X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wtrace sie na chwilke :) jesli chodzi o suplementacje to moj gin na poczatku kazal brac tylko sam kwas foliowy. Ja bralam jeszcze wit d3 i magnez. Od 11tc dopiero wprowadzil mi pregne plus.

Alusiek84, Madzik84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 & 👼06.2016
    👶💜 33tc - 19.12.2017
    Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
    04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
    08.2025r - stymulacja IVF - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
    28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
    30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
    09.2025 - przygotowanie do II transferu (4 dni aromek - 3 dni mensinorm)
    18.09 - usg kontrolne
    4 ❄️❄️❄️❄️
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Kochane wtrace sie na chwilke :) jesli chodzi o suplementacje to moj gin na poczatku kazal brac tylko sam kwas foliowy. Ja bralam jeszcze wit d3 i magnez. Od 11tc dopiero wprowadzil mi pregne plus.
    Paula, my lubimy takie "wtracanie" Dobre rady zawsze mile widziane ❤

Paula. lubi tę wiadomość

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży na początku też brałam tylko kwas foliowy (oprócz wspomagaczy). Od drugiego trymestru gin zalecił mi pregnę plus. Teraz biorę jeszcze magnez i dha, bo kp i kawa ;)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo lekarzy włącza suplementacje od drugiego trymestru chyba, ze jest mutacja MTHFR i nie przyswaja się kwasu foliowego to wtedy tylko Femibion bo to jedyny taki preparat w Polsce który ma metylowanym kwas foliowy - tak mi lekarz powiedział ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulen wrote:
    Biorę kwas foliowy, ale zastanawiam się nad Pregna Plus lub Femibion 1. Nie jestem w stanie dostarczać do organizmu wszystkich potrzebnych witamin stad myśle o sumplementacji :) czy lepiej skonsultować to z lekarzem?

Zdecydowanie lepiej skonsultować z lekarzem. Biorę Pregna Plus, bo mam też problemy z tarczycą, a tam jest jod - w sumie to zalecenie od mojej ginekolog i od endokrynologa. Ale wiele moich znajomych brało tylko kwas foliowy i urodziło zdrowe dzieci. Wszystko zależy od naszych indywidualnych potrzeb i schorzeń. Na pewno nie można przesadzać, o to prosiła mnie moja ginekolog, mówiła, że wiele kobiet kupuje sobie różne preparaty dostępne w aptekach i bierze za dużo i niewłaściwie dobrane. A jedząc prawidłowo jesteśmy w stanie dostarczyć organizmowi większość składników odżywczych w ich naturalnej postaci, a nie zsyntetyzowanej, które nie są tak całkiem obojętne dla zdrowia. Zresztą w Polsce mamy niesamowity popyt na suplementy diety, co specjaliści uważają za złe zjawisko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 20:32

Alusiek84, Madzik84 lubią tę wiadomość

• Tini Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też gin kazała brać tylko kwas foliowy :-) no i od dziś jeszcze zalecenie rodzinnego witamina C :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Jestem nowa dzisiaj sie wlasnie dowiedzialam ze jestem w 4 tc.

welonka, tomania2806, Hania003, Madzik84, Sonia94, Barbarka1984, Marya, Kropka89, jagodowa91 lubią tę wiadomość

• Tini Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Czesc dziewczyny

Super :-) gratuluję :-*

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregna plus i tak nie ma dużego składu w porównaniu do innych suplementów ,mi lekarz kazal pragnę brać ze względu na żelazo mam tendencje do anemii. A dha to to sam kwas tłuszczowy omega-3 raczej ciężko miec jego nadmiar .
    A jak to jest z magnezem mogę spokojnie łykać czy lepiej poczekać na wizytę z lekarzem od kilku dni drga mi powieka u mnie to świadczy o niedobrze magnezu.

age.png
  • Hania003 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziekuje za wszystkie wskazowki. Jestescie niezastapione:) Poczekam cierpliwie na wizyte u gina i skonsultuje z nim wybor witamin. Z tego co piszecie wynika ze nie ma co sie spieszyc z suplementacja :) kwas biore a to najwazniejsze:)

• Hania003 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie zdrowia- znacie jakas dobra stronke na ktorej sa przepisy na latwe i zdrowe potrawy nadajace sie dla przyszlych mam? Takie ze skladninkow dostepnych w kazdym markecie?
    Tak naprawde zawsze lepiej czerpac witaminy ze zdrowej diety niz tabletek;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 21:29

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Pregna plus i tak nie ma dużego składu w porównaniu do innych suplementów ,mi lekarz kazal pragnę brać ze względu na żelazo mam tendencje do anemii. A dha to to sam kwas tłuszczowy omega-3 raczej ciężko miec jego nadmiar .
    A jak to jest z magnezem mogę spokojnie łykać czy lepiej poczekać na wizytę z lekarzem od kilku dni drga mi powieka u mnie to świadczy o niedobrze magnezu.

Może poczekaj na wizytę, a tymczasem możesz jeść orzechy i np. kostkę gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania003 wrote:
    W temacie zdrowia- znacie jakas dobra stronke na ktorej sa przepisy na latwe i zdrowe potrawy nadajace sie dla przyszlych mam? Takie ze skladninkow dostepnych w kazdym markecie?
    Tak naprawde zawsze lepiej czerpac witaminy ze zdrowej diety niz tabletek;)

Też tak myślę. Stron Ci nie doradzę, ale ja zazwyczaj robię tak, że kupuję rózne rzeczy w sklepie i potem szukam w googlach przepisów z tymi składnikami (czasem okazuje się, że trzeba coś dokupić, no ale trudno).

Hania003 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też tyle jecie. Zjadłam dwie kromki o 19stej potem loda następnie chrupki wszystkie od dziecka i teraz znowu kromki dwie zjadłam... ;) :O a i jeszcze czekoladę zmieściło się :)
    Ja na razie biorę kwas i lek na tarczyce
    Hania003 ja często gotuję z strony Lidla bo tam robię zakupy albo szukam ogólnie strony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 22:40

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Czy wy też tyle jecie. Zjadłam dwie kromki o 19stej potem loda następnie chrupki wszystkie od dziecka i teraz znowu kromki dwie zjadłam... ;) :O

Mam duży apetyt, tzn. ciągle bym coś jadła, ale na niewiele rzeczy mam ochotę. Wczoraj upiekłam ciasto i nawet go nie tknęłam. Ciągle jednak czuję ssanie w żołądku oraz na mdłości coś często podgryzam, ale nie robię tego dlatego, że mi wybitnie coś smakuje, tylko dlatego, że mnie ssie i jest mi niedobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 22:39

• welonka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku mialam wilczy apetyt teraz caly czas jest mi niedobrze co kolwiek zjem i zaraz pojawia sie uczucie że zaraz bede wymiotować,przez co widzę ze jem mniej i co przed ciąża zawsze chętnie zjadłam słodkie teraz nie jem w ogóle .

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Czesc dziewczyny

Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyliczylam sobie to na poczatku czerwca.

• Angrut Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zależy od dnia z tym jedzeniem...raz jem co 5 minut tak jak i korzystam z wc. Ale są też dni, że mogłabym nie jeść wcale - ale nie z powodów wymiotów bo na szczęście tych u mnie brak ;)

23.10.2006 - syn Kuba ur. 35 tyg. 2316 i 49 cm
    08.01.2012 - syn Filip ur. 34 tyg. 2350 i 48 cm

cd9bcsqvzv5jup8s.png
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dwa dni temu powinnam dostać okres ale dostałam tylko plamienia (myślałam, że to początek okresu). Tylko, że coś mi nie pasowało. Zrobilam test i była jasna cienka kreska jak włos. Nie byłam pewna wiec zrobiłam beta HCG i mialam 34,52 ;) 4 tydzień. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie;)

Barbarka1984, Madzik84, tomania2806, Marya, Paula2702, Alusiek84, kasju, Hania003, Tini, Kropka89, jagodowa91 lubią tę wiadomość

Asiulka
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ