X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wtrace sie na chwilke :) jesli chodzi o suplementacje to moj gin na poczatku kazal brac tylko sam kwas foliowy. Ja bralam jeszcze wit d3 i magnez. Od 11tc dopiero wprowadzil mi pregne plus.

Alusiek84, Madzik84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Kochane wtrace sie na chwilke :) jesli chodzi o suplementacje to moj gin na poczatku kazal brac tylko sam kwas foliowy. Ja bralam jeszcze wit d3 i magnez. Od 11tc dopiero wprowadzil mi pregne plus.
    Paula, my lubimy takie "wtracanie" Dobre rady zawsze mile widziane ❤

Paula. lubi tę wiadomość

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży na początku też brałam tylko kwas foliowy (oprócz wspomagaczy). Od drugiego trymestru gin zalecił mi pregnę plus. Teraz biorę jeszcze magnez i dha, bo kp i kawa ;)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo lekarzy włącza suplementacje od drugiego trymestru chyba, ze jest mutacja MTHFR i nie przyswaja się kwasu foliowego to wtedy tylko Femibion bo to jedyny taki preparat w Polsce który ma metylowanym kwas foliowy - tak mi lekarz powiedział ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulen wrote:
    Biorę kwas foliowy, ale zastanawiam się nad Pregna Plus lub Femibion 1. Nie jestem w stanie dostarczać do organizmu wszystkich potrzebnych witamin stad myśle o sumplementacji :) czy lepiej skonsultować to z lekarzem?

Zdecydowanie lepiej skonsultować z lekarzem. Biorę Pregna Plus, bo mam też problemy z tarczycą, a tam jest jod - w sumie to zalecenie od mojej ginekolog i od endokrynologa. Ale wiele moich znajomych brało tylko kwas foliowy i urodziło zdrowe dzieci. Wszystko zależy od naszych indywidualnych potrzeb i schorzeń. Na pewno nie można przesadzać, o to prosiła mnie moja ginekolog, mówiła, że wiele kobiet kupuje sobie różne preparaty dostępne w aptekach i bierze za dużo i niewłaściwie dobrane. A jedząc prawidłowo jesteśmy w stanie dostarczyć organizmowi większość składników odżywczych w ich naturalnej postaci, a nie zsyntetyzowanej, które nie są tak całkiem obojętne dla zdrowia. Zresztą w Polsce mamy niesamowity popyt na suplementy diety, co specjaliści uważają za złe zjawisko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 20:32

Alusiek84, Madzik84 lubią tę wiadomość

• Tini Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też gin kazała brać tylko kwas foliowy :-) no i od dziś jeszcze zalecenie rodzinnego witamina C :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Jestem nowa dzisiaj sie wlasnie dowiedzialam ze jestem w 4 tc.

welonka, tomania2806, Hania003, Madzik84, Sonia94, Barbarka1984, Marya, Kropka89, jagodowa91 lubią tę wiadomość

• Tini Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Czesc dziewczyny

Super :-) gratuluję :-*

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregna plus i tak nie ma dużego składu w porównaniu do innych suplementów ,mi lekarz kazal pragnę brać ze względu na żelazo mam tendencje do anemii. A dha to to sam kwas tłuszczowy omega-3 raczej ciężko miec jego nadmiar .
    A jak to jest z magnezem mogę spokojnie łykać czy lepiej poczekać na wizytę z lekarzem od kilku dni drga mi powieka u mnie to świadczy o niedobrze magnezu.

age.png
  • Hania003 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziekuje za wszystkie wskazowki. Jestescie niezastapione:) Poczekam cierpliwie na wizyte u gina i skonsultuje z nim wybor witamin. Z tego co piszecie wynika ze nie ma co sie spieszyc z suplementacja :) kwas biore a to najwazniejsze:)

• Hania003 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie zdrowia- znacie jakas dobra stronke na ktorej sa przepisy na latwe i zdrowe potrawy nadajace sie dla przyszlych mam? Takie ze skladninkow dostepnych w kazdym markecie?
    Tak naprawde zawsze lepiej czerpac witaminy ze zdrowej diety niz tabletek;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 21:29

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Pregna plus i tak nie ma dużego składu w porównaniu do innych suplementów ,mi lekarz kazal pragnę brać ze względu na żelazo mam tendencje do anemii. A dha to to sam kwas tłuszczowy omega-3 raczej ciężko miec jego nadmiar .
    A jak to jest z magnezem mogę spokojnie łykać czy lepiej poczekać na wizytę z lekarzem od kilku dni drga mi powieka u mnie to świadczy o niedobrze magnezu.

Może poczekaj na wizytę, a tymczasem możesz jeść orzechy i np. kostkę gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania003 wrote:
    W temacie zdrowia- znacie jakas dobra stronke na ktorej sa przepisy na latwe i zdrowe potrawy nadajace sie dla przyszlych mam? Takie ze skladninkow dostepnych w kazdym markecie?
    Tak naprawde zawsze lepiej czerpac witaminy ze zdrowej diety niz tabletek;)

Też tak myślę. Stron Ci nie doradzę, ale ja zazwyczaj robię tak, że kupuję rózne rzeczy w sklepie i potem szukam w googlach przepisów z tymi składnikami (czasem okazuje się, że trzeba coś dokupić, no ale trudno).

Hania003 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też tyle jecie. Zjadłam dwie kromki o 19stej potem loda następnie chrupki wszystkie od dziecka i teraz znowu kromki dwie zjadłam... ;) :O a i jeszcze czekoladę zmieściło się :)
    Ja na razie biorę kwas i lek na tarczyce
    Hania003 ja często gotuję z strony Lidla bo tam robię zakupy albo szukam ogólnie strony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 22:40

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Czy wy też tyle jecie. Zjadłam dwie kromki o 19stej potem loda następnie chrupki wszystkie od dziecka i teraz znowu kromki dwie zjadłam... ;) :O

Mam duży apetyt, tzn. ciągle bym coś jadła, ale na niewiele rzeczy mam ochotę. Wczoraj upiekłam ciasto i nawet go nie tknęłam. Ciągle jednak czuję ssanie w żołądku oraz na mdłości coś często podgryzam, ale nie robię tego dlatego, że mi wybitnie coś smakuje, tylko dlatego, że mnie ssie i jest mi niedobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 22:39

• welonka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku mialam wilczy apetyt teraz caly czas jest mi niedobrze co kolwiek zjem i zaraz pojawia sie uczucie że zaraz bede wymiotować,przez co widzę ze jem mniej i co przed ciąża zawsze chętnie zjadłam słodkie teraz nie jem w ogóle .

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Czesc dziewczyny

Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyliczylam sobie to na poczatku czerwca.

• Angrut Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zależy od dnia z tym jedzeniem...raz jem co 5 minut tak jak i korzystam z wc. Ale są też dni, że mogłabym nie jeść wcale - ale nie z powodów wymiotów bo na szczęście tych u mnie brak ;)

23.10.2006 - syn Kuba ur. 35 tyg. 2316 i 49 cm
    08.01.2012 - syn Filip ur. 34 tyg. 2350 i 48 cm

cd9bcsqvzv5jup8s.png
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dwa dni temu powinnam dostać okres ale dostałam tylko plamienia (myślałam, że to początek okresu). Tylko, że coś mi nie pasowało. Zrobilam test i była jasna cienka kreska jak włos. Nie byłam pewna wiec zrobiłam beta HCG i mialam 34,52 ;) 4 tydzień. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie;)

Barbarka1984, Madzik84, tomania2806, Marya, Paula2702, Alusiek84, kasju, Hania003, Tini, Kropka89, jagodowa91 lubią tę wiadomość

Asiulka
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ