CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie mąż dowiedział się parę dni po teście. Brzmiało to mniej więcej tak..Chyba już nie wrócę do pracy w tym roku
I dalsza konwersacja i mąż zgadł
Na początku była bardzo blada ta druga kreseczka i nie byłam pewna do końca, a pozytyw wyszedł 8 dpo...Także pierwsza mama została poinformowana, właśnie przy tym bladziochu.
Po paru dniach tata, braciaMąż powiedział teściom w 5 tc, babci powiedziałam później, ok 8tc. Rodzina męża, kuzynostwo, siostry cioteczne nie wiedzą, chyba, że teściowie się pochwalili
Akurat bardzo, bardzo liczna rodzina męża, nie mamy jak się spotkać wszyscy na święta, więc każdy robi z rodzinami.
Na święta idę w dopasowanej, oczywiście nie cisnącej, czarnej bluzeczce, podkreśla zgrabnie brzuszek. W ciąży z córcią też słyszałam od mamy, że powinnam szerokie bluzki nosić, bo ona T-shirty nosiła, po co noszę te specjalne na ciążę i tak się eksponuję. Oczywiście nie słuchałam, kupowałam i znalazłam w szafie tak ładnie akcentujące brzuszekI teraz też tak zamierzam. To nie czasy worów i szerokich t-shirtów
O domu nie wspomnę, bo nosze się...po domowemu, czyli wygodnie i na luzie. teraz leginsy, jakaś bluza lub sweterek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 19:50
-
Ja mam sporo ubrań uni takie non shape ale ładne nie workowate widać ze jestem w ciazy i tyle, fajnie wygladaja tez leginsy ala skórzane ( tylko kuszą byc z dobrego materiału i jakis ładny sweter ) teraz tak mi najwygodniej szczególnie jak idę z Zosia na spacer zakupy itd ale często podkreślałam brzuszek z Zosia jest wiele ładnych ubrań niestety ale te które nosze poza ciaza wyglądałyby jak po młodszej siostrze17.03.2017
Sofia
-
Ja już po wizycie
lekarz mnie totalnie zaskoczył
nie dość ze pobrał mi wymaz na cytologię to podejrzelismy malucha (nadal bez płci), zbadał dokładnie piersi i skasował 130 zł!!
Tak w nawiązaniu do moich poprzednich wpisówlotka1990, Wonderland, Marya lubią tę wiadomość
-
Co do ubrań to ja nadal śmigam w swoich najbardziej dopasowanych spodniach. Tak na prawdę mimo z jestem w 17 tc to żaden z pracowników lub osób postronnych nawet nie podejrzewa ze jestem w ciazy.
Ja lubię dopasowane spodnie + luźny sweter, koszula. W weekendy luźne dziurawe spodnie (tak nawet w zimie) i wtedy bardziej dopasowana góra. Tych spodni nie mogą przeżyć teściowie
zawsze zwrócą nam uwagę mimo, ze to są raczej ludzie nie wpierniczajacy się w nasze życie
Ostatnio trochę poszalałam z sukienkami. Tez raczej luźniejsze niż dopasowane bo ja należę do tych kobiet, które nie lubią podkreślać ciążowego brzucha (w bardzo obcisłych ubraniach). Myśle ze te sukienki będą na mnie dobre zarówno teraz jak i 9 miesiącu, a po ciazy ubiorę je do baletek lub trampek.
A jeśli lubicie podkreślać ciążowy brzuszek to polecam sukienki misimi. Maja na prawdę ładne wzory, świetna jakość i te sukienki bardzo ładnie układają się na ciążowych brzuszkachWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 20:53
-
ptaszek wrote:W pierwszej ciąży trzeba się na czekać na ciążowy brzuch. Ja nawet jak szłam na połówkowe w 21 tyg to babka z recepcji do mnie, a pani to się tylko dużo najadła i brzuch wzdęty, a gdzie ciąża
Jak trafiłam na porodówkę położne mnie odsyłały do innego szpitala bo jak to stwierdziły, wcześniaków nie odbierają. Mój „wcześniak” urodził się 2 godz później w 38 tc z waga ponad 4 kgJ.S lubi tę wiadomość
-
madziula9022 wrote:Ja na święta marzyłam sobie, że będę miała okrągły brzuszek z kopniaczkami. Jak na razie mam fałdkę tłuszczu i nie czuje kopniaków obawiam się, że do niedzieli nic w tej kwestii się nie zmieni.
Dokładnie! to samo myślałam i stwierdziłam, że ubiore sukienke w której może być widać brzuszek a tu klops i nie mam co ubrać :p
a spodnie ciążowe kupiłam dosyć szybko bo moje jedyne dżinsy mi się przetarły na udach więc jak już miałam kupować spodnie to kupiłam ciążowe
-
Uff dziewczyny nie nadążam za Wami! Praca, porzadki świąteczne i dziecko pochłaniają cały mój czas. Nie wypowiem się na większość tematów, ale po Świętach mam nadzieję być bardziej na bieżąco
pracuję do czwartku a potem wracam na zwolnienie. Z wielu względów, ale mojemu pracodawcy to jak najbardziej na rękę.
Gratuluję wszystkim wizyt!
-
Witam
Ja za wizyte z USG zawsze 170zl
Jak chodzi o mycie rak to moj maz jest przezemnie teroryzowany, mam manie czystych rak. Podloge myje co 2-3 dni zw na corke 15 miesiecy. Po miesie myje blaty i ogolnie wiem ze kura to sarmonella a wieprzek to mozliwosc toxo.
Maakijaz stosuje tylko na wyjscia na codzien tusz i blyszczyk.
Paznokcie maluje sama tez na wyjscia.
Na swieta kupilam dwie kiecki w sinsay sa opinajace brzuszek ale skromnie.
Wizytem mam dopiero na 4.01. Tak sie ostatnio klucilam z mezem ze nie wiem czy dziecko sie nie obrazilo, nic nie czuje ciazy i sie martwie
-
Ha wrote:Eunice wspaniałe wieści!
Hybrydy robię od kilku lat i nie wyobrażam sobie inaczej. Aktualnie chodzę co 3 tygodnie.
A ja jestem przerażona swoją wagą. Od początku ciąży mam prawie 4kg na plusie. W ciągu ostatnich 11 dni przytylam prawie 1 kg. A jak to wygląda u Was?
Ja tez tak około 4 kg przytylam, nie widać jakoś mega ale brzuch już widać. Ja tez jestem trochę przerażona, bo nigdy w życiu tyle nie ważyłam ani nie tylam/chudłam zawsze ta sama waga, no ale to zupełnie odmienny stan i staram się akceptowaćMój mąż za to tak bardzo się cieszy że już widać brzuszek i krągłości że to mnie niesamowicie podnosi na duchu.
Co do magnezu- mi lekarz zlecił najpierw badanie poziomu magnezu, potasu, wapnia, sodu (z niektórymi mam problem) i magnez akurat wyszedł ok, ale przyznaję że od tygodnia mam takie skurcze dziwne bóle jak na okres i jak Was czytam to muszę się spytać o to lekarza w takim razie (bo narazie odradzał brania jeśli magnez jest w normie). -
Co do wizyty place 150 za prywatna, zawsze jest badanie ogólne i USG, dostajemy wydruki itp. Wizyta 30 min, na spokojnie.
Myjemy ręce ile się da, przynajmniej ja
Lubię mieć podkład i chociażby rzęsy, inaczej czuje się gola, ale w ciąży już parę razy wyszlam taka gola do lekarza i sklepu wiec chyba coś się zmienia
Chcialabym ładną sukienkę opinająca na święta ale wolałam wydać pieniadze na prezent dla męża z którego jestem bardzo zadowolonaA ja mam jakąś czerwona luźniejsza to sobie zjem i wywalę brzusio bez spiny
Wizytę mamy 28 grudnia i juz od wczoraj tak bardzo nie mogę się doczekać...Ile jeszczeewulek lubi tę wiadomość
-
U mnie brzuch, jak z córką, kiedy byłam w piątym miesiącu a z synem w połowie 6tego:-P ana wadze tyko +1.5 kg
wszytko idzie w..cycki i brzuch
Wczoraj w końcu po pół roku dotarł do nas stolarz i mamy garderobę..więc czas się zabrać za sprzątanie
Miłego dnia mamuśki- nie przemeczajcie sięWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 08:22
-
nick nieaktualny
-
Alphelia wrote:Co do ubezpieczenia i wizyt to w Niemczech jest różnie, zależy od regionu i ubezpieczalni. Za takie badanie jak tokso, różyczka itd. to słyszałam, że są ekstra płatne. Ja w sumie robiłam je w Polsce w czerwcu, nie wiem czy powinnam je powtórzyć teraz. Za to badanie prenatalne w I trymestrze z testem pappa musiałam zapłacić 205€, ale spróbuję to wysłać do ubezpieczalni, to może zwrócą część. USG ponoć są 3 bezpłatne w trakcie ciąży, ale słyszałam, że to też zależy od lekarza.
Dziwne bo ja za prenatalne placilam 150e 100e dla dr i 50e do lab. Moj mi robi usg co wizyte ale jak bylam u innego wczesniej to mi tylko papierek zeby zaplacic a usg podtykala i po ostatniej takiej akcji i klotni z nia juz wiecej nie poszlam.
Kumpela byla w ciazy blizniaczej i beszczel kasowal ja podwoj nie ale sie skontaktowala z ubezpieczalnia i zrobila awanture i oddal jej kase -
My dzis 17tc zaczynamy
Co do brzuszka w pierwszej ciazy w 21tc bralam slub i nie bylo widac ze w ciazy jestem. Chyba ze sie przygarbilam i wypielam
Mlody coraz fajniej reaguje ze bedzie dzidzia. Od kilku dni 'czytamy' ksiazke What's in your tummy mummy? i tak mu sie podoba ze wczoraj z 10x pod rzad musielismy przerabiac.Kropka89, Arga lubią tę wiadomość