X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka88 wrote:
    Hej,
    Dwa dni temu powinnam dostać okres ale dostałam tylko plamienia (myślałam, że to początek okresu). Tylko, że coś mi nie pasowało. Zrobilam test i była jasna cienka kreska jak włos. Nie byłam pewna wiec zrobiłam beta HCG i mialam 34,52 ;) 4 tydzień. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie;)
    Witaj ;) na kiedy bbf wyznaczył ci termin porodu?

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie wszystkie Panie. Wychodzi na to że i ja dołączę tutaj. Wczoraj zrobiłam test. Wynik mnie kompletnie zaskoczył. Dwie krechy biją po oczach. Termin z miesiączki wychodzi na 13.06. pozdrawiam serdecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 11:04

Alusiek84, Madzik84, tomania2806, kasju, Hania003, Tini, Kropka89, jagodowa91 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Trojka i Asiulka :-) Gratulacje!

tomania2806 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Mamusie :) mój synek dziś pierwszy raz zasnął na pierwszą drzemkę bez cycka. Powoli ograniczam kp zobaczymy co dalej.

Asiulka88, Madzik84 lubią tę wiadomość

• Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Witaj ;) na kiedy bbf wyznaczył ci termin porodu?

18.06.2018 ;)
    W urodziny teściowej ;)

tomania2806, kasju, Madzik84, jagodowa91 lubią tę wiadomość

Asiulka
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 18:03

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już nas dużo :) :)

tomania2806 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju jeśli chodzi objawy to jestem ciągle zmęczona i spać mi się chce. Mogłabym dużo jeść cały czas mi się chce pić, mam zgage i brak @ na razie też nie mam mdłości chodź z Franiem miałam dopiero od 7-8 tc i potem już w sumie do końca. Każda ciąża jest inna. Jeszcze wszystko przed nami:)

kasju lubi tę wiadomość

• Ha Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radzicie z bólem głowy? Ja od rana wstałam pozbawiona całkowicie energii, z bólem głowy i lekkimi mdłościami.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Dziewczyny jak sobie radzicie z bólem głowy? Ja od rana wstałam pozbawiona całkowicie energii, z bólem głowy i lekkimi mdłościami.

Ja sobie, Kochana, w ogóle nie radzę :-( Jestem migrenowcem i w ciąży nie mogę brać żadnych moich leków (poza paracetamolem, ale i to w niewielkich ilościach). Staram się nie jeść rzeczy, które wywołują u mnie ból głowy, wysypiać się, a jak zaczyna mnie boleć głowa to niestety nie radze sobie. Probuje się wtedy zdrzemnąć, piję dużo wody, ale to pomaga połowicznie.

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:

Tez mam bol glowy i sennosc. Bylam sie przejsc na bazarek cos kupic ( mam zezwolenie od meza na dzwiganie swoich zschcianek dzisiaj to pomidory i szczypior) i myslalam ze glowa przejdzie ale nie. Nie moge duzo chodzic bo mam skurcze. Jak wrocilam to sie polozylam i usnelam odrazu.

Powiedzcie mi dziewczyny tez macie skurcze.

• Hania003 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie z objawow tylko uczucie rozciagania w podbrzuszu i bol piersi przy dotykaniu- czuje jakbym miala w nich kamienie;) ostatnio chce mi sie spac, ale ja ogolnie tak mam w taka pogode. Jestem niskocisnieniowcem.

• Ha Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Ja sobie, Kochana, w ogóle nie radzę :-( Jestem migrenowcem i w ciąży nie mogę brać żadnych moich leków (poza paracetamolem, ale i to w niewielkich ilościach). Staram się nie jeść rzeczy, które wywołują u mnie ból głowy, wysypiać się, a jak zaczyna mnie boleć głowa to niestety nie radze sobie. Probuje się wtedy zdrzemnąć, piję dużo wody, ale to pomaga połowicznie.

Bardzo współczuję :( Ja też się trochę zdrzemnęłam, ale pomogło tylko na chwilę. Teraz ból znowu wrócił. Najchętniej weszłabym pod koc i tam została. Niestety musze się pouczyć z córką, a w czwartej klasie zadają im bardzo dużo. Do tego jeszcze mam sporo swojej pracy. Całkowicie jestem dzisiaj pozbawiona energii.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny tez macie skurcze.

Mnie tylko brzuch pobolewa okresowo, ale to nie cały czas. Wczoraj bolał mnie dośc intensywnie, wzięłam nospe i się wyciszyło.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj gin dala mi oprocz dupka jeszcze luteine dopochwowo.

Ja mam skurcze jak duzo pochodze, dluzej siedze lub cos probie za duzo. Mam nadzieje ze przejdzie mi niedlugo.

• Angrut Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna zawsze lubiłam spać ale teraz to prawie nic zrobić nie mogę...usypiam prawie na stojąco. Spałam do 10 z przerwami na wc i około 13 tej znów poszłam spać - szczerze nadal bym spała ale trzeba było chatę ogarnąć.

23.10.2006 - syn Kuba ur. 35 tyg. 2316 i 49 cm
    08.01.2012 - syn Filip ur. 34 tyg. 2350 i 48 cm

cd9bcsqvzv5jup8s.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na chwile dzisiaj rozciągało w podbrzuszu, piersi bolą i jadłabym ciagle ;) na chwile przy sprzątaniu zrobiło mi się niedobrze, ale usiadłam, poczekałam i przeszło. Spanie jak to spanie - około 11 godzin. Mama twierdzi, że jeżeli organizm chce spać to mam spać i o siebie dbać.

Dzisiaj spotykam się z moja przyjaciółką, która jest w 17tyg ciąży i urządzamy seans oglądania naszego filmu z wesela

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Oświadczyłam dziś domownikom, że palcem nie kiwnę i zamierzam leżeć ;) Sprzątałam dość dokładnie w środę, codziennie też ze szmatką latam, więc tragedii nie ma. Wczoraj też większość dnia przeleżałam. Nie wiem co mnie bolało, ale gdzie się nie dotknęłam między mostkiem a podbrzuszem, to prawie odlatywałam... a dziś rano cudowne ozdrowienie i tylko podbrzusze troszkę boli.
    W poniedziałek mam wizytę...

• Angrut Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ocho zaczynają się u mnie zachcianki jedzeniowe haha kebab łagodny z kapustą kiszona :p a Wy co dziwnego jecie? :p

Jejku jak ja bym już chętnie zaczęła kupować rzeczy dla maleństwa ;)

23.10.2006 - syn Kuba ur. 35 tyg. 2316 i 49 cm
    08.01.2012 - syn Filip ur. 34 tyg. 2350 i 48 cm

cd9bcsqvzv5jup8s.png
  • Sonia94 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angrut wrote:

Jejku jak ja bym już chętnie zaczęła kupować rzeczy dla maleństwa ;)

Też tak mam :)

Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ