WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek wrote:
    Lilek psychę trzeba mieć. Bo najgorsze te myśli * rzucić to wszystko i wyjechać w Bieszczady ;-)
    Zbierać runo leśne. 3mam kciuki za wszystkie i za siebie (jeśli mi to świnstwo nie wróci), aby tym razem karmić ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi często macie wizyty? Bo mi każe przychodzić tak co 2 tyg. I zastanawiam się czy to nie za czesto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 21:40

• teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przerażacie mnie tymi historiami KP :O ja ogólnie jestem tym przerażona i nie bardzo mi się to uśmiecha, a teraz to już w ogóle masakra.

Powiedzcie mi o co chodzi z tym spinającym się brzuchem?

lotka1990 lubi tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Powiedzcie mi często macie wizyty? Bo mi każe przychodzić tak co 2 tyg. I zastanawiam się czy to nie za czesto.
    Ja ostatnia miałam prawie 2 tyg temu i następna dopiero 8go stycznia wiec 5 tygodni odstępu. 2 tygodnie to bardzo często jeśli z ciaza wszystko Ok.

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie lekarz mi nic nie mówił że dzieje się coś złego i mam lekkie obawy że coś dostrzegł a nic nie mówi...

• Komcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    No właśnie lekarz mi nic nie mówił że dzieje się coś złego i mam lekkie obawy że coś dostrzegł a nic nie mówi...
    Na pewno wszysto jest dobrze - lekarz musiałby Ci powiedzieć. Mi do 12 tygodnia też kazała przychodzić co 2 tygodnie. A teraz mam już wizytę za miesiąc.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:

co 2 tyg miałam w związku z plamieniami, w normalnym trybie mam co 4-5 tyg.

• Komcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dziewczyny przerażacie mnie tymi historiami KP :O ja ogólnie jestem tym przerażona i nie bardzo mi się to uśmiecha, a teraz to już w ogóle masakra.

Ale to jest fajne - (mnie bolało, ale miałam gości - pech) a tak to niesamowite uczucie. Ja tym razem będę znowu się starać!

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Spokojnie, lekarz nie może przed Tobą takich informacji zataić. Jeśli byłoby coś nie tak, to by Ci powiedział :) zapytaj go, dlaczego tak często wizyty. Moja koleżanka tez tak kiedyś miała, okazało się, ze lekarz był po prostu łasy na pieniądze i ciężarne kasował częściej i więcej niż za normalne wizyty wiec mu się tak opłacało..

Komcia lubi tę wiadomość

• lilek Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

nie nastawiaj się na nic, po prostu spróbuj :) zawsze można odstawić. Nieraz okazuje się, że mimo uprzedzeń dziewczyny karmią baardzo długo i bardzo to sobie chwalą, a inne - jak ja - mimo przekonania o cudowności kp poddają się. nie ma reguły, trzeba się przekonać na własnej skórze. I jeśli Cię to pocieszy - karmienie boli zdecydowanie mniej od porodu :D

Brzuch, przynajmniej u mnie z pierwszej ciąży, to tak jak pisałam bolesne spinanie się, twardnienie. Ale to po 20 tc ciąży się zaczęło, a lekarz jakoś nie bardzo się tym przejął.

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że mu napewno o kasę nie chodzi bo korzystam z jego porad na nfz. Dopiero pod koniec grudnia mnie zaprosił prywatnie na badania 4d i rozpoznanie plci.
    Dodam że to bardzo szanowany lekarz w okolicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 21:54

• teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Ale to jest fajne - (mnie bolało, ale miałam gości - pech) a tak to niesamowite uczucie. Ja tym razem będę znowu się starać!
    Tez na pewno spróbuje, ale chyba sam fakt porażki mnie przeraża, jestem tym typem osoby (niestety), ze jak coś robi to musi się udać i być super. I tu boje się, ze polegnę :( mam tez nadzieje, ze tak jak mówisz - uznam, ze to niesamowite uczucie. Na chwile obecna wydaje mi się to po prostu niewyobrażalne, ze ja mam za kilka miesięcy karmić piersią.

Komcia lubi tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Tylko że mu napewno o kasę nie chodzi bo korzystam z jego porad na nfz. Dopiero pod koniec grudnia mnie zaprosił na badania 4d i rozpoznanie płci.
    No to nie wiem, czemu tak często wizyty. A miałaś już USG genetyczne?

• teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    nie nastawiaj się na nic, po prostu spróbuj :) zawsze można odstawić. Nieraz okazuje się, że mimo uprzedzeń dziewczyny karmią baardzo długo i bardzo to sobie chwalą, a inne - jak ja - mimo przekonania o cudowności kp poddają się. nie ma reguły, trzeba się przekonać na własnej skórze. I jeśli Cię to pocieszy - karmienie boli zdecydowanie mniej od porodu :D

Brzuch, przynajmniej u mnie z pierwszej ciąży, to tak jak pisałam bolesne spinanie się, twardnienie. Ale to po 20 tc ciąży się zaczęło, a lekarz jakoś nie bardzo się tym przejął.
    Dzięki za odpowiedz :) haha nie pocieszyłas mnie, sam fakt, ze karmienie boli jest niefair :D

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :/

• lilek Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Tylko że mu napewno o kasę nie chodzi bo korzystam z jego porad na nfz. Dopiero pod koniec grudnia mnie zaprosił prywatnie na badania 4d i rozpoznanie plci.

na nfz co 2 tyg? nieźle, ja mam na nfz co miesiąc, i do tej pory miałam tylko jedno usg... :/

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

Nie ma się czego bać, to tak samo jak z porodem jak się człowiek naczyta o kompikacjach, a potem ma urodzić. Wiadomo, że początki są trudne szczególnie jeśli nie ma się z nikąd pomocy i robi się coś po raz pierwszy. Zamiast się bać zapamiętaj czego nie robić, na co zwrócić uwagę i będzie dobrze :)
    Spinanie, stawianie się ja rozumiem jako twardnienie. Normalnie brzuch masz miękki, a kiedy się spina czujesz twardą kulę. Nie można tego przegapić.

lilek lubi tę wiadomość

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG za kazdym razem jak u niego jestem czyli już z 5 razy miałam

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze robić coś zgodnie ze sobą :) warto poczytać wcześniej o fizjologii laktacji, że nawał zaczyna się w 3-6 dobie, że noworodek w 1 dobie pojemność żołądka ma około 5 ml(!) To pozwala wiele zrozumieć. A przede wszystkim dać sobie czas i nie zrażać się :) karmienie piersią nie jest takie straszne ;) fajnie jak się ma wokół osoby, które dopingują a nie rzucają kłody pod nogi :)

Arga lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Ja mam USG za kazdym razem jak u niego jestem czyli już z 5 razy miałam
    Ale chcesz robić USG genetyczne? Poczytaj o tym, my tu chyba wszystkie robiłyśmy. Możesz zrobić do 13tyg 6d i musi być robione przez specjalistę.

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ