WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dzięki za odpowiedz :) haha nie pocieszyłas mnie, sam fakt, ze karmienie boli jest niefair :D

no ba haha, to wszystko od początku - bólu miesiączkowego - jest nie fair ;) ale z drugiej strony to jednak przywilej kobiety, nie znam innego bardziej niezwykłego doznania niż poród. I mimo, że trochę się boję drugi raz przechodzić przez to przypalanie żywcem to też bardzo się cieszę :) pod koniec ciąży pewnie będę się już bardziej cykała :P

• teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    no ba haha, to wszystko od początku - bólu miesiączkowego - jest nie fair ;) ale z drugiej strony to jednak przywilej kobiety, nie znam innego bardziej niezwykłego doznania niż poród. I mimo, że trochę się boję drugi raz przechodzić przez to przypalanie żywcem to też bardzo się cieszę :) pod koniec ciąży pewnie będę się już bardziej cykała :P
    Ja w sumie aż tak się porodu nie obawiam, pewnie dlatego, ze nie wiem jaki to ból, ale jakoś mnie to nie przeraża aż tak jak myślałam, ze będzie, jedynie o co się martwię to żebym zdążyła 80km do Łodzi do szpitala dojechać :D

• ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

chciałabym do Was dołączyć - razem raźniej :)
    termin na 27-28.06.2018 i już wiem (po prenatalnych&nifty), że będzie chłopak.

Komcia, lotka1990, Arga, Marya, Kalinkaabc lubią tę wiadomość

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Nie ma się czego bać, to tak samo jak z porodem jak się człowiek naczyta o kompikacjach, a potem ma urodzić. Wiadomo, że początki są trudne szczególnie jeśli nie ma się z nikąd pomocy i robi się coś po raz pierwszy. Zamiast się bać zapamiętaj czego nie robić, na co zwrócić uwagę i będzie dobrze :)
    Spinanie, stawianie się ja rozumiem jako twardnienie. Normalnie brzuch masz miękki, a kiedy się spina czujesz twardą kulę. Nie można tego przegapić.
    Ja tylko chciałam zwrócić uwagę na ekstremalna sytuację, ze mogą być bakterie w mleku. Ale nikt na to nie wpadł poza jedną położną - w szpitalu dziewczyny ją bardzo chwialiły między sobą i doradzały ja wiec cieszę się że była mają "opiekunką" po ciąży. Ale to jest bardzo bardzo rzadkie! I wątpie aby któraś jeszcze stąd miała taki problem ;). A nawały można przejść. Jak ma się sensowne wsparcie to pewnie bez większego problemu - a też nie każda je ma. Mi położna przyuczyła meża do masu masu - on zadowolony i ja ;)
    Będzie niesamowita przygoda! xD

Arga lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w związku z KP, trochę mnie uspokoilyscie :)

• lilek Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Ja w sumie aż tak się porodu nie obawiam, pewnie dlatego, ze nie wiem jaki to ból, ale jakoś mnie to nie przeraża aż tak jak myślałam, ze będzie, jedynie o co się martwię to żebym zdążyła 80km do Łodzi do szpitala dojechać :D

Powodzenia :D ale masz jakiś szpital bliżej w razie w?

Ja dotarłam na IP z okropnymi bólami, które trwały od ok. 2h wcześniej (w tym czasie pakowałam torbę, bo nie byłam jeszcze przygotowana). Kiedy trafiłam na ip pani badająca mówi do mnie:
    - Jedziemy na porodówkę!
    - Ja nie mogę, to za wcześnie.
    - Ale pani ma rozwarcie na cztery...
    - Cztery centymetry to mało jeszcze..
    - ...na cztery palce. Osiem centymetrów. Za chwilę pani urodzi.
    Zostałam też poinformowana, że następne to w drodze urodzę :D także teraz chciałabym w ogóle zdążyć do szpitala haha

Komcia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• Komcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek ja poród wspominam super - naturalny, ból jest przereklamowany (no troszeczkę pod koniec skurczy) xD
    ptaszek1 witaj na pokładzie ;)

lilek lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ma mi mierzyć wszystko u siebie w gabinecie wiec Nwm co zrobić...

• lilek Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    lilek ja poród wspominam super - naturalny, ból jest przereklamowany (no troszeczkę pod koniec skurczy) xD
    ptaszek1 witaj na pokładzie ;)

Zazdroszczę i liczę, że mój drugi poród taki właśnie będzie, bo pierwszy nie miał nic wspólnego z przereklamowaniem, na szczęście ekspresowo poszło ;)

• teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Powodzenia :D ale masz jakiś szpital bliżej w razie w?

Ja dotarłam na IP z okropnymi bólami, które trwały od ok. 2h wcześniej (w tym czasie pakowałam torbę, bo nie byłam jeszcze przygotowana). Kiedy trafiłam na ip pani badająca mówi do mnie:
    - Jedziemy na porodówkę!
    - Ja nie mogę, to za wcześnie.
    - Ale pani ma rozwarcie na cztery...
    - Cztery centymetry to mało jeszcze..
    - ...na cztery palce. Osiem centymetrów. Za chwilę pani urodzi.
    Zostałam też poinformowana, że następne to w drodze urodzę :D także teraz chciałabym w ogóle zdążyć do szpitala haha
    Tak, mam wiele szpitali obok siebie, ale opinie zle plus chce rodzic w prywatnym i do Łodzi najbliżej - Profamilia.

lilek lubi tę wiadomość

• Komcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Może jeśli znow będzie chciał umówić za 2 tyg, zapytać skąd tak częste wizyty (tak jak któraś z koleżanek wyżej radziła)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    A czy jest na tej liście: https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT ? Bo tylko osoby z tej listy powinny wykonywać USG genetyczne...

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tez zrobię dzięki za rade :)

• anna23 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się włączyło bycie płaczką, potrafię na środku centrum handlowego rozpłakać się, bo mąż każe wybrać mi prezent typowo dla siebie, a nie że wchodzę odrazu na dziecięce... Takie uczucie beznadziejności dziś.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie znajduje się na liście. No to najwyżej na późniejszy termin prenatalnych pójdę. Ale dzięki za informacje :)

• teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Nie nie znajduje się na liście. No to najwyżej na późniejszy termin prenatalnych pójdę. Ale dzięki za informacje :)
    Najważniejsze prenatalne jest robione do 13tyg 6d wiec jeśli chcesz to zrobić to masz mało czasu jak coś.

• lilek Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Mi się włączyło bycie płaczką, potrafię na środku centrum handlowego rozpłakać się, bo mąż każe wybrać mi prezent typowo dla siebie, a nie że wchodzę odrazu na dziecięce... Takie uczucie beznadziejności dziś.

ja się ostatnio popłakałam, bo mąż z synem coś tam rysowali i zgubili pisak... bez komentarza.

• Komcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    jesteś dalej niż ja, ale pamiętam że w I ciąży weszłam do wanny i zaczęłam płakać i później mnie tak z 2 tygodnie trzymało xD

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, bo corka zapomniala do szkoly bombek na klasowa choinke...

lilek lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, że nie jestem sama!

KochamSłońce lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ