CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
teqz wrote:Ja słyszałam same super opinie i na pewno kupię
działa bo wydaje taki odgłos jaki maluch słyszy będąc u nas w brzuchu, więc go to uspokaja, ponoć identyczny rezultat da Ci zwykła suszarka do włosów, no ale..
Ładny projekt tych maskotek,też mi się spodobałale na razie mój mąż jak widzi ceny wózków itp. to taki miś będzie dla niego na pewno zbędny
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Leira wrote:200 PLN ?!
Gdzie są takie ceny?!
Ja kupowałam ok 5 miesięcy temu, na allegro, zapłaciłam 80 PLN
http://allegro.pl/szumis-szumiacy-mis-na-sen-kolke-uspokaja-glowka-i6094792703.html
Na oryginalnej stronie są po 200-300 złale dobrze wiedzieć o tańszej alternatywnie
Mari-in-wonderland, witaj na pokładzie czerwcowych mam
Również nie mogę się doczekać swojej drugiej córeczki
Mam różne nastroje, od stanów lekkiej do mocnej chandry, do euforii, zależy od dnia. Jutro mam fryzjera, więc pewnie humor lepszy, wyjdę z domu, zrobię sobie nowy kolorek
Eunice, uśmiałam się z tym jedzeniem...Moi teściowie to samo, jedzą po terminie, mąz zły jak wyrzucam coś zepsuteg. Oprócz tego, np. jak jest pleśń w kompocie ze słoika, dżemie, przecierze - teściowa wybierze łyżką i dalej podaje na stół, niestety w smaku czuć. Tak samo ze spleśniałymi warzywami, ostatnio dała marchew dla mojej córci na zupki, całe miękkie i dosłownie z pleśnią, oczywiście oburzenie, że wydziwiam, przecież to się wygotuje
Ja w ciąży mam manię świeżości i za bardzo nie pojem sobie na Wigilii u teściów, ale... Przecież jestem w ciąży, no mam mdłości nie dam rady jeść, aby już przykrości nie robić, także pretekst jest, po za tym to będzie druga wieczerza wigilijna w ciągu dnia, więc też zrozumiałe. Mało tego, ja zawsze myje warzywa przed podaniem, obojętnie czy do zupy czy na surówkę...A teściowa nie, sałaty nie, natki nie, często czuć ziemię. I owoców tez nie, dziwi się, że ja to robię i marnuję wodę.
I jak żył kot teściowej, nie przestrzegała higieny po głaskaniu przyrządzała nam surówkę do obiadu, po zmianie kuwety też, w szoku byłam.
Moja córcia dostanie na Gwiazdkę waśnie lalkę, też mam taki plan, aby czuła sie potrzeba, pomagała po swojemu, ze nie jest odrzucona i dwie będziemy zajmowały sięnaszymi lalkami.
Nie pozwolę też, aby teściowie zabierali małą na cały dzień, aby mnie odciążyć, musi być często przy mnie, aby nie czuła się, że się pozbyłam jej i zajmuję nową córeczką. Zresztą teściom nie dam, mama męża po operacji by passów, nie ma siły, teść ma 70-tkę. I są starej daty, będą po swojemu robili.
Ja piję wodę niegazowaną z Lidla albo Primaverę, szczerze to często wmuszam w siebie, nie czuję pragnienia, mimo że czuję wysuszenie od środka. Po za tym kradnę córeczce herbatki ekologiczne, dodaję miód i pysznie wchodząCzasami soki bez cukru, żurawinę rozcieńczoną wodą czy czytrynę. Kakao albo, już od przeziębienia się przyzwyczaiłam, mleko krowie lub kozie z miodem.
Na przeziębienia przyjmować wit C w naturalnej postaci - cytryna, cytrusy, kiwi...Dobrze mieć na gardło pastylki Prenalen, psikacze - Argentin T lub Tantum Verde, Do nosa dobry jest też Argentin do nosa, bezpieczny w ciąży.
Dobrze nawilżać powietrzem akurat mam nawilżać powietrza, mąz kupił dla córci jak sie urodziła, bo mieliśmy za sucho. Na kaloryfer kłaść mokre rzeczy,najlepiej duży ręcznik.
Z zatokami przekichane, nie możesz wziąć tabletek z apteki, chyba już naprawde nie masz wyboru z antybiotykiem, dziewczyny w ciąży biorą i w I trymestrze, u Ciebie spokojnie, skonsultuj jeszcze z ginem. Amoxycylina jest jednym z najczęściej przepisywanych antybiotyków ciężarnnym, jednym z tych bezpieczniejszych.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:200 PLN ?!
Gdzie są takie ceny?!
Ja kupowałam ok 5 miesięcy temu, na allegro, zapłaciłam 80 PLN
http://allegro.pl/szumis-szumiacy-mis-na-sen-kolke-uspokaja-glowka-i6094792703.html
Ja mówię o oryginalnym misiu-szumisiu Whisbear
https://whisbear.pl/
W SMYKu regularna cena 199zł, teraz widzę w promocji 159zł
https://www.smyk.com/search/?q=whisbear&fq%5Bcategory_id%5D=0 -
A na prezent, wspólny dla pary, można zestaw ręczników, zastawa, oczywiście nie porcelana - taki zestawik czajniczek do herbatki i zestaw kubasków. Pomieszane kawy i herbaty dobrej jakości, ładnie zapakowane, dwa tej samej firmy kalendarzy na 2018, do tego dobra słodycz.
U mnie teściowie lepiej usytuowani,więc dają nam droższe prezenty,moi rodzice mniej, ale dla mnie liczy się gest, pamieć, że wspólnie ze swoją rodzinką spędzę ten przyjemny czas.
-
Dziewczyny,które będą miały małą różnicę wieku między maluszkami...Dokupujecie jakaś dostawkę do wózka? Czy może dwa złączone, tylko niestety, to koszt. Będzie czerwiec, ciężko będzie usiedzieć w domu. Póki co nie mam pomysłu. Ale co na zapas myśleć.
Dziewczyny zainspirowałyście mnie książką o tych Kici Kotkach
Moja córcia uwielbia serię dla dziewczynek, wiersze Brzechwy, szczególnie Na straganie, Tuwima, Świnkę Peppę, jest tego...Również słucha jak czytam książeczkę z różnymi odgłosami, ale głównie czytanie, dźwięki jako dodatek.
Polecacie coś jeszcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 15:47
-
Alphelia wrote:A gdzie kupujecie lub zamierzacie kupić wózek, łóżeczko, materac itd.? Macie jakieś sprawdzone sklepy/strony internetowe?
Ja łóżeczka nie kupię co najmniej do 6 miesiąca życia. Podobno to bardzo niezdrowe dla malucha, żeby spał na płasko do tego czasu, bo w brzuszku przyjmuje pozycję "fasolki" i spanie na płasko powoduje problemy z rozwojem mięśni i narządów wewnętrznych.
Dlatego ja na pewno postawię na hamak do spania
Kupię przez internet - wybiorę optymalną ofertę -
Leira wrote:Ja łóżeczka nie kupię co najmniej do 6 miesiąca życia. Podobno to bardzo niezdrowe dla malucha, żeby spał na płasko do tego czasu, bo w brzuszku przyjmuje pozycję "fasolki" i spanie na płasko powoduje problemy z rozwojem mięśni i narządów wewnętrznych.
Kupię przez internet - wybiorę optymalną ofertę
Jak dobrze, że jest ta grupa, bo zawsze się czegoś ciekawego dowiemW takim razie muszę zgłębić temat hamaków figla dzieci
Hej Robaczki
Ja NARESZCIE sie w miare ludzko czuje, wiec wzielam sie za ogarnianie domu. Choinka ubrana
Powolutku sobie wszystko robie, co by sie nie przemeczac, tesciowa mi dala ulge z gotowaniem na Wigilie, drugi dzien Swiat u szwagierki tak ze dla mnie bomba
My pewnie Sylelwestra albo Nowy Rok zrobimy. Dzieci maja jutro ostatni dzien w szkole. Maz jutro wieczorem tez zaczyna przerwe swiateczna
Wczoraj bylam u gin, z Maluchem wszystko w porzadku, ma juz 7 cm
Przeziernosc w normie. Serduszko slyszalam pierwszy raz
Spal sobie okruszek
Zdjecie dodanm jak znajde wolna chwile
Po wczorajszej wizycie jestem spokojniejsza. Dostalam tez skierowania na badania, duzo tego. Musze jakos miedzy Swietami zrobic. Pamietam ze na niektore wyniki czeka sie tydzien. A ja musze 15.01 sie z wszystkimi pokazac. Mysle, ze 8.01 moze byc za pozno, nie bede ryzykowac. Przepraszam, ze nie odpowiem na poprzednie posty, ale jakas energia mna owladnela i chcialabym ja wykorzystac
Powiedzcie mi jeszcze jakie macie cisnienie? Ja mam 120/60, wedlug Was jest za niskie? Sciskam Was przedswiatecznie
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
KochamSłońce wrote:Hej Robaczki
Ja NARESZCIE sie w miare ludzko czuje, wiec wzielam sie za ogarnianie domu. Choinka ubrana
Powolutku sobie wszystko robie, co by sie nie przemeczac, tesciowa mi dala ulge z gotowaniem na Wigilie, drugi dzien Swiat u szwagierki tak ze dla mnie bomba
My pewnie Sylelwestra albo Nowy Rok zrobimy. Dzieci maja jutro ostatni dzien w szkole. Maz jutro wieczorem tez zaczyna przerwe swiateczna
Wczoraj bylam u gin, z Maluchem wszystko w porzadku, ma juz 7 cm
Przeziernosc w normie. Serduszko slyszalam pierwszy raz
Spal sobie okruszek
Zdjecie dodanm jak znajde wolna chwile
Po wczorajszej wizycie jestem spokojniejsza. Dostalam tez skierowania na badania, duzo tego. Musze jakos miedzy Swietami zrobic. Pamietam ze na niektore wyniki czeka sie tydzien. A ja musze 15.01 sie z wszystkimi pokazac. Mysle, ze 8.01 moze byc za pozno, nie bede ryzykowac. Przepraszam, ze nie odpowiem na poprzednie posty, ale jakas energia mna owladnela i chcialabym ja wykorzystac
Powiedzcie mi jeszcze jakie macie cisnienie? Ja mam 120/60, wedlug Was jest za niskie? Sciskam Was przedswiatecznie
Super, gratki
U mnie 90/60, 80/50, więc bez stresu, Twoje nie jest takie niskie, a nawet i z niskim można normalnie żyć - zapewniamKochamSłońce lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:Ja łóżeczka nie kupię co najmniej do 6 miesiąca życia. Podobno to bardzo niezdrowe dla malucha, żeby spał na płasko do tego czasu, bo w brzuszku przyjmuje pozycję "fasolki" i spanie na płasko powoduje problemy z rozwojem mięśni i narządów wewnętrznych.
Kupię przez internet - wybiorę optymalną ofertę
Kocham Słonce, ja też mam ciśnienie 80/50, 120/60 jest bardzo okKochamSłońce lubi tę wiadomość
-
lilek wrote:Hej dziewczyny, nie odzywam sie, bo ostatnio ledwo zyje. Przeziebienie przeszlo w zapalenie zatok, a lekarze i farmaceuci reaguja alergicznie na wiesc, ze jestem w ciazy. Najchetniej zostawiliby mnie z pekajaca czaszka do porodu
dzisiaj rodzinna przypisala mi antybiotyk - duomox i chyba bede musiala go wziac, chociaz mam mieszane uczucia. Bralam go przed pierwszym poronieniem, chociaz nie sadze, by mial on z tym cos wspolnego.
Macie jakieś doświadczenia z chorobami/antybiotykami w ciąży?
Tak czy owak okropnie sie martwie o dzidziola, zwłaszcza, że jeszcze nie bardzo czuję ruchy.
Ta ciaza mnie nie rozpieszcza. Dopiero co zaczęłam soę cieszyć, że 1 trym za mną i zauwazylam, ze plamienia słabną, znakiem tego łożysko się podnosi, a tu kolejny problem
to się wyżaliłam
Co do przeziębienia - miałam dokładnie tak samo. Moje zatoki generalnie często chorują ale teraz to było mega przeziębienie i zatoki. Tez dostałam Duomox, ale jakoś się wybronilam, strasznie mnie przeraża słowo antybiotyk. Ja robiłam tak: inhalacje z gorącej wody w normalnym talerzu do zupy plus olejek lawendowy (potem tez dodawałam soli fizjologicznej samej) To trzy razy dziennie, po 10 min wdychania nad ręcznikiem. Do tego dużo herbaty z lipy, sok z czarnego bzu (ale sok a nie syrop) i mega leżenie non stop w domu. Badałam też ciągle crp - białko ostrej fazy które dopiero jak masz powyżej 40 (a normą jest do 5) to naprawdę wtedy trzeba antybiotyk. Ja miałam 33, bardzo wysoko, ale inhalacjami, herbata, sokami a i jeszcze prenalen kupiłam na gardło (bo zaczęłam kaszleć) i jadłam mnóstwo czosnku, i zbilam crp do 18. Teraz idę jutro na badanie znów, ale już czuję się o wiele wiele lepiej. Głowa boli ale minimalnie i tylko jak leżę. Spróbuj może spytać się o to badanie (to zwykle pobieranie krwi jak morfologia) a mówi wiele czy to wirusowa czy bakteryjna infekcja i jak silna. I koniecznie dzwoniłabym do ginekologa żeby dał zielone światło (mój jednak kierował się właśnie tym crp). Morfologia tez nie zaszkodzi i dużo może pokazać.
Zdrówka! -
Agnella wrote:Dziewczyny zainspirowałyście mnie książką o tych Kici Kotkach
Moja córcia uwielbia serię dla dziewczynek, wiersze Brzechwy, szczególnie Na straganie, Tuwima, Świnkę Peppę, jest tego...Również słucha jak czytam książeczkę z różnymi odgłosami, ale głównie czytanie, dźwięki jako dodatek.
Polecacie coś jeszcze?
Jak mój synek był mniej więcej w wieku Twojej córeczki, kupiliśmy mu pierwszą część serii "Ulica Czereśniowa". To jest duża, kartonowa książka bez tekstu z bardzo szczegółowymi ilustracjami. Młody spędzał nad nią bardzo dużo czasu - trochę razem oglądaliśmy, trochę sam. Teraz mamy już wszystkie części i to od nich zaczął się u nas szał na książeczki, również te z tekstem (i to teraz naprawde długim). Także bardzo polecam, szczególnie na początek, zresztą któraś z dziewczyn wcześniej już o niej pisałaJeśli chcesz książeczkę z dzwiękami, to może też "Księgę dźwięków". Poza tym dla malucha mogę polecić np "Bardzo głodną gąsienicę", albo "A dlaczego?", "Jest tam kto?" czy "Wymyśl coś" (ostatnie trzy są z jednej serii, jest tam jeszcze jedna, chyba "Gdzie idziemy?", ale jej nie mamy).
Chciałam jeszcze młodemu kupić książki z serii o Lalo, Bincie i Babo (wyd. Zakamarki), ale jakoś zabrakło mi czasu, a teraz synek wydaje mi się na nie już za duży. Drugiemu maluchowi kupię na pewnoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 16:09
-
teqz wrote:Poważnie? Pierwszy raz o tym słyszę, a hamaków nie widziałam, podeślij jakiś link
Kocham Słonce, ja też mam ciśnienie 80/50, 120/60 jest bardzo ok
https://www.google.pl/search?q=hamak+dla+niemowlaka&client=opera&hs=SL3&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_9LKD75jYAhUO2qQKHamUBVsQ_AUICigB&biw=1517&bih=773
W takim hamaku dziecko śpi w pozycji zgarbionej, fasolkowej, jak w brzuszku. Ta pozycja spania jest taka jak w nosidełku-chuście, które jak chyba każdy wie są uznawane za najlepsze nosidełka -
Jak miło czytać że u Was wszystko ok!! Caly czas o Was myślę i trzymam w kciuki!!!!
Ja natomiast dostałam dzisiaj telefin ze szpitala że ordynatorka chce się ze mną widzieć... Przyszly wyniki histopatologii. Mam skierowanie na markery nowotworowe i skierowanie na onkologie ginekologiczna... Na dodatek dwie spore torbiele na jajnikach jedna 5.5cm druga 3.8
A juz myslalam ze mój koszmar powoli mija
Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
[*]28.11.2017 11tc Leonek
"Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza." -
Leira wrote:https://www.google.pl/search?q=hamak+dla+niemowlaka&client=opera&hs=SL3&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_9LKD75jYAhUO2qQKHamUBVsQ_AUICigB&biw=1517&bih=773
W takim hamaku dziecko śpi w pozycji zgarbionej, fasolkowej, jak w brzuszku. Ta pozycja spania jest taka jak w nosidełku-chuście, które jak chyba każdy wie są uznawane za najlepsze nosidełka -
orzeszki wrote:Jak miło czytać że u Was wszystko ok!! Caly czas o Was myślę i trzymam w kciuki!!!!
Ja natomiast dostałam dzisiaj telefin ze szpitala że ordynatorka chce się ze mną widzieć... Przyszly wyniki histopatologii. Mam skierowanie na markery nowotworowe i skierowanie na onkologie ginekologiczna... Na dodatek dwie spore torbiele na jajnikach jedna 5.5cm druga 3.8
A juz myslalam ze mój koszmar powoli mija
Ojej, Orzeszki..
...a miałaś te torbiele w ciąży? Czy teraz Ci się zrobiły?
Trzymaj się mocno, poleczysz wszystko i już będzie dobrze!!!