X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris:) wrote:
    Dziewczyny,a kiedy mowicie w pracy o ciazy?Ja chce jeszcze troche popracowac,nie chce isc szybko na l4.Tak sie zastanawiam,czy poczekać do 12 tc?Tylko,ze ja mam taka budowe ciala,że zaczyna byc widac

Mój szef już wie od 3 tygodni - nie dlatego, że chciałam iśc na zwolnienie, ale dlatego, żeby mnie nie wysyłał w delegacje.

• Doris:) Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Malka mi też dość często zimno.
    U mnie w pracy już wiedzą. Jestem od pon na l4. Wcześniej powiedziałam szefowej i koleżance, ale i tak się domyslaly.
    A po czym sie domyslały?

19.06.2108r

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ankaw92 wrote:
    Nie wiem czy uda mi się tak szybko zapisać
    Na kase chorych moze byc ciezko,pewnie duzo ciezarnych zapisanych;)Ale prywatnie mozna coś znależć.Ja bym pewnie nie wytzrymała napiecia i poleciala do innego gin juz z ciekawosci

19.06.2108r
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    No właśnie, teraz to MM jest porządne, więc nie ma się co przejmować:). Ponoć nawet mleko kobiece po roku nie ma żadnej większej wartości odżywczej niż krowie, a do modyfikowanego jednak dodają mnóstwo witamin, sama chcę po roku dalej podawać. Na początku wiadomo, że w pokarmie matki jest dużo przeciwciał i ponoć nawet chorzy na raka skupują takie mleko dla wzmocnienia, ale słyszałam, że z upływem czasu tych wartości ubywa, najważniejsze ponoć pierwsze pół rokuD
    No to akurat brednie. Wystarczy więcej poczytać np blog hafija, gdzie babeczka opiera się na konkretnych badaniach. Podobno są badania, które potwierdzają ze im później tym kobiece mleko robi się zbliżone do siary (nawet koło 2 roku karmienia). A mit ze po pół roku karmienia kobieta ma wodę i mleko jest obalony.
    Nie mnie oceniać kto i ile będzie karmił bo dla mnie najważniejsze jest to żebym umiała wykarmić własne dziecko. Jeśli się nie uda, trudno będę musiała się z tym pogodzić. Mnie przeraża to jakie podejście jest w szpitalach. Podają dziecku modyfikowane zaraz po porodzie i dziwią się ze dziecko nie chce ssać piersi. Ja tak miałam, dopiero jedna z położnych mnie uświadomiła o co chodzi wiec kategorycznie zabronionam porwania butelki. Wtedy młody zaskoczył.

Madzik84 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    No to akurat brednie. Wystarczy więcej poczytać np blog hafija, gdzie babeczka opiera się na konkretnych badaniach. Podobno są badania, które potwierdzają ze im później tym kobiece mleko robi się zbliżone do siary (nawet koło 2 roku karmienia). A mit ze po pół roku karmienia kobieta ma wodę i mleko jest obalony.
    Nie mnie oceniać kto i ile będzie karmił bo dla mnie najważniejsze jest to żebym umiała wykarmić własne dziecko. Jeśli się nie uda, trudno będę musiała się z tym pogodzić. Mnie przeraża to jakie podejście jest w szpitalach. Podają dziecku modyfikowane zaraz po porodzie i dziwią się ze dziecko nie chce ssać piersi. Ja tak miałam, dopiero jedna z położnych mnie uświadomiła o co chodzi wiec kategorycznie zabronionam porwania butelki. Wtedy młody zaskoczył.
    Ale w sumie to jak dziecka nie oddajsz na noworodki,to ci nie dokarmia,bo nie ma jak;)Wtedy masz wszystko pod kontrola

19.06.2108r
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Bardzo mądre słowa. :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam oddać bo miałam krwotok. Czyścili mnie, przytaczali krew wiec nie byłam w stanie zająć się młodym ;-)
    Z drugiej strony prosiłam o przynoszenie na przystawianie do piersi No i wtedy zaczynał się problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 19:34

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy macie takie uczucie jakby was coś ciągnęło nisko w podbrzuszu? Jakby ucisk zgodny z grawitacja? Do tego ból pleców i raz mocne klucie pleców nisko trochę z boku oraz klucie w pochwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 19:37

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny czy wy macie takie uczucie jakby was coś ciągnęło nisko w podbrzuszu? Jakby ucisk zgodny z grawitacja? Do tego ból pleców i raz mocne klocie pleców nisko trochę z boku.
    Bardzo duze ciagnięcie w dół,ból pleców okresowo

19.06.2108r
  • Tròjka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że ogólnie jest problem u nas w szpitalach. Wiele z nich nie ma odpowiednio wyszkolonego personelu pod tym względem. Kobiety po porodzie są zmęczone, często zagubione, niby coś tam czytały o tym wszystkim ale gdy dochodzi tyle rzeczy na raz po prostu się gubią. I wtedy potrzeba osoby, która wszystko na spokojnie wytłumaczy i poda podpowiedź i wesprze. To powinien być doradca laktacyjny. Niestety nie wszędzie są.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra ja tak mam. W tej chwili boli mnie z prawej strony.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sarrra bardzo często, czasem aż paraliżuje

f2w3rjjgku0ijq5v.png

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Musiałam oddać bo miałam krwotok. Czyścili mnie, przytaczali krew wiec nie byłam w stanie zająć się młodym ;-)
    Z drugiej strony prosiłam o przynoszenie na przystawianie do piersi No i wtedy zaczynał się problem.
    Wiesz to zalezy jeszcze jaki szpital.Jesli malutki i mala liczba pacjentek,to mogły przynosić na karmienie.Jesli pacjentek dużo,noworodki w sali noworodkowej,to nawet nie ma opcji,zeby kazdemu przynieśc na karmienie,niestety.Po prostu brak czasu.Samo przyniesienie tak naprawde to nie wystarczy,bo zazwyczaj trzeba jeszcze pomóc w dostawieniu,a 2 położne i 30 pacjentek;)

19.06.2108r
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo duze ciagnięcie w dół,ból pleców okresowo
    UF to mnie uspokoilyscie. Mam 2 tyg leżeć z uwagi na krwiaka i różnie z tym mam bo tu obiad tu inne do tego pracuje na laptopie w pozycji leżącej przez co Sue ruszam. Nie wiem na czym polega to leżenie czy ja powinnam ciągle plackiem bo to zwariować można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 19:40

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra ja też tak mam. Ciągnie w pachwinach, od strony bioder plecy az do pośladków i brzuch tez ale mnoe raczej po bokach... Podobno to normalne

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz to zalezy jeszcze jaki szpital.Jesli malutki i mala liczba pacjentek,to mogły przynosić na karmienie.Jesli pacjentek dużo,noworodki w sali noworodkowej,to nawet nie ma opcji,zeby kazdemu przynieśc na karmienie,niestety.Po prostu brak czasu.Samo przyniesienie tak naprawde to nie wystarczy,bo zazwyczaj trzeba jeszcze pomóc w dostawieniu,a 2 położne i 30 pacjentek;)
    Szpital bardzo mały :-) nie miały obłożenia bo ciagle do nas przychodziły i pytały co i jak. Ja tu nie obwiniam położnych bo one były Ok ale raczej nanotologow bo to oni wydali dyspozycje. Na sali noworodkowej leżał mój syn i 1 dziecko było naświetlane.
    Nie chce mi się tego ciągnąć bo podchodzę do tego zbyt emocjonalnie. Ja miałam swoje założenia (karmieni) a ktoś chciał zrobić po swojemu bo liczy się jedynie przyrost wagi. Dla mnie to chore koniec kropka.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ciągnie w pachwinach i czuję zwłaszcza lewy jajnik. Podobno to normalne, bo się rozciągają więzadła. Gorzej jest z tym bólem odcinka lędźwiowego, bo przez niego źle mi się chodzi. Dzisiaj nawet ginekolog mówiła mi o rehabilitacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 19:54

• ankaw92 Nowa

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kase chorych moze byc ciezko,pewnie duzo ciezarnych zapisanych;)Ale prywatnie mozna coś znależć.Ja bym pewnie nie wytzrymała napiecia i poleciala do innego gin juz z ciekawosci

Ja tych dwóch tygodni też pewnie nie wytrzymam niestety nie mam kogo się poradzić co do ciąży mnogiej jaki lekarz w mojej okolicy najlepszy

• malka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już bóle takie dość mocne okresowe na szczęście przeszły. Co prawda zdarzają sie. Może nawet codziennie ale trwa to chwilkę i przechodzi. Wcześniej bolały mnie też mocno plecy. Ale teraz też już tylko sporadycznie.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja na ten klucie pleców bo widzę że nie jest to jednorazowe ale ciągle czuje mogę wziąć nospe ? Warto?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ