CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka201 wrote:A co w tym dziwnego??? Ja tez nie chce za dużo „przytyć” a raczej przybrać kg. Chce dobrze się czuć po porodzie, a nie jak foka. Dodoatkowo mam lekarza przewrazliwionego na punkcie wagi ciężarnych i 2 kg w miesiącu to jest max na jaki pozwala. Mnie to pasuje. Normalne jest przybranie jakiś 10-12 kg No max 15. Jak słyszę o 20-30 kg nabranych w ciazy to sorry ale z powietrza się nie wzięły.
-
Anitka201 wrote:A co w tym dziwnego??? Ja tez nie chce za dużo „przytyć” a raczej przybrać kg. Chce dobrze się czuć po porodzie, a nie jak foka. Dodoatkowo mam lekarza przewrazliwionego na punkcie wagi ciężarnych i 2 kg w miesiącu to jest max na jaki pozwala. Mnie to pasuje. Normalne jest przybranie jakiś 10-12 kg No max 15. Jak słyszę o 20-30 kg nabranych w ciazy to sorry ale z powietrza się nie wzięły.
dwie wcześniejsze ciąże pilnowalam diety, jadłam zdrowo, nie przeginałam z zachciankami, byłam od 2 trymestru aktywna, a w obu ciążach przytyłam po 27-30kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:23
Komcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wraca mi wiara w lekarzy moja wizyta w Łodzi została przesunięta na jutro na 11,30. A wszystko za sprawa mojego przyszłego szwagra zadzwonił do mnie i powiedział żebym dzwoniła do lekarza ze przyjadę jednak dzisiaj tak jak chciał mnie przyjąć, zadzwoniłam lekarz bardzo mnie przepraszał,że nie przyjmie dzisiaj juz przyjął pacjentkę uspakajał bardzo że za dwa tygodnie też nie bedzie za późno że można wtedy sprawdzić więcej rzeczy które oczywiście mogę sprawdzić u swojego dobrego lekarza,po 15 minutach oddzwonił do mnie sam i powiedział ze zrezygnowała mu pacjnetka i może mnie przyjąć jutro . Przynajmniej na swieta bede spokojna
Ruth, Axana, Anitka201, Tròjka, Wonderland, lotka1990, anna23, Arga, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, witaminkab, Kropka89, pilik, ewulek lubią tę wiadomość
-
Teqz ja tez zjem kawałek ciasta lub coś mało zdrowego. Ogólnie chodzi mi o to zeby codziennie nie jeść śmieci. W końcu to nasze dzieci wiec co jak co ale na tym powinno nam zależeć. Ja w 1 ciazy chodziłam na 10 km spacery. Tak było do końca i czasami koleżanki nie mogły za mną nadążyć. Mój poród był szybki i sprawny. Nie wiem, łudzę się ze moja kondycja fizyczna miała na to jakiś wpływ.
Ruth, Tròjka lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Dziewczyny wraca mi wiara w lekarzy moja wizyta w Łodzi została przesunięta na jutro na 11,30. A wszystko za sprawa mojego przyszłego szwagra zadzwonił do mnie i powiedział żebym dzwoniła do lekarza ze przyjadę jednak dzisiaj tak jak chciał mnie przyjąć, zadzwoniłam lekarz bardzo mnie przepraszał,że nie przyjmie dzisiaj juz przyjął pacjentkę uspakajał bardzo że za dwa tygodnie też nie bedzie za późno że można wtedy sprawdzić więcej rzeczy które oczywiście mogę sprawdzić u swojego dobrego lekarza,po 15 minutach oddzwonił do mnie sam i powiedział ze zrezygnowała mu pacjnetka i może mnie przyjąć jutro . Przynajmniej na swieta bede spokojna
Bardzo dobra wiadomość! Lepiej skonsultować szybciej i szybciej wiedzieć co i jak:) Trzymam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze! -
Ruth wrote:Tu się z Tobą nie zgodzę
dwie wcześniejsze ciąże pilnowalam diety, jadłam zdrowo, nie przeginałam z zachciankami, byłam od 2 trymestru aktywna, a w obu ciążach przytyłam po 27-30kg.
-
A odnośnie diety w ciąży to konsultowałyście ją z kimś? Skąd czerpiecie wiedzę o dobrych posiłkach dla kobiet w ciąży? Przy pierwszej ciąży dużo przeglądałam artykułów w internecie na ten temat, wtedy było też lato to łatwiej było mi robić sobie koktajle warzywno-owocowe. Teraz miałam straszne mdłości, więc zjedzenie czegokolwiek było sukcesem. Powoli wracam do normalnego jedzenia i właśnie zastanawiam się jak to ogarnąć.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Ruth wrote:Tu się z Tobą nie zgodzę
. Ja chodziłam na zajęcia dla ciężarnych i tam było hmmm monotonnie - głownie rozciąganie. Nie wiem czemu, ale bez ćwiczen jestem rozciągnieta i wychodziłam z tych zajęć z poczuciem zmarnowania czasu. Może źle trafiłam. Ćwiczenie gdzie łączy się stopy razem i stara kolana docisnąć do podłogi - miała któraś to? Bo to było podstawą tych ćwiczeń na rozciąganie i oczywiście odciążenie kręgosłupa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:34
-
Komcia ja w 1 ciazy przytyłam 12, po porodzie w ciagu tygodnia max dwóch tygodni miałam 20 na minusie i żyje. Fakt ze byłam wtedy bardzo chuda ale powoli waga zaczęła wracać do normalności i po kilku miesiącach miałam swoją idealna wagę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:40
-
Anitka201 wrote:Łokcia ja w 1 ciazy przytyłam 12, po porodzie w ciagu tygodnia max dwóch tygodni miałam 20 na minusie i żyje. Fakt ze byłam wtedy bardzo chuda ale powoli waga zaczęła wracać do normalności i po kilku miesiącach miałam swoją idealna wagę.
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeżeli chodzi o ćw w necie to bardzo polecam na Facebooku "trening dla mam" są linki do ćw na YouTube. Prowadzi to fizjoterapeuta więc są bezpieczne dla mięśni dna miednicy, dla mięśni brzucha. Polecam również basen i spacery ale takie aktywne żeby całe ciało pracowało
nasze ciało musi mieć siłę aby dźwigać dziecko, żeby kręgosłup nie był za bardzo obciążony.
Wonderland, Alphelia lubią tę wiadomość
-
Ruth wrote:Welonka cudnie
mniej stresu dla Ciebie
wierzę, że wszystko z dzidzią ok
skoro tyle lekarzy nic nie mówili, to dziwne, żeby teraz okazałO się, że są jakieś odchylenia ..bądź dobrej myśli
-
Komcia wrote:To w moim przypadku byłoby bardzo bardzo mało. Ja myślę też że nie ma zasady. Koleżanka przytyła 15kg i 4 kg zostały jej do dziś (rok po porodzie). Nie chcę znowu przybrać 20 kg - ale fakt że też żyję. 17kg to max - bo wiem że z tymi 3kg sobie poradzę - to nie jest wyczyn, a przed ciążą byłam bardzo zadowolona ze swojej wagi. W drugą stronę myślę, ze też mi by było ciężko - schudnąć tak bardzo. Grunt to żeby po ciąży cieszyć się z Maleństwa i czuć się samej ze sobą dobrze
dla jednej 12 kg to super wynik dla innej 20
Znam kobiety, które uwielbiają swoją nadwagę i są przy tym mega kobiece. Zazdroszczę bo ja zawsze coś u siebie znajdęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:53
-
Zreszta jeśli chodzi o za dużo kilogramów w ciazy to tak jak z rozstępami każda z nas wie ze to sie często zdążają wiec profilaktycznie dbamy o to zeby ich nie było i myśle ze tak samo jest z waga uważam ze oprócz tego ze zostaniemy mamami to każda z nas chyba chce pozostać kobieca po ciazy wiec jeżeli mogę na to chodź odrobine wpłynąć w trakcie jej trwanie to czemu nie ??? Oczywiście nie mowię o tym by sie głodzić i coś w tym stylu tylko zamienić czekoladę na mandarynke i dalikatne ćwiczenia dla kobiet w ciazy nie powinny zaszkodzić a tylko pomoc oczywiście pod zgoda lekarza
malka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny