X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest jakiś lek zawierający jod 200 mg ale tylko jod. Skończył mi się jodit a to jest na receptę:(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3 zdecydowanie te drugie Swieta sa fajniejsze, ze wzgledu na wiosne ;) Znalazlam jakies tabletki o nazwie Imbir z Herbapolu, sklad to sam imbir. Kupie je, moze mi pomoga :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny czy jest jakiś lek zawierający jod 200 mg ale tylko jod. Skończył mi się jodit a to jest na receptę:(
    Widzialam ostatnio w sklepie Jodavit, ale nie wiem czy to to, o co Tobie chodzi

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Oj dziewczęta!

KochamSłońce, eunice, Pysiaczek! Tak bardzo chciałabym aby Wam już przeszło! Ja również potwierdzam, że u mnie to minęło - teraz w 16tc nie ma ani śladu mdłości i mogę jeść wszystko. Także trzymam kciuki aby i u Was tak było! Ja teraz to nawet chętnie gotuję - jakby się dało to przesyłałabym Wam w jakichś niepachnących pojemnikach w nadziei, że może przypadnie do gustu :D Humory też wrócą, może akurat na Święta będzie to najlepszy prezent :)

Co do tabletek - rownież polecam Prevomit :) A na zgagę można bezpiecznie Gaviscon w płynie - to wszystko info od mojego gin. Tylko mi ten Gaviscon średnio pomógł, było mi trudno go łykać (dla mnie był za ostry) ale może są jakieś smakowe lepsze. Chyba warto popytać w aptece :)

Pozdrawiam i ściskam gorąco, sama radosna bo dziś moje crp wyniosło już tylko 18, czyli infekcja się cofa (wcześnie było 33 i chcieli dawać antybiotyk, ale dobrze, że przeczekałam) :)

Kropka, az miło sie czyta, takie optymistyczne wpisy! Dzieki!

Kropka89 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Oj dziewczęta!

KochamSłońce, eunice, Pysiaczek! Tak bardzo chciałabym aby Wam już przeszło! Ja również potwierdzam, że u mnie to minęło - teraz w 16tc nie ma ani śladu mdłości i mogę jeść wszystko. Także trzymam kciuki aby i u Was tak było! Ja teraz to nawet chętnie gotuję - jakby się dało to przesyłałabym Wam w jakichś niepachnących pojemnikach w nadziei, że może przypadnie do gustu :D Humory też wrócą, może akurat na Święta będzie to najlepszy prezent :)

Co do tabletek - rownież polecam Prevomit :) A na zgagę można bezpiecznie Gaviscon w płynie - to wszystko info od mojego gin. Tylko mi ten Gaviscon średnio pomógł, było mi trudno go łykać (dla mnie był za ostry) ale może są jakieś smakowe lepsze. Chyba warto popytać w aptece :)

Pozdrawiam i ściskam gorąco, sama radosna bo dziś moje crp wyniosło już tylko 18, czyli infekcja się cofa (wcześnie było 33 i chcieli dawać antybiotyk, ale dobrze, że przeczekałam) :)
    Kropka, co Ci pomogło w zwalczeniu infekcji, mnie właśnie zaczyna rozkładać, gardlo i katar- standardzik przeziebieniowy.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszające jest to ze te wszystkie mdłości wymioty i inne dolegliwości mijają :)

Szok!dzisiaj stojąc przed lusterkiem złapałam sie za głowę niw wiedziałam ze moje piersi sa aż tak duże aż nieproporcjonalnie to wygląda :d

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    <3 <3 <3 zdecydowanie te drugie Swieta sa fajniejsze, ze wzgledu na wiosne ;) Znalazlam jakies tabletki o nazwie Imbir z Herbapolu, sklad to sam imbir. Kupie je, moze mi pomoga :)
    Prevomit ma w składzie imbir witaminybz grupy b i wit c. Podobno te z grupy b i c odpowiadają za obniżenie mdlosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 20:09

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra idź do apteki z pustym opakowaniem, na pewno Ci sprzedadzą ten lek. Ewentualnie jak nie masz opakowania powiedz farmaceucie ze ci się skończył i w jakiej sytuacji bierzesz to tez Ci sprzeda. Czasami tak robiłam jak nie miałam ważnej recepty. Moja młodsza siostra ma wadę serca i jej tez potrafią w ten sposób sprzedać cięższe leki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję, że na szczęście ;)
    W ciąży to czuję jakby mi się mózg skurczył... i wszystko gorzej odbieram...

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na mdłości polecam MAMMARIN mi mega pomógł jak w 6 tyg dostałam wymiotów zaczęłam stosować i wymioty ustały a mdłości osłabły a po 2 tyg stosowania tak jak obiecują pozbyłam się mdłości wgl próbowałem odstawić w 10tyg i wymioty wróciły więc jadłam dalej i tak już od tyg odstawiłam i mdłości brak więc myślę że już to za mną w końcu już 14 tydzień.
    A co co samopoczucia to nie mogę się lenić bo pracuje do 18 i zapowiada się że do 8 miesiąca w pracy będę musiała się zjawiać ale jak wracam do domu to padam jak mucha jednak zmęczenie bierze górę

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:12

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    No mam nadzieję, że na szczęście ;)
    W ciąży to czuję jakby mi się mózg skurczył... i wszystko gorzej odbieram...
    Ja to nazywam ciążowym obrzekiem mÓzgu hihi :-D moje IQ spada w ciąży bardzo..Hahaha :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 20:40

tomania2806, anna23, Pysiaczek89, Marya lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie. Wszystko dobrze. Maluszek rośnie w siłę. Dalej nie wiemy kto mieszka w brzuszku :) mamy 6,72 cm a moja mamusia waży 59kg więc w ciągu miesiąca spadlam z wagi. Od tygodnia nie mam mdłości ani wizyt z porcelana. miłego wieczorku. Kolejna wizyta już w 2018 :)

Ruth, Pysiaczek89, malka, KochamSłońce, Wonderland, A_n_k_a_80, Anitka201, welonka, Arga, Agnella, Kropka89, palusia171, Marya lubią tę wiadomość

• anna23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Ja to nazywam ciążowym obrzekiem mÓzgu hihi :-D moje IQ spada w ciąży bardzo..Hahaha :-P
    Mój mąż teraz uciekł grabarzowi spod łopaty, bo się mnie pyta "czyli nie tylko Ty tak masz???" :D

Emisia35, Ruth lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c92187068f5.jpg

wg dzisiejszego USG 12t2d, długość 5,77 cm :) to co się udało zrobić jest w porządku natomiast nie dało się zbadać NT i noska bo okazało się, że bardzo mało dziś wypiłam i obraz był ciężki :( a gin nie chciała gdybać. więc mam duuuużo pić i idę w czwartek o 19. a druga sprawa, że maluch miał ciągle ręce przy głowie i to też utrudniało.
    nawet nie wiedziałam, że to ile pije może mieć takie znaczenie chociaż prawda jest taka, że piję zdecydowanie za mało :(

Arga, Ruth, tomania2806, ewulek, Marya lubią tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c92187068f5.jpg

wg dzisiejszego USG 12t2d, długość 5,77 cm :) to co się udało zrobić jest w porządku natomiast nie dało się zbadać NT i noska bo okazało się, że bardzo mało dziś wypiłam i obraz był ciężki :( a gin nie chciała gdybać. więc mam duuuużo pić i idę w czwartek o 19. a druga sprawa, że maluch miał ciągle ręce przy głowie i to też utrudniało.
    nawet nie wiedziałam, że to ile pije może mieć takie znaczenie chociaż prawda jest taka, że piję zdecydowanie za mało :(

Nie dostałaś zaleceń przed badaniem? oO

U mnie przyszło info, że na 1 h przed USG mam wypić 1,5l wody i nie sikać (!)
    Do tego polecam zjeść batona, lub dwa rządki czekolady, też na 1 h przed - maluch będzie ruchliwy :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że bez nickow, ale chciałam się odnieść do kilku tematów, a za dużo w tyle jestem ;)

Co do badań prenatalnych i genetycznych - to nie do końca to samo. Badania prenatalne to każde robione w ciąży - przed urodzeniem dziecka. A genetyczne prenatalne to wiadomo :)

Co do cytomegalii - w ciąży się jej nie da leczyć, później też nie. Może powodować wady płodu - nie musi. Jest groźna przez to właśnie że nic się nie da zrobić... więc może rzeczywiście lepiej już nie badać bo nawet jeśli wyjdzie to nie ma praktyczne żadnej opcji leczenia. Przy toxo w razie czego podaje się leki dlatego ważne żeby powtarzać badanie bo szybko złapane może być nie groźne. Sama nie miałam, powtarzałam badane trzy tygodnie temu i w styczniu pewnie będę powtarzać (a przy powtarzaniu wystarcza w klasie igm sprawdzać).

Co do chłopa... ech ja ostatnio tracę cierpliwość. Nie dość ze przestał pomagać (na początku coś tam robił jeszcze w domu) to mówi „inne kobiety czują się dobrze przecież” itp. tak jakby każda ciąża była identyczna... zero zrozumienia niestety :(

Co do picia - też mam z tym duży problem i wiem że za mało pije ale nie daje rady :( z jedzeniem tez kiepsko, jutro mam wizytę u gin, a w czwartek albo piątej wybiorę się do rodzinnego i wyciągnę od niego skierowania jakiś na poziomy witamin, tsh, ferrytyne itp. Muszę sprawdzić dla spokoju bo wiem że dieta uboga już kolejny miesiąc...

A i jeszcze co do łożyska - w okolicach 12 tygodnia jest w pełni ukształtowane i zaczyna przejmować najważniejsze funkcje.

Gratulacje wszystkim udanych wizyt i ściskam wszystkie, które przezywają stresy. Oby okazały się zupełnie niepotrzebne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 22:52

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!! Gratuluję wszystkim udanych wizyt! :)

Ja dziś idę po odbior Pappa :) no i zaczęłam 15 tydz!!

Miłego dnia kobitki :)

tomania2806, Marya lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na h&m pseudo -40% i dużo ciazowych ciuszków :)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Mój mąż teraz uciekł grabarzowi spod łopaty, bo się mnie pyta "czyli nie tylko Ty tak masz???" :D
    Hahaha pociesz go,że mój mąż też się ze mną zmaga hahahaha

Gratuluję udanych wizyt;-)
    Nie widziałam, że trzeba dużo pić przed usg..choć ja nie mam z tym problemu ;-)

A tak w ogóle witamy się w II trymestrze ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ