CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
klarunia1978 wrote:Mam teoretyczne pytanie, miałam nie robić pappy, bo zrobiłam dużo czulsze badanie Panorama( niestety mają poślizg i cały czas czekam na wyniki) w międzyczasie moja profesor, genetyk, zadzwoniła i kazała mi zdecydowanie przy moich historiach porodów i poronień zrobić Pappa, bo wnosi ona dużo informacji innego typu a nie tylko ryzyko chorób, np jakieś białko świadczące o ryzyku przedwczesnego porodu, s mam to w wywiadzie z dziewczynkami. I tak zrobiłam ten test,na luzie wiedząc, że nie będę się przywiązywać do wyników. A jak to w życiu stres mam, zadzwoniła przed chwilą pielęgniarka, że są wyniki już, prosiłam żeby podała prze tel, bo mam bardzo daleko,a w dodatku cały dzień wymiotuję
Powiedziała, że nie można przekazywać takich info tel i muszę osobiście. Wizytę ma w poniedziałek i wtedy odbiorę. A teraz na chłopski rozum, gdyby chyba było coś nie tak to kazali, by mi szybko przyjeżdżać, albo polaczyli z lekarzem, mam rację?. Sorry za ten wywód ale jakoś wolno analizuję. -
nick nieaktualny
-
Marya wrote:Okazało się, że mam polipy. Lekarz zaleca zrobić kolposkopię. I wtedy będzie wiadomo czy będzie usuwany polip czy tylko obserwowany.
Nie wiem czy się decydować na kolposkopię... wiecie coś na ten temat?Marya lubi tę wiadomość
-
Admiralka, tak bardzo mi przykro
Tulę Cię mocno:*
Marya trzymam kciuki, żeby wszytsko było ok! Kolposkopia jest nieinwazyjna, spokojnie możesz się na nią zdecydować (to takie jakby oglądanie szyjki macicy z zewnątrz pod mikroskopem).
Leira, ciesz się że nie masz zaparćJa też nie mam, nie jest mi z tego powodu przykro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 19:34
Marya lubi tę wiadomość
-
Marya wrote:Okazało się, że mam polipy. Lekarz zaleca zrobić kolposkopię. I wtedy będzie wiadomo czy będzie usuwany polip czy tylko obserwowany.
Nie wiem czy się decydować na kolposkopię... wiecie coś na ten temat?
Wiem, że można usuwać polipy w ciąży i to nie jest bardzo problematyczne, niektóre można zostawić i same się "usuną" przy porodzieMarya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Admiralka
Bardzo mi przykro, życzę dużo sił.
Marya, dobrze, że to nic poważniejszego. Mam nadzieję, że kolposkopia dobrze wyjdzie.
Dziewczyny, jaką macie długość szyjki macicy?
Muszę pogadać o tym z lekarzem, dopiero dziś w zauważyłam że w karcie ciąży mam wpisane 30. A to raczej na granicyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 20:43
-
summer86 wrote:Admiralka
Marya, dobrze, że to nic poważniejszego. Mam nadzieję, że kolposkopia dobrze wyjdzie.
Muszę pogadać o tym z lekarzem, dopiero dziś w zauważyłam że w karcie ciąży mam wpisane 30. A to raczej na granicy -
Ja się żegnam z marzeniami o ciąży....
Znalazłam się w najgorszej z możliwych sytuacji... na 99% trisomia 13.... W poniedziałek mam biopsje kosmowki która tylko to potwierdzi. Od rana byłam u dwóch lekarzy... właśnie wracam z Warszawy... I to co usłyszałam było najgorszym scenariuszem o którym nawet nie myślałam. A najgorsze dopiero przede mnaAniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
Hefe wrote:Ja się żegnam z marzeniami o ciąży....
Znalazłam się w najgorszej z możliwych sytuacji... na 99% trisomia 13.... W poniedziałek mam biopsje kosmowki która tylko to potwierdzi. Od rana byłam u dwóch lekarzy... właśnie wracam z Warszawy... I to co usłyszałam było najgorszym scenariuszem o którym nawet nie myślałam. A najgorsze dopiero przede mnaten nasz czerwiec jakiś pechowy... poczekaj do poniedziałku, może biopsja wykluczy
a z czego wnioskował lekarz ze trisomia 13?
-
nick nieaktualnyHefe wrote:Ja się żegnam z marzeniami o ciąży....
Znalazłam się w najgorszej z możliwych sytuacji... na 99% trisomia 13.... W poniedziałek mam biopsje kosmowki która tylko to potwierdzi. Od rana byłam u dwóch lekarzy... właśnie wracam z Warszawy... I to co usłyszałam było najgorszym scenariuszem o którym nawet nie myślałam. A najgorsze dopiero przede mna -
nick nieaktualnysummer86 wrote:Admiralka
Muszę pogadać o tym z lekarzem, dopiero dziś w zauważyłam że w karcie ciąży mam wpisane 30. A to raczej na granicy
W szpitalu lekarz mi powiedział,że 2,5 jest wystarczająca. -
teqz wrote:Hefe tak mi przykro
ten nasz czerwiec jakiś pechowy... poczekaj do poniedziałku, może biopsja wykluczy
a z czego wnioskował lekarz ze trisomia 13?
Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
Hefe wrote:Nie ma szans żeby zdarzył się cud... wszystko co może być źle to jest. Mozg, serce, nerki... brak noska rozszczep wargi.. I wiele innych.... Biopsja to tylko formalność do dalszego działania.. .
trzymaj się Hefe.. aż mi łzy poleciały..