X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A co w tym dziwnego??? Ja tez nie chce za dużo „przytyć” a raczej przybrać kg. Chce dobrze się czuć po porodzie, a nie jak foka. Dodoatkowo mam lekarza przewrazliwionego na punkcie wagi ciężarnych i 2 kg w miesiącu to jest max na jaki pozwala. Mnie to pasuje. Normalne jest przybranie jakiś 10-12 kg No max 15. Jak słyszę o 20-30 kg nabranych w ciazy to sorry ale z powietrza się nie wzięły.
    Racja, jak ktoś je bez opamiętania i je na co tylko ma ochotę to jest spora szansa, że bardzo dużo przytyje. Ja miałam świetną sylwetkę przed ciążą, jem zdrowo, czasami jakąś czekoladkę no i mimo wszystko waga poszybowała 3kg w górę. Ja bardzo chcę szybko wrócić do dawnej wagi jak już urodzę.

• Ruth Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A co w tym dziwnego??? Ja tez nie chce za dużo „przytyć” a raczej przybrać kg. Chce dobrze się czuć po porodzie, a nie jak foka. Dodoatkowo mam lekarza przewrazliwionego na punkcie wagi ciężarnych i 2 kg w miesiącu to jest max na jaki pozwala. Mnie to pasuje. Normalne jest przybranie jakiś 10-12 kg No max 15. Jak słyszę o 20-30 kg nabranych w ciazy to sorry ale z powietrza się nie wzięły.
    Tu się z Tobą nie zgodzę ;-) dwie wcześniejsze ciąże pilnowalam diety, jadłam zdrowo, nie przeginałam z zachciankami, byłam od 2 trymestru aktywna, a w obu ciążach przytyłam po 27-30kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:23

Komcia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wraca mi wiara w lekarzy moja wizyta w Łodzi została przesunięta na jutro na 11,30. A wszystko za sprawa mojego przyszłego szwagra zadzwonił do mnie i powiedział żebym dzwoniła do lekarza ze przyjadę jednak dzisiaj tak jak chciał mnie przyjąć, zadzwoniłam lekarz bardzo mnie przepraszał,że nie przyjmie dzisiaj juz przyjął pacjentkę uspakajał bardzo że za dwa tygodnie też nie bedzie za późno że można wtedy sprawdzić więcej rzeczy które oczywiście mogę sprawdzić u swojego dobrego lekarza,po 15 minutach oddzwonił do mnie sam i powiedział ze zrezygnowała mu pacjnetka i może mnie przyjąć jutro . Przynajmniej na swieta bede spokojna

Ruth, Axana, Anitka201, Tròjka, Wonderland, lotka1990, anna23, Arga, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, witaminkab, Kropka89, pilik, ewulek lubią tę wiadomość

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz ja tez zjem kawałek ciasta lub coś mało zdrowego. Ogólnie chodzi mi o to zeby codziennie nie jeść śmieci. W końcu to nasze dzieci wiec co jak co ale na tym powinno nam zależeć. Ja w 1 ciazy chodziłam na 10 km spacery. Tak było do końca i czasami koleżanki nie mogły za mną nadążyć. Mój poród był szybki i sprawny. Nie wiem, łudzę się ze moja kondycja fizyczna miała na to jakiś wpływ.

Ruth, Tròjka lubią tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka cudnie <3 mniej stresu dla Ciebie :-) wierzę, że wszystko z dzidzią ok :-) skoro tyle lekarzy nic nie mówili, to dziwne, żeby teraz okazałO się, że są jakieś odchylenia ..bądź dobrej myśli <3

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny wraca mi wiara w lekarzy moja wizyta w Łodzi została przesunięta na jutro na 11,30. A wszystko za sprawa mojego przyszłego szwagra zadzwonił do mnie i powiedział żebym dzwoniła do lekarza ze przyjadę jednak dzisiaj tak jak chciał mnie przyjąć, zadzwoniłam lekarz bardzo mnie przepraszał,że nie przyjmie dzisiaj juz przyjął pacjentkę uspakajał bardzo że za dwa tygodnie też nie bedzie za późno że można wtedy sprawdzić więcej rzeczy które oczywiście mogę sprawdzić u swojego dobrego lekarza,po 15 minutach oddzwonił do mnie sam i powiedział ze zrezygnowała mu pacjnetka i może mnie przyjąć jutro . Przynajmniej na swieta bede spokojna

Bardzo dobra wiadomość! Lepiej skonsultować szybciej i szybciej wiedzieć co i jak:) Trzymam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze!:)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Tu się z Tobą nie zgodzę ;-) dwie wcześniejsze ciąże pilnowalam diety, jadłam zdrowo, nie przeginałam z zachciankami, byłam od 2 trymestru aktywna, a w obu ciążach przytyłam po 27-30kg.
    Przepraszam ale ciężko mi w to uwierzyć. Nie wiem może to ja przeginam ale wśród koleżanek tyle tyły te co twierdziły ze nic nie jedzą. Wiem ze są różne przypadłości typu zatrucie ciążowe i zatrzymującą się woda i z tym nie wygramy.

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie diety w ciąży to konsultowałyście ją z kimś? Skąd czerpiecie wiedzę o dobrych posiłkach dla kobiet w ciąży? Przy pierwszej ciąży dużo przeglądałam artykułów w internecie na ten temat, wtedy było też lato to łatwiej było mi robić sobie koktajle warzywno-owocowe. Teraz miałam straszne mdłości, więc zjedzenie czegokolwiek było sukcesem. Powoli wracam do normalnego jedzenia i właśnie zastanawiam się jak to ogarnąć.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Też się nie zgodzę. Jadłam normalnie i pod koniec waga mi skoczyła o 20kg. Po porodzie 14 mniej. A miesiąc póżniej kolejne 3 kg - chodziłam jak zombi, nie miałam czasu i ochoty jeść. Fakt zostały mi 3kg nadprogramowe, które pewnie bym również straciła, gdybym karmiła piersią lub nie zaszła od razu w ciążę. Nie wiem jak bym miała przytyć 12kg - samo dziecko 5 kg. Jak widać gdybym przybrała 17kg nic by mi nie zostało, a tak będzie po ciąży dietka. Chociaż nie wiem czy przy dwójce Szkrabów będzie potrzebne cokolwiek ;). Ja chodziłam na zajęcia dla ciężarnych i tam było hmmm monotonnie - głownie rozciąganie. Nie wiem czemu, ale bez ćwiczen jestem rozciągnieta i wychodziłam z tych zajęć z poczuciem zmarnowania czasu. Może źle trafiłam. Ćwiczenie gdzie łączy się stopy razem i stara kolana docisnąć do podłogi - miała któraś to? Bo to było podstawą tych ćwiczeń na rozciąganie i oczywiście odciążenie kręgosłupa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:34

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia ja w 1 ciazy przytyłam 12, po porodzie w ciagu tygodnia max dwóch tygodni miałam 20 na minusie i żyje. Fakt ze byłam wtedy bardzo chuda ale powoli waga zaczęła wracać do normalności i po kilku miesiącach miałam swoją idealna wagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:40

• Komcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Łokcia ja w 1 ciazy przytyłam 12, po porodzie w ciagu tygodnia max dwóch tygodni miałam 20 na minusie i żyje. Fakt ze byłam wtedy bardzo chuda ale powoli waga zaczęła wracać do normalności i po kilku miesiącach miałam swoją idealna wagę.
    To w moim przypadku byłoby bardzo bardzo mało. Ja myślę też że nie ma zasady. Koleżanka przytyła 15kg i 4 kg zostały jej do dziś (rok po porodzie). Nie chcę znowu przybrać 20 kg - ale fakt że też żyję. 17kg to max - bo wiem że z tymi 3kg sobie poradzę - to nie jest wyczyn, a przed ciążą byłam bardzo zadowolona ze swojej wagi. W drugą stronę myślę, ze też mi by było ciężko - schudnąć tak bardzo. Grunt to żeby po ciąży cieszyć się z Maleństwa i czuć się samej ze sobą dobrze ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chodzi o ćw w necie to bardzo polecam na Facebooku "trening dla mam" są linki do ćw na YouTube. Prowadzi to fizjoterapeuta więc są bezpieczne dla mięśni dna miednicy, dla mięśni brzucha. Polecam również basen i spacery ale takie aktywne żeby całe ciało pracowało :) nasze ciało musi mieć siłę aby dźwigać dziecko, żeby kręgosłup nie był za bardzo obciążony.

Wonderland, Alphelia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Welonka cudnie <3 mniej stresu dla Ciebie :-) wierzę, że wszystko z dzidzią ok :-) skoro tyle lekarzy nic nie mówili, to dziwne, żeby teraz okazałO się, że są jakieś odchylenia ..bądź dobrej myśli <3
    usg w szpitalu zawsze trwało nie całe 5 minut zawsze slyszałam że wszystko jest dobrze , wczoraj na usg nawet ja widziałam że te jelita wyróżniają się

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka bardzo się cieszę, że udało się przenieść wizytę na jutro. Jednak zdecydowanie mniej będziesz się stresować w ciągu jednego dnia niż jakbyś miała czekać 2 tyg :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I polecam jeszcze na Facebooku "daj czas mamie" jest tam bardzo dużo fajnych artykułów, na czas ciąży ale tez połogu :)

Wonderland lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    To w moim przypadku byłoby bardzo bardzo mało. Ja myślę też że nie ma zasady. Koleżanka przytyła 15kg i 4 kg zostały jej do dziś (rok po porodzie). Nie chcę znowu przybrać 20 kg - ale fakt że też żyję. 17kg to max - bo wiem że z tymi 3kg sobie poradzę - to nie jest wyczyn, a przed ciążą byłam bardzo zadowolona ze swojej wagi. W drugą stronę myślę, ze też mi by było ciężko - schudnąć tak bardzo. Grunt to żeby po ciąży cieszyć się z Maleństwa i czuć się samej ze sobą dobrze ;)
    I tego się trzymajmy :-) dla jednej 12 kg to super wynik dla innej 20 :-)
    Znam kobiety, które uwielbiają swoją nadwagę i są przy tym mega kobiece. Zazdroszczę bo ja zawsze coś u siebie znajdę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:53

• Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta jeśli chodzi o za dużo kilogramów w ciazy to tak jak z rozstępami każda z nas wie ze to sie często zdążają wiec profilaktycznie dbamy o to zeby ich nie było i myśle ze tak samo jest z waga uważam ze oprócz tego ze zostaniemy mamami to każda z nas chyba chce pozostać kobieca po ciazy wiec jeżeli mogę na to chodź odrobine wpłynąć w trakcie jej trwanie to czemu nie ??? Oczywiście nie mowię o tym by sie głodzić i coś w tym stylu tylko zamienić czekoladę na mandarynke i dalikatne ćwiczenia dla kobiet w ciazy nie powinny zaszkodzić a tylko pomoc oczywiście pod zgoda lekarza ;)

malka lubi tę wiadomość

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 12:37

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aktualnie 3 kg na plusie, przy normalnym jedzeniu i leniuchowaniu ;) więc chyba nie jest tak źle.

Komcia lubi tę wiadomość

• anna23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    A ja nie ćwiczę, bo jestem zbyt leniwa hehe :D
    Marya podejrzewam, że mogłybyśmy do czerwca czas spędzać razem :D

Marya lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ