Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:25

Kropka89 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Moge dołączyć, mam termin na 20 czerwca 2017, pozdrawiam mamusie.
    Czuje sie ok, 6.11 potwierdzona akcja serca dzidziusia. Dzisiaj wizyta u dentysty zeby ok. Popoludniu endokrynolog. Nastepna wizyta u gina 27.11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:13

pełnanadziei:}, Wonderland, Marya, Barbarka1984, Madzik84, Anna Stesia, witaminkab, ewulek lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wigilia będzie w domu. Przyjdą rodzice, przyjada teściowie, babcia z ciocią, każdy coś zrobi. Mysle, że nie będzie żle, bo ja jedynie sałatkę z majonezem będę robiła.
    wiedzą o ciązy, więc każdy bedzie chciałodciążyć na swój sposób.
    Dla mnie to wygodniejsze też, ponieważ, teściowiepóki co mieszkają 60 km od nas,zawsze były dwie świąteczne wieczerze - u moich rodziców i teściów.
    Dziewczyny, a ja panikuje, bo używam na co dzień kremu AA sorbet owocowy, a tam chyba kwasy owocowe :( Olejek z passiflory i aceroli, związki cukrowe.
    http://www.rossmann.pl/Produkt/AA-Hydro-Sorbet-krem-multinawilzenie-regeneracja-cera-sucha-bardzo-sucha-50-ml,413744,7092
    Zaraz z córką do lekarza się zbieram, a mdli na maksa.

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, zerknęłam sobie na skład tego kremu. Nie ma tam kwasów owocowych. Osobiście nie lubię drogeryjnych kremów, bo "szału nie robią", ale nie sądzę żeby mógł zaszkodzić. Konserwantem jest dość kontrowersyjny fenoksyetanol, ale jeśli nie używasz dużej ilości kosmetyków nim konserwowanych, to powinno być ok. Jeśli Cię nie podrażniają te minimalne ilości ekstraktów roślinnych, to ja bym się nie martwiła :)

Agnella, Anna Stesia lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wigilia prawdopodobnie będzie u mojej mamy, albo zrobimy u siebie. Bardzo spinać się nie będę. Na dniach będę robić ciasto na piernik.

Ogólnie, to dzisiaj mam totalny zjazd. Mdłości od rana, nic nie pomaga. I jeszcze info, że prenatalne 18.11 odwołane, bo nie ma lekarza.... Umówiłam się na 25. To będzie 13+3, mam nadzieję, że dzieciaczek nie przyspieszy, bo będą tylko trzy dni zapasu, żeby móc zrobić i poprawnie zinterpretować USG...

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam
    Czuje sie ok, 6.11 potwierdzona akcja serca dzidziusia. Dzisiaj wizyta u dentysty zeby ok. Popoludniu endokrynolog. Nastepna wizyta u gina 27.11.

Witaj Anka80 :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam
    Witaj ;) zapisałam cię na naszej liście.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem bardzo słaba. Tak słaba że z łóżka nie umiem wyjść nawet na 10 min. Boję się że przeziębienie zamiast wyleczyć to w chorobę się przemienilo. Mięśnie też dziwnie czuje . Może też sami leżenie id 1,5tyg sprawia że nue mam kondycji. Witryna na usg za 3 dni.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Agnella można wszystkie sery byle by były z mleka pasteryzowanego. W sklepach raczej wszystkie są z pasteryzowanego, lepiej nie jeść żadnych serów domowych, kupionych gdzieś na wsi czy w górach bo nie wiadomo z jakiego mleka je robią.
    Czytałam , że jeśli przed ciążą się jadło niepasteryzowane to w ciąży też można. Najlepiej z tego samego źródła co zawsze. Ja ogólnie źle znoszę nabiał po odstawieniu jak młoda miała skazę więc jem bardzo mało,chociaż naszło mnie na żółty, twardy ser :P

age.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Witaj ;) zapisałam cię na naszej liście.

Bardzo dziekuje za dopisanie do listy.
    Nie jestem pewna czy dzien porodu nie powinien byc 21.06, ale i tak zostaje na czerwcu 2018, na nastepnej wizycie ustale to z ginen. Za pierwszym razem i tak mialam rodzic 17, a rodziłam 6 :)

Marya lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya ja wczesniej o to nie prosiłam ale możesz mnie też zapisać na 21.06...
    Wiem, że bije serduszko i odciagam od siebie zle myśli :)

Anka80 Witaj :)

A_n_k_a_80, Marya lubią tę wiadomość

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też leniuchuje... w sumie ostatnio dużo odpoczywam... ale w środę wracam do pracy.. mam nadzieje, ze bedzie dobrze... :)
    Sama nie wiem na co mam dzisiaj ochote.. zrobilam nalesniki z dżemem... bo ostatnio glownym moim menu byly owoce i na nic innego nie moge patrzeć... choc tymi chipsami mi narobilyscie ochoty :P dlatego z dwóch ostatnich ziemniaków jakie wygrzebalam w domu zrobiłam sobie frytki :P i w sumie były tak dobre i tak dawno nie jadłam takich frytek, że żałuję że nie mam wiecej ziemniaków :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 16:00

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:

Witaj Hefe

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:

dopisane :D

Hefe lubi tę wiadomość

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Ja wizytuję jutro rano :)

• Agnella Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland, dzięki i no własnie nie ma co wariować.
    Anka80, mam podobny termin porodu, bo z usg na 20 czerwca.
    Z prenatalnymi, lepiej na pewno iść na to badanie usg już po 12 i tak do 13 tydzień 6 dzień.
    Ja dziś dzień naleśnikowy, teściowa rano przyniosła, maż pojechał jeszcze do knajpki po ciepłe naleśniczki, także zjadłam 4 i pękam. Po za tym dokończyłam z łąkomastwa placuszki z kaszy manny po córci, muli na całego.
    Jutro chyba będą fryty.
    Dziewczyny, nie piszcie tu jedzeniu, bo niedługo będę jak prawdziwy bąk ;-)
    A brzuch już sterczy.
    Powodzenia jutro na wizytach. Chyba codziennie któraś wizytuje :-)
    U mnie najgorzej pauza 4 tygodni. Nie wiem czy wytrzymam tak bez usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 17:14

pełnanadziei:}, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Wonderland, dzięki i no własnie nie ma co wariować.
    Anka80, mam podobny termin porodu, bo z usg na 20 czerwca.
    Z prenatalnymi, lepiej na pewno iść na to badanie usg już po 12 i tak do 13 tydzień 6 dzień.
    Ja dziś dzień naleśnikowy, teściowa rano przyniosła, maż pojechał jeszcze do knajpki po ciepłe naleśniczki, także zjadłam 4 i pękam. Po za tym dokończyłam z łąkomastwa placuszki z kaszy manny po córci, muli na całego.
    Jutro chyba będą fryty.
    Dziewczyny, nie piszcie tu jedzeniu, bo niedługo będę jak prawdziwy bąk ;-)
    A brzuch już sterczy.
    Powodzenia jutro na wizytach. Chyba codziennie któraś wizytuje :-)
    U mnie najgorzej pauza 4 tygodni. Nie wiem czy wytrzymam tak bez usg.
    Ah rozumiem cię kochana ja 28 idę do lekarza ciężko wytrzymać bez podglądniecia co u maluszka mam nadzieję że zdrowo sobie rośnie. A co do jedzenia to też mam wilczy apetyt najem się a potem muli jak się nie najem też muli i ani tak ani siak wgl mam jakiś spadek formy wczoraj miałam ciśnienie 81/60 robiło mi się słabo na lezaco. Jak u was z ciśnieniem

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten apetyt to jakieś czyste szaleństwo :) ja w ciągu godziny miałam ochotę na mielone, później barszcz a skończyłam na naleśnikach :) staram się folgować bo nigdy tak nie miałam a już mam 1kg do przodu :)

ewulek lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Ah rozumiem cię kochana ja 28 idę do lekarza ciężko wytrzymać bez podglądniecia co u maluszka mam nadzieję że zdrowo sobie rośnie. A co do jedzenia to też mam wilczy apetyt najem się a potem muli jak się nie najem też muli i ani tak ani siak wgl mam jakiś spadek formy wczoraj miałam ciśnienie 81/60 robiło mi się słabo na lezaco. Jak u was z ciśnieniem
    Ja też mam niskie ciśnienie,często 100/50,90/50,mówiłam o tym mojemu ginowi i powiedział,że jest ok.
    Mówił,że wysokie jest bardzo groźne i spytał czy nie mam soków ciśnienia,czyli np raz 100/50,a po godz czy 2 np 140/90.
    Chociaż tak niskiego,jak Twoje pierwsze nie miałam,ale samopoczucie przy tym kiepskie.Zero życia we mnie :(
    Wizyty też mam co 4 tyg,trudno wytrzymać tyle czasu.
    Jednak tym razem będę maluszka widziała tydz po tyg :)
    Prenatalne mam 21.11.i planową wizytę 27.11. ;)
    Już doczekać się nie mogę :)

• orzeszki Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chwilę mnie nie było i ciężko nadrobić. My dzisiaj leżymy. Wczoraj jakies delikatne plamienie sie pojawiło dzisiaj już ok. Boje sie bardzo... W środę kolejna wizyta. Mdłości sporadyczne wymiotow brak jedyne co to ból piersi ale też nie duży. I boje się czy wszystko napewno ok skoro te objawy takie mikre

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ