CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaudiaS wrote:Wygląda mi to na coś uczuleniowego ale skoro nie swędzi to dziwne może faktycznie to od ortezy
Fajnie że można tu na forum rozwiać wszystkie wątpliwości doradzić się czasem poszukać wsparcia często w najbliższym otoczeniu tego brakuje niestety
-
Ja chwilowo przenoszę się na inne forum, sytuacja taka a nie inna... życzę Wam wszystkim ZDROWYCH dzieci bo tylko to się liczy. Dopóki wszystko jest ok nie narzekajcie na żadne przypadłości ciążowe bo przecież zawsze mogłoby być gorzej. Niech straty forumowych koleżanek Wam uświadamia, że mimo wymiotow czy alergii jesteście po prostu szczęściary.
Powodzenia. :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 07:38
-
nick nieaktualnyMagda33 wrote:Cześć wszystkim:)
Mam termin 4.06. wg usg prenatalnego.
Przy okazji chciałam zapytać, czy któraś z Was farbuje w ciąży, albo wie czy można już farbować włosy?
Też mam termin na 4.06.
Włosy farbowałam już w 10tc.
Śmiało!Magda33 lubi tę wiadomość
-
BettyCatriona wrote:Ja chwilowo przenoszę się na inne forum, sytuacja taka a nie inna... życzę Wam wszystkim ZDROWYCH dzieci bo tylko to się liczy. Dopóki wszystko jest ok nie narzekajcie na żadne przypadłości ciążowe bo przecież zawsze mogłoby być gorzej. Niech straty forumowych koleżanek Wam uświadamia, że mimo wymiotow czy alergii jesteście po prostu szczęściary.
Powodzenia. :-*
Co się stało?((
Jednak choroba genetyczna?(((
-
Leira wrote:Nie wydaje mi się, żeby był związek między chorobą genetyczną a cytomegalią
A obrzęk jest wynikiem choroby genetycznej, tzw. zespołu Edwards'a (poczytaj sobie, jeśli Cię to interesuje).
-
Cześć dziewczyny
Chciałabym do was dołączyć jeżeli można
Jutro zaczynam 14 tydzień jestem już po badaniach genetycznych i maluszek rozwija się ksiazkowo
Termin mam na 10.6 i być może widzieliśmy już siusiaka ale doktor nie chciał potwierdzić na 100 % gdyż jeszcze za wcześnienastępna wizytę mamy przed świętami
pozdrawiam was wszystkie ciepło
Ruth, Tròjka, tomania2806, Marya, ewulek lubią tę wiadomość
-
A mój świat się w czwartek zawalił ... na usg genetycznym dowiedziałam się ze dzisiaj jest chora ma nie zamknięty brzuszek prawdopodobnie ze niby raczki w dziwny sposób i w ogóle ... w środę jestem umówiona do specjalistycznej kliniki na dokładniejsze. Badania i ew aminopunkcje ... bez żadnego testu nifty pappa .. nie wiem ta Holandią jest dla mnie dziwna baba mowila ze maja nowy sprzęt maja problem nie wiedza jak się obsługiwać tu takie rzeczy zaraz wołanie innych lekarzy .. dla mnie czas wyedy stanął i przestałam ich słuchać w pewnej chwili kobieta powidziala do mnie tłumacząc na polski moje kondolecje wyedy już zrozumiałam mimo ze mąż mnie uspokajał ze dzidzia tak leży ze nie może czegoś sprawdzić , ze coś jest nie tak .. nie zmniejszyli jej żadnych pomiarów nie wykonali dla mnie to wszytko jest bardo dziwne badanie miałam w 11,i 0 dni równo tak zawsze z usg wychodziło a miałam ich kilka już robione bo wg om 12,2 był i tłumacze jej ze ciąża młodsza a ona dalej swoje be pomiarów ...trzyma mnie narazie fakt ze ta ciąża młodsza jest a w 11 tyg dopiero brzusio się zamyka wiec może jeszcze za szybko było w wielu przypadkach tez jest dłużej otwarty i do 14 tyg może się nawet zamknąć mam tez nadzieje ze skoro to Holandią i maja tak naprawę gdzieś takie płodu małe ze koloryzują ... Pozatym jeśli było by to tylko to to można urodzin i zaraz operować o ile nie ma innych przy tym rzeczy ... nie wiem co mam robić jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów uspokajam się bo wiem ze to dzidz szkodzi wiem jedno ze nawet jeśli teraz wyjdzie dalej złe to jadę do pl tam badania robić .. nie odpuszczę tego dzieciątka wiedzieć i mając styczność z tutejsza służba zrowia wiec wiem jak wiele rzeczy bagatelizują i jakie maja podejście do sprawy ..
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:A mój świat się w czwartek zawalił ... na usg genetycznym dowiedziałam się ze dzisiaj jest chora ma nie zamknięty brzuszek prawdopodobnie ze niby raczki w dziwny sposób i w ogóle ... w środę jestem umówiona do specjalistycznej kliniki na dokładniejsze. Badania i ew aminopunkcje ... bez żadnego testu nifty pappa .. nie wiem ta Holandią jest dla mnie dziwna baba mowila ze maja nowy sprzęt maja problem nie wiedza jak się obsługiwać tu takie rzeczy zaraz wołanie innych lekarzy .. dla mnie czas wyedy stanął i przestałam ich słuchać w pewnej chwili kobieta powidziala do mnie tłumacząc na polski moje kondolecje wyedy już zrozumiałam mimo ze mąż mnie uspokajał ze dzidzia tak leży ze nie może czegoś sprawdzić , ze coś jest nie tak .. nie zmniejszyli jej żadnych pomiarów nie wykonali dla mnie to wszytko jest bardo dziwne badanie miałam w 11,i 0 dni równo tak zawsze z usg wychodziło a miałam ich kilka już robione bo wg om 12,2 był i tłumacze jej ze ciąża młodsza a ona dalej swoje be pomiarów ...trzyma mnie narazie fakt ze ta ciąża młodsza jest a w 11 tyg dopiero brzusio się zamyka wiec może jeszcze za szybko było w wielu przypadkach tez jest dłużej otwarty i do 14 tyg może się nawet zamknąć mam tez nadzieje ze skoro to Holandią i maja tak naprawę gdzieś takie płodu małe ze koloryzują ... Pozatym jeśli było by to tylko to to można urodzin i zaraz operować o ile nie ma innych przy tym rzeczy ... nie wiem co mam robić jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów uspokajam się bo wiem ze to dzidz szkodzi wiem jedno ze nawet jeśli teraz wyjdzie dalej złe to jadę do pl tam badania robić .. nie odpuszczę tego dzieciątka wiedzieć i mając styczność z tutejsza służba zrowia wiec wiem jak wiele rzeczy bagatelizują i jakie maja podejście do sprawy ..
przykro mi, że musisz to przechodzić. Dziwne jest to tak jak mówisz bez pomiarów bez innych badań...nie zastanawiaj się tylko dawaj do Pl. Moje maleństwo w 10t5d miało mała przepuklinke pępkowa właśnie lekarka tak tlumaczyla, że to się zamyka i zaraz nie będzie po tym śladu i jest to bardzo częste. Nie wiem czy to samo co u ciebie...postaraj się być dobrej myśli chociaż wiem, że jak człowiek usłyszy takie rzeczy to jest ciężko. Trzymam kciuki
Mała_Mii lubi tę wiadomość
-
Hej Mała Mi. Też mieszkam w Holandii i to mój 13 tydzień, termin mam na 3.06. Nie robiłam tu tego usg genetycznego bo wiem że oni z obsługą tego urządzenia mają wielkie problemy. To moja druga ciąża, mam 2 córkę i wtedy wszystkie usg do 24 tyg. robiłam w Polsce i miałam spokój, bo tam są fachowcy. jak już wiedziałam że córka zdrowa to kontynuowałam ciążę tu. Teraz cała ciążę jestem w Holandii i trochą się boję tego, robiłam tylko nifty i za tydzień mam wyniki. Jeśli masz tylko możliwość jechać do Polski i zrobić tam genetyczne to ja bym się nie wahała. Ja już się boję połówkowych tu, bo wiem że oni potrafią nieźle nastraszyć, tak mało robią tych usg, że potem wymyślają.
Mała_Mii lubi tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Ja ogólnie byłam bardzo zdziwiona jak mnie umówili już na 11,0 jesZcze mówię do męża przecież to za szybko dzidzia może być za mała coś nie ukrzyalyowane ze obi zwariowali ... jestem dobrej myśli będę robić wszytko żeby dojść prawdy j mam ogromna nadzieje ze to wszytko to jakieś jedno wielkie nieporozumienie
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
A_n_k_a_80 wrote:Masz racje to moze byc z rekawiczek, obadam to.
Już kupiłam duże opakowanie silikonowychbjednorazowych rękawiczek i będę tylko takie używała. -
ptaszek wrote:Hej Mała Mi. Też mieszkam w Holandii i to mój 13 tydzień, termin mam na 3.06. Nie robiłam tu tego usg genetycznego bo wiem że oni z obsługą tego urządzenia mają wielkie problemy. To moja druga ciąża, mam 2 córkę i wtedy wszystkie usg do 24 tyg. robiłam w Polsce i miałam spokój, bo tam są fachowcy. jak już wiedziałam że córka zdrowa to kontynuowałam ciążę tu. Teraz cała ciążę jestem w Holandii i trochą się boję tego, robiłam tylko nifty i za tydzień mam wyniki. Jeśli masz tylko możliwość jechać do Polski i zrobić tam genetyczne to ja bym się nie wahała. Ja już się boję połówkowych tu, bo wiem że oni potrafią nieźle nastraszyć, tak mało robią tych usg, że potem wymyślają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 11:41
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Anitka201 wrote:Szczególnie często mam to na prawej dłoni i zawsze po tym jak do rękawicy dostanie się trochę wody.
Już kupiłam duże opakowanie silikonowychbjednorazowych rękawiczek i będę tylko takie używała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 12:21