CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
welonka wrote:Chyba zaczyna się mieszanie jedzenia aż chlop sie ze mnie śmieje bo jadłam lody a w miedzy czasie przegryzałam chrupkami paprykowymi których przeciez nie lubie :d po poludniu otworzyłam lodówkę i zjadłam pól słoika śledzi na święta
a niedawno jeszcze mnie odrzucało os nich . Oj dopiero będzie mnie męczył brzuch
A ja juz bym chetnie cos kupiła chociaż body ale ciągle się bojehahaha tak mi się zachciało, że spakowalismy się w auto i na zakupy po produkty hihi
-
Sarrrra wrote:Czy tylko ja z wszystkich dziewczyn nie mam wciąż odwagi myśleć co będzie? Nie patrzę na ubranka mebelki . Jestem na etapie że cieszę się każdym miesiącem ciąży . Obym nie obudziła się z ręką w nocniku .
z ciuszkami mebelkami wózkiem itd:) była wczoraj na usg tak ekstra bo miałam bóle rozpierajacd podbrzusza i w kroczu. Wszystko dobrze. Dzidzia 7 cm płeć nieznana :p
napaliłam się na maksa:) -
Ja tylko robię zdjęcia waszych wpisów jak coś fajnego polecacie:) dziewczyny prowadzące działalność czy któraś z was podwyższa zus żeby mieć wyższy macierzyński? Ja myślałem żeby podwyższyć od stycznia przez 5 miesięcy. Teraz dostanę całe gówno ( to Państwo mnie dobija tyle kasy na ten zus bierze ). Z doświadczenia wiem jednak że zus kontroluje teraz kazda po porodzie lub na l4 co na działalności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 18:00
-
Ruth wrote:Klarunia jaki wybrałaś?
Ja chce anex cross/ albo sport
Oj anex też mi się bardzo podoba widziałam na osiedlu:)
Ja zachorowałam na emmaljunga nxt90f -
Wonderland wrote:Sarrra, Summer, Welonka, w ciąży z synkiem też bałam się myśleć jak to będzie, pierwszą taką poważną rzecz kupiłam po prenatalnych, bo chciałam trochę urealnić ciążę. Potem za miesiąc było połówkowe i wszystko było dobrze, więc dalej już poszło, łącznie z wózkiem który kupiłam trzy miesiące przed terminem, bo była promocja
Mam nadzieję, że wkrótce odważycie się cieszyć i juz nic do końca nie zakłóci Waszej radości.
Co do heparyny - to moja druga ciąża na heparynie, nie zdecydowałabym się na ciążę bez heparyny, która zresztą nie jest dla mnie taka straszna. Za to bardzo chciałabym jeszcze jednego malucha (ale to przynajmniej za kilka lat). Jedyne, co zrobiłam przygotowując się do drugiej ciąży, to odłożyłam sumkę pieniędzy na heparynę (mam nierefundowaną), wizyty, prenatalne itd. Liczę na to, że skoro udało się urodzić jednego zdrowego malucha, drugi już też jest w dość zaawansowanej drodze, to i dalej może być dobrze
Zresztą, jak rozmawiałam z moim lekarzem, który jest zwykłym lekarzem, nie specjalistą od trudnych ciąż, to teraz naprawdę całkiem sporo ciąż jest prowadzona na heparynie (chociażby po kilku poronieniach jak nie uda się znaleźć przyczyny, to na pierwszy ogień idzie heparyna i Acard - i ponoć często tak się właśnie udaje).
-
Ruth wrote:Podobno anex cross
ja mieszkam na wsi/ osiedlu..Ale lubię spacerować po polach i dlatego zdecydowałam się na taki model:)
czyli anex cross.. zanotowane!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 18:46
-
teqz wrote:Dziewczyny a jaki polecacie wózek taki nie do miasta, ale np po kamienistej drodze? Taki co nie trzęsie bardzo?
teqz lubi tę wiadomość
-
Uff udało mi się nadrobić Wasze wpisy dzisiejsze
Szczególnie dziękuję za wszystkie odpowiedzi o tym jak zmieniło się Wasze życie po pierwszym porodzie, bo to również mnie ciekawiło i dodało mi otuchy
Ja właśnie jestem po zakupach na święta i trochę jeszcze pracy przede mną przy wyrobach wigilijnych. Też się zastanawiam kiedy zacząć się rozglądać za kompletowaniem wyprawki. Tak w ogóle macie jakąś przydatną listę do kompletowania wyprawki?
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Zleci szybko ,najgorzej chyba bedzie ciągnął sie styczeń luty
Po połówkowych siostra powiedziała ze przywiozę mi ciuchy po córce żebym sobie wybrała tylko ona urodziła się w zimie ale mysle ze jakies bodziaki pajace znajda sie :d
Ja to tylko kopiuj wklej i sprawdzam wódeczki o jakich piszecie dla mnie jest to czarna magia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 19:24