X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo s szpitalu jak mialam mierzone ciśnienie często mialam 99/59 i nikt nie mowil ze za niskie zazwyczaj bylo 100/60 raz miałam 170/100przy przyjęciu no ale to byly nerwy .

Nie mam dzieci ale z doświadczenia innych wiem ze maluszek na płasko ,ze moze bardzo mu się ulewa to powinno cos sie podłożyć pod materac pod główką, zmienianie pozycji dziecku również od początku ,na brzuszku ćwiczy podnosić główkę i raczki , oczywiście mówimy o zdrowych maluchach

KochamSłońce lubi tę wiadomość

age.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce ja też mam ciśnienie 120/60 i to jest jak najbardziej w porządku :) Niedawno wróciłam z wizyty, lekarka nazwała naszą dzidzię sportsmenką, bo bardzo ruchliwa jest :D Takie fajne miała dziś pozycje i jeszcze rączkę tak cudnie nam pokazywała, jak jakaś modelka :D Myślałam, że dostaniemy zdjęcia, bo widziałam, że gin robi zdjęcia, coś drukuje i później wkłada do karty, ale jednak same wyniki, bez zdjęcia :( Jak zapytaliśmy o płeć to powiedziała, że to za wcześniej żeby stwierdzić :P Mówiliśmy jej o badaniu prenatalnym, że inny lekarz stwierdził, że to będzie prawdopodobnie dziewczynka. Ona jednak nic nie potwierdziła, więc jak dla mnie jeszcze kwestia otwarta :D Chociaż patrząc na doświadczenie tamtego lekarza, to pewnie się nie mylił :)

KochamSłońce, ewulek lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie, nie zebym sie tym martwila, chcialam tylko sprawdzic :) Myslalam, ze moze to jest powod mojego samopoczucia, ale pewnie te mdlosci, niedozywienie itp. maja na to wplyw. Ile ja teraz pije... :-D Nadrabiam... Bo przez ostatni czas wmuszalam w siebie kazdy lyk wody... Pewnie jestem odwodniona i to tez ma wplyw na samopoczucie na pewno. Chce zeby zostalo tak jak jest, o jak cudownie moc zjesc wszystko bez konsekwencji <3 Co do wagi (bo czytalam ze rozmawialyscie), u mnie 65 kg. -3 kg od startu. Ale teraz jak zaczelam jesc to poszybuje z predkoscia swiatla haha

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jaja (i to dosłownie) Matyldzie urósł siusiak i będzie chłopak :D pan doktor nie ma wątpliwości ogólnie wszystko dobrze tylko ja muszę przytyć bo za mało ważę ale dzidzia rośnie i to najważniejsze
    Marya proszę w takim razie i zmianie na głównej imienia na Tymek.
    Chłopaki na prawdę rządzą na naszej grupie :D

zielonooka7, Arga, KochamSłońce, Ruth, Alphelia, lilek, Tròjka, anna23, witaminkab, Marya lubią tę wiadomość

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie tak jak z Zosia - mamy next2me dostawkę ( bałabym sie spać z faka mała dzidzia ) a nasza miała tylko 40cm po urodzeniu pięknie spała w dostawce brałam ja tylko na karmienia , przez 4 miesiące spała znaki w pokoju od 5 spi u siebie w łóżeczku . W ciagu dnia miałam kokon spała na sofie w nim w różnych pozycjach ale zawsze miałam ja na oku , w nocy była opatulona w swaddle me zawsze na prosto spała w nocy na plecach ( ale ona nie ulewala ) jako ze w ona wcześniak w dzień sie kangurowalysmy i często miała drzemkę na moich piersiach

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella u mnie roznica bedzie 13 miesięcy kupiłam podwójny wozek bugaboo wydatek No ale cóż jak trzeba to trzeba bo Zosia nie bedzie zapewne dobrze chodziła na ten czas jeszcze

Co do sterylności nie przesadzam ale myje rece często - po przyjściu do domu obojętnie gdzie byłam , toaleta , jedzenie przed po, zmiana pieluchy , kilka razy w ciagu dnia tak poprostu itd sprzątanie gdy wracam ze sklepu to dezynfekuje płynem chirurgicznym a tak to ogolnie mydłem itd. Ale dbam o to i mysle o tym. Jak ktoś przychodzi i chce wziasc Zosię na rece to ładnie sugeruje umyć rece :)

Nie przegrzewamy mamy raczej niższe temp w domu i Zosia miała raz 3 dniówkę tylko ,ma chłodno u siebie my tez tylko łazienki sa cieplejsze , jak wychodzę to tez jej nie przegrzewam ona raczej woli chłodek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 21:55

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    A tak poza tematem to mam pytanie, bo ostatnio widziałam taki post na forum, ale nikt tam nic więcej nie napisał, poza tym żeby kontaktować się z ludźmi ze swojego miesiąca:P Więc możecie mi powiedzieć co myślicie na temat Szumisia? :D Do tej pory nie wiedziałam nawet co to jest i zastanawiam się właśnie czy to działa czy naciąganie kasy?
    Mój dzisiaj przyszedł, udało mi się nowke odkupic od babeczki z olx za całe 50zl :-) listonoszka nacisnwla go jak wkładala do torby..mąż odbiera a ona do niego " niech Pan uważa bo to jakoś dziwnie trzeszczy, jak bomba jakas".. hahaha sie uśmialiśmy :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 22:04

anna23 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • iwika Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilek wrote:
    Dziękuję :) dzwoniłam do gina i powiedział, że spoko. Domowe sposoby, inhalacje ziołowe, nebulizacje solą i inne okłady - nic nie działa, jest tylko gorzej. Więc wzięłam już pierwszą dawkę, bo bym się wykończyła. Leżakowanie odpada, trzylatek po antybiotyku siedzi w domu do świąt :/
    Dziewczyny z zatokami, nie wiem na ile w tym prawdy i skuteczności ale koleżanka powiedziała mi ostatnio ze na jej zatoki pomoglo jej ssanie oleju. Wrzucilam w wyszukiwarkę i rzeczywiście podobno coś w tym jest. Jezeli Was to nie zmuli to może warto spróbować. Albo przynajmniej poczytać. A metoda naturalna wiec maluszkom nie powinna zaszkodzic. Pozdrawiam i duzo zdrowia życzę.

Arga lubi tę wiadomość

• anna23 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że mnóstwo przedświątecznych wydatków itd, ale na stronie smyka fajne wyprzedaże :) cieszę się, że mając 16 lat jak zakładał mi jeszcze tata konto zablokował mi płatności internetowe bo byłoby ciężko. Jednak niektóre rzeczy w smyku przysylaja za darmo do sklepu i można płacić przy odbiorze :p i kolejny komplet batmana wpadł do kolekcji

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwika wrote:
    Dziewczyny z zatokami, nie wiem na ile w tym prawdy i skuteczności ale koleżanka powiedziała mi ostatnio ze na jej zatoki pomoglo jej ssanie oleju. Wrzucilam w wyszukiwarkę i rzeczywiście podobno coś w tym jest. Jezeli Was to nie zmuli to może warto spróbować. Albo przynajmniej poczytać. A metoda naturalna wiec maluszkom nie powinna zaszkodzic. Pozdrawiam i duzo zdrowia życzę.

Owszem - ssanie oleju kokosowego (należy dodać) ma podobno zbawienny wpływ na gardło, zatoki i całą jamę ustną.

Arga lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i będzie kolejny mężczyzna :) wymarzylam sobie chlopczyka i jest!! Strasznie się cieszę :D ja wczoraj miałam wizytę ale jakoś nie było kiedy napisać
    Pani nic nie mierzyła, żadnych zdjęć
    Sprawdziła tylko serduszko..czy wszystko ok no i płeć :) a polowkowe 16 stycznia.
    Niestety mam cukrzycę ciążowa więc w krótce muszę zacząć z tym walczyć :( może któraś z Was ma lub miała cukrzycę ciążowa?

Arga, lilek, Marya lubią tę wiadomość

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadi17 wrote:
    No i będzie kolejny mężczyzna :) wymarzylam sobie chlopczyka i jest!! Strasznie się cieszę :D ja wczoraj miałam wizytę ale jakoś nie było kiedy napisać
    Pani nic nie mierzyła, żadnych zdjęć
    Sprawdziła tylko serduszko..czy wszystko ok no i płeć :) a polowkowe 16 stycznia.
    Niestety mam cukrzycę ciążowa więc w krótce muszę zacząć z tym walczyć :( może któraś z Was ma lub miała cukrzycę ciążowa?
    Gratuje chłopczyka :) ja miałam cukrzyce w poprzedniej ciazy. Na szczescie wystarczyła sama dieta. Po świętach ide robić krzywa, jak wyjdzie ok, to pózniej czeka mnie kolejny raz... mam w domu glukometr z poprzedniej ciazy i pare pasków i czasami mierze sobie cukier, to poki co, odpukać jest dobrze. Zero przekroczeń :)
    http://www.slodkiemamy.edu.pl Tutaj stronka, ktora mi polecano w pierwszej ciazy.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Ida wam zakupy macie już coś? Czy będziecie później szaleć w sklepach?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero gdybym miała mała różnice wieku tez bym kupiła bugaboo donkey duo (bo chyba ten wybrałaś?). Super wózek i nawet kilka dni temu jego oglądałam :-) bardzo fajny bo można go przerobić na wózek pojedynczy :-)
    W sumie młody lubi jeszcze jeździć w wózku ale w momencie kiedy pojawi się młode będzie miał prawie 3 lata wiec raczej sobie odpuścimy :-).

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    A jak Ida wam zakupy macie już coś? Czy będziecie później szaleć w sklepach?
    Ja na razie totalnie nic nie kupiłam. Wiadomo sporo mamy po młodym ale nie ukrywam, ze chce temu dziecku kupić kilka nowych.
    Pewnie będzie tak jak przy młodym i odpaliły się dopiero.kolo 7 m-ca.
    Wiem ze na pewno do drugiego auta musimy dokupić bazę isofix, nowy wózek z gondola bo po synu został sprzedany, jakieś otulacze, prawdopodobnie dostawkę do łóżka i letnie ubranka bo syn jest z września. Podejrzewam ze do 7 m-ca lista sporo się wydłuży :-)

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nic nie kupuje. Zaczne pewnie jak poznam plec :)

Leira lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Ja tez jeszcze nic nie kupuje. Zaczne pewnie jak poznam plec :)

Też mam takie nastawienie - jak poznam płeć na 100%, jak z dzieckiem będzie OK.. Chociaż ciągle gdzieś z tyłu głowy jest taka myśl, że to jeszcze za wcześnie, że nie wiadomo co się wydarzy, etc. Jest jakiś strach, nie umiem się tak na 100% cieszyć ciążą bo jednak te obawy obijają się o moją głowę.

KochamSłońce lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    A tak poza tematem to mam pytanie, bo ostatnio widziałam taki post na forum, ale nikt tam nic więcej nie napisał, poza tym żeby kontaktować się z ludźmi ze swojego miesiąca:P Więc możecie mi powiedzieć co myślicie na temat Szumisia? :D Do tej pory nie wiedziałam nawet co to jest i zastanawiam się właśnie czy to działa czy naciąganie kasy?
    Hej hej...
    Apropos wczorajszego powyższego zapytania...
    Obejrzyj materiał z załączonego linku.
    Baaardzo fajny :)
    https://www.youtube.com/watch?v=vcUjpH8QitA
    I do kompletu jeszcze to:
    https://www.youtube.com/watch?v=lFEr9-pADFc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 08:42

Alphelia lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Agnella u mnie roznica bedzie 13 miesięcy kupiłam podwójny wozek bugaboo wydatek No ale cóż jak trzeba to trzeba bo Zosia nie bedzie zapewne dobrze chodziła na ten czas jeszcze

Co do sterylności nie przesadzam ale myje rece często - po przyjściu do domu obojętnie gdzie byłam , toaleta , jedzenie przed po, zmiana pieluchy , kilka razy w ciagu dnia tak poprostu itd sprzątanie gdy wracam ze sklepu to dezynfekuje płynem chirurgicznym a tak to ogolnie mydłem itd. Ale dbam o to i mysle o tym. Jak ktoś przychodzi i chce wziasc Zosię na rece to ładnie sugeruje umyć rece :)

Nie przegrzewamy mamy raczej niższe temp w domu i Zosia miała raz 3 dniówkę tylko ,ma chłodno u siebie my tez tylko łazienki sa cieplejsze , jak wychodzę to tez jej nie przegrzewam ona raczej woli chłodek .
    Moja też zimnolubna. Ja muszę być pod kołdrą a ona krzyczy jak chcę ją kocykiem przykryć. Już się nauczyła, że mama kołderka ona kocyk na czytanie książki a później się rozkopuje. Ja bym zamarzła na jej miejscu.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wishbear. Nie sprawdził się przy młodej ale trzymałam dla kolejnego i zobaczymy. Jak młoda miała z rok to płakała jak go uruchamiałam więc mogła go tylko przytulać. A czy ją usypiał? Raczej nie...

age.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ