CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eunice znam artykuł czytałam.
Ja się bardziej boje tych niepewnych diagnoz. Mojej siostrze całą ciąże stawiali różne diagnozy, stres straszny, a córka zdrowa się urodziła... ja jeszcze z tego co czytałam mogę mieć mniejsze dziecko przez trombofilie. I to często też jest traktowane jako wada i analizowane, a może taki mój urok... zdam się i tak na opinie mojej gin bo jej ufam, ale sama z siebie nie chce nic dodatkowo... może na nifty bym się zdecydowała gdyby nie cena z kosmosu -
Was nadrobić jest na prawde ciężko
A w wielu tematach przez brak doświadczenia mogę sie wstrzymać głosu
Jednak jak dodajecie zdjecia z usg to jest bardzo motywujace i dajace radoscdlatego cieszę się razem z Wami, że Wasze wizyty są udane:) ❤
Doris:), klauuudia lubią tę wiadomość
Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
welonka wrote:Teqz moja koleżanka z pracy na migrenę piłam wode niegazowana z cytryna ale czy rzeczywiście pomaga to nie wiem .
A moze to zatoki ? Ja jak zmarznę to zaraz Glowa mnie boli od zatok .
A jak to jest z tym spaniem bo dostaje złote rady na brzuchu nie spij bo nie wolno na plecach tez nie bo cos tam uciska i na prawym boku tez nie wolno bo sa chyba słabsze przepływy , kiedys czytam artykuł ze to jest nieprawda i organizm sam nam bedzie podpowiadał czy musimy zmienić pozycje czy nie .Ja najwięcej śpię na plecach i brzuchu bo mi jescze wygodnie.zmiana stron jest ważna aby dziecko też było z różnych stron dociążanie
-
pilik wrote:Eunice znam artykuł czytałam.
Ja się bardziej boje tych niepewnych diagnoz. Mojej siostrze całą ciąże stawiali różne diagnozy, stres straszny, a córka zdrowa się urodziła... ja jeszcze z tego co czytałam mogę mieć mniejsze dziecko przez trombofilie. I to często też jest traktowane jako wada i analizowane, a może taki mój urok... zdam się i tak na opinie mojej gin bo jej ufam, ale sama z siebie nie chce nic dodatkowo... może na nifty bym się zdecydowała gdyby nie cena z kosmosu -
Ruth dodatkowa wizyta - pewnie po stresie, ale i tak fajnie
Fajnie że wszystko w porządku!
Moja córcia na badaniach rzadko się ruszała. Ruchy włączyły jej się jak chcieli określić płeć. No i robiliśmy 3 podejścia bo tak się kręciła, że nic nie było widać.
Z kolei na ktg pod koniec ciąży - co ja się słodkiego najadłam aby ją pobudzić... Tak po złości mamusi. Także welonka spokojnie. kokkosanka ma racje - będzie szaleć - moja właśnie krzyczy na zabawki, że nie chcą podejść do niej, wczoraj aż chrypy dostała
A ja się obecnie spodziewam komentarzy typu (oczywiście od obcych): "o 500+ robi swoje" ^^ Będzie zabawnie
Emisia35 lubi tę wiadomość
-
Komcia tekst z 500+ to ulubiony mojego pracodawcy każda dziewczynę w ciazy tak komentował, mi jak tak powiedzial to powiedziałam ze nam sie nie należy nawet ze względu na zarobki mina odrazu mu zbrzydła, a teraz jak zanosiłam zwolnienie to usłyszałam od jego syna ze milionerka przyszla,a takie gbury z nich .
-
Komcia wrote:Ruth dodatkowa wizyta - pewnie po stresie, ale i tak fajnie
Moja córcia na badaniach rzadko się ruszała. Ruchy włączyły jej się jak chcieli określić płeć. No i robiliśmy 3 podejścia bo tak się kręciła, że nic nie było widać.
Z kolei na ktg pod koniec ciąży - co ja się słodkiego najadłam aby ją pobudzić... Tak po złości mamusi. Także welonka spokojnie. kokkosanka ma racje - będzie szaleć - moja właśnie krzyczy na zabawki, że nie chcą podejść do niej, wczoraj aż chrypy dostała
A ja się obecnie spodziewam komentarzy typu (oczywiście od obcych): "o 500+ robi swoje" ^^ Będzie zabawnie -
Komcia wrote:Ruth dodatkowa wizyta - pewnie po stresie, ale i tak fajnie
A ja się obecnie spodziewam komentarzy typu (oczywiście od obcych): "o 500+ robi swoje" ^^ Będzie zabawniebo ja już też słyszałam ze mnie to skusiło haha
-
Powodzenia na wizytach, wierze, że do wieczora ciężko czekać.
Orzeski,a masz regularne miesiączki? Owulacja nie zawsze jest ksiązkowo w 14 dc. Może być wczesniej albo dużo póżniej,
Miałam usg przez brzuch, a Wy?
Moje dziecko się nie ruszało na usg, a mamy 8 tydzień.
Ruth, to miałaś chwilę strachu, też bym poleciała do lekarza. Dobrze, że ok.
Też czytałam, że najlepiej spać na lewym i siedzi mi to w głowie. Ale póki brzusio mały to można we wszystkich pozycjach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 16:10
-
Bolą mnie strasznie plecy w krzyżu i pośladki o biodrach nie wspomnę... A jeszcze się zdenerwowałam dzisiaj i brzuch mnie lekko pobolewa.. Macie jakieś sprawdzone metody na "ból dupy"Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
[*]28.11.2017 11tc Leonek
"Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza." -
Agnella wrote:Powodzenia na wizytach, wierze, że do wieczora ciężko czekać.
Orzeski,a masz regularne miesiączki? Owulacja nie zawsze jest ksiązkowo w 14 dc. Może być wczesniej albo dużo póżniej,
Też czytałam, że najlepiej spać na lewym i siedzi mi to w głowie. Ale póki brzusio mały to można we wszystkich pozycjach.Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
[*]28.11.2017 11tc Leonek
"Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza." -
Agnella wrote:Powodzenia na wizytach, wierze, że do wieczora ciężko czekać.
Też czytałam, że najlepiej spać na lewym i siedzi mi to w głowie. Ale póki brzusio mały to można we wszystkich pozycjach. -
Angella ale leżenie czy spanie w jednej pozycji tez jest nie wskazane bo dziecko moze miec asymetrię. Mojej koleżanki maluch tak miałam w ogóle nie przekręcał główki na druga stronę altywna mial tylko jedna stronę ciała dopiero długie rehabilitacje pomogły.
Orzeszki jak znajdziesz sposób na "bol dupy "to koniecznie podziel sie ,mnie kość ogonowa boli . -
Ja nie karmiłam piersią odciagalam pokarm tylko do 4 miesiąca pózniej mm , Zosia ma prawie 8 miesięcy i nie była ani razu chora , raz miała katar ( znajome karmią piersią i dzieci chore ) na to nie ma jednej recepty i nie od tego to zależy fakt ze inaczej przybierają ale to inna kwestia
Co do prenatalnych tez bym nie zgodziła sie na punkcję czy usunięcie we pamietajmy ze duzo wykrytych wad mozna leczyć jeszcze w brzuszku lub zaraz po narodzinach wiemy co i jak czy jest konieczna jakas operacja czy zabieg , ja nie byłabym spokojna nie wiedząc17.03.2017Sofia
-
Vero wrote:Ja nie karmiłam piersią odciagalam pokarm tylko do 4 miesiąca pózniej mm , Zosia ma prawie 8 miesięcy i nie była ani razu chora , raz miała katar ( znajome karmią piersią i dzieci chore ) na to nie ma jednej recepty i nie od tego to zależy fakt ze inaczej przybierają ale to inna kwestia
Co do prenatalnych tez bym nie zgodziła sie na punkcję czy usunięcie we pamietajmy ze duzo wykrytych wad mozna leczyć jeszcze w brzuszku lub zaraz po narodzinach wiemy co i jak czy jest konieczna jakas operacja czy zabieg , ja nie byłabym spokojna nie wiedząc
-
Już po wizycie. Dzieć ma 1,5cm i serce biło 150 tylko, że jeszcze nie słuchaliśmy bo za wcześnie. Mam jakieś brudzenia i mam brać na to luteinę i wogóle pójść do endokrynologa i najlepiej też hematologa. Ogólnie jestem zadowolona ze zmiany lekarza. Zobaczymy jak będzie dalej. Kolejna wizyta za dwa tygodnie 22 listopada.
Komcia, Emisia35, orzeszki, Mała_Mii, joann, witaminkab, Anna Stesia, admiralka, Wonderland, ewulek, pełnanadziei:}, Madzik84 lubią tę wiadomość