WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem przejedzona, a jeszcze jeden dzień świąt.

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chudne tylko idę w górę,dzisiaj mam +3 kg od wagi początkowej :) ciekawe ile z tego jest po wigilii :p

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mało co jem w święta więc przejedzona nie jestem, a jadłam właśnie obiad u teściowej i zdecydowanie nie polecam gotowego schabu ze śliwka z biedronki. Jest mi po tym strasznie nie dobrze. Mojego męża aż przetrzepalo jak skosztował bo mi nie wierzył. Lepszy jest jak sie samemu go zrobi w domu :)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o wadze nie myślę, w święta obżarstwo na całego. Także luz, blues...:-)
    Wczoraj za to moja teściowa pochwaliła sie jakimś prawie tygodniowym obiadem, jak już zjedliśmy powiedziała, że szkoda, że nie wszystko, bo tyle już w lodówce leży i co teraz z nim zrobi i kto zje resztę.
    A dzisiaj sute śniadanie, kawa i pól makownika, sałatka z majonezem, troszkę ryby po grecku, cała patelnia bigosu z chlebem, a jeszcze pewnie się zje, ale chyba niewiele ;)
    Nie ma to jak święta, od jutra już normalna dieta :-)
    Udanego i przyjemnego ostatniego dnia świąt :)
    KochamSłońce...Super, że piesek lepiej :) Od razu pewnie nastrój jeszcze lepszy.

KochamSłońce lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa też robiła ten schab z biedronki na swoje urodziny i był dla mnie za słony i suchy.Zjadłam bardzo mały kawałek żeby nie było jej przykro :/ większości gości nie smakował tylko nikt nic nie mówił..

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piątym miesiącu i powiem Wam, że jak przez 4 miesiące miałam tylko mdłości, tak w Boże Narodzenie zwróciłam całą kolację wigilijną, najgorsze, że w łazience nie zdążyłam już schylić się do kibelka i miałam 30 min sprzątania, bo treść mojego żołądka była WSZĘDZIE!

Przynajmniej nie będzie magi świąt +5 kg w 3 dni ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga też w górę... Od początku ciąży mam już ok +5kg. Ruchy synka czuję coraz wyraźniej, najbardziej wieczorem. Bardzo wyczekiwałam tej chwili :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech,ja zjadłam kapustę z fasolą i jest mi nie dobrze,już parę razy się widzieliśmy z kibelkiem :/

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, że to moja ciąża to nie wiem jak to jest, ale lubię teraz po domu chodzić w koszulce bez stanika i od kilku dni widzę kropelki na bluzce ale myślałam, że coś mi kapło.. teraz patrzę a to mi już powoli z piersi schodzi, jakby sama woda.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Dziewczyny, że to moja ciąża to nie wiem jak to jest, ale lubię teraz po domu chodzić w koszulce bez stanika i od kilku dni widzę kropelki na bluzce ale myślałam, że coś mi kapło.. teraz patrzę a to mi już powoli z piersi schodzi, jakby sama woda.

Ja na razie jestem na etapie schodzącej z sutków skóry, ale jeszcze nic nie kapie ;P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi skóra nie schodzi, zrobiła się tylko jedna jakby wysuszona różowa plamka koło sutka

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna całkiem możliwe ze to siara :-) ja w poprzedniej ciazy do końca miałam małe piersi i żadnych wycieków, teraz od początku są jakby nabrzmiałe ale nic mi nie leci. U mnie skóra delikatnie się łuszczy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie zaczynam brać cyclo3fort. Jestem przerażona bo dostaje tak potwornych żył, nawet na pośladku :-( lekarz tez stwierdził ze lepiej wziąć i później nie żałować ze nic się z tym nie robiło. Przy synu brałam od mniej więcej 30tc a teraz zacznę od przyszłego tyg czyli od 19 tc :-( najgorsze ze nie wiem co będzie później bo nawet lekarz jest w szoku bo zerowy przyrost masy ciała, brzucha jeszcze nie mam, a żylaki wychodzą.
    I tak nastawiam się na zabieg jak dzieci podrosną ale na razie ratuje się tym czym moge :-(

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie tymi mdlosciami :-D Ja od Wigilii jem juz w sumie wszytsko, troche ze strachem ale probuje :) Sunia juz calkiem dobrze, juz ze schodow zbiega <3 Teraz tylko zeby jej sie nie wrocilo po odstawieniu lekow...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja ostatnio tez nad tym sie zastanawiałam czy to możliwe na biustonoszu od środka mialam na jedynej misce plamę ,u mnie skóra juz dawno schodziła teraz bardzo pojawiły sie żyły i sa bardziej wrażliwe niż w pierwszym trym .

Okropnie mnie dzisiaj wymęczyło chyba od początku ciazy nie wymiotowałam tak jak dzisiaj i oczywiście odrazu po lekach ,odpuściłam i drugi raz ich nie biorę bo czuje ze mogłoby sie skończyć tak samo :(

U nas ciągle te 2kg na plusie .

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię zastrzyki na wieczór po prysznicu. Ja sobie wbijam igle a potem ten płyn wstrzykuje mnie wtedy mniej boli.

ja na razie nie umiem przytyć znowu poszło w dół o kg.

No mi już bardzo szybko leci jutro będzie już 17tydzień a dopiero co robiłam test ciążowy. Jeśli chodzi o mdłości to odeszły w 12tc teraz tylko trochę mnie mdli rano jak jestem głodna zjem coś i już wracam do żywych.
    Dobranoc :*

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ogólnie zaczynam brać cyclo3fort. Jestem przerażona bo dostaje tak potwornych żył, nawet na pośladku :-( lekarz tez stwierdził ze lepiej wziąć i później nie żałować ze nic się z tym nie robiło. Przy synu brałam od mniej więcej 30tc a teraz zacznę od przyszłego tyg czyli od 19 tc :-( najgorsze ze nie wiem co będzie później bo nawet lekarz jest w szoku bo zerowy przyrost masy ciała, brzucha jeszcze nie mam, a żylaki wychodzą.
    I tak nastawiam się na zabieg jak dzieci podrosną ale na razie ratuje się tym czym moge :-(
    Mi tez zyly wychodza, juz raz mialam zabieg, na lewej nodze, ale to nic nie daje znowu wychodza w innych miejscach, takie zycie.
    Co to za cyclo3forte? Dozwolone z ciazy??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 01:40

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka80 jak najbardziej dozwolone z tym ze ja cudów się nie spodziewam :-( na ostatniej wizycie lekarz mino nim przypomniał i twierdzi ze powinnam brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, święta i po świętach...

anna23 lubi tę wiadomość

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jakie witaminy bierzecie teraz? Cos bym chciala kupic, bo zaczelam drugi trymestr ale ciezko mi wybrac...

8p3os65gnm7ai4h9.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ