X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek niesyty lekarzy podejście do mnie bylo na odczep bo mój lekarz prowadzący nie pracuje tam w szpitalu ,widzisz mi nawet 12-13tc nie sprawdzili nt,dobrze ze w ogóle lekarz przy przyjęciu sprawdził mi nt.

age.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka,
    Jestem w szoku, tak jak napisałaś, powinnaś isc do ordynatora zrobic awanturę, ale wiem, ze teraz jest nieodpowiednia na to pora... ale ręce opadają, jak sie czyta takie rzeczy. Przecież nie miałaś możliwości zrobienia tych badań prywatnie, a lekarze w tym szpitalu o tym wiedzieli... Ehh :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Arga Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Arga a malutka jak sie urodzila to tez byla taka spokojna, czy jej sie odmienilo?
    Po porodzie to nie chciała spać z 12 godzin tylko cyc i cyc. Była dość nie odkładalna ale pierwsze trzy miesiące spała mi w nocy po pięć godzin. Później jej się zmieniło. Ja się w końcu ze zmęczenia podałam i młoda śpi z nami i wtedy ładnie sobie przesypia noc z dwiema, trzema pobudkami. Wogóle to ona taka dość ostrożna jest, nie leci na oślep aby zacząć chodzić to najpierw ćwiczył cały dzień upadki i dopiero ładnie poszła. Teraz wchodzi w etap buntu dwulatka więc jak jest coś nie po jej myśli to pokazuje jaka tragedia ją spotkała. Ale tak ogólnie to spokojne dziecko. Do tej pory śpi po trzy godziny w dzień i jakieś 11 w nocy więc nie mogę narzekać ;-)

pilik, KochamSłońce lubią tę wiadomość

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Welonka umawiaj się szybko, niestety nie ma co liczyć na skruchę lekarzy, którzy opiekowali się Tobą w szpitalu. Oby te jelita były skutkiem nalykania się przez maluszka podczas krwawienia. Jednak plamilas długo. Może to jest przyczyną. A żuchwą tak jak mówi lekarz może przez źle ułożenie dziecka. Trzymamy kciuki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 08:17

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

age.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn miał wczoraj zły dzień,nie dość że się nie wyspał to jeszcze marudził,później powiedział że śnił mu się elf który powiedział że jest nie grzeczny i ze nie dostanie prezentu od Mikołaja :( skąd mu tp przyszło do głowy,strasznie to przeżywał ale z nim pogadalam i się uspokoił..nigdy nikt nie powiedział że jest nie grzeczny :(
    Welonka również trzymam kciuki :*

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Ja nie mogę narzekać na teściowa ! Zreszta na moja mame tez nie.

Mysle ze stwierdzenia na temat ciazy moga byc krzywdzące , oczywiście sa kobiety które różnie sie czuja i trzeba to uszanować a głupie teksty omijam i nie słyszę.

Moja mała budziła sie do 4 miesiąca co 2h w nocy na mleczko , od 5 zaczęłam uczyć ja spać w łóżeczku i teraz maja 9miesiecy tam spi od 19.30-7.30 z jedna pobudka na mleko . W brzuszku zawsze na usg spała za to mini to takie małe tornado wszystkie usg sie wierci i kręci ! Jeszcze 5 dni i powinnam mieć wyniki genetyczne ehh

Ja zrobiłam na święta w tym roku pierniczki kruche i kokosanki zrobię przed samymi świetami sernik i makówki i tyle w tym roku ze słodkości .

Co do L4 jesli musicie możecie korzystajcie ja w poprzedniej ciazy pracowałam do lutego ( końca lutego ) 80% i przez to trafiłam do szpitala na miesiąc a dzidzia urodzona w 34tc! Nie warto warto odpoczywać !

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh Welonka oby ci sie udalo dostac do jakiegos dobrego specjalisty!

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis odpoczywam bo po wczorajszej akcji z piwnica caly wieczor i pol nocy mi sie brzuch spinal. Mimo ze nic ciezkiego nie nosilam to chyba sie przeforsowalam. Drugie pol nocy mlody wyl bo ida mu ostatnie 2 piatki. Probowalam go wziac do lozka ale nie chcial wiec spalam na siedzaco przy lozeczku trzymajac go za reke. Niech juz wyjda to bedzie troche spokoju bo on bardzo zle przechodzil zabkowanie... no przynajmniej do czasu az drugie nie zacznie ;)
    Milego dnia!

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do lekarza chciał przyjąć mnie nawet dzisiaj tylko nie ma szans żebym dojechała na15,wcisnął mnie na 28grudnia ,powiedzial ze jesli potwierdza sie nieprawidłowości na tym etapie zostają jeszcze metody inwazyjne .

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre Welonka, że udało ci się umówic z tym lekarzem.

Jestem po wizycie, wszystko ok, ale maluch nieśmiały i nogi zacisnął więc dziewczynka nie potwierdzona dzisiaj ;) poczekamy kolejny miesiąc. Ginka mówi, że trochę łożysko za nisko schodzi ale narazie się tym nie przejmujemy bo prawdopodobnie się podniesie. Zresztą na genetycznych nikt nic nie mówił a w opisie mam, że jest na ścianie tylnej.

Marya lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam my zaczynamy 14 tydzien i dzisiaj wizyta u gina na 16:30.
    Welonka- trzymamy kciuki zeby bylo ok Tule.

Komcia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trojka u mnie tez nisko łożysko ,liczę ze podniesie się po krwiaku obniżyło sie całkowicie s teraz jest częściowo na ścianie bocznej czyli cos podniosło się. Nasz maly wczoraj zarzucił nogi na głowę i tak praktycznie przez cale usg które trwało godzinę nie chcial z nami współpracować ale widok piękny.

Jutro spróbuję podejść do szpitala do ordynatora pogadać na spokojnie powiedziec jaka jest sytuacja ze zostalam skierowana do lodzi na diagnostykę,ze liczy sie każde zdjęcie dziecka a ja mam jedynie z 16tyg bo caly czas bylam w szpitalu a oni maja zdjęcia dziecka z11 tyg chce dowiedziec sie czy mogą mi udostępnić te zdj nawet na kilka dni .

age.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka,
    Super ze udało sie umówić z lekarzem!

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Trojka u mnie tez nisko łożysko ,liczę ze podniesie się po krwiaku obniżyło sie całkowicie s teraz jest częściowo na ścianie bocznej czyli cos podniosło się. Nasz maly wczoraj zarzucił nogi na głowę i tak praktycznie przez cale usg które trwało godzinę nie chcial z nami współpracować ale widok piękny.

Jutro spróbuję podejść do szpitala do ordynatora pogadać na spokojnie powiedziec jaka jest sytuacja ze zostalam skierowana do lodzi na diagnostykę,ze liczy sie każde zdjęcie dziecka a ja mam jedynie z 16tyg bo caly czas bylam w szpitalu a oni maja zdjęcia dziecka z11 tyg chce dowiedziec sie czy mogą mi udostępnić te zdj nawet na kilka dni .
    To Twoje zdjecia z badan i powinni Ci je wydac na Twoja prosbe.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaszalalam w h&m na dzieciach . Kupilam corce 2body 2sukienki 1sweterek plus dwa rampery z znaczkiem Super dla naszej malej fasoli, biore unisex bo nie wiem czy sie plec nie zmieni potem bedzie psikus. Za cale zakupy dalam 120zl oszczedzilam polowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:25

ewulek lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam o wynik z papy i ryzyko skorygowane z usg trisomi 21 bylo 1:1020, z krwi wyszlo 1:4000 nawet przeszlo, ale nie moga wyslac wynikow na maila bo ochrona danych osobowych :/ szkoda. Tylko prywatnoe moza odebrac. Ci3sze sie ze ryzyko ZD tak spadlo. :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:40

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja już jestem pewna, że malucha czuję. Mimo, że to moja pierwsza ciąża, to jestem pewna, znam swoje jelita i swoje bulgotki, więc totalnie rozróżniam "dotykanie" malucha :) czytałam, że w drugiej itd. ciąży dopiero kobiety czują wcześniej, ale tu właśnie chodziło o to, że one wiedzą jak rozróżnić jelita od "miziania" dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:43

Komcia, ewulek lubią tę wiadomość

• anna23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Hej dziewczyny,

Ja już jestem pewna, że malucha czuję. Mimo, że to moja pierwsza ciąża, to jestem pewna, znam swoje jelita i swoje bulgotki, więc totalnie rozróżniam "dotykanie" malucha :) czytałam, że w drugiej itd. ciąży dopiero kobiety czują wcześniej, ale tu właśnie chodziło o to, że one wiedzą jak rozróżnić jelita od "miziania" dziecka.
    Zazdroszczę, ja jeszcze nie czuję nic, mój mąż jak przykłada ucho do brzucha to mówi, że słyszy bulkotanie ;)
    Łatwiej by mi się żyło jakbym już czuła

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Zazdroszczę, ja jeszcze nie czuję nic, mój mąż jak przykłada ucho do brzucha to mówi, że słyszy bulkotanie ;)
    Łatwiej by mi się żyło jakbym już czuła
    Na pewno lada moment poczujesz :)

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ