X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam myjkę z karchera i jestem bardzo zadowolona, ta zwykła za 180 chyba. Po przeciagnieciu po całej długości szybko przecieram gumę ręcznikiem papierowym i jadę dalej :) ratuje mi ona życie, bo mieszkamy na niskim parterze (okna zaczynają się niewiele nad kolanami) i całe błoto mam na oknach więc raz w miesiącu przynajmniej musze przetrzeć.

Anitka201 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cukier podobno wskazany bo nie jadam słodkiego i przez to mam omdlenia .

Woda z cytryna przejdzie ale wypije szklankę i tyle ,herbaty smakowe mieta nie podchodzą.

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ja mam kolejną wizytę dopiero 15 stycznia!
    USG połówkowe 18 stycznia, nie wiem jak wytrzymam tyle czasu bez widzenia malucha!

Chciałabym już czuć ruchy regularnie, żeby się nie martwić.
    Ja ostatni raz widziałam maluszka 4go grudnia a kolejny raz zobaczę 8go stycznia, najgorsze 5 tygodni życia :( nie cierpię czekać :D jestem bardzo niecierpliwa. Ale pomyśl, że w ciągu tego samego tygodnia zobaczysz malucha dwa razy :)

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo z piciem :/ Ogólnie od zawsze mało piłam czegokolwiek. Zmuszam się do picia wody niegazowanej, ale ostatnio 1,5l idzie mi w 2-3 dni. I nic innego poza wodą nie piję, herbatę raz na 2-3 dni i tyle, żadnych soków itd. Próbowałam wczoraj z gazowaną, trochę lepiej wchodzi, ale statystyka podobna. Boję się dodać cytrynę, bo na razie przy dodaniu jej do herbaty tylko wzmaga mdłości. Ogólnie unikam wszystkiego co kwaśne na razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 13:36

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Axana Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:16

atdcpiqv8drqss4a.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 6 tygodniach nie oglądania maluszka widziałam w środę przez prawie godzinę go oglądałam i w piatek tez bylo długie usg wiec teraz spokojnie mogę czekać do 3 stycznia to juz niedługo teraz święta nowy rok zleci szybko , bo u lekarza bede 27 ale nie na badaniach tylko po l4 i musze dopytac go o acard.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 13:41

Axana, lilek lubią tę wiadomość

age.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:16

atdcpiqv8drqss4a.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest z tym przybieraniem wagi dziecka bo w poniedziałek miał wage125g w środę 136g a w piatek 148g wydaje mi sie ze nasz gagatek szybko przybiera czy tak dzieciaczki przybierają ?

age.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, oczywiście przekręcę jeszcze do gina przed wzięciem leķów, chociaż ostatnio, a wtedy byłam w 1 trym, nie miał obiekcji.

Ja też mam teraz dłuższą przerwę w wizytach, od 5 grudnia do 4 stycznia.
    miałam jeszcze wizytę 14 grudnia, ale to na nfz i nie zrobił mi usg. Swoją drogą, gdybym nie chodziła prywatnie, nie miałabym prenatalnych :O

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Ja kwaśne mogłabym jeść na okrągło! Cytryna, ogórki kiszone, żelki kwaśne, kwaśne owoce <3

Akurat ogórki kiszone jestem w stanie zjeść :D ale mam ciągle taki kwaśny posmak w ustach, na razie najbardziej źle kojarzy mi się cytryna, choć przed ciążą nie wyobrażałam sobie pić herbaty bez dużej ilości cytryny.

Ja też mam wizyty na razie co miesiąc, dzisiaj druga, a następna dopiero gdzieś 17 stycznia :( Może przez te święta szybciej zleci czas do stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 13:54

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już za tydzień 28.12.2017 r. :) a potem to nie wiem to będzie 15 tydzień mam nadzieje, że dzidzi ujawni swoją płeć :) Czuje jednak, że będzie to dziewczynka :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Akurat ogórki kiszone jestem w stanie zjeść :D ale mam ciągle taki kwaśny posmak w ustach, na razie najbardziej źle kojarzy mi się cytryna, choć przed ciążą nie wyobrażałam sobie pić herbaty bez dużej ilości cytryny.

Ja też mam wizyty na razie co miesiąc, dzisiaj druga, a następna dopiero gdzieś 17 stycznia :( Może przez te święta szybciej zleci czas do stycznia.
    Jak ja dobrze Cie rozumiem , w tym tygodniu najbardziej mnie męczyło zeby myłam co chwile teraz juz jest troch lepiej ale ciągle ten smak utrzymuje sie przez to jest mi często niedobrze, ja jak nie mogę wytrzymać biorę Reni ugla odrazu, cukierki miętowe nie pomagają

Alphelia lubi tę wiadomość

age.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty mniej więcej co 3 tygodnie. Teraz będę miała 28.12 i już jestem zapisana na połówkowe 16.01. :-) Tak to szybko leci, nie dawno testowanie a tu już termin połówkowego. A potem to już w ogóle kosmos :-D

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Idziemy łeb w łeb :) Kiedy następna wizyta? :> Ja czekam do 5.01 żeby zobaczyć mojego Maluszka! :)
    Ja tydzień później 11.01 :)

Jak miałam super mdłości to jedyne co piłam to herbatka melisa z pomarańczą, piłam to litrami. Teraz kupiłam w Rossmanie melisę z gruszką, zobaczymy jak to smakuje. :) Ogólnie mnie to tak suszy jakbym się piachu najadła. W nocy po parę razy się budzę bo usycham :P

A teraz obojętnie co zjem to mam już zgagę. Dramat, pamiętam, że z drugim synem też tak szybko mialam. Zawsze obok szklanka mleka w razie czego ;)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Ja się witam w 17stym tygodniu :)
    Też wczoraj kłótnie z mężem, szkoda, że oni czasami nie myślą co mówią i naszego stanu nie potrafią dobrze zrozumieć.. cóż.

Dziewczyny HELP! Nie wiem co kupić wspólnego dla moich rodziców i teściów (w sensie dla moich rodziców osobno i teściom osobno, ale jako dla pary). Robimy wigilie na ponad 20 osób i robiliśmy losowanie, kto komu kupuje prezent no ale wiadomo, rodzicom i teściom chcemy kupić mimo wszystko. Tylko moja głowa, jak zawsze pełna pomysłów, teraz jest pusta jak cholera :( poradźcie! :D
    My kupiliśmy bilety na koncert;-) (możesz do teatru/opery co lubią) :-) na rocznicę dostali od nas na festiwal kabaretowy Ryjek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 14:08

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Jak ja dobrze Cie rozumiem , w tym tygodniu najbardziej mnie męczyło zeby myłam co chwile teraz juz jest troch lepiej ale ciągle ten smak utrzymuje sie przez to jest mi często niedobrze, ja jak nie mogę wytrzymać biorę Reni ugla odrazu, cukierki miętowe nie pomagają

Jeszcze nie próbowałam cukierków miętowych, ale raz jak wzięłam gumę do żucia to było przez jakiś czas lepiej. Cieszyłam się że na święta będzie normalnie i ciągle mam nadzieję, że jednak uda mi się zjeść coś normalnie. Ale w ostatnich dniach zmora mdłości zaczęła małymi krokami powracać :(

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś mam kombo: mdłości wymieszane z migreną. O matko.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję. Ja tak miałam w niedzielę. Musiałam wziąć aż dwie tabletki przeciwbólowe, co mi sie zdarzyło może drugi raz i poszłam spać.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od jakiegoś czasu jestem przeziębiona. Nie mam już sposobu na to. Gardło przestało chodzić ale nos mam taki ubity , że powietrze nie przechodzi. Siegnęłam w desperacji po otriwin dla dzieci bo już na pawde mialam dosyć nic nie pomagało i co po 3 dnia używania 3 razy dziennie dalej mam zatkany jeśli nie użyję . Masakra znacie jaieś dobre sposoby? ingalacje nie pomagają , woda morska też nie, maść d nosa też:(((

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    dziewczyny od jakiegoś czasu jestem przeziębiona. Nie mam już sposobu na to. Gardło przestało chodzić ale nos mam taki ubity , że powietrze nie przechodzi. Siegnęłam w desperacji po otriwin dla dzieci bo już na pawde mialam dosyć nic nie pomagało i co po 3 dnia używania 3 razy dziennie dalej mam zatkany jeśli nie użyję . Masakra znacie jaieś dobre sposoby? ingalacje nie pomagają , woda morska też nie, maść d nosa też:(((
    Jak już nic nie pomaga to idź może do lekarza, po co masz się męczyć :(

‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ