wtedy doktor zrobi te usg i test pappa.
    W I ciąży wyszły nieprawidłowości podczas tego ważnego usg. Wiem jedno, może straszne co napisze, ale nie urodziłabym chorego genetycznie dziecka.
    A PIS robi wszystko,aby ustawę zabrać.
    Ale co tu myśleć negatywnie, jest ok i tylko się cieszyć.
    Chciałabym kp, ale znając mnie, no zobaczymy. Ja też jestem wychowana na mleku modyfikowanym z bratem bliźniakiem i mamy się dobrze :-)
    Dokładnie, teraz mleka naprawdę zbliżone do mleka matki, wiec spokojnie.
    Moja córa zachorowała tuż przed roczkiem, ale tyl ko dlatego, że bratowa przyszłaz chora córeczką :/ To była wirusówka i delikatnie schodziło na oskrzela.

Arga, Anikatika, ewulek, Marya, Madzik84 lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    A na prenatalnych nie lepiej jak maleństwo za bardzo nie szaleje? Ja mam 22.11 i w sumie teraz mi to tak do głowy przyszło :D czy nie łatwiej mierzyć jak śpi
    Mi tak kazali bo młoda plecami była odwrócona non stop i nie było jak zbadać serca i chcieli aby się odwróciła.

age.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ