CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
a mam pytanie czy wy ćwiczycie w ciąży ?? Ja zawsze byłam bardzo szczupła osoba i ćwiczyłam raczej sporadycznie dwa miesiące przed wakacjami albo jak poprostu poczułam ze gdzieś tam jakis kilogram niepotrzebny sie zapodział
a teraz w 4 miesiącu mam juz taki brzuch ze jak ubiorę obcisła bluzkę to odrazu widać ze to ciąża co prawdę na wadze przytyłam 1,5 kg ale i tak sie troche boje bo niestety w rodzinie mamy skłonność do tycia ;/ i kupiłam sobie płytę do ćwiczeń dla kobiet w ciazy co wy o tym myślicie to bezpieczne a jak tak to jak często ??
-
nick nieaktualnyAlphelia wrote:Cześć dziewczyny
Witałam się już z Wami raz, ale wystarczyła tygodniowa nieobecność i napisałyście prawie 100 stron na forum!Nie dałam rady tego nadrobić, ale może teraz postaram się być bardziej na bieżąco
Ja jestem po badaniach prenatalnych i bardzo się cieszę, bo wszystko wyszło w jak najlepszym porządku, a do tego mogliśmy z mężem oglądać naszą dzidzię z każdej stronyLekarz przekazał nam "w sekrecie", że radzi nam zaprzyjaźnić się z kolorem różowym, czyli że będzie dziewczynka
Właśnie jestem ciekawa na ile jego prognoza może być zgodna z prawdą, ale zobaczymy
Poza tym etap ciężkich nudności i wymiotów mam (chyba) wreszcie za sobą i powoli wracam do normalnego jedzenia. A jak Wy się czujecie? Czy któraś z Was ma termin pod koniec czerwca?
na kiedy masz termin porodu? Gratuluję córeczki
Alphelia lubi tę wiadomość
-
Blanka991 wrote:Hej dziewczyny
a mam pytanie czy wy ćwiczycie w ciąży ?? Ja zawsze byłam bardzo szczupła osoba i ćwiczyłam raczej sporadycznie dwa miesiące przed wakacjami albo jak poprostu poczułam ze gdzieś tam jakis kilogram niepotrzebny sie zapodział
a teraz w 4 miesiącu mam juz taki brzuch ze jak ubiorę obcisła bluzkę to odrazu widać ze to ciąża co prawdę na wadze przytyłam 1,5 kg ale i tak sie troche boje bo niestety w rodzinie mamy skłonność do tycia ;/ i kupiłam sobie płytę do ćwiczeń dla kobiet w ciazy co wy o tym myślicie to bezpieczne a jak tak to jak często ??
-
A_n_k_a_80 wrote:Dzwonilam o wynik z papy i ryzyko skorygowane z usg trisomi 21 bylo 1:1020, z krwi wyszlo 1:4000 nawet przeszlo, ale nie moga wyslac wynikow na maila bo ochrona danych osobowych
szkoda. Tylko prywatnoe moza odebrac. Ci3sze sie ze ryzyko ZD tak spadlo.
A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Marya wrote:Witaj
na kiedy masz termin porodu? Gratuluję córeczki
Dziękuję! Mam termin na 22.06
Apropo ćwiczeń to macie może jakieś fajne treningi dla kobiet w ciąży na yt? Ja też nie ćwiczyłam przed ciążą, ale wszędzie spotykam się z opinią, że warto poruszać się w ciąży, dlatego się zastanawiam czy nie zacząć coś ćwiczyćMarya lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Ja pierwsze dziecie poczułam w 22 tygodniu. I pamietam jak pojechałm z rana do szpitala pod koniec ciąży i pytają kiedy czuła Pani ostatnie ruchy dziecka? Powiedziałam że ok. 21:00 jak szłam spać. I że rano ona zazwyczaj się nie kręciła. Pielęgniarka na mnie nakrzyczała, ze jak całą noc nie czułam i nic nie robiłam. Nie pomogły tłumaczenia że mam taki sen, że w razie pożaru przenieść w bezpieczne miejsce. Oczywiście było wszystko w porządku a dziecko sobie kimało w najlepsze. Ciekawa jestem jak teraz poczuję ruchy
anna23 lubi tę wiadomość
-
Komcia wrote:Ja pierwsze dziecie poczułam w 22 tygodniu. I pamietam jak pojechałm z rana do szpitala pod koniec ciąży i pytają kiedy czuła Pani ostatnie ruchy dziecka? Powiedziałam że ok. 21:00 jak szłam spać. I że rano ona zazwyczaj się nie kręciła. Pielęgniarka na mnie nakrzyczała, ze jak całą noc nie czułam i nic nie robiłam. Nie pomogły tłumaczenia że mam taki sen, że w razie pożaru przenieść w bezpieczne miejsce. Oczywiście było wszystko w porządku a dziecko sobie kimało w najlepsze. Ciekawa jestem jak teraz poczuję ruchy
-
teqz wrote:Zazdroszczę, mnie najmniejszy szelest budzi, w nocy się budzę po 6 razy i nie mogę spać bo słyszę każdy najcichszy dźwięk
aż się boję jak to będzie jak będę wstawać częściej niż raz w nocy na sikanie
-
anna23 wrote:Mój mąż tak ma, pies się obróci w łóżku i już ma pospane
aż się boję jak to będzie jak będę wstawać częściej niż raz w nocy na sikanie
teraz 2 razy chodzę, więc ulga niesamowita haha
mój mąż się śmieje, że trenuje wstawanie do dziecka już
-
Witam, ja też już czuję, dziś wiecej
Tańczę sobie z córa a tu małe kopniaki w brzuch, cudowne.
A co do ćwiczeń, to ja z YouTube czasami, ale zaczynałam powoli żeby sie rozciągnąć. Przy pierwszym porodzie położne pytały czy ja jakiś sport uprawiam bo tak mi dobrze szło, a ja tylko w domu, ale warto chociaż tyleanna23 lubi tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Emisia35 wrote:Dziewczyny,czy któraś z Was pomimo przyjmowania luteiny plamiła na lekko brązowo?
Nie mam typowych plamień,ale takie brudzenie śluż podbarwiony na brązowo.
Takie jednorazowe incydenty.
Biorę luteinę dopochwowo 2×1 po 100mg.
Pomóżnie...najlepiej uspokujcie
Ja nie biorę luteiny, ale biorę co drugi dzień dopochwowo globulki i czasem zdarzy się, że zawartość wypłynie taka hmm.. różowa, albo brunatna, ale to raczej dlatego, że mamy bardzo wrażliwe wszystko w środku i czasem wkładając coś do środka naruszamy naczynia krwionośne. Nawet przy seksie można krwawić z tego powodu. -
Blanka991 wrote:Hej dziewczyny
Poważnie martwisz się o figurę w ciąży...? oO
Z ćwiczeniami to już bezpieczniej jak się gdzieś zapiszesz do grupy na jakiś areobik ciążowy, gdzie jest wykfalifikowany instruktor, który nadzoruje, ale od razu uprzedzam, że to nie są stricte ćwiczenia na schudnięcie tylko bardziej rozciągające i odciążające kręgosłup. -
nick nieaktualny
-
Ja też jestem leniwa pod kątem mobilizacji do ćwiczeń
Ale ćwiczenia w ciąży raczej nie są tak wykańczające jak trening Mel B, tylko bardziej rozciąganie, to prędzej się do tego zmobilizuję
Marya lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Leira wrote:Poważnie martwisz się o figurę w ciąży...? oO
Tròjka lubi tę wiadomość
-
Hehehe nie nie boje sie o figurę
tylko chciałam sie troche wzmocnić przed czerwcem
oczywiście jeżeli to wszystko jest bezpieczne to jest moja pierwsza ciąża i wiem ze moim koleżanka w pierwszej ciazy brzyszek było widać po 5 6 miesiącu a ja nie mam widocznie zbyt dużych mięśni brzucha i od razu widać co mi oczywiście nie przeszkadza tylko chciałbym byc tez aktywna mama to chyba nie jest zle