CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leira ja nigdy nie cierpiałam na zaparcia i w ciąży też miałam zawsze spokój.
Wiola259 u mnie +5kg, dużo, ale zawsze w I trymestrze dużo tyję, a potem zwalniam.
Summer86 mi lekarz wpisał 4,5. Mierzył tak przy okazji podglądania maluszka przez brzuch, ale zaznaczył, że następnym razem zmierzy od środka, żeby było dokładniej.
Admiralka dużo sił wam życzę.
Hefe - rzeczywiście brak słów. Strasznie mi przykro. Myślałam, że nasza grupa wyczerpała już limit nieszczęść... -
summer86 wrote:Admiralka
Bardzo mi przykro, życzę dużo sił.
Marya, dobrze, że to nic poważniejszego. Mam nadzieję, że kolposkopia dobrze wyjdzie.
Dziewczyny, jaką macie długość szyjki macicy?
Muszę pogadać o tym z lekarzem, dopiero dziś w zauważyłam że w karcie ciąży mam wpisane 30. A to raczej na granicy
Mi lekarka badał tydzień temu, powiedziała: "szyjka długa i zamknięta - 30 mm", więc nie wiem o co chodzi z tym, że szyjka na granicy? -
:(Admiralka, Hefe brak słów na takie tragedie, tak bardzo mi przykro, że musicie przez to wszystko przechodzić, jeszcze okres świąteczny na nieszczęście, który z pewnością nie pomaga. Kochane, trzymajcie się... Przytulam...
-
Mi się szyjka:( już zaczęła skracać, miałam na początku ciąży 4,5 cm a teraz 3,5 i jest do obserwacji. Ale ja mam tendencję i z każdą ciążą postępuje to coraz wcześniej. Przypuszczam, że za miesiąc, pessar albo szew i leżakowanie.
-
Leira wrote:Mi lekarka badał tydzień temu, powiedziała: "szyjka długa i zamknięta - 30 mm", więc nie wiem o co chodzi z tym, że szyjka na granicy?
-
klarunia1978 wrote:Leira, pytanie jaka ogólnie jest długość Twojej szyjki być może wyjściowo ma 3 cm i dlatego lekarz się nie niepokoi. Problem jeśli zaczyna się skracać, ale na to też są metody.
Nie wiem, jutro też mam wizytę po zwolnienie, więc może poproszę o ponowne zbadanie? U mnie lekarka "mierzy" na czuja, podczas badania ginekologicznego, więc w sumie nie wiem na ile to dokładny pomiar, u Was jak badają? Na USG? Bo moja lekarka ma stare USG w gabinecie i na takie dokładne badania z pomiarami mam na skierowanie w specjalnej pracowni. Hmm.. nie wiem, zestresowało mnie to teraz, zwłaszcza jak czytam, że dziewczyny mają po 45 mm oOWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 21:37
-
Leira, przepraszam, nie chciałam Cię stresować. Jesli Twój pomiar nie jest z USG to się nie przejmuj, te ze zwykłego badania są zwykle zaniżone. PTG zaleca dokładny pomiar szyjki na USG dopiero po 18 tygodniu.
-
welonka wrote:Hef bardzo mi przykro
Bardzo pechowy ten czerwiecsama zaczynam sie bać co jutro usłyszę u nas lekarz tez podejrzewa rozczep wargi górnej i te jelitka
-
Leira wrote:Nie wiem, jutro też mam wizytę po zwolnienie, więc może poproszę o ponowne zbadanie? U mnie lekarka "mierzy" na czuja, podczas badania ginekologicznego, więc w sumie nie wiem na ile to dokładny pomiar, u Was jak badają? Na USG? Bo moja lekarka ma stare USG w gabinecie i na takie dokładne badania z pomiarami mam na skierowanie w specjalnej pracowni. Hmm.. nie wiem, zestresowało mnie to teraz, zwłaszcza jak czytam, że dziewczyny mają po 45 mm oO