X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Arga, a jaką dawkę Clexane dostałaś?
    Nie ma się co bać, zastrzyki nie są mocno bolesne. Ja wpisałam sobie na youtube i tam jest sporo filmików jak robić. Ja robię tak jak na ulotce, czyli biorę fałd skóry na brzuchu (raz z jednej raz z drugiej strony pępka) i pod kątem prostym wbijam igłę. Niektórzy twierdzą, że pod skosem lepiej, trzeba znaleźć swój sposób :) No i zawsze przed zastrzykiem warto zdezynfekować skórę.
    Przy dawce 0,4 nie trzeba podobno pozbywać się powietrza ze strzykawki. Czyli wystarczy odbezpieczyć i wbić.
    Dziękuję za odpowiedź. Dostałam 0,4. Mam iść do hematologa aby dobrał mi dawkę. A jeszcze jedno lepiej rano czy na wieczór bo mi ginekolog powiedział, że bez różnicy..

age.png
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Jakoś nie pisałam wcześniej. Z dzieckiem wszystko dobrze, jest niestety nieśmiałe i odwróciło się plecami więc nie wiem nadal kto to. Kolejna wizyta 19 stycznia.
    Mam jednak brać clexane i trochę się stracham przed wybicie sobie igły i boję się powikłań :-( ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób zrobić ten zastrzyk? Wiem, że nad pępkiem ale czy pośrodku brzucha czy jakoś bardziej po bokach?
    Na wysokości pepka po bokach. Trzeba schwytać fałdy skóry i wbić całą igłę (jest krotka) prostopadle do ciała. Fałdy skóry puścić po zrobieniu zastrzyku.

w4sqkw7if6213jf0.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wesołych świąt i wyjątkowych, uroczystych chwil z lokatorami w brzuszkach ;) ja nie mogłam sobie wymarzyć piękniejszych świąt u mam nadzieję, że Wasze też takie będą :)

Kropka89, Marya lubią tę wiadomość

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt! Zdrowia, spokoju i żebyśmy wszystkie szczęśliwie dotrwały do czerwca :)

Kropka89, Marya lubią tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie czy moge łykać magnez skurcz jak tak w jakich dawkach? Strasznie drętwieją mi w nocy ręce dzisiaj przyuważyłam że moje dłonie strasznie drżą i czuje rwanie w palcach do tego bole głowy wiąże to wszystko z niedoborem magnezu a tylko tali mam w domu .

Kazdy magnez ma działanie przeciwskurczowe. Na Twoim Miejscu wybrałabym zwykły lek z magnezem czyli np. Magne B6 :) Mi lekar na początku zalecał 2x1tab. Moze od tego zacznij :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Kazdy magnez ma działanie przeciwskurczowe. Na Twoim Miejscu wybrałabym zwykły lek z magnezem czyli np. Magne B6 :) Mi lekar na początku zalecał 2x1tab. Moze od tego zacznij :)

Przez święta bede brała ten co mam 2x1 a po świętach będę u lekarza po l4to odrazu zapytam o ten magnez i bole krzyża

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga, biorę rano, tak gdzieś kiedyś na OF wyczytałam, że najlepiej, ale wiem że dziewczyny biorą też wieczorem.
    Ja wieczorem biorę Acard.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego! Zdrowych, wesołych świąt Wam życzę bez mdłości:) Ja będę jadła wszystko co możliwe bo po świętach jakoś zaczynam dietę! :(((

Marya lubi tę wiadomość

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, 4 godz po zastrzyku robi się badanie anty x-a które pokaże czy odpowiednią dawkę przyjmujesz. Do zastrzyków się przyzwyczaisz. Najlepiej rób zastrzyk w pozycji półleżącej, zrób fałdkę. Po wciśnięciu leku wyjmij strzykawkę i dopiero wtedy puść fałdkę - nie będzie siniaka. Ja jak na razie miałam tylko jeden, ale robiłam wtedy o 4 rano na półśpiąco ;)
    Spokojnych świąt dziewczyny!

Arga lubi tę wiadomość

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt dziewczyny :)

Kropka89, Marya, Arga lubią tę wiadomość

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie przeczucie, że teraz od stycznia to do czerwca już nam z górki poleci ;) i nawet się nie obejrzymy, a zaczniemy się rozpakowywać ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2017, 06:28

tomania2806, ewulek lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya, nawet nie wiesz jak bym chciała, żeby tak było :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt ! :)

Marya obyś miała rację :) bo stresu co nie miara jeszcze przez te 6 miesięcy, każde zaklucie, pobolewanie... W życiu nie myślałam, że w ciąży jest tyle stresu, ale mimo wszystko kocham ten stan :)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak po Wigilii :-) ? Ja myślałam, że pęknę, mdłości odpuściły i tak się najadłam, bo i dwie wieczerze wigilijne, myślałam, że do domu nie wejdę ;-) :-D
    A dziś już sute śniadanie, pól czekolady, kawa i ciasto, no trzeba jeść ;-)
    Jakie plany na I dzień świąt?
    m zaproszenie na obiad do teściowej, z chęcią bym się wymówiła, bo jedynie co mnie męczy ....zmęczenie, najchętniej zaszyłabym się w domu z dzieckiem, meżam...i książką. Wczoraj wróciliśmy po 23.00
    Marya,masz rację..tak będzie, styczeń zleci błyskawicznie, a reszta miesięcy....Szybko:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2017, 09:56

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych i radosnych Świąt!!

Ja ledwo żyje. Niby dużo nie zjadłam a po pasterce wyglądałam jakbym była w 6 mcu. Zmęczona na maaksa. Obchód po rodzinie, wróciliśmy jakoś po 21 a o północy pasterka. Dziś jeszcze urodziny męża, muszę tort zrobić. Już mi się nie chce :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja symbolicznie wszystkiego skosztowałam:) każdy sie śmiał bo wczesniej barszcz wigilijnego a teraz zjadłam wszystko to samo z rybami jadłam tylko fileta a tera każda po kolei wsuwałam,ale z placków to póki co zjadłam tylko kawałek piernika i sernika :) dzisiaj jedziemy do teściów na bigosik :d

Wczoraj pod choinka znalazł sie prezent dla naszej Oliwki ciotka nie mogła sie powstrzymać i kupiła ręcznik do kąpieli uniwersalny bialy gdyby cos sie zmieniło:d

Ogólnie od piątku mecza mnie bole pleców brzucha i dzisiaj doszlo kłucie w szyjce mam nadzieje zd to przez rozciągająca sid macice narazie nospa i magnez dają rade ,ale od szpitala jestem straszna panikara .

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poranek był masakryczny do 14 chyba z trzy razy wymiotwałam ale na wigilię już mi przeszło i się najadłam jak nigdy, barszczu też zjadłam a normalnie tego nie tykam.Młoda dostała piasek kinetyczny i była zachwycona. Dodatkowo małą zastawe do herbaty i ciągle udawała, że pije i nalewała wszystkim wymigowaną herbatkę.
    Dziś jak na razie czuję się dobrze. Jedziemy do teściów a ja najchętniej poszłabym spać.

age.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie strawilam wczorajszego ;) Masakra. Dwie kolacje to zdecydowanie za duzo. Ale bylo bardzo fajnie :) Dzisiaj lenistwo a jutro jedziemy do siostry meza. Z tego wszystkiego nie zlozylam Wam zyczen ale Swieta jeszcze trwaja tak ze wszytskiego dobrego Kochane :) Musze Wam napisac ze z moja sunia juz duuzo lepiej <3 Spaceruje, juz nawet probuje wychodzic na schody, ale jeszcze jej nie pozwalam. Nawet nie wiecie jak sie ciesze. Jesczze przez tydzien bedzie na lekach i witaminach ale jestem dobrej mysli, musi byc dobrze! Odpoczywajcie i jedzcie same pysznosci, po tylu przygotowaniach nam sie nalezy :) <3

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy od wczoraj u moich rodziców wracamy wieczorem a jutro przyjeżdża teściowa.Chciala abyśmy my wpadli ale mi się nie chce:/ jestem ciekawa ile mi pokaże waga po świętach tak się najadlam... Trójka,wszystkiego najlepszego dla męża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2017, 13:44

Tròjka lubi tę wiadomość

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanko czy wy tez stracilyscie na wadze? Ja od ostatniej wizyty 3 tygodnie schudlam 2 kg...

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ