Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tini Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, będzie dobrze :-) nie denerwuj się tak bo to dzidzi nie służy. Ja mam wizytę jutro ok 9-9:30 więc już od rana będę w poczekalni ;-)

nick nieaktualny, Angrut lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na rano na całe szczęście już o 8:50

nick nieaktualny, Angrut lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty i pięknie bijące serduszka :)

Tini, klauuudia, Wonderland lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka nie patyczkuj się z nim haha. :D
    Ja dzisiaj krzyczalam na zlew bo ciągle mi się zamyka odpływ i woda nie chce schodzić . Dopiero po chwili dotarło do mnie że to trochę nienormalne na zlew krzyczeć ;D

Anna Stesia lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:45

Vero, Fufka30 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty! Dajcie jutro znać! :)

klauuudia, Asiulka88, Tini, jagodowa91 lubią tę wiadomość

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytujące, moja kolej za dwa dni :D

klauuudia, Tini, Anna Stesia, Wonderland, jagodowa91 lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Hania003 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po drugiej wizycie. Na pierwszej (tydzien temu) nie bylo nic widac. Na dzisiejszej byl juz piekny choc malusi zarodek i SERDUSZKO! Dzidzia rosnie ksiazkowo :)

Madzik84, nick nieaktualny, PaulaG, Barbarka1984, Anna Stesia, Wonderland, Tini, jagodowa91, Fufka30, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• anna23 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nadrabiając Was my z mężem 65 m jesteśmy we dwójkę z psem i kotem, teraz będzie to nasze pierwsze maleństwo.
    Zresztą myślałam, że już będzie po Kruszku, bo zmarła nam chrzestna męża i jak mnie ścięło z nóg to byłam pewna, że już po wszystkim..
    Wizyta dopiero w przyszłą sobotę, ale chyba ją przełożę na wcześniej bo mąż idzie wtedy do pracy,a nalega być przy każdym USG :)
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom, Ha Ty się nie stresuj wszystko będzie dobrze :)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości :)
    Jutro czekan na same takie wiadomości :)

age.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie z Wami czyms podzielic dostalam dzisiaj chwilowych brazwych plamien, lekarka moja kazala jechac na izbe przyjec. Tam zrobili mi usg i nie widac dalej zarodka, pobrali krew na bete i okazalo sie ze beta spadla. Lekarka powiedziala ze nie ma nadzieji. Poplakalam troche i teraz nie wiem co o tym myslec

Ha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jechał meleksem to raki otwarty pojazd który jedzie 30km/h kontrolował cały stadioni nie zauważył bramki i to jeb...a ze to otwarte szyba się rozbila szkło do ręki się wbiło a sam walnął w beton. Na szczęście tylko głowa go boli i parę siniakow jutro idzie do lekarza po l4 i obserwacja

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Ja dzisiaj dzwoniłam do gina i przyjmie mnie w czwartek przed pacjentkami. Na samą myśl robi mi się niedobrze ze stresu... Tak bardzo się boję, że jednak coś jest nie tak :(

Wiem jak się czujesz. Ja nie miałam powodu się martwić, a o mało nie zeszłam na zawał czekając w poczekalni na wizytę. Trzymam kciuki, żeby wszystko było odbrze i żebyś mogła odetchnąć.

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Musze sie z Wami czyms podzielic dostalam dzisiaj chwilowych brazwych plamien, lekarka moja kazala jechac na izbe przyjec. Tam zrobili mi usg i nie widac dalej zarodka, pobrali krew na bete i okazalo sie ze beta spadla. Lekarka powiedziala ze nie ma nadzieji. Poplakalam troche i teraz nie wiem co o tym myslec

Współczuję, a nie powiedziała ci co masz dalej robić?

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania który masz tydzień? Gratulacje serdusia

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:

Przykro mi :-(

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Mój mąż jechał meleksem to raki otwarty pojazd który jedzie 30km/h kontrolował cały stadioni nie zauważył bramki i to jeb...a ze to otwarte szyba się rozbila szkło do ręki się wbiło a sam walnął w beton. Na szczęście tylko głowa go boli i parę siniakow jutro idzie do lekarza po l4 i obserwacja

Słusznie, że jutro idzie do lekarza, warto, żeby to skontrolował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 23:59

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Jeszcze któraś ma jutro wizytę bo z tego co pamiętam to chyba nas jutro będą 3 na badaniach i kolejne w czwartek :-) wiec trzymam kciuki za nasze wizyty :-)

Ja też idę jutro na badanie :-)

Wonderland, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze ja mam jutro wizytę i liczę na serduszko. Dopiero o 18, więc cały dzień czekania przede mną. Trzymam kciuki za Wasze wizyty dziewczyny (i za swoją też) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 00:38

Anna Stesia lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    I jeszcze ja mam jutro wizytę i liczę na serduszko. Dopiero o 18, więc cały dzień czekania przede mną. Trzymam kciuki za Wasze wizyty dziewczyny (i za swoją też) :)

Ja już dzisiaj cały dzień jak na szpilkach! Nie zazdroszczę, że musisz jutro czekać cały dzień. No ale najważniejsze, żeby potem był cudny finał!

Wonderland lubi tę wiadomość

‹‹ ‹ 40 41 42 43 44 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ