CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
eunice. wrote:Orzeszki, współczuję sytuacji:(
Niestety pęcherzyk może rosnąć, przecież bywa tak też zwykle przy pustych jajach płodowych, kiedy zarodek się nie rozwija a pęcherzyk dalej rośnie(ja tak miałam).
Myślę, że bardziej miarodajna jest wielkość zarodka niż pęcherzyka, ale także tutaj niestety porównanie jest na przestrzeni tygodnia, z czego wynika, że zarodek mógł rosnąć np. do wczoraj i też wtedy będzie większy niż tydzień temu.
Wiem, że nic nie jest w stanie pocieszyć w takiej sytuacji, ale może napiszę jednak, że też straciłam pierwszą ciążę z CLO, a po dwóch miesiącach byłam w kolejnej, szczęśliwie donoszonej.
No i racja- warto sprawdzić przede wszystkim na dobrym sprzęcie. Czasem zdarza się że na USG w szpitalu przed zabiegiem nagle okazuje się, że jest akcja serca...
To fakt. Mam kolezanke ktora byla w szpitalu na lyzeczkowaniu/wywolywaniu porodu 4x i za kazdym razem okazywalo sie ze dzidzia zyje. Nie do pomyslenia normalnie. Teraz mala ma prawie 2 lata i jest okazem zdrowia -
nick nieaktualny
-
OM 13 września. 21 wrzesnia laparoskopia na drożność jajowodow. 14 pazdziernika słaba druga kreska. 18 pazdziernika beta 498 czyli poczatek jakis 3-4 tydzień. Gdyby był to wtedy 3 tydzień to zgodnie z usg dzisiejszym byłby 7tydz. Ciąży. A w 7 przeciez nie zawsze widac serduszko jeszcze na takim sprzęcie.... A przecież rośnie...Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
[*]28.11.2017 11tc Leonek
"Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza." -
orzeszki wrote:OM 13 września. 21 wrzesnia laparoskopia na drożność jajowodow. 14 pazdziernika słaba druga kreska. 18 pazdziernika beta 498 czyli poczatek jakis 3-4 tydzień. Gdyby był to wtedy 3 tydzień to zgodnie z usg dzisiejszym byłby 7tydz. Ciąży. A w 7 przeciez nie zawsze widac serduszko jeszcze na takim sprzęcie.... A przecież rośnie...
trzymam mocno kciuki!
-
Orzeszki moja ciaza tez jest o 9 dni młodsza i na początku jeden lekarz powiedział ze możliwe że obumarla bo nie słyszał serduszka,kilka dni później na innym sprzęcie juz było,trzymam kciuki i daj znać po wizycie
-
84482,12 mIU/ml wynik dzisiejszej bety... Jutro powtórka.
Nadzieja umiera ostatnia.Emisia35 lubi tę wiadomość
Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
[*]28.11.2017 11tc Leonek
"Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza." -
nick nieaktualny
-
Kitulec ja też jutro wizyta, po 5 tygodniach w końcu zobaczę maleństwo
cieszę się bardzo, ale też mam stresa, a wizyta dopiero 14.20.
Orzeszki warto zawsze sprawdzić dwa razy, trzymam kciuki.
Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie USG na etapie 11 TC . Miałyście robione już przez brzuch czy dalej dopochwowe?
-
Zielonooka to zależy od wielu czynników. Ja miałam przezpochwowe w ostatniej ciąży i teraz też ż pewnością będę takie miała, ale ja.mam nadwagę. Ostatnio lekarz u którego prowadziłam ciążę miał kiepski sprzęt, teraz ma świetny, ale i tak myślę, zw jeszcze sporo poczekam na usg przez brzuch.