CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Arga, a jaką dawkę Clexane dostałaś?
Nie ma się co bać, zastrzyki nie są mocno bolesne. Ja wpisałam sobie na youtube i tam jest sporo filmików jak robić. Ja robię tak jak na ulotce, czyli biorę fałd skóry na brzuchu (raz z jednej raz z drugiej strony pępka) i pod kątem prostym wbijam igłę. Niektórzy twierdzą, że pod skosem lepiej, trzeba znaleźć swój sposóbNo i zawsze przed zastrzykiem warto zdezynfekować skórę.
Przy dawce 0,4 nie trzeba podobno pozbywać się powietrza ze strzykawki. Czyli wystarczy odbezpieczyć i wbić. -
Arga wrote:Jakoś nie pisałam wcześniej. Z dzieckiem wszystko dobrze, jest niestety nieśmiałe i odwróciło się plecami więc nie wiem nadal kto to. Kolejna wizyta 19 stycznia.
Mam jednak brać clexane i trochę się stracham przed wybicie sobie igły i boję się powikłańktoś może mi powiedzieć w jaki sposób zrobić ten zastrzyk? Wiem, że nad pępkiem ale czy pośrodku brzucha czy jakoś bardziej po bokach?
-
welonka wrote:Dziewczyny mam takie pytanie czy moge łykać magnez skurcz jak tak w jakich dawkach? Strasznie drętwieją mi w nocy ręce dzisiaj przyuważyłam że moje dłonie strasznie drżą i czuje rwanie w palcach do tego bole głowy wiąże to wszystko z niedoborem magnezu a tylko tali mam w domu .
Kazdy magnez ma działanie przeciwskurczowe. Na Twoim Miejscu wybrałabym zwykły lek z magnezem czyli np. Magne B6Mi lekar na początku zalecał 2x1tab. Moze od tego zacznij
-
Axana wrote:Kazdy magnez ma działanie przeciwskurczowe. Na Twoim Miejscu wybrałabym zwykły lek z magnezem czyli np. Magne B6
Mi lekar na początku zalecał 2x1tab. Moze od tego zacznij
Przez święta bede brała ten co mam 2x1 a po świętach będę u lekarza po l4to odrazu zapytam o ten magnez i bole krzyża -
Arga, biorę rano, tak gdzieś kiedyś na OF wyczytałam, że najlepiej, ale wiem że dziewczyny biorą też wieczorem.
Ja wieczorem biorę Acard. -
nick nieaktualnyAga, 4 godz po zastrzyku robi się badanie anty x-a które pokaże czy odpowiednią dawkę przyjmujesz. Do zastrzyków się przyzwyczaisz. Najlepiej rób zastrzyk w pozycji półleżącej, zrób fałdkę. Po wciśnięciu leku wyjmij strzykawkę i dopiero wtedy puść fałdkę - nie będzie siniaka. Ja jak na razie miałam tylko jeden, ale robiłam wtedy o 4 rano na półśpiąco
Spokojnych świąt dziewczyny!Arga lubi tę wiadomość
-
Wesołych świąt dziewczyny
Kropka89, Marya, Arga lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jak po Wigilii
? Ja myślałam, że pęknę, mdłości odpuściły i tak się najadłam, bo i dwie wieczerze wigilijne, myślałam, że do domu nie wejdę
A dziś już sute śniadanie, pól czekolady, kawa i ciasto, no trzeba jeść
Jakie plany na I dzień świąt?
m zaproszenie na obiad do teściowej, z chęcią bym się wymówiła, bo jedynie co mnie męczy ....zmęczenie, najchętniej zaszyłabym się w domu z dzieckiem, meżam...i książką. Wczoraj wróciliśmy po 23.00
Marya,masz rację..tak będzie, styczeń zleci błyskawicznie, a reszta miesięcy....Szybko:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2017, 09:56
-
Spokojnych i radosnych Świąt!!
Ja ledwo żyje. Niby dużo nie zjadłam a po pasterce wyglądałam jakbym była w 6 mcu. Zmęczona na maaksa. Obchód po rodzinie, wróciliśmy jakoś po 21 a o północy pasterka. Dziś jeszcze urodziny męża, muszę tort zrobić. Już mi się nie chce -
Ja symbolicznie wszystkiego skosztowałam:) każdy sie śmiał bo wczesniej barszcz wigilijnego a teraz zjadłam wszystko to samo z rybami jadłam tylko fileta a tera każda po kolei wsuwałam,ale z placków to póki co zjadłam tylko kawałek piernika i sernika
dzisiaj jedziemy do teściów na bigosik :d
Wczoraj pod choinka znalazł sie prezent dla naszej Oliwki ciotka nie mogła sie powstrzymać i kupiła ręcznik do kąpieli uniwersalny bialy gdyby cos sie zmieniło:d
Ogólnie od piątku mecza mnie bole pleców brzucha i dzisiaj doszlo kłucie w szyjce mam nadzieje zd to przez rozciągająca sid macice narazie nospa i magnez dają rade ,ale od szpitala jestem straszna panikara . -
U mnie poranek był masakryczny do 14 chyba z trzy razy wymiotwałam ale na wigilię już mi przeszło i się najadłam jak nigdy, barszczu też zjadłam a normalnie tego nie tykam.Młoda dostała piasek kinetyczny i była zachwycona. Dodatkowo małą zastawe do herbaty i ciągle udawała, że pije i nalewała wszystkim wymigowaną herbatkę.
Dziś jak na razie czuję się dobrze. Jedziemy do teściów a ja najchętniej poszłabym spać. -
Ja jeszcze nie strawilam wczorajszego
Masakra. Dwie kolacje to zdecydowanie za duzo. Ale bylo bardzo fajnie
Dzisiaj lenistwo a jutro jedziemy do siostry meza. Z tego wszystkiego nie zlozylam Wam zyczen ale Swieta jeszcze trwaja tak ze wszytskiego dobrego Kochane
Musze Wam napisac ze z moja sunia juz duuzo lepiej
Spaceruje, juz nawet probuje wychodzic na schody, ale jeszcze jej nie pozwalam. Nawet nie wiecie jak sie ciesze. Jesczze przez tydzien bedzie na lekach i witaminach ale jestem dobrej mysli, musi byc dobrze! Odpoczywajcie i jedzcie same pysznosci, po tylu przygotowaniach nam sie nalezy
-
My jesteśmy od wczoraj u moich rodziców wracamy wieczorem a jutro przyjeżdża teściowa.Chciala abyśmy my wpadli ale mi się nie chce:/ jestem ciekawa ile mi pokaże waga po świętach tak się najadlam... Trójka,wszystkiego najlepszego dla męża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2017, 13:44
Tròjka lubi tę wiadomość