X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, chętnie tylko nie jestem oblatany w internetowych sprawach, jak mamy przejść na priv, musisz mi trochę podpowiedzieć:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Ja zamierzam chodzić na zajęcia dedykowane grupowe na kartę Multisport :) na szczęście znalazłam klub fitness blisko siebie, specjalizują się w takich zajęciach, a potem również zajęcia w których można uczestniczyć z dziećmi już od 2 miesiąca życia :)

Super, że masz to na multisporcie :)

Ja planuje wrócić na siłkę po porodzie, ale będę musiała wykupić karnet bo niestety u nas nie ma w robocie multisportu, a szkoda. Póki co figurą się nie przejmuje, dość mam liczenia kalorii i treningów przez ostatni rok :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też nie wiem za bradzo jak, bo dopiero zaczelam korzystac z tego forum:)
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek może jak przyjmiesz zaproszenie to wtedy moze można pisać wiadomości na priv

w4sqkw7if6213jf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka kciuki :D

lotka1990 lubi tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Ja już rok jestem za granicą i raczej nie polubiłam bycia w samotności. Zawsze miałam takie chwile, kiedy lubiłam pobyć sama ze sobą, ale to były chwile. W Polsce bardzo często widywałam się z ludźmi, rozmawiałam, zapraszałam do siebie. Jednak w towarzystwie czuję się weselej ;) Raczej mnie nie spotka "polubienie samotności", jedynie akceptacja :P
    Ja mieszkałam ponad 4 lata w Londynie, nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale ten natłok ludzi tam sprawił, ze kocham samotność i jestem domatorem :D nie w głowie mi wyjścia, imprezy, wole odpoczynek w domu lub siłownie swoją, gdzie jestem sama i mam mam spokoj :D ja po półtora roku stałam się samotnikiem z wyboru, nie wiesz co Ciebie czeka :D

• teqz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Mam teoretyczne pytanie, miałam nie robić pappy, bo zrobiłam dużo czulsze badanie Panorama( niestety mają poślizg i cały czas czekam na wyniki) w międzyczasie moja profesor, genetyk, zadzwoniła i kazała mi zdecydowanie przy moich historiach porodów i poronień zrobić Pappa, bo wnosi ona dużo informacji innego typu a nie tylko ryzyko chorób, np jakieś białko świadczące o ryzyku przedwczesnego porodu, s mam to w wywiadzie z dziewczynkami. I tak zrobiłam ten test,na luzie wiedząc, że nie będę się przywiązywać do wyników. A jak to w życiu stres mam, zadzwoniła przed chwilą pielęgniarka, że są wyniki już, prosiłam żeby podała prze tel, bo mam bardzo daleko,a w dodatku cały dzień wymiotuję:(
    Powiedziała, że nie można przekazywać takich info tel i muszę osobiście. Wizytę ma w poniedziałek i wtedy odbiorę. A teraz na chłopski rozum, gdyby chyba było coś nie tak to kazali, by mi szybko przyjeżdżać, albo polaczyli z lekarzem, mam rację?. Sorry za ten wywód ale jakoś wolno analizuję.
    Wydaje mi się, ze powiedzieli by Ci ze to ważne i ze coś nie tak wyszło. Jak się pytałam kiedy po wyniki, to mówili, se jak zadzwonią ze złymi wynikami to mi powiedzą żebym przyjechała tego samego dnia.

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Wydaje mi się, ze powiedzieli by Ci ze to ważne i ze coś nie tak wyszło. Jak się pytałam kiedy po wyniki, to mówili, se jak zadzwonią ze złymi wynikami to mi powiedzą żebym przyjechała tego samego dnia.
    Teqz, dziękuję potrzebowałam tych słów:) uspokojenia.

qq87krhmjgas4avj.png

• Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do klarunia1978 juz się doczytałam, że to chodzi właśnie o wysłanie zaproszenia do przyjaciółek tylko teraz Ty musisz przyjąć zaproszenie. Pewnie gdzieś w wiadomościach będzie:)

w4sqkw7if6213jf0.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Do klarunia1978 juz się doczytałam, że to chodzi właśnie o wysłanie zaproszenia do przyjaciółek tylko teraz Ty musisz przyjąć zaproszenie. Pewnie gdzieś w wiadomościach będzie:)
    Dzięki, zrobione:)

qq87krhmjgas4avj.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Ja mieszkałam ponad 4 lata w Londynie, nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale ten natłok ludzi tam sprawił, ze kocham samotność i jestem domatorem :D nie w głowie mi wyjścia, imprezy, wole odpoczynek w domu lub siłownie swoją, gdzie jestem sama i mam mam spokoj :D ja po półtora roku stałam się samotnikiem z wyboru, nie wiesz co Ciebie czeka :D

Może to właśnie specyfika miasta :P Ja mieszkam w małej miejscowości w Niemczech w pobliżu Frankfurtu. Miejscowość jest uzdrowiskowa, bardzo spokojna i więcej tu starszych ludzi niż młodszych ;) Nie potrzebuję imprez czy ekstra wyjść, po prostu lubię spędzać czas w gronie przyjaciół, spotkać się na przysłowiowej kawie i pogadać. A jak się urodzi nam dziecko to na pewno pochłonie całą moją uwagę i tak do końca samotna nie będę ;)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Ha Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe odezwij się do nas jak wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 17:03

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczęłam krwawić...

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Mam teoretyczne pytanie, miałam nie robić pappy, bo zrobiłam dużo czulsze badanie Panorama( niestety mają poślizg i cały czas czekam na wyniki) w międzyczasie moja profesor, genetyk, zadzwoniła i kazała mi zdecydowanie przy moich historiach porodów i poronień zrobić Pappa, bo wnosi ona dużo informacji innego typu a nie tylko ryzyko chorób, np jakieś białko świadczące o ryzyku przedwczesnego porodu, s mam to w wywiadzie z dziewczynkami. I tak zrobiłam ten test,na luzie wiedząc, że nie będę się przywiązywać do wyników. A jak to w życiu stres mam, zadzwoniła przed chwilą pielęgniarka, że są wyniki już, prosiłam żeby podała prze tel, bo mam bardzo daleko,a w dodatku cały dzień wymiotuję:(
    Powiedziała, że nie można przekazywać takich info tel i muszę osobiście. Wizytę ma w poniedziałek i wtedy odbiorę. A teraz na chłopski rozum, gdyby chyba było coś nie tak to kazali, by mi szybko przyjeżdżać, albo polaczyli z lekarzem, mam rację?. Sorry za ten wywód ale jakoś wolno analizuję.
    Do mnie nie dzwonili, że wyniki już są, bo powiedziałam, że nie będę miała ich jak odebrać, nie mam też kogo po nie posłać. Pani w rejestracji zresztą sama powiedziała, że można odebrać na usg połówkowym, bo jeśli coś będzie źle, to oni od razu dzwonią, żeby umówić się na dalsze badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    zaczęłam krwawić...

Trzymam kciuki żeby było dobrze. Jedziesz na IP?

• welonka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jedz na pogotowie i daj znać to nie musi oznaczać nic złego

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Trzymam kciuki żeby było dobrze. Jedziesz na IP?
    tak, jadę. Odezwę się jak będę coś wiedziała.

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny i ja mam termin na 28.06.2018 <3

tomania2806, KochamSłońce, Pysiaczek89, Alphelia, Kalinkaabc, teqz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Witam dziewczyny i ja mam termin na 28.06.2018 <3

Ooo piękna data ;) data mojej rocznicy ślubu <3

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez mi się podoba :) zobaczymy jak to będzie bo dopiero pierwsze maleństwo :)

tomania2806 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    zaczęłam krwawić...
    Trzymam kciuki! Daj znać, co powiedzieli na IP.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ