X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam, skąd się biorą te bakterie, ja też na początku ciąży nie miałam.
    Ja przez długi czas aplikowałem sobie 3Xdziennue wewnętrznie luteinę, starałam się bardzo pilnowac dokładnie myć ręce antybakteryjny m mydłem i potem wycuerałam rzeczniczka mi jednorazowymi,
    Ale może mimo wszystko ta rogaliki wprowadziłam sobie jakieś dziadostwo???

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rogaliki:) miało być tą drógą.

qq87krhmjgas4avj.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za te błędy, tak to jest jak się pisze na telefonie. Masakra słowna. Tą drogą oczywiście.

qq87krhmjgas4avj.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia moj M nie mógł spać z wrażenia jak u lekarza usłyszał ze naszemu chłopakowi cos odpadło i jest dziewczynka:d od poczatku chciał córkę pierwszą a ja mówiłam ze będzie chłopak:)

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to spięcie brzucha jest jak się spina tylko dół brzucha, ta nasza kuleczka? Bo chyba mi się to właśnie przydarzyło.. wzięłam nospe, w ile to przejdzie? Co mam teraz robić?

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz weź dodatkowo magnez i połóż się na 30 min, powinno przejść:)
    Welonka, popatrz ile emocji budzą te nasze Maluszki w brzuszkach, to jest coś pięknego.

teqz lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to przez nospe czy jak ale przed chwila przytuliłam porcelanę po raz pierwszy w tej ciąży :O okropne, współczuje Wam dziewczyny te które maja mdłości i wymiotują od początku :(

• Leira Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Właśnie się zastanawiam, skąd się biorą te bakterie, ja też na początku ciąży nie miałam.
    Ja przez długi czas aplikowałem sobie 3Xdziennue wewnętrznie luteinę, starałam się bardzo pilnowac dokładnie myć ręce antybakteryjny m mydłem i potem wycuerałam rzeczniczka mi jednorazowymi,
    Ale może mimo wszystko ta rogaliki wprowadziłam sobie jakieś dziadostwo???

Wystarczy, że palec przy wkładaniu lekko Ci się omsknie i dotkniesz części odbytowej i voila! Już masz e.coli w szyjce. Ja nie miałam na początku e.coli, dopiero przy walczeniu globulkami z paciorkowcem się pojawił.. Teraz używam aplikatora, który zawsze wyparzam przed użyciem (czego się nie da zrobić z palcem) i mam nadzieje, że będzie OK :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które same robią sobie hybrydę. Od kilku tyg testuje fajna markę z bardzo przystępnymi cenami. Poleciła mi je koleżanka która na codzień zajmuje się paznokciami. Ta marka to colorista, trzymają się do odrostu, nic nie odpryskuje i teraz jest fajna promocja2+1. Cena za sztukę 20 zł wiec za 3 szt wychodzi 40 zł. Tu link: https://estesklep.iai-shop.com/pol_m_PAZNOKCIE-COLORISTA_LAKIERY-HYBRYDOWE-COLORISTA-_KOLORY-7-ML-476.html

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam spokojnych, rodzinnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia. Niech będą niezapomniane :-)

welonka, Marya, Kalinkaabc lubią tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek wrote:
    Życzę Wam spokojnych, rodzinnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia. Niech będą niezapomniane :-)
    dzięki :) i wzajemnie :)

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny pośliznęła m się na mokrej podłodze u uderzyłam w bok brzucha. Jestem póki co sama w domu leżę wzięłam nospe ale bardzo się boję, boli mnie reka i biodro. Czy któraś zaliczyła upadek w ciąży?? Jak wróci M. popedzimy
    Do szpitala.

qq87krhmjgas4avj.png

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie wystraszyłaś, oby nic Ci się nie stało. Mam nadzieję, że skończy sie na siniaku. Oby!
    Dzidziuś jest raczej dobrze chroniony, ale warto to sprawdzić. Powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 14:56

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Boże dziewczyny pośliznęła m się na mokrej podłodze u uderzyłam w bok brzucha. Jestem póki co sama w domu leżę wzięłam nospe ale bardzo się boję, boli mnie reka i biodro. Czy któraś zaliczyła upadek w ciąży?? Jak wróci M. popedzimy
    Do szpitala.

Jak nie masz krwawienia to zapewne jest OK, też miałam taką wpadkę. Aczkolwiek lekarka, po tym jak opowiedziałam jej to na wizycie, opierdzieliła mnie i w razie kolejnego upadku kazała mi jechać prosto do szpitala, powiedziała, że nawet jak nic się nie stało to będę spokojna bo mi USG zrobią, a tak to się będę stresować.

Magda33 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia daj znać po wizycie czy wszystko ok!

Ja Wam dziewczyny chce życzyć wesołych, radosnych świat w gronie najbliższych i aby wszystkie mogły zjeść na co maja ochotę bez żadnych mdłości i innych nieprzyjemnych sytuacji :D a już za rok nasze najcudowniejsze prezenty będą z nami! :)

• Doris:) Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Do szpitala.
    Ja zaliczylam w drugiej ciazy w zime poślizgnełam się i spadłam ze schodów.Byłam u lekarza,sprawdził,czy łożysko się nie odkleja,czy nie ma krwiaka,ale było wszystko oki,czego i Tobie życzę.Na pewno będzie wszystko dobrze,ale sprawdzic warto,zwłaszcza jak uderzenie było mocne.Daj znac pożniej jak tam

19.06.2108r
  • Doris:) Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ma byc teraz córeczka,mam w domu juz parkę,miedzy młodszymi dziecmi bede miala 2 lata różnicy,muszę jakas dostawkę do wózka kupic:)

19.06.2108r
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia ja w 1 ciąży się wywrocilam na ulicy, na krawężnik jakoś chyba w 6 czy 7 miesiącu i nic się nie stało. Oczywiście poszłam sprawdzić czy ż małą w porządku, ale było ok. A wypadek konkretny, więc będzie dobrze.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia już po wizycie? Wszystko OK?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Do szpitala.
    Ojej współczuję, lepiej to skontrolować u lekarza.

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ