X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Ja słyszałam same super opinie i na pewno kupię :D działa bo wydaje taki odgłos jaki maluch słyszy będąc u nas w brzuchu, więc go to uspokaja, ponoć identyczny rezultat da Ci zwykła suszarka do włosów, no ale.. :D

Ładny projekt tych maskotek,też mi się spodobał :-) ale na razie mój mąż jak widzi ceny wózków itp. to taki miś będzie dla niego na pewno zbędny :P

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    200 PLN ?!
    Gdzie są takie ceny?! :O

Ja kupowałam ok 5 miesięcy temu, na allegro, zapłaciłam 80 PLN :O

http://allegro.pl/szumis-szumiacy-mis-na-sen-kolke-uspokaja-glowka-i6094792703.html

Na oryginalnej stronie są po 200-300 zł :-) ale dobrze wiedzieć o tańszej alternatywnie :P

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari-in-wonderland, witaj na pokładzie czerwcowych mam :-)
    Również nie mogę się doczekać swojej drugiej córeczki :-)
    Mam różne nastroje, od stanów lekkiej do mocnej chandry, do euforii, zależy od dnia. Jutro mam fryzjera, więc pewnie humor lepszy, wyjdę z domu, zrobię sobie nowy kolorek :-)

Eunice, uśmiałam się z tym jedzeniem...Moi teściowie to samo, jedzą po terminie, mąz zły jak wyrzucam coś zepsuteg. Oprócz tego, np. jak jest pleśń w kompocie ze słoika, dżemie, przecierze - teściowa wybierze łyżką i dalej podaje na stół, niestety w smaku czuć. Tak samo ze spleśniałymi warzywami, ostatnio dała marchew dla mojej córci na zupki, całe miękkie i dosłownie z pleśnią, oczywiście oburzenie, że wydziwiam, przecież to się wygotuje ;-)
    Ja w ciąży mam manię świeżości i za bardzo nie pojem sobie na Wigilii u teściów, ale... Przecież jestem w ciąży, no mam mdłości nie dam rady jeść, aby już przykrości nie robić, także pretekst jest, po za tym to będzie druga wieczerza wigilijna w ciągu dnia, więc też zrozumiałe. Mało tego, ja zawsze myje warzywa przed podaniem, obojętnie czy do zupy czy na surówkę...A teściowa nie, sałaty nie, natki nie, często czuć ziemię. I owoców tez nie, dziwi się, że ja to robię i marnuję wodę.
    I jak żył kot teściowej, nie przestrzegała higieny po głaskaniu przyrządzała nam surówkę do obiadu, po zmianie kuwety też, w szoku byłam.

Moja córcia dostanie na Gwiazdkę waśnie lalkę, też mam taki plan, aby czuła sie potrzeba, pomagała po swojemu, ze nie jest odrzucona i dwie będziemy zajmowały sięnaszymi lalkami :-).
    Nie pozwolę też, aby teściowie zabierali małą na cały dzień, aby mnie odciążyć, musi być często przy mnie, aby nie czuła się, że się pozbyłam jej i zajmuję nową córeczką. Zresztą teściom nie dam, mama męża po operacji by passów, nie ma siły, teść ma 70-tkę. I są starej daty, będą po swojemu robili.

Ja piję wodę niegazowaną z Lidla albo Primaverę, szczerze to często wmuszam w siebie, nie czuję pragnienia, mimo że czuję wysuszenie od środka. Po za tym kradnę córeczce herbatki ekologiczne, dodaję miód i pysznie wchodzą :) Czasami soki bez cukru, żurawinę rozcieńczoną wodą czy czytrynę. Kakao albo, już od przeziębienia się przyzwyczaiłam, mleko krowie lub kozie z miodem.

Na przeziębienia przyjmować wit C w naturalnej postaci - cytryna, cytrusy, kiwi...Dobrze mieć na gardło pastylki Prenalen, psikacze - Argentin T lub Tantum Verde, Do nosa dobry jest też Argentin do nosa, bezpieczny w ciąży.
    Dobrze nawilżać powietrzem akurat mam nawilżać powietrza, mąz kupił dla córci jak sie urodziła, bo mieliśmy za sucho. Na kaloryfer kłaść mokre rzeczy,najlepiej duży ręcznik.

Z zatokami przekichane, nie możesz wziąć tabletek z apteki, chyba już naprawde nie masz wyboru z antybiotykiem, dziewczyny w ciąży biorą i w I trymestrze, u Ciebie spokojnie, skonsultuj jeszcze z ginem. Amoxycylina jest jednym z najczęściej przepisywanych antybiotyków ciężarnnym, jednym z tych bezpieczniejszych.

Kropka89 lubi tę wiadomość

• Axana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    200 PLN ?!
    Gdzie są takie ceny?! :O

Ja kupowałam ok 5 miesięcy temu, na allegro, zapłaciłam 80 PLN :O

http://allegro.pl/szumis-szumiacy-mis-na-sen-kolke-uspokaja-glowka-i6094792703.html

Ja mówię o oryginalnym misiu-szumisiu Whisbear :)
    https://whisbear.pl/
    W SMYKu regularna cena 199zł, teraz widzę w promocji 159zł:)
    https://www.smyk.com/search/?q=whisbear&fq%5Bcategory_id%5D=0

atdcpiqv8drqss4a.png
  • mari-in-wonderland Nowa

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, bardzo Wam dziękuję. Chyba musze po prostu zacząć medytować i może pić jakieś ziółka , żeby nie zwariować do tego 9 miesiąca ;)

• Leira Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Na oryginalnej stronie są po 200-300 zł :-) ale dobrze wiedzieć o tańszej alternatywnie :P

Szaleństwo z tym 200-300 PLN, za tyle to ja kupię leżaczek do spania dla maluszka :)

https://kiddyfave.com/gfx/1409651486.69.jpg

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupujecie lub zamierzacie kupić wózek, łóżeczko, materac itd.? Macie jakieś sprawdzone sklepy/strony internetowe? :-)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na prezent, wspólny dla pary, można zestaw ręczników, zastawa, oczywiście nie porcelana - taki zestawik czajniczek do herbatki i zestaw kubasków. Pomieszane kawy i herbaty dobrej jakości, ładnie zapakowane, dwa tej samej firmy kalendarzy na 2018, do tego dobra słodycz.
    U mnie teściowie lepiej usytuowani,więc dają nam droższe prezenty,moi rodzice mniej, ale dla mnie liczy się gest, pamieć, że wspólnie ze swoją rodzinką spędzę ten przyjemny czas.

• Agnella Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które będą miały małą różnicę wieku między maluszkami...Dokupujecie jakaś dostawkę do wózka? Czy może dwa złączone, tylko niestety, to koszt. Będzie czerwiec, ciężko będzie usiedzieć w domu. Póki co nie mam pomysłu. Ale co na zapas myśleć.
    Dziewczyny zainspirowałyście mnie książką o tych Kici Kotkach :-)
    Moja córcia uwielbia serię dla dziewczynek, wiersze Brzechwy, szczególnie Na straganie, Tuwima, Świnkę Peppę, jest tego...Również słucha jak czytam książeczkę z różnymi odgłosami, ale głównie czytanie, dźwięki jako dodatek.
    Polecacie coś jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 15:47

• Leira Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    A gdzie kupujecie lub zamierzacie kupić wózek, łóżeczko, materac itd.? Macie jakieś sprawdzone sklepy/strony internetowe? :-)

Ja łóżeczka nie kupię co najmniej do 6 miesiąca życia. Podobno to bardzo niezdrowe dla malucha, żeby spał na płasko do tego czasu, bo w brzuszku przyjmuje pozycję "fasolki" i spanie na płasko powoduje problemy z rozwojem mięśni i narządów wewnętrznych.

Dlatego ja na pewno postawię na hamak do spania :)

Kupię przez internet - wybiorę optymalną ofertę :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ja łóżeczka nie kupię co najmniej do 6 miesiąca życia. Podobno to bardzo niezdrowe dla malucha, żeby spał na płasko do tego czasu, bo w brzuszku przyjmuje pozycję "fasolki" i spanie na płasko powoduje problemy z rozwojem mięśni i narządów wewnętrznych.

Jak dobrze, że jest ta grupa, bo zawsze się czegoś ciekawego dowiem :D W takim razie muszę zgłębić temat hamaków figla dzieci :P

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Robaczki :) Ja NARESZCIE sie w miare ludzko czuje, wiec wzielam sie za ogarnianie domu. Choinka ubrana <3 Powolutku sobie wszystko robie, co by sie nie przemeczac, tesciowa mi dala ulge z gotowaniem na Wigilie, drugi dzien Swiat u szwagierki tak ze dla mnie bomba :) My pewnie Sylelwestra albo Nowy Rok zrobimy. Dzieci maja jutro ostatni dzien w szkole. Maz jutro wieczorem tez zaczyna przerwe swiateczna :) Wczoraj bylam u gin, z Maluchem wszystko w porzadku, ma juz 7 cm :) Przeziernosc w normie. Serduszko slyszalam pierwszy raz <3 Spal sobie okruszek :) Zdjecie dodanm jak znajde wolna chwile :) Po wczorajszej wizycie jestem spokojniejsza. Dostalam tez skierowania na badania, duzo tego. Musze jakos miedzy Swietami zrobic. Pamietam ze na niektore wyniki czeka sie tydzien. A ja musze 15.01 sie z wszystkimi pokazac. Mysle, ze 8.01 moze byc za pozno, nie bede ryzykowac. Przepraszam, ze nie odpowiem na poprzednie posty, ale jakas energia mna owladnela i chcialabym ja wykorzystac :-D Powiedzcie mi jeszcze jakie macie cisnienie? Ja mam 120/60, wedlug Was jest za niskie? Sciskam Was przedswiatecznie <3

Kropka89 lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Hej Robaczki :) Ja NARESZCIE sie w miare ludzko czuje, wiec wzielam sie za ogarnianie domu. Choinka ubrana <3 Powolutku sobie wszystko robie, co by sie nie przemeczac, tesciowa mi dala ulge z gotowaniem na Wigilie, drugi dzien Swiat u szwagierki tak ze dla mnie bomba :) My pewnie Sylelwestra albo Nowy Rok zrobimy. Dzieci maja jutro ostatni dzien w szkole. Maz jutro wieczorem tez zaczyna przerwe swiateczna :) Wczoraj bylam u gin, z Maluchem wszystko w porzadku, ma juz 7 cm :) Przeziernosc w normie. Serduszko slyszalam pierwszy raz <3 Spal sobie okruszek :) Zdjecie dodanm jak znajde wolna chwile :) Po wczorajszej wizycie jestem spokojniejsza. Dostalam tez skierowania na badania, duzo tego. Musze jakos miedzy Swietami zrobic. Pamietam ze na niektore wyniki czeka sie tydzien. A ja musze 15.01 sie z wszystkimi pokazac. Mysle, ze 8.01 moze byc za pozno, nie bede ryzykowac. Przepraszam, ze nie odpowiem na poprzednie posty, ale jakas energia mna owladnela i chcialabym ja wykorzystac :-D Powiedzcie mi jeszcze jakie macie cisnienie? Ja mam 120/60, wedlug Was jest za niskie? Sciskam Was przedswiatecznie <3

Super, gratki :)

U mnie 90/60, 80/50, więc bez stresu, Twoje nie jest takie niskie, a nawet i z niskim można normalnie żyć - zapewniam :)

KochamSłońce lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:

Poważnie? Pierwszy raz o tym słyszę, a hamaków nie widziałam, podeślij jakiś link :)

Kocham Słonce, ja też mam ciśnienie 80/50, 120/60 jest bardzo ok :)

KochamSłońce lubi tę wiadomość

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Hej dziewczyny, nie odzywam sie, bo ostatnio ledwo zyje. Przeziebienie przeszlo w zapalenie zatok, a lekarze i farmaceuci reaguja alergicznie na wiesc, ze jestem w ciazy. Najchetniej zostawiliby mnie z pekajaca czaszka do porodu :/ dzisiaj rodzinna przypisala mi antybiotyk - duomox i chyba bede musiala go wziac, chociaz mam mieszane uczucia. Bralam go przed pierwszym poronieniem, chociaz nie sadze, by mial on z tym cos wspolnego.

Macie jakieś doświadczenia z chorobami/antybiotykami w ciąży?

Tak czy owak okropnie sie martwie o dzidziola, zwłaszcza, że jeszcze nie bardzo czuję ruchy.

Ta ciaza mnie nie rozpieszcza. Dopiero co zaczęłam soę cieszyć, że 1 trym za mną i zauwazylam, ze plamienia słabną, znakiem tego łożysko się podnosi, a tu kolejny problem :(
    to się wyżaliłam :(

Co do przeziębienia - miałam dokładnie tak samo. Moje zatoki generalnie często chorują ale teraz to było mega przeziębienie i zatoki. Tez dostałam Duomox, ale jakoś się wybronilam, strasznie mnie przeraża słowo antybiotyk. Ja robiłam tak: inhalacje z gorącej wody w normalnym talerzu do zupy plus olejek lawendowy (potem tez dodawałam soli fizjologicznej samej) To trzy razy dziennie, po 10 min wdychania nad ręcznikiem. Do tego dużo herbaty z lipy, sok z czarnego bzu (ale sok a nie syrop) i mega leżenie non stop w domu. Badałam też ciągle crp - białko ostrej fazy które dopiero jak masz powyżej 40 (a normą jest do 5) to naprawdę wtedy trzeba antybiotyk. Ja miałam 33, bardzo wysoko, ale inhalacjami, herbata, sokami a i jeszcze prenalen kupiłam na gardło (bo zaczęłam kaszleć) i jadłam mnóstwo czosnku, i zbilam crp do 18. Teraz idę jutro na badanie znów, ale już czuję się o wiele wiele lepiej. Głowa boli ale minimalnie i tylko jak leżę. Spróbuj może spytać się o to badanie (to zwykle pobieranie krwi jak morfologia) a mówi wiele czy to wirusowa czy bakteryjna infekcja i jak silna. I koniecznie dzwoniłabym do ginekologa żeby dał zielone światło (mój jednak kierował się właśnie tym crp). Morfologia tez nie zaszkodzi i dużo może pokazać.
    Zdrówka!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Dziewczyny zainspirowałyście mnie książką o tych Kici Kotkach :-)
    Moja córcia uwielbia serię dla dziewczynek, wiersze Brzechwy, szczególnie Na straganie, Tuwima, Świnkę Peppę, jest tego...Również słucha jak czytam książeczkę z różnymi odgłosami, ale głównie czytanie, dźwięki jako dodatek.
    Polecacie coś jeszcze?

Jak mój synek był mniej więcej w wieku Twojej córeczki, kupiliśmy mu pierwszą część serii "Ulica Czereśniowa". To jest duża, kartonowa książka bez tekstu z bardzo szczegółowymi ilustracjami. Młody spędzał nad nią bardzo dużo czasu - trochę razem oglądaliśmy, trochę sam. Teraz mamy już wszystkie części i to od nich zaczął się u nas szał na książeczki, również te z tekstem (i to teraz naprawde długim). Także bardzo polecam, szczególnie na początek, zresztą któraś z dziewczyn wcześniej już o niej pisała :) Jeśli chcesz książeczkę z dzwiękami, to może też "Księgę dźwięków". Poza tym dla malucha mogę polecić np "Bardzo głodną gąsienicę", albo "A dlaczego?", "Jest tam kto?" czy "Wymyśl coś" (ostatnie trzy są z jednej serii, jest tam jeszcze jedna, chyba "Gdzie idziemy?", ale jej nie mamy).

Chciałam jeszcze młodemu kupić książki z serii o Lalo, Bincie i Babo (wyd. Zakamarki), ale jakoś zabrakło mi czasu, a teraz synek wydaje mi się na nie już za duży. Drugiemu maluchowi kupię na pewno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 16:09

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Poważnie? Pierwszy raz o tym słyszę, a hamaków nie widziałam, podeślij jakiś link :)

Kocham Słonce, ja też mam ciśnienie 80/50, 120/60 jest bardzo ok :)

https://www.google.pl/search?q=hamak+dla+niemowlaka&client=opera&hs=SL3&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_9LKD75jYAhUO2qQKHamUBVsQ_AUICigB&biw=1517&bih=773

W takim hamaku dziecko śpi w pozycji zgarbionej, fasolkowej, jak w brzuszku. Ta pozycja spania jest taka jak w nosidełku-chuście, które jak chyba każdy wie są uznawane za najlepsze nosidełka :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło czytać że u Was wszystko ok!! Caly czas o Was myślę i trzymam w kciuki!!!!

Ja natomiast dostałam dzisiaj telefin ze szpitala że ordynatorka chce się ze mną widzieć... Przyszly wyniki histopatologii. Mam skierowanie na markery nowotworowe i skierowanie na onkologie ginekologiczna... Na dodatek dwie spore torbiele na jajnikach jedna 5.5cm druga 3.8
    A juz myslalam ze mój koszmar powoli mija

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • teqz Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    https://www.google.pl/search?q=hamak+dla+niemowlaka&client=opera&hs=SL3&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_9LKD75jYAhUO2qQKHamUBVsQ_AUICigB&biw=1517&bih=773

W takim hamaku dziecko śpi w pozycji zgarbionej, fasolkowej, jak w brzuszku. Ta pozycja spania jest taka jak w nosidełku-chuście, które jak chyba każdy wie są uznawane za najlepsze nosidełka :)
    Ale super! Już widzę miny rodziny jakbym taki hamak kupiła haha :D

• Leira Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Jak miło czytać że u Was wszystko ok!! Caly czas o Was myślę i trzymam w kciuki!!!!

Ja natomiast dostałam dzisiaj telefin ze szpitala że ordynatorka chce się ze mną widzieć... Przyszly wyniki histopatologii. Mam skierowanie na markery nowotworowe i skierowanie na onkologie ginekologiczna... Na dodatek dwie spore torbiele na jajnikach jedna 5.5cm druga 3.8
    A juz myslalam ze mój koszmar powoli mija

Ojej, Orzeszki..

...a miałaś te torbiele w ciąży? Czy teraz Ci się zrobiły?
    Trzymaj się mocno, poleczysz wszystko i już będzie dobrze!!!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ