X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Mam teoretyczne pytanie, miałam nie robić pappy, bo zrobiłam dużo czulsze badanie Panorama( niestety mają poślizg i cały czas czekam na wyniki) w międzyczasie moja profesor, genetyk, zadzwoniła i kazała mi zdecydowanie przy moich historiach porodów i poronień zrobić Pappa, bo wnosi ona dużo informacji innego typu a nie tylko ryzyko chorób, np jakieś białko świadczące o ryzyku przedwczesnego porodu, s mam to w wywiadzie z dziewczynkami. I tak zrobiłam ten test,na luzie wiedząc, że nie będę się przywiązywać do wyników. A jak to w życiu stres mam, zadzwoniła przed chwilą pielęgniarka, że są wyniki już, prosiłam żeby podała prze tel, bo mam bardzo daleko,a w dodatku cały dzień wymiotuję:(
    Powiedziała, że nie można przekazywać takich info tel i muszę osobiście. Wizytę ma w poniedziałek i wtedy odbiorę. A teraz na chłopski rozum, gdyby chyba było coś nie tak to kazali, by mi szybko przyjeżdżać, albo polaczyli z lekarzem, mam rację?. Sorry za ten wywód ale jakoś wolno analizuję.
    Mi przez telefon mówili w obu ciążach, że test wyszedł dobrze i nie ma ryzyka. Ale robiłam gdzie indziej niż prowadziłam ciążę i na NFZ więc może dlatego mówili?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się, że mam polipy. Lekarz zaleca zrobić kolposkopię. I wtedy będzie wiadomo czy będzie usuwany polip czy tylko obserwowany.
    Nie wiem czy się decydować na kolposkopię... wiecie coś na ten temat?

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka :( to straszne, że musicie przez to przechodzić. Ściskam Cię mocno i życzę Wam dużo siły i wsparcia w sobie :*

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Okazało się, że mam polipy. Lekarz zaleca zrobić kolposkopię. I wtedy będzie wiadomo czy będzie usuwany polip czy tylko obserwowany.
    Wiem, ze jest to nieinwazyjne i bezbolesne badanie, tez kiedyś miałam to robić. Na pewno Ci nie zaszkodzi, a może tylko pomoc :)

Marya lubi tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, tak bardzo mi przykro :( Tulę Cię mocno:*

Marya trzymam kciuki, żeby wszytsko było ok! Kolposkopia jest nieinwazyjna, spokojnie możesz się na nią zdecydować (to takie jakby oglądanie szyjki macicy z zewnątrz pod mikroskopem).

Leira, ciesz się że nie masz zaparć :) Ja też nie mam, nie jest mi z tego powodu przykro ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 19:34

Marya lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:

Wiem, że można usuwać polipy w ciąży i to nie jest bardzo problematyczne, niektóre można zostawić i same się "usuną" przy porodzie :P

Marya lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny ;) jutro zadzwonię i powiem, że godzę się na kolposkopię.

Pysiaczek89, teqz lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty, co u Ciebie? Dzisiaj chyba miałaś mieć wizyte w Łodzi? Daj znać!

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka :( Bardzo mi przykro, życzę dużo sił.

Marya, dobrze, że to nic poważniejszego. Mam nadzieję, że kolposkopia dobrze wyjdzie.

Dziewczyny, jaką macie długość szyjki macicy?
    Muszę pogadać o tym z lekarzem, dopiero dziś w zauważyłam że w karcie ciąży mam wpisane 30. A to raczej na granicy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 20:43

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • teqz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Marya, dobrze, że to nic poważniejszego. Mam nadzieję, że kolposkopia dobrze wyjdzie.

Muszę pogadać o tym z lekarzem, dopiero dziś w zauważyłam że w karcie ciąży mam wpisane 30. A to raczej na granicy :(
    Ja mam coś wpisane, ale za cholerę nie mogę rozszyfrować lekarskiego pisma :(

• Hefe Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się żegnam z marzeniami o ciąży....
    Znalazłam się w najgorszej z możliwych sytuacji... na 99% trisomia 13.... W poniedziałek mam biopsje kosmowki która tylko to potwierdzi. Od rana byłam u dwóch lekarzy... właśnie wracam z Warszawy... I to co usłyszałam było najgorszym scenariuszem o którym nawet nie myślałam. A najgorsze dopiero przede mna :(

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Znalazłam się w najgorszej z możliwych sytuacji... na 99% trisomia 13.... W poniedziałek mam biopsje kosmowki która tylko to potwierdzi. Od rana byłam u dwóch lekarzy... właśnie wracam z Warszawy... I to co usłyszałam było najgorszym scenariuszem o którym nawet nie myślałam. A najgorsze dopiero przede mna :(
    Hefe tak mi przykro :( ten nasz czerwiec jakiś pechowy... poczekaj do poniedziałku, może biopsja wykluczy :( a z czego wnioskował lekarz ze trisomia 13? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Bardzo mi przykro... :(:(:(

• Ruth Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe... przykro mi.. nie wierzę w to, co się tu dzieje (?!?!&=!&##)..

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe :( nie wierze po prostu...ten nasz czerwiec jakiś taki...pechowy...

Ściskam :*

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Ja mam 4,5cm
    W szpitalu lekarz mi powiedział,że 2,5 jest wystarczająca.

• Hefe Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Hefe tak mi przykro :( ten nasz czerwiec jakiś pechowy... poczekaj do poniedziałku, może biopsja wykluczy :( a z czego wnioskował lekarz ze trisomia 13? :(
    Nie ma szans żeby zdarzył się cud... wszystko co może być źle to jest. Mozg, serce, nerki... brak noska rozszczep wargi.. I wiele innych.... Biopsja to tylko formalność do dalszego działania.. .

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe
    Nie wiem, co powiedzieć... jest mi bardzo przykro :( nasz czerwiec jest bardzo niesprawiedliwy :(
    Hefe, trzymaj sie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 21:06

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Nie ma szans żeby zdarzył się cud... wszystko co może być źle to jest. Mozg, serce, nerki... brak noska rozszczep wargi.. I wiele innych.... Biopsja to tylko formalność do dalszego działania.. .
    Jakie to niesprawiedliwe :( trzymaj się Hefe.. aż mi łzy poleciały..

• anna23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, Hefe pęka mi serce i płacze dziś z Wami. To jest wszystko nie do pomyślenia co musicie przechodzić. Tak strasznie mi przykro.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ