X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy zatrudnione jest ok 300 osób. Teraz dostałam pierwszą niższą wypłatę i dostałam ją normalnie z konta firmy tego co zawsze. Niższą temu bo nie pracowałam rok i liczą mi średnia :/
    Na l4 od 23.10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 16:01

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:43

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do pracodawcy nie wybieram sie niw mam nawet numeru polisy ,w sierpniu miałam składać za laparoskopie ale mialam wpisane ze leczenie z powodu niepłodność a tego nigdzie nie uwzględniają,a teraz jak bym składała papiery z tego pobytu to chce przy okazji spróbować z laparoskopii złożyć bo do stycznia mogę. Jutro spróbuję przedzwonić na infolinię może czegos sie dowiem .

age.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice z ciast sernik i miodownik.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i choinka ubrana :D dzisiaj spędziłam dzień na kupowaniu bombek :D i uważaniu, żeby nic nie potrzaskać hehe

Ruth, Arga lubią tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Właśnie do pracodawcy nie wybieram sie niw mam nawet numeru polisy ,w sierpniu miałam składać za laparoskopie ale mialam wpisane ze leczenie z powodu niepłodność a tego nigdzie nie uwzględniają,a teraz jak bym składała papiery z tego pobytu to chce przy okazji spróbować z laparoskopii złożyć bo do stycznia mogę. Jutro spróbuję przedzwonić na infolinię może czegos sie dowiem .

Najlepiej zadzwonić na infolinię, bo każda firma ma inne warunki i nie wszystko może podlegać ubezpieczeniu. Może wyślij maila do firmy żeby udostępnili Ci chociaż pakiet to warunki raczej sobie znajdziesz w internecie:)

Eunice, z ciast ja tylko piernik, będę piekła jutro a przekładała w niedzielę :) Może jeszcze pierniczki małe tylko muszę przekopać foremki czy mam takie świąteczne kształty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 16:38

atdcpiqv8drqss4a.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:43

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya przynajmniej teraz masz ubrana choinkę tak jak chcialas :p

Moje pierniczki co roku sa twarde jak kamień :d w tym roku nie robię nic

Marya lubi tę wiadomość

age.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Ja raz rok temu próbowałam zrobić piernik i pamiętam tylko tyle że obiecałam sobie- nigdy więcej:). Była to totalna porażka. Może faktycznie o serniku pomyślę, ale też nie robiłam jeszcze;). Jakoś zwykle inne ciasta robię.

Mogę Ci polecić rewelacyjny przepis!
    http://kuchniaukrysi.blogspot.com/2015/11/piernik-staropolski-jeden-z-najlepszych.html

U mnie robi szał w domu! Robi się go łatwo tylko musi dojrzewać co najmniej miesiąc. Ja go przekładam wyłącznie powidłami, nie robię tej masy orzechowej ale i tak jest pyszniutki i miękki. Dość pracochłonny ale moim zdaniem warto. Najlepszy jaki robiłam.

A pierniczki planuję upiec z tego przepisu:
    http://www.mojewypieki.com/post/pierniczki-jak-alpejskie
    ale to będzie pierwszy raz bo nigdy go nie próbowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 16:48

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Anikatika Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny mam dodatkowe ubezpieczenie grupowe z pracy w pzu czy mogę starac sie o zwrot pieniędzy za ten pobyt w szpitalu w ciazy czy nie ?

Welonka, zależy od warunków ubezpieczenia, ale możesz. Ja byłam w szpitalu 3 dni z krwawieniem i normalnie mi zaliczyli jako chorobę, dostałam kasę i dodatkowo kartę apteczną, bo moje ubezpieczenie takową gwarantuje po pobycie w szpitalu. Potrzebujesz tylko złożyć wniosek, najlepiej w oddziale i mieć ze sobą wypis ze szpitala, dokument tożsamości oraz numer konta. Jak nie masz numeru polisy, to nie problem, oni sobie sami wyszukają po Twoim numerze pesel, ale jak pisałam, najlepiej złożyć papiery w oddziale. Ja czekałam chyba tylko tydzień na decyzję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 16:56

pilik lubi tę wiadomość

p19uvfloa8g91wgi.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Mi też pierwsze pierniki wyszły twarde i nie chciały zmięknąć, ale w zeszłym roku znalazłam przepis, który podobno zawsze wychodzi, wypróbowałam i w końcu miałam coś jadalnego... z tym, że moje dzieci nie chcą miękkich pierników i muszę je trzymać szczelnie zamknięte, żeby pozostały twarde.

• lilek Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie chorowitków :/ syn ma zapalenie płuc i dostał 1szy antybiotyk, mnie też rozkłada. Polecam kurację prenalen (saszetki i do ssania) + tantum verde.

Ciąża to nie choroba, tylko jeszcze bardziej wyjątkowy stan, bo dba się nie tylko o siebie, ale przede wszystkim o lokatora ;) wszelkie komentarze tego typu mam w powazaniu.

Tesciowe temat rzeka - kiedys nie powiedzialabym zlego slowa na swoja, ale ostatnio sie niw dogadujemy... to taki typ, ktory non stop lezy n kanapie. Kiedy przyjezdza do mnie, wiedzac ze jestem w zagrozonej ciazy po 2 poronieniach, do tego pracuję, nie zaoferuje pomocy, nawet nie zaproponuje herbaty kiedy robi sobie kawe... no comment.

Ja jeszcze pracuje - jestem na wychowawczym i pracuje na zlecenie, z domu - ale zamierzam przejsc na l4.

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

klarunia1978 lubi tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec co do wypłaty L4, księgowa mi potwierdziła, ze jak firma zatrudnia więcej niż 20 osób to płaci nam pracodawca i on sam się rozlicza z ZUSem potem.

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:

A pierniczki planuję upiec z tego przepisu:
    http://www.mojewypieki.com/post/pierniczki-jak-alpejskie
    ale to będzie pierwszy raz bo nigdy go nie próbowałam :)

Ja robię z tego
    http://www.mojewypieki.com/post/pierniczki-przepis-i
    i wszystkim smakują.

Ruth lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wiem przeprowadziłam rozmowę z konsultantem online sprawdził moje dane warunki ubezpieczenia i powiedzial ze jesli pobyt byl dłuższy niż 4dni to mogę zgłosić sie po zwrot.

Nina moje nadawały siw tylko do powieszenia na choinkę przynajmniej wisiały bo nikt nie chciał ich zjeść a cukierki z choinki znikły szybko :d

pilik lubi tę wiadomość

age.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Wiec co do wypłaty L4, księgowa mi potwierdziła, ze jak firma zatrudnia więcej niż 20 osób to płaci nam pracodawca i on sam się rozlicza z ZUSem potem.

ale koniec końców to ZUS jest wtedy chyba "nad nami"?

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pierniczki to polecam większość że strony moje wypieki. Teraz robiłam "pierniczki przepis II" Rok temu lebkuchen, wcześniej jeszcze jakieś. W ogóle głównie piekę z tej strony :)

Co do głupich tekstów "ciąża to nie choroba" to mnie coś bierze... szczególnie jak to mówi inna kobieta. Ja rozumiem, że niektóre się super czują i zazdroszczę. Sama w pierwszej ciąży chodziłam do pracy, studiowałam dziennie i nic mi nie było. Ale w tej to jakiś koszmar. Rzyganie na każdym kroku, dziękuję bardzo. Na szczęście nikt w rodzinie nic nie gada, ani teściowie ani tata. Ten to w ogóle jest przewrażliwiony wręcz :P

Jeśli chodzi o chorobowe mi wypłaca zakład pracy, ale rozliczają się jakoś z zusem. Wiec pewnie i tak może być kontrola. Chociaż w dwóch poprzednich ciążach nie miałam ani razu :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro będę zabierać się za robienie pierników ;D

• teqz Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    ale koniec końców to ZUS jest wtedy chyba "nad nami"?
    Tak, ZUS może nas skontrolować kiedy tylko zechce. Księgowa mówiła, ze przez pierwszy miesiąc raczej nie kontrolują.

lotka1990 lubi tę wiadomość

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Welonka, ja robię pierniki na potęgę i również wychodzą twarde. Do pudełka zawsze daje skórkę z pomarańczy, mandarynek i dodatkowo gwiazdki anyżowe, goździki. Pięknie nasiąkają światęcznym zapachem i robią się mięciutkie bo wchłaniają wilgoć ze skórek :)

Komcia, Kropka89 lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ