X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:43

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) a mam pytanie czy wy ćwiczycie w ciąży ?? Ja zawsze byłam bardzo szczupła osoba i ćwiczyłam raczej sporadycznie dwa miesiące przed wakacjami albo jak poprostu poczułam ze gdzieś tam jakis kilogram niepotrzebny sie zapodział ;) a teraz w 4 miesiącu mam juz taki brzuch ze jak ubiorę obcisła bluzkę to odrazu widać ze to ciąża co prawdę na wadze przytyłam 1,5 kg ale i tak sie troche boje bo niestety w rodzinie mamy skłonność do tycia ;/ i kupiłam sobie płytę do ćwiczeń dla kobiet w ciazy co wy o tym myślicie to bezpieczne a jak tak to jak często ??

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Witałam się już z Wami raz, ale wystarczyła tygodniowa nieobecność i napisałyście prawie 100 stron na forum! :D Nie dałam rady tego nadrobić, ale może teraz postaram się być bardziej na bieżąco :)
    Ja jestem po badaniach prenatalnych i bardzo się cieszę, bo wszystko wyszło w jak najlepszym porządku, a do tego mogliśmy z mężem oglądać naszą dzidzię z każdej strony <3 Lekarz przekazał nam "w sekrecie", że radzi nam zaprzyjaźnić się z kolorem różowym, czyli że będzie dziewczynka :D Właśnie jestem ciekawa na ile jego prognoza może być zgodna z prawdą, ale zobaczymy :) Poza tym etap ciężkich nudności i wymiotów mam (chyba) wreszcie za sobą i powoli wracam do normalnego jedzenia. A jak Wy się czujecie? Czy któraś z Was ma termin pod koniec czerwca? :)
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu? Gratuluję córeczki :)

Alphelia lubi tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:
    Hej dziewczyny ;) a mam pytanie czy wy ćwiczycie w ciąży ?? Ja zawsze byłam bardzo szczupła osoba i ćwiczyłam raczej sporadycznie dwa miesiące przed wakacjami albo jak poprostu poczułam ze gdzieś tam jakis kilogram niepotrzebny sie zapodział ;) a teraz w 4 miesiącu mam juz taki brzuch ze jak ubiorę obcisła bluzkę to odrazu widać ze to ciąża co prawdę na wadze przytyłam 1,5 kg ale i tak sie troche boje bo niestety w rodzinie mamy skłonność do tycia ;/ i kupiłam sobie płytę do ćwiczeń dla kobiet w ciazy co wy o tym myślicie to bezpieczne a jak tak to jak często ??
    W drugim trymestrze jak najbardziej, zacznij od 3 razy na tydzień skoro nie ćwiczyłaś częściej przed ciążą, na pierwszy raz poćwicz "lekko" i zobacz jak się potem czujesz. Nie martw się, ja mam brzuch mega widoczny, ale jestem zachwycona, uwielbiam to, że go widać :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Dzwonilam o wynik z papy i ryzyko skorygowane z usg trisomi 21 bylo 1:1020, z krwi wyszlo 1:4000 nawet przeszlo, ale nie moga wyslac wynikow na maila bo ochrona danych osobowych :/ szkoda. Tylko prywatnoe moza odebrac. Ci3sze sie ze ryzyko ZD tak spadlo. :):):)
    Najważniejsze, ze wyniki super :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu? Gratuluję córeczki :)

Dziękuję! Mam termin na 22.06 :)

Apropo ćwiczeń to macie może jakieś fajne treningi dla kobiet w ciąży na yt? Ja też nie ćwiczyłam przed ciążą, ale wszędzie spotykam się z opinią, że warto poruszać się w ciąży, dlatego się zastanawiam czy nie zacząć coś ćwiczyć :)

Marya lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Axana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:13

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dziecie poczułam w 22 tygodniu. I pamietam jak pojechałm z rana do szpitala pod koniec ciąży i pytają kiedy czuła Pani ostatnie ruchy dziecka? Powiedziałam że ok. 21:00 jak szłam spać. I że rano ona zazwyczaj się nie kręciła. Pielęgniarka na mnie nakrzyczała, ze jak całą noc nie czułam i nic nie robiłam. Nie pomogły tłumaczenia że mam taki sen, że w razie pożaru przenieść w bezpieczne miejsce. Oczywiście było wszystko w porządku a dziecko sobie kimało w najlepsze. Ciekawa jestem jak teraz poczuję ruchy ;)

anna23 lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Ja pierwsze dziecie poczułam w 22 tygodniu. I pamietam jak pojechałm z rana do szpitala pod koniec ciąży i pytają kiedy czuła Pani ostatnie ruchy dziecka? Powiedziałam że ok. 21:00 jak szłam spać. I że rano ona zazwyczaj się nie kręciła. Pielęgniarka na mnie nakrzyczała, ze jak całą noc nie czułam i nic nie robiłam. Nie pomogły tłumaczenia że mam taki sen, że w razie pożaru przenieść w bezpieczne miejsce. Oczywiście było wszystko w porządku a dziecko sobie kimało w najlepsze. Ciekawa jestem jak teraz poczuję ruchy ;)
    Mnie też w razie pożaru wynieść razem z łóżkiem :)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Mnie też w razie pożaru wynieść razem z łóżkiem :)
    Zazdroszczę, mnie najmniejszy szelest budzi, w nocy się budzę po 6 razy i nie mogę spać bo słyszę każdy najcichszy dźwięk :(

• anna23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Zazdroszczę, mnie najmniejszy szelest budzi, w nocy się budzę po 6 razy i nie mogę spać bo słyszę każdy najcichszy dźwięk :(
    Mój mąż tak ma, pies się obróci w łóżku i już ma pospane ;) aż się boję jak to będzie jak będę wstawać częściej niż raz w nocy na sikanie

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Mój mąż tak ma, pies się obróci w łóżku i już ma pospane ;) aż się boję jak to będzie jak będę wstawać częściej niż raz w nocy na sikanie
    Ja w 1. trymestrze wstawałam po 4 razy :D teraz 2 razy chodzę, więc ulga niesamowita haha :D mój mąż się śmieje, że trenuje wstawanie do dziecka już :D

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja też już czuję, dziś wiecej :-) Tańczę sobie z córa a tu małe kopniaki w brzuch, cudowne.
    A co do ćwiczeń, to ja z YouTube czasami, ale zaczynałam powoli żeby sie rozciągnąć. Przy pierwszym porodzie położne pytały czy ja jakiś sport uprawiam bo tak mi dobrze szło, a ja tylko w domu, ale warto chociaż tyle :-)

anna23 lubi tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:43

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Dziewczyny,czy któraś z Was pomimo przyjmowania luteiny plamiła na lekko brązowo?
    Nie mam typowych plamień,ale takie brudzenie śluż podbarwiony na brązowo.
    Takie jednorazowe incydenty.
    Biorę luteinę dopochwowo 2×1 po 100mg.
    Pomóżnie...najlepiej uspokujcie ;)

Ja nie biorę luteiny, ale biorę co drugi dzień dopochwowo globulki i czasem zdarzy się, że zawartość wypłynie taka hmm.. różowa, albo brunatna, ale to raczej dlatego, że mamy bardzo wrażliwe wszystko w środku i czasem wkładając coś do środka naruszamy naczynia krwionośne. Nawet przy seksie można krwawić z tego powodu.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:

Poważnie martwisz się o figurę w ciąży...? oO
    Z ćwiczeniami to już bezpieczniej jak się gdzieś zapiszesz do grupy na jakiś areobik ciążowy, gdzie jest wykfalifikowany instruktor, który nadzoruje, ale od razu uprzedzam, że to nie są stricte ćwiczenia na schudnięcie tylko bardziej rozciągające i odciążające kręgosłup.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie ćwiczę, bo jestem zbyt leniwa hehe :D

Alphelia, Komcia, anna23 lubią tę wiadomość

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem leniwa pod kątem mobilizacji do ćwiczeń :D Ale ćwiczenia w ciąży raczej nie są tak wykańczające jak trening Mel B, tylko bardziej rozciąganie, to prędzej się do tego zmobilizuję :P

Marya lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Poważnie martwisz się o figurę w ciąży...? oO
    A co w tym dziwnego??? Ja tez nie chce za dużo „przytyć” a raczej przybrać kg. Chce dobrze się czuć po porodzie, a nie jak foka. Dodoatkowo mam lekarza przewrazliwionego na punkcie wagi ciężarnych i 2 kg w miesiącu to jest max na jaki pozwala. Mnie to pasuje. Normalne jest przybranie jakiś 10-12 kg No max 15. Jak słyszę o 20-30 kg nabranych w ciazy to sorry ale z powietrza się nie wzięły.

Tròjka lubi tę wiadomość

• Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe nie nie boje sie o figurę ;) tylko chciałam sie troche wzmocnić przed czerwcem ;) oczywiście jeżeli to wszystko jest bezpieczne to jest moja pierwsza ciąża i wiem ze moim koleżanka w pierwszej ciazy brzyszek było widać po 5 6 miesiącu a ja nie mam widocznie zbyt dużych mięśni brzucha i od razu widać co mi oczywiście nie przeszkadza tylko chciałbym byc tez aktywna mama to chyba nie jest zle ;)

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ