X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Vero Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia tempo wzrostu jest inne dla dzieci które sa tylko na mm i dla dzieci które sa tylko kp, sa nawet rożne siatki Centylowe. Nie chodzi o to ze jedno lepiej drugie gorzej poprostu inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 17:40

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Komcia tempo wzrostu jest inne dla dzieci które sa tylko na mm i dla dzieci które sa tylko kp, sa nawet rożne siatki Centylowe. Nie chodzi o to ze jedno lepiej drugie gorzej poprostu inaczej
    Nie wiedziałam. Nasza rośnie zgodnie z tymi w książecce zdrowia i nigdzie się nie spotkałam z jakimś rozróżnieniem. Jest równo w średniej tych siatek które wiszą w gabinecie lekarskim i są w książecce (brak rozróżnienia na sposób karmienia/tylko na płec dziecka). Mnie bardziej zaskoczyło, ze dziecko na piersi może mieć nadwagę O_o. W ciązy i po nagle ma się dużo koleżanek na tym samym etapie ;) i aż 2 z 5 które karmią piersią mają dzieci z nadwagą. Nie wiem jak to jest na mm, bo z otoczenia tylko ja karmię od początku butlą i Mała równiutko trzyma się średniej na siatce centylowej.
    Aaa i karmienie butlą nie jest takie męczące - na butli zazwyczaj dziecko je rzadziej - moja od 1 miesiąca życia jadała tylko jeden posiłek w nocy. Ale nie namawiam tym do karmienia butlą!, poprostu nie jest to uciążliwe ;)
    Fajnie na forum przeczytać jakieś nowości ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch dni miałam biegunkę, ale dziś już było ok więc jak byłam po L4 to nic o tym nie wspominałam. Teraz na wieczór oczywiście wróciła i boli mnie brzuch. Nie mam żadnych plamień ani nic więc nie wiem czy przeczekać czy umówić się na szybko do lekarza. Bo on teraz idzie na urlop i nie będzie go do końca listopada..

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna23 jeśli masz się denerwować do końca listopada to ja bym się umowila. Nie zaszkodzi ;)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Anikatika Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, fasolka ma 1,36cm, widać było serduszko, ale jeszcze nie słuchaliśmy. Jak będę w domku to napiszę więcej i dodam zdjecie.

joann, Anna Stesia, witaminkab, Mała_Mii, welonka, Komcia, ewulek, Arga, Marya, pełnanadziei:}, Madzik84 lubią tę wiadomość

p19uvfloa8g91wgi.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, widze, że dzisiaj dzien wizyt! Ja też byłam u lekarza, poglądałam moje maleństwo, które okazało się wytrawnym akrobatą/akrobatką. Tyle energii, ile ma to dziecko, mogłoby zasilić średniej wielkości miasto. Co ciekawe, maluch jest o 9 dni starszy niż to wynika z OM. To znaczy, że do zapłodnienia doszło gdy miałam okres (hipotetycznie!). Nie wiem, jak to jest możliwe, ale dopóki lekarz mówi, że jest ok, to ja mu wierze.

admiralka, Mała_Mii, welonka, malka, summer86, ewulek, Arga, pełnanadziei:}, Madzik84 lubią tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Już po wizycie. Dzieć ma 1,5cm i serce biło 150 tylko, że jeszcze nie słuchaliśmy bo za wcześnie. Mam jakieś brudzenia i mam brać na to luteinę i wogóle pójść do endokrynologa i najlepiej też hematologa. Ogólnie jestem zadowolona ze zmiany lekarza. Zobaczymy jak będzie dalej. Kolejna wizyta za dwa tygodnie 22 listopada.

Duży dzieć już <3

Arga lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Anna Stesia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Komcia tekst z 500+ to ulubiony mojego pracodawcy każda dziewczynę w ciazy tak komentował, mi jak tak powiedzial to powiedziałam ze nam sie nie należy nawet ze względu na zarobki mina odrazu mu zbrzydła, a teraz jak zanosiłam zwolnienie to usłyszałam od jego syna ze milionerka przyszla,a takie gbury z nich .

:-O :-O
    niebywałe chamstwo i prymitywizm

• admiralka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Cześć, dziewczyny, widze, że dzisiaj dzien wizyt! Ja też byłam u lekarza, poglądałam moje maleństwo, które okazało się wytrawnym akrobatą/akrobatką. Tyle energii, ile ma to dziecko, mogłoby zasilić średniej wielkości miasto. Co ciekawe, maluch jest o 9 dni starszy niż to wynika z OM. To znaczy, że do zapłodnienia doszło gdy miałam okres (hipotetycznie!). Nie wiem, jak to jest możliwe, ale dopóki lekarz mówi, że jest ok, to ja mu wierze.

A może po prostu jakoś tak ekspresowo Maluch rośnie, że wychodzi że jest starszy?:D Ale to nic, tylko się cieszyć <3

Anna Stesia lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ale szalejecie z postami! Powiedzcie czy którejś z was bywa zimno? Mi od dwóch dni wieczorami jest mega zimno, łącznie z lekkimi dreszczami. Innych chorobowych objawów brak. Gorączki nie mam. Tylko mega zimne stopy i ręce. Zawsze wydawało mi się, że w ciąży to raczej wszystkim jest gorąco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 18:57

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    A może po prostu jakoś tak ekspresowo Maluch rośnie, że wychodzi że jest starszy?:D Ale to nic, tylko się cieszyć <3

Nie wiem właśnie, aż się zdziwiłam, bo gdy byłam 4 tygodnie temu to różnica w stosunku do OM była 5 dni, teraz się powiększyła do 9. Jak tak dalej pójdzie to urodzę w kwietniu donoszone dziecko! :-D

Ruth lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Hehe dziewczyny! Ale szalejecie z postami! Powiedzcie czy którejś z was bywa zimno? Mi od dwóch dni wieczorami jestem mega zimno, łącznie z lekkimi dreszczami. Innych chorobowych objawów brak. Gorączki nie mam. Tylko mega zimne stopy i ręce. Zawsze wydawało mi się, że w ciąży to raczej wszystkim jest gorąco.

Ja mam naprzemiennie - raz mnie trzęsie zimno (zwłaszcza rano), a potem mam uderzenia gorąca. Najśmieszniej to wygląda w pracy, bo chodzę w trzech kufajkach, a za chwilę popylam w krótkim rękawie.

ewulek lubi tę wiadomość

• Doris:) Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a kiedy mowicie w pracy o ciazy?Ja chce jeszcze troche popracowac,nie chce isc szybko na l4.Tak sie zastanawiam,czy poczekać do 12 tc?Tylko,ze ja mam taka budowe ciala,że zaczyna byc widac

19.06.2108r
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Ja mam naprzemiennie - raz mnie trzęsie zimno (zwłaszcza rano), a potem mam uderzenia gorąca. Najśmieszniej to wygląda w pracy, bo chodzę w trzech kufajkach, a za chwilę popylam w krótkim rękawie.

To mnie trochę uspokoiłaś. Mnie dopada wieczorem. Trwa jakiś czas i przechodzi. Już się martwiłam że coś nie tak. Ale inne objawy nadal są bez zmian

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Hej dziewczyny! Ale szalejecie z postami! Powiedzcie czy którejś z was bywa zimno? Mi od dwóch dni wieczorami jest mega zimno, łącznie z lekkimi dreszczami. Innych chorobowych objawów brak. Gorączki nie mam. Tylko mega zimne stopy i ręce. Zawsze wydawało mi się, że w ciąży to raczej wszystkim jest gorąco.
    Mam dokładnie to samo! I ból w krzyżu do tego. Innych objawów chorobowych brak

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris:) wrote:
    Dziewczyny,a kiedy mowicie w pracy o ciazy?Ja chce jeszcze troche popracowac,nie chce isc szybko na l4.Tak sie zastanawiam,czy poczekać do 12 tc?Tylko,ze ja mam taka budowe ciala,że zaczyna byc widac

Ja jestem na chorobowym już 2 tygodnie. Mam taką pracę w na początku nie chciała ryzykować. Dużo chemii i materiał zakaźny, ale teraz już żałuję. Już mi się nudzi w domu. Chętnie wróciłbym do pracy a mam L4 do grudnia już wypisane.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • ankaw92 Nowa

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa no i 9 tydzień ogólnie wszystko w porządku tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju. Lekarz kazał mi przyjść za dwa tygodnie na USG kontrolne ponieważ podejrzewa ciążę bliźniaczabliźniacza. Jak myślicie czy jeśli lekarz ma podejrzenia takiej ciąży to się to sprawdzi? Miala któraś z was taka sytuację?

• Doris:) Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ankaw92 wrote:
    Cześć dziewczyny. Byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa no i 9 tydzień ogólnie wszystko w porządku tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju. Lekarz kazał mi przyjść za dwa tygodnie na USG kontrolne ponieważ podejrzewa ciążę bliźniaczabliźniacza. Jak myślicie czy jeśli lekarz ma podejrzenia takiej ciąży to się to sprawdzi? Miala któraś z was taka sytuację?
    Moze sprawdz jeszcze na dniach u innego lekarza?

19.06.2108r
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka mi też dość często zimno.
    U mnie w pracy już wiedzą. Jestem od pon na l4. Wcześniej powiedziałam szefowej i koleżance, ale i tak się domyslaly.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • ankaw92 Nowa

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy uda mi się tak szybko zapisać

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ