X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle chciałam Wam powiedzieć, że w końcu doczekałam się pierwszych ruchów <3
    Od jakiś dwóch-trzech tygodni czułam czasem delikatne motylki. Potem na usg okazało się, że to akurat w miejscach, gdzie są rączki i nóżki, ale ponieważ mam łożysko na przedniej ścianie, to jakoś bardzo w to nie mogłam uwierzyć i czekałam na pierwsze delikatne kopniaczki, które będą jednoznaczne. Wczoraj wieczorem na zakupach poczułam takiego delikatnego, ale wyraźnego kopniaczka, który zdołał odwrócić moją uwagę w sklepie, więc nie mam już żadnych wątpliwości :)

Anitka201, Arga, Ruth, A_n_k_a_80, lilek, kokkosanka, anna23, Komcia lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Ja już pisałam o moim spinaniu się brzucha i niestety musiałam wrócić do luteiny i magne B6, ale to moja pierwsza ciąża i lekarz powiedział, ze macica się nie chce rozciągać i dlatego tak się dzieje. Mam się oszczędzać a ja głupia za okna się wczoraj wzięłam i w nocy nic innego jak twardnienie brzucha. Zazdrosze brzuszków u mnie może troszkę się zaokrąglił, ale nikt by jeszcze nie powiedział ze w ciąży jestem raczej się najadłam.
    Dokładnie u mnie było to samo, dziecko rosło, a macica niet.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka jesteśmy praktycznie na tym samym etapie i nasze brzuchy są identyczne :-)

welonka lubi tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie od wczoraj znowu muli..bler już myślałam że pożegnałam mdłości :-(

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Dziewczyny a mnie od wczoraj znowu muli..bler już myślałam że pożegnałam mdłości :-(
    Mam tak samo. Dwa dni spokoju i znowu.

age.png

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Rutgh idealnie to opisałaś. U mnie niestety też są to skutki stresu. Na ostatniej wizycie dostałam luteine i biorę Magne B6, do tego dorywczo nospe.

Betty jestem z Tobą, musi być dobrze! Jesteś pod bardzo dobrą opieka i na pewno lekarze pomogą dzidziusiowi.

Welonka cudny brzuszek :) Moj już jest dość spory. Śmieje się ze pod koniec ciazy mąż będzie mnie musiał na taczce wozić ;)

Czy któraś z Was korzystała z promocji w Rossmanie 2+2 na produkty dla dzieci?
    Ja korzystałam ale dla młodej kupiłam płyny do kąpieli i szampon oraz paczkę chusteczek.

Anitka201 lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth ja tez tak myślałam a w środę wymiotowałam i często wieczorem mie od nowa mdli a najgorszy jest ten smak w buzi bleee

Chciałam pomóc mamie bo przyjechałam i siedzę i mówię wezmę przynajmniej powycieram kurze na regałach ,ale chwile pochodziłam parę razy schyliłam sie i wylądowałam w łożku bo pojawiły się plamienia i zaczął ciągnąc brzuch a ten krwiak nawet nie mysli się zmieszać

age.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:

Mnie też prawie codziennie rano jeszcze muli. Co gorsza, dalej zdarza mi się przytulać do porcelany...

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się granica jest cienka, bo czasami trudno stwierdzić czy to zwykłe skurcze BH czy coś poważniejszego. Mi po dwóch dniach takich wydawało się zwykłych skurczy i nie było ich dużo ok 5, 6 dziennie skróciła się szyjka. Wiadomo panika nie wskazana, ale wzmożona czujność tak.

lilek lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ruth ja tez tak myślałam a w środę wymiotowałam i często wieczorem mie od nowa mdli a najgorszy jest ten smak w buzi bleee

Chciałam pomóc mamie bo przyjechałam i siedzę i mówię wezmę przynajmniej powycieram kurze na regałach ,ale chwile pochodziłam parę razy schyliłam sie i wylądowałam w łożku bo pojawiły się plamienia i zaczął ciągnąc brzuch a ten krwiak nawet nie mysli się zmieszać
    Ty Kochana teraz żyj jak królowa;-) oszczędzaj się!

Dzięki dziewczyny..to pocieszające , że nie jestem w tym sama :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Welonka zapomnialam Ci pogratulowac ze cale badanie wyszlo super ! Bedzie dobrze trzymamy kciuki !

Dziewczyny bola mnie plecy w okolicy ledzwi bardziej po lewej, tez tak macie, do tego stopnia ze nie moge sie zgiac jak stoje, raczej musze uginac kolana :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 11:27

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczułam jakieś muśniecie, ale nie wiem czy to dzidzia czy nie...

• teqz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj rano maluch przywitał czteroma lekkimi puknieciami :) od razu dzień się lepiej zaczyna!

lilek lubi tę wiadomość

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie czuję ruchów. W 12 Tc przez kilka dni mi się tak wydawało, ale jednak nie;) U mnie dopiero od wtorku brzuch zaczął wystawac. Od tej pory mam wrażenie, że rośnie jak na drożdżach. Szczególnie wieczorem jest duży..

Ha ja korzystałam z tej promocji 2+2. Musisz kupić 4 różne rzeczy. Mogą być nawet tego samego typu np chusteczki, ale każda musi być inna w sensie inny kod kreskowy. Wzięłam 3 typy chusteczek z pampersa i dorzuciłam z nivea i było ok, promocja się naliczyla:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja korzystałam ale dla młodej kupiłam płyny do kąpieli i szampon oraz paczkę chusteczek.
    Ja tez to kupiłam i pluje sobie w twarz bo wzięłam płyny do skory atopowej z mixa baby i młody dostał tak potwornego uczulenia ze walczymy z tym kilka dni :-( podrapany kest do krwi :-(
    To mnie uczy tylko tego ze muszę trzymać się pewnych aptecznych serii dla atopowcow.

Chusteczki polecam z marki własnej rossmanna, świetny skład i jedne z nielicznych po których nie mamy uczulenia. Pamietam ze w 1 ciazy na stronie srokao polecała właśnie z tej firmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 13:38

• Axana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, bardzo się cieszę że u Ciebie wszystko dobrze.
    Betty, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło! :)

Co do wspomnianej wyżej strony mega polecam, ostatnio odkryłam i super! Dziewczyna chemiczka analizuje składy produktów, nie tylko dla dzieci, ale i dla kobiet.

Polecam zajrzeć:
    http://www.srokao.pl/p/blog-page.html

Miłej soboty! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 13:54

atdcpiqv8drqss4a.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam stronę sroki i chusteczki z babydream teraz zmienili odmalowania u są te swnsitive w pomarańczowym opakowaniu skład ekstra sama jestem po studiach kosmetycznych i zwracam uwagę na składy nawet zastanawiałam się czy całkiem z nich nie zrezygnować i zastąpić wacikami z wodą ale na wyjścia i do szpitala wzięłam dwa opakowania tych właśnie nie mają intensywnego zapachu i nie lepią się.
    Wzięłam też krem do pupci do codziennego stosowania bez cynku i płyn do kąpieli oraz mleczko nawilżające

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo myłam pupę młodej tylko wodą i wacikami z odrobiną oliwki dla dzieci. Teraz chyba zrobię własne chusteczki z starych ubrań. Zazwyczaj wrzucam młodą pod prysznic a tych kupionych chusteczek używam na wyjściu

age.png

preg.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te które już maja dzieci - jak bardzo zmieniło się wasze życie po urodzeniu pierwszego dziecka? Pod każdym względem. Jestem ciekawa jak to u was wyglądało, ja od koleżanek się nasłuchałam, ze życia osobistego nie maja, tylko dziećmi się zajmują, ze już nie mogą poodpoczywać, ze nie dbają o siebie bo nie maja kiedy, ze z mężem tez już nie ma tak jak kiedyś bo jest dziecko. Nie wierze, ze aż tak zle to wyglada! Powiedzcie wasze historie :)

Wiola259 lubi tę wiadomość

• anna23 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71d4339f1e1.jpg wczoraj witaliśmy 17 tydzień ;)
    Razem z mężem zrobiliśmy świąteczne porządki, pomyłam okna łazienkę i teraz już tego żałuję :P wieczorem jak mi przejdzie to może zacznę już ciasteczkować ;)
    Miłego dnia

klarunia1978, Agnella, Arga, Komcia, KochamSłońce, Kalinkaabc, Marya, ewulek lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ