X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Czyli warto się opić przed USG :P
    Ja myślałam, że się zleje w gacie już po 15 min od wypicia 0,7l więc wyobraź sobie jak było 1h po wypiciu 1,5 litra, bałam się zaśmiać czy schylić, żeby nie nasikać sobie w gacie :P Aczkolwiek skoro działa, to najwyraźniej trzeba tak robić :)
    no przyznam, że było ciężko jak jeszcze naciskała tą głowicą mocniej :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • iwika Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety pozegnalam maluszka w 9 tygodniu. Chciałam dołączyć do Was po usłyszeniu serduszka, ale nie uslyszalam :(. Od tego czasu minął miesiąc. Ale nie chcę Wam tu dodatkowo dorzucac smutków. I tak macie dość. Ale pewnie itak będę Wam dalej towarzyszyć :). Trzymajcie się i niech nad Wami czuwają wszystkie dobre siły

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się jak tu weszłam żeby sprawdzić co z Marya i krwawieniem i jak przeczytałam post hefe to nie wytrzymałam jak to możliwe że w naszej grupie jest tyle nieszczęść i tyle niespotykanych na codzien chorób? Dlaczego niektóre dziewczyny muszą tak cierpieć dlaczego nie każdemu jest dane być mamą? Jak czytam takie rzeczy to tracę wiarę zbliża się okres świąt okres który powinien być radosny. Często nie doceniamy tego co mamy nie potrafimy się cieszyć a nie zdajemy sobie sprawy że w tak wielu rodzinach rozgrywają się tragedie.
    Dziewczyny tak mi przykro admiralka hefe nie ma słów które złagodzą ból, jestem myślami przy was

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:44

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Nie wiem, jutro też mam wizytę po zwolnienie, więc może poproszę o ponowne zbadanie? U mnie lekarka "mierzy" na czuja, podczas badania ginekologicznego, więc w sumie nie wiem na ile to dokładny pomiar, u Was jak badają? Na USG? Bo moja lekarka ma stare USG w gabinecie i na takie dokładne badania z pomiarami mam na skierowanie w specjalnej pracowni. Hmm.. nie wiem, zestresowało mnie to teraz, zwłaszcza jak czytam, że dziewczyny mają po 45 mm oO
    Jak szukałam info o długości szyjki (po moim pomiarze), to wyczytałam, że szyjka kobiety nie będącej w ciąży ma długość od 3 do 5cm, w ciąży nie powinna mieć mniej niż 2,5. Twoja może mieć wyjściowo 3cm jak pisała klarunia.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, mi też 2 razy zwrócił uwagę, że pełny pęcherz i od tego czasu zawsze tego pilnuję.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, Hefe, tak mi przykro... Nie znajduję słów i nie wiem, co można w takiej sytuacji powiedzieć. Chyba nic. Mam żal do całego świata, że zdarzają się na nim takie tragedie. Moje myśli są przy Was, życzę Wam dużo sił!

Iwika, bardzo mi przykro :-(

Welonka, trzymam kciuki!

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwika wrote:
    Ja niestety pozegnalam maluszka w 9 tygodniu. Chciałam dołączyć do Was po usłyszeniu serduszka, ale nie uslyszalam :(. Od tego czasu minął miesiąc. Ale nie chcę Wam tu dodatkowo dorzucac smutków. I tak macie dość. Ale pewnie itak będę Wam dalej towarzyszyć :). Trzymajcie się i niech nad Wami czuwają wszystkie dobre siły

Jesteś więc już po zabiegu tak?
    Ja w tą ciążę zaszłam 2 miesiące po zabiegu, więc liczę na to, że wkrótce dołączysz do nas :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    [...]

Dziwne z tym piciem, mi lekarza zawsze każe się wysikać przed usg. raz mnie odesłał do toalety bo pęcherz był zbyt pełny i źle widział...

Bo to działa tylko przy brzusznym USG, przy transvaginalnym trzeba się wysikać do zera :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Jak szukałam info o długości szyjki (po moim pomiarze), to wyczytałam, że szyjka kobiety nie będącej w ciąży ma długość od 3 do 5cm, w ciąży nie powinna mieć mniej niż 2,5. Twoja może mieć wyjściowo 3cm jak pisała klarunia.

Dziękuję :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • iwika Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira:Tak juz miesiac po. (Przepraszam ale nie umiem zacytować) Dziękuję Wam za ciepłe słowa. To nie była moja pierwsza ciąża. Ale córkę mam. I to jest sens zycia. Może to będzie pociechą dla dziewczyn po niepowodzeniach.

Leira lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwika wrote:
    Leira:Tak juz miesiac po. (Przepraszam ale nie umiem zacytować) Dziękuję Wam za ciepłe słowa. To nie była moja pierwsza ciąża. Ale córkę mam. I to jest sens zycia. Może to będzie pociechą dla dziewczyn po niepowodzeniach.

Super, że już masz malucha, aczkolwiek na pewno będzie córa miała rodzeństwo :)
    Ja czekam na swoje pierwsze, więc przeżywam to jak stonka wykopki :P

PS. Cytuje się słowem "cytuj" w prawym górnym rogu nad postem, na którego chcesz odpowiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 23:15

lotka1990 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • iwika Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie ze córka tez nie byla z pierwszej ciąży, ale wszystko skończyło się szczęśliwie, czego i Wam wszystkim życzę

• iwika Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Super, że już masz malucha, aczkolwiek na pewno będzie córa miała rodzeństwo :)
    Ja czekam na swoje pierwsze, więc przeżywam to jak stonka wykopki :P

PS. Cytuje się słowem "cytuj" w prawym górnym rogu nad postem, na którego chcesz odpowiedzieć :)
    No i juz umiem dzięki

• iwika Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córa to już nie maluch :) ma 16 lat. Ja juz dosc wiekowa jestem

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Welonka będę trzymać mocno kciuki. Daj znać bo będę tylko o Tobie jutro myśleć!

A ja mam prośbę, czy któraś jest w stanie to odczytać? Przede wszystkim co tam jest napisane o tej szyjce?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7108f5515e00.jpg

Przy szyjce jest napisane "ufor", czyli szyjka uformowana, srom nieródki. Reszty nie mogę rozszyfrować.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:44

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Przed USG przez brzuch też kazali sikać bo się zdziwiłam właśnie...

To nie wiem :P
    Ja dostałam na maila instrukcje całą o tym co, ile i kiedy mam wypić :P

Niby zadziałało bo u malucha wszystko było widać :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak jest w końcu z tym piciem ? Ja zawsze u swojego lekarza musiałam miec pusty pęcherz nawet jak nie bylam w ciąży to raz podczas usg kazał mi sie iść wysikać. I wczoraj przez telefon ten lekarz z lodzi tez powiedziałam ze jedynie jak mam sie przygotować to przed sama wizyta opróżnić pęcherz .

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Kurczę jak jest w końcu z tym piciem ? Ja zawsze u swojego lekarza musiałam miec pusty pęcherz nawet jak nie bylam w ciąży to raz podczas usg kazał mi sie iść wysikać. I wczoraj przez telefon ten lekarz z lodzi tez powiedziałam ze jedynie jak mam sie przygotować to przed sama wizyta opróżnić pęcherz .
    W ciąży robiąc USG pecherz musi być opróżniony. W badaniu USG jamy brzusznej musi być napełniony

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ