CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle chciałam Wam powiedzieć, że w końcu doczekałam się pierwszych ruchów
Od jakiś dwóch-trzech tygodni czułam czasem delikatne motylki. Potem na usg okazało się, że to akurat w miejscach, gdzie są rączki i nóżki, ale ponieważ mam łożysko na przedniej ścianie, to jakoś bardzo w to nie mogłam uwierzyć i czekałam na pierwsze delikatne kopniaczki, które będą jednoznaczne. Wczoraj wieczorem na zakupach poczułam takiego delikatnego, ale wyraźnego kopniaczka, który zdołał odwrócić moją uwagę w sklepie, więc nie mam już żadnych wątpliwościAnitka201, Arga, Ruth, A_n_k_a_80, lilek, kokkosanka, anna23, Komcia lubią tę wiadomość
-
madziula9022 wrote:Ja już pisałam o moim spinaniu się brzucha i niestety musiałam wrócić do luteiny i magne B6, ale to moja pierwsza ciąża i lekarz powiedział, ze macica się nie chce rozciągać i dlatego tak się dzieje. Mam się oszczędzać a ja głupia za okna się wczoraj wzięłam i w nocy nic innego jak twardnienie brzucha. Zazdrosze brzuszków u mnie może troszkę się zaokrąglił, ale nikt by jeszcze nie powiedział ze w ciąży jestem raczej się najadłam.
-
Ha wrote:Rutgh idealnie to opisałaś. U mnie niestety też są to skutki stresu. Na ostatniej wizycie dostałam luteine i biorę Magne B6, do tego dorywczo nospe.
Betty jestem z Tobą, musi być dobrze! Jesteś pod bardzo dobrą opieka i na pewno lekarze pomogą dzidziusiowi.
Welonka cudny brzuszekMoj już jest dość spory. Śmieje się ze pod koniec ciazy mąż będzie mnie musiał na taczce wozić
Czy któraś z Was korzystała z promocji w Rossmanie 2+2 na produkty dla dzieci?Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Ruth ja tez tak myślałam a w środę wymiotowałam i często wieczorem mie od nowa mdli a najgorszy jest ten smak w buzi bleee
Chciałam pomóc mamie bo przyjechałam i siedzę i mówię wezmę przynajmniej powycieram kurze na regałach ,ale chwile pochodziłam parę razy schyliłam sie i wylądowałam w łożku bo pojawiły się plamienia i zaczął ciągnąc brzuch a ten krwiak nawet nie mysli się zmieszać -
Zgadza się granica jest cienka, bo czasami trudno stwierdzić czy to zwykłe skurcze BH czy coś poważniejszego. Mi po dwóch dniach takich wydawało się zwykłych skurczy i nie było ich dużo ok 5, 6 dziennie skróciła się szyjka. Wiadomo panika nie wskazana, ale wzmożona czujność tak.
lilek lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Ruth ja tez tak myślałam a w środę wymiotowałam i często wieczorem mie od nowa mdli a najgorszy jest ten smak w buzi bleee
Chciałam pomóc mamie bo przyjechałam i siedzę i mówię wezmę przynajmniej powycieram kurze na regałach ,ale chwile pochodziłam parę razy schyliłam sie i wylądowałam w łożku bo pojawiły się plamienia i zaczął ciągnąc brzuch a ten krwiak nawet nie mysli się zmieszać
Dzięki dziewczyny..to pocieszające , że nie jestem w tym sama -
Witam
Welonka zapomnialam Ci pogratulowac ze cale badanie wyszlo super ! Bedzie dobrze trzymamy kciuki !
Dziewczyny bola mnie plecy w okolicy ledzwi bardziej po lewej, tez tak macie, do tego stopnia ze nie moge sie zgiac jak stoje, raczej musze uginac kolanaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 11:27
-
nick nieaktualny
-
Ja jeszcze nie czuję ruchów. W 12 Tc przez kilka dni mi się tak wydawało, ale jednak nie;) U mnie dopiero od wtorku brzuch zaczął wystawac. Od tej pory mam wrażenie, że rośnie jak na drożdżach. Szczególnie wieczorem jest duży..
Ha ja korzystałam z tej promocji 2+2. Musisz kupić 4 różne rzeczy. Mogą być nawet tego samego typu np chusteczki, ale każda musi być inna w sensie inny kod kreskowy. Wzięłam 3 typy chusteczek z pampersa i dorzuciłam z nivea i było ok, promocja się naliczyla:)
-
Arga wrote:Ja korzystałam ale dla młodej kupiłam płyny do kąpieli i szampon oraz paczkę chusteczek.
podrapany kest do krwi
To mnie uczy tylko tego ze muszę trzymać się pewnych aptecznych serii dla atopowcow.
Chusteczki polecam z marki własnej rossmanna, świetny skład i jedne z nielicznych po których nie mamy uczulenia. Pamietam ze w 1 ciazy na stronie srokao polecała właśnie z tej firmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 13:38
-
Welonka, bardzo się cieszę że u Ciebie wszystko dobrze.
Betty, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło!
Co do wspomnianej wyżej strony mega polecam, ostatnio odkryłam i super! Dziewczyna chemiczka analizuje składy produktów, nie tylko dla dzieci, ale i dla kobiet.
Polecam zajrzeć:
http://www.srokao.pl/p/blog-page.html
Miłej soboty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 13:54
-
Też polecam stronę sroki i chusteczki z babydream teraz zmienili odmalowania u są te swnsitive w pomarańczowym opakowaniu skład ekstra sama jestem po studiach kosmetycznych i zwracam uwagę na składy nawet zastanawiałam się czy całkiem z nich nie zrezygnować i zastąpić wacikami z wodą ale na wyjścia i do szpitala wzięłam dwa opakowania tych właśnie nie mają intensywnego zapachu i nie lepią się.
Wzięłam też krem do pupci do codziennego stosowania bez cynku i płyn do kąpieli oraz mleczko nawilżające -
Dziewczyny, te które już maja dzieci - jak bardzo zmieniło się wasze życie po urodzeniu pierwszego dziecka? Pod każdym względem. Jestem ciekawa jak to u was wyglądało, ja od koleżanek się nasłuchałam, ze życia osobistego nie maja, tylko dziećmi się zajmują, ze już nie mogą poodpoczywać, ze nie dbają o siebie bo nie maja kiedy, ze z mężem tez już nie ma tak jak kiedyś bo jest dziecko. Nie wierze, ze aż tak zle to wyglada! Powiedzcie wasze historie
Wiola259 lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71d4339f1e1.jpg wczoraj witaliśmy 17 tydzień
Razem z mężem zrobiliśmy świąteczne porządki, pomyłam okna łazienkę i teraz już tego żałujęwieczorem jak mi przejdzie to może zacznę już ciasteczkować
Miłego dniaklarunia1978, Agnella, Arga, Komcia, KochamSłońce, Kalinkaabc, Marya, ewulek lubią tę wiadomość