X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia, współczuję tego upadku, pewnie będzie ok, ale jedź, inaczej się nie uspokoisz, lepiej sprawdzić. Zrobią usg, sprawdzą czy ok i puszczą do domku.
    Kochana, ja tak pokochałam swoją dziewcznkę w brzuszku, byłabym rozczarowana, gdyby wyszła teraz jakaś zmiana.
    W I ciąży mocno rąbnęłam się, upadając w nocy, jak szłam po ciemku w wystającą dobudówkę, ale ból był i też w bok brzucha. Nie poszłam nigdzie, ale schizowałam.
    W ciąży z córcią uderzyłam mocno w drzwi. Nic się nie stało. Myślę, że u Ciebie tez ok, dziecko jest chronione.
    Daj znać po wizycie.

Ostatnio w ogóle mam problem ze snem, chyba za dużo myślę...Nie mogę usnąć mimo że jestem padnięta na maksa. wstaje potem jak zombie...Oczy przekrwione i spac się chce w ciągu dnia.

Dziewczyny, życzę zdrowych, spokojnych, przyjemnych, w gronie najbliższych Świąt Bożego Narodzenia :-)!!! Pełnego brzucha, obyśmy nie pękły z tego przejedzenia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 18:59

Kropka89 lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny również chciałam życzyć radosnych Świąt Bożego Narodzenia :) i zero mdłości :d

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze szpitala, lekarz mnie dokładne zbadał i zrobił.usg, jest ok:) profilaktycznie dałnospe i kazał dziś i jutro poleżeć, bo zauważył twardy brxuch, ale na szczęście krwiaków nie ma i kosmówka też ok. Wystraszyłam się, mocno, na izbie powiedzieli, że w takich przypadkach zawsze lepiej przyjść. A propos upadków lekarz powiedział, że raczej do 20 tygodnia dziecko jest małe i dobrze w brzuchu chronione, dużo gorszy jest upadek podobno w 3 trym. Z ręką gorzej mam pękniętą kość, ale to nic:) widać, że odruchowo zamortyzował AM upadek, i stłuczone biodro, najważniejsze, że Mała ma się dobrze z resztą dam radę:).
    Oj dziewczyny, uważajcie na mokre podłogi i schody!!:)
    Ściskam Was mocno i życzę zdrowych i spokojnych Świąt, dzięki za troskę. Buziaki

Kropka89, welonka, Magda33 lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Wróciłam ze szpitala, lekarz mnie dokładne zbadał i zrobił.usg, jest ok:) profilaktycznie dałnospe i kazał dziś i jutro poleżeć, bo zauważył twardy brxuch, ale na szczęście krwiaków nie ma i kosmówka też ok. Wystraszyłam się, mocno, na izbie powiedzieli, że w takich przypadkach zawsze lepiej przyjść. A propos upadków lekarz powiedział, że raczej do 20 tygodnia dziecko jest małe i dobrze w brzuchu chronione, dużo gorszy jest upadek podobno w 3 trym. Z ręką gorzej mam pękniętą kość, ale to nic:) widać, że odruchowo zamortyzował AM upadek, i stłuczone biodro, najważniejsze, że Mała ma się dobrze z resztą dam radę:).
    Oj dziewczyny, uważajcie na mokre podłogi i schody!!:)
    Ściskam Was mocno i życzę zdrowych i spokojnych Świąt, dzięki za troskę. Buziaki

Super, najważniejsze, że maluch jest OK ;)

klarunia1978 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych i Radosnych Świąt Dziewczyny! Spokojnych i rodzinnych, niech się spełnią wszystkie Wasze marzenia! I żebyście wszystkie mogły wszystkiego skosztować z Wigilijnego stołu bez późniejszych konsekwencji :)

Klarunia, dobrze że wszystko w porządku :)

Kropka89, klarunia1978 lubią tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia, cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło. Teraz odpoczywaj.

Dziewczyny, życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze :)

klarunia1978, Kropka89 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia, super ze wszystko ok! Mój lekarz bardzo ostatnio mnie właśnie przestrzegał przed sprzataniowymi wypadkami, pracował długo na IP i mówil że to niestety częsty przedswiateczny powód wizyty tam ciężarnych. Naopowiadal tak skutecznie mojemu mężowi tez ze ja prawie nic nie mogłam ruszyć w tym roku. Ale wypadki najczęstsze w domu wiec uważajcie dziewczyny nawet już po sprzątaniu! Nie nosić ciężkich garów z barszczem, uszek po schodach w śliskich kapciach czy skarpetkach, dbajcie o siebie :-*

Najspokojniejszych, rodzinnych Świąt, tych mega wyjątkowych bo z maleństwami w brzuszku, pełnych najpyszniejszych dan i oby rzeczywiście nikomu nic nie zaszkodziło :) ! Wypoczywajcie!!!

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie czy moge łykać magnez skurcz jak tak w jakich dawkach? Strasznie drętwieją mi w nocy ręce dzisiaj przyuważyłam że moje dłonie strasznie drżą i czuje rwanie w palcach do tego bole głowy wiąże to wszystko z niedoborem magnezu a tylko tali mam w domu .

age.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia dobrze ze wszystko ok,
    Welonka ani lekarz powiedział ze mogę brać magnezu ile chce ponieważ w ciazy jest wypłukiwany szybciej

Dziewczyny ja cały weekend sprzątanie gotowanie zakupy uff - życzę wam spokojnych radosnych Świat !!

Odpoczywajcie jedzcie ! I radujcie sie w rodzinnym gronie :*

Ja juz dzisiaj mam dość paszteciki zrobione , bigos sernik makowki I kapusta z grzybami !! Reszta jutro ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 21:59

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych spokojnych świąt dużo zdrowia dla was i maluszków pod waszymi sercami ❤️

Marya, Kropka89 lubią tę wiadomość

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia dobrze, że wszystko oki ;)

• teqz Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia to kamień z serca :)

Dziewczyny, leżycie na plecach? Bo słyszy się ze spać tylko na bokach, ale co np z leżeniem przed tv? Ja tylko na plecach leżę, szkodzę tym dziecku? Śpię na bokach, ale jak odpoczywam, czytam lub oglądam tv to tylko na plecach :(

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji Świat ! Życzę Wam szczęśliwego rozwiązania w terminie :-) radości z kompletowania wyprawki, zadowolenia z naszych partnerów :-) na chwile obecna życzę Wam pierwszych pięknych ruchów naszych maluchów :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz z tym spaniem na plecach to raczej trzeba uważać w późniejszym terminie. Na razie nasze maluchy są tak małe, ze raczejj nic nie uciska. Tu chodzi o spanie na plecach, leżenie w pozycji półsiedząca nie ma wpływu. Z reszta później nam ciężko będzie oddychać leżąc na plecach wiec organizm sam reguluje to co jest bezpieczne dla dziecka :-)

Klarunia uff, dopiero doczytałam. Cieszę się ze wszystko w porządku! Uważajcie na siebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 08:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego. Zdrowych, spokojnych świąt. Spędzonych w gronie najbliższych ;)

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt mamusie! Cieszmy się tym wyjątkowym czasem w wyjątkowym stanie :) dużo spokoju i ciepła rodzinnego.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nie pisałam wcześniej. Z dzieckiem wszystko dobrze, jest niestety nieśmiałe i odwróciło się plecami więc nie wiem nadal kto to. Kolejna wizyta 19 stycznia.
    Mam jednak brać clexane i trochę się stracham przed wybicie sobie igły i boję się powikłań :-( ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób zrobić ten zastrzyk? Wiem, że nad pępkiem ale czy pośrodku brzucha czy jakoś bardziej po bokach?

age.png

preg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:50

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie na złość od rana męczą mdłości okropne :(:( jak ktos tu kiedyś napisał córa zaczyna dbać o moja figurę żebym nie objadła sie :d

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Jakoś nie pisałam wcześniej. Z dzieckiem wszystko dobrze, jest niestety nieśmiałe i odwróciło się plecami więc nie wiem nadal kto to. Kolejna wizyta 19 stycznia.
    Mam jednak brać clexane i trochę się stracham przed wybicie sobie igły i boję się powikłań :-( ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób zrobić ten zastrzyk? Wiem, że nad pępkiem ale czy pośrodku brzucha czy jakoś bardziej po bokach?

Arga, a jaką dawkę Clexane dostałaś?
    Nie ma się co bać, zastrzyki nie są mocno bolesne. Ja wpisałam sobie na youtube i tam jest sporo filmików jak robić. Ja robię tak jak na ulotce, czyli biorę fałd skóry na brzuchu (raz z jednej raz z drugiej strony pępka) i pod kątem prostym wbijam igłę. Niektórzy twierdzą, że pod skosem lepiej, trzeba znaleźć swój sposób :) No i zawsze przed zastrzykiem warto zdezynfekować skórę.
    Przy dawce 0,4 nie trzeba podobno pozbywać się powietrza ze strzykawki. Czyli wystarczy odbezpieczyć i wbić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 11:22

Arga lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ