CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna Stesia wrote:Wpadaj do mnie na placki, jeszcze trochę zostało!
Dzięki za zaproszenie :p za nim dojadę to usnę - zjadłam i nadal ssie haha idę się dobić, a dokładnie mój głód parówkąAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
U mnie cała rodzina wie.... cioci musiałam powiedzieć bo miałam się opiekować jej synem rocznym a był chory więc musiałam powiedzieć. Mama była w szoku. Bałam się jej powiedzieć i miała przerażoną minę ale potem po kilku h dzwoniła i pytała o wszystko... nawet pytała czy stół jej sprzedamy bo ona chciała kupić a nam miejsce zajmuje hahaaha. No reszta dość normalnie. Mam 22 lata 16 października... no młoda nie młoda. Moja mama miała 20 jak ja się urodziłam. Moja babcia miała 17 jak urodziła no więc argumentów dobrych nie mają. Nikt nie wie że staraliśmy się ponad dwa lata...🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url]
-
A u mnie jeszcze nikt nie wie oprocz, wiadomo, meza
A moja 4 letnia corcia jest niesamowita... Jak zrobilam pierwszy test (gdzie kreska byla baaaaaardzo blada) moj maz nic nie widzial a ze sie przygladalismy to corcia stwierdzila ze tez chce zobaczyc. Pokazalam jej test i sie pytam ile kreseczek widzi a ona na to ze dwie i czy to znaczy ze mam dzidziusia w brzuszku! A my w szoku bo nie mowilismy przy niej co to jest (w sensie test ciazowy) i co to moze oznaczac! Nie wiem skad ona to wiedziala ale nas zszokowala oboje
Na razie powiedzielismy jej ze moze bede miec niedlugo bo wiecie jak to z dziecmi... zaraz wsxystkim wypaplaa my chcemy jeszcze troche poczekac. Najchetniej poczekalabym do usg ale ze na to musze jeszcze z 6 tygodni czekac to nie wiem czy wytrzymam
-
U nas na pewno wszscy sie uciesza bo juz od dawna dopytuja o drugie dziecko. Mam tylko obawy przed powiedzeniem starszej siostrze... Staraja sie z mezem juz okolo 2 lat i nic... moze dla niektorych dwa lata to niezbyt dlugo ale siostra w sierpniu skonczy 40. Nie lubia o tym mowic wiec sie nie dopytuje ale wiem ze maja w planach in vitro... Nie wiem jak mam jej powiedziec ze ja znow jestem w ciazy podczas gdy oni nie moga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 00:07
-
Alusiek84 wrote:U nas na pewno wszscy sie uciesza bo juz od dawna dopytuja o drugie dziecko. Mam tylko obawy przed powiedzeniem starszej siostrze... Staraja sie z mezem juz okolo 2 lat i nic... moze dla niektorych dwa lata to niezbyt dlugo ale siostra w sierpniu skonczy 40. Nie lubia o tym mowic wiec sie nie dopytuje ale wiem ze maja w planach in vitro... Nie wiem jak mam jej powiedziec ze ja znow jestem w ciazy podczas gdy oni nie moga
Ojej, to trudna sytuacja, wymagająca wielkiej delikatności. Nie zazdroszczę.
-
Alusiek84 wrote:U nas na pewno wszscy sie uciesza bo juz od dawna dopytuja o drugie dziecko. Mam tylko obawy przed powiedzeniem starszej siostrze... Staraja sie z mezem juz okolo 2 lat i nic... moze dla niektorych dwa lata to niezbyt dlugo ale siostra w sierpniu skonczy 40. Nie lubia o tym mowic wiec sie nie dopytuje ale wiem ze maja w planach in vitro... Nie wiem jak mam jej powiedziec ze ja znow jestem w ciazy podczas gdy oni nie moga
Moja kumpelka miała podobną sytuację, kuzynka jej starała się bardzo długo o dziecko. Po tym jak Ania powiedziała jej o ciąży okazało się, że i im się udałowięc może będzie tak u Twojej siostry. Trzymam kciuki
Ale miałam sen (śniło mi się, że powiedziałam mamie o ciąży i się cieszyła, a nawet mi gratulowała) - fajnie by było gdyby było tak na prawdę...
Psiak mnie obudził że chce na dwór idę spać dalejbuziaki
-
Witam ponownie !!
A jednak zrobilam test przed @ bardzo czuły do okresu jeszcze 3 dni ale test jak najbardziej pozytywny z widoczna kreska !!
Zosieńka bedzie miała rodzeństwoponadrabiam was trochę
Madzik84, jagodowa91 lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Vero wrote:Witam ponownie !!
A jednak zrobilam test przed @ bardzo czuły do okresu jeszcze 3 dni ale test jak najbardziej pozytywny z widoczna kreska !!
Zosieńka bedzie miała rodzeństwoponadrabiam was trochę
Gratuluje na kiedy termin Ci wypada według kalkulatora ? -
Asiulka88 wrote:U mnie z objawów to tylko tyle, że ciągle chce mi się siusiu a robię po jednej kropelce
poza tym brak innych objawów. A czy któras z Was miała już wymioty?
Też tak mam z tym sikaniem...co do wymiotów na razie brak. Ogólnie gdyby nie to, że piersi rosną i bolą to bym nie uwierzyła, że w ciąży jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 07:39
-
Ja też co chwila do toalety mdłości brak zrobiły mi się wielkie piersi .
Mały coś ost kiepsko śpi w nocy. Jestem padnięta w pierwszej ciąży ciągle spalam a teraz zaczynam chodzić jak widmo ziewam przez cały dzień po tych ciężkich nockach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 08:42
-
A ja juz nir daje rady nie mam sil z powrotem w nocy nie mogę spać usypiam dopiero nad ranem o 7 wstaje do pracy ledwo żywa kazdy ruch czuje jak bym miała zaraz wymiotować jestem glodna ale jem na przymus bo jest mi niedobrze w pracy musze wytrzymać 8godzin na stojąco w ciągłym ruchu
jak mam wolne od pracy to caly dzień przesypiam .
-
serek_84 wrote:Czesc dziewczyny. termin porodu na 17 czerwca
hura!
mam pytanie. termin ginekologa mam na 24 paz. Jednak chciałabym 22 poinformować najbliższych o ciąży na urodzinach mojej corki. tylko chcę mieć pewność, że wszystko ok, że to np. nie jest ciaza pozamaciczna itp. myślicie że wystarczy jak sama zrobię betę z krwi? najlepiej dwa razy i sprawdzic przyrost czy wystarczy raz? kiedy najlepiej?a co do bety to nie sądzę że po samym jej wyniku można stwierdzić czy ciąża jest wewnątrz czy pozamaciczna. Można mieć jakieś tam przypuszczenia ale nie da to raczej 100% pewności
-
Gratuluję nowym mamom
ja cały czas nie mogę się otrząsnąć po zrobieniu testu
kompletnie nie planowaliśmy teraz maluszka...mamy już dwójkę chłopców i raczej czekaliśmy z tym aż trochę będą starsi. Mąż to się cieszy jak dziecko
póki co nikomu nic nie mówimy, czekamy z wizytą u lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 09:45