CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Klarunia, współczuję tego upadku, pewnie będzie ok, ale jedź, inaczej się nie uspokoisz, lepiej sprawdzić. Zrobią usg, sprawdzą czy ok i puszczą do domku.
Kochana, ja tak pokochałam swoją dziewcznkę w brzuszku, byłabym rozczarowana, gdyby wyszła teraz jakaś zmiana.
W I ciąży mocno rąbnęłam się, upadając w nocy, jak szłam po ciemku w wystającą dobudówkę, ale ból był i też w bok brzucha. Nie poszłam nigdzie, ale schizowałam.
W ciąży z córcią uderzyłam mocno w drzwi. Nic się nie stało. Myślę, że u Ciebie tez ok, dziecko jest chronione.
Daj znać po wizycie.
Ostatnio w ogóle mam problem ze snem, chyba za dużo myślę...Nie mogę usnąć mimo że jestem padnięta na maksa. wstaje potem jak zombie...Oczy przekrwione i spac się chce w ciągu dnia.
Dziewczyny, życzę zdrowych, spokojnych, przyjemnych, w gronie najbliższych Świąt Bożego Narodzenia!!! Pełnego brzucha, obyśmy nie pękły z tego przejedzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 18:59
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Wróciłam ze szpitala, lekarz mnie dokładne zbadał i zrobił.usg, jest ok:) profilaktycznie dałnospe i kazał dziś i jutro poleżeć, bo zauważył twardy brxuch, ale na szczęście krwiaków nie ma i kosmówka też ok. Wystraszyłam się, mocno, na izbie powiedzieli, że w takich przypadkach zawsze lepiej przyjść. A propos upadków lekarz powiedział, że raczej do 20 tygodnia dziecko jest małe i dobrze w brzuchu chronione, dużo gorszy jest upadek podobno w 3 trym. Z ręką gorzej mam pękniętą kość, ale to nic:) widać, że odruchowo zamortyzował AM upadek, i stłuczone biodro, najważniejsze, że Mała ma się dobrze z resztą dam radę
.
Oj dziewczyny, uważajcie na mokre podłogi i schody!!
Ściskam Was mocno i życzę zdrowych i spokojnych Świąt, dzięki za troskę. BuziakiKropka89, welonka, Magda33 lubią tę wiadomość
-
klarunia1978 wrote:Wróciłam ze szpitala, lekarz mnie dokładne zbadał i zrobił.usg, jest ok:) profilaktycznie dałnospe i kazał dziś i jutro poleżeć, bo zauważył twardy brxuch, ale na szczęście krwiaków nie ma i kosmówka też ok. Wystraszyłam się, mocno, na izbie powiedzieli, że w takich przypadkach zawsze lepiej przyjść. A propos upadków lekarz powiedział, że raczej do 20 tygodnia dziecko jest małe i dobrze w brzuchu chronione, dużo gorszy jest upadek podobno w 3 trym. Z ręką gorzej mam pękniętą kość, ale to nic:) widać, że odruchowo zamortyzował AM upadek, i stłuczone biodro, najważniejsze, że Mała ma się dobrze z resztą dam radę
.
Oj dziewczyny, uważajcie na mokre podłogi i schody!!
Ściskam Was mocno i życzę zdrowych i spokojnych Świąt, dzięki za troskę. Buziaki
Super, najważniejsze, że maluch jest OKklarunia1978 lubi tę wiadomość
-
Wesołych i Radosnych Świąt Dziewczyny! Spokojnych i rodzinnych, niech się spełnią wszystkie Wasze marzenia! I żebyście wszystkie mogły wszystkiego skosztować z Wigilijnego stołu bez późniejszych konsekwencji
Klarunia, dobrze że wszystko w porządkuKropka89, klarunia1978 lubią tę wiadomość
-
Klarunia, cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło. Teraz odpoczywaj.
Dziewczyny, życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferzeklarunia1978, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Klarunia, super ze wszystko ok! Mój lekarz bardzo ostatnio mnie właśnie przestrzegał przed sprzataniowymi wypadkami, pracował długo na IP i mówil że to niestety częsty przedswiateczny powód wizyty tam ciężarnych. Naopowiadal tak skutecznie mojemu mężowi tez ze ja prawie nic nie mogłam ruszyć w tym roku. Ale wypadki najczęstsze w domu wiec uważajcie dziewczyny nawet już po sprzątaniu! Nie nosić ciężkich garów z barszczem, uszek po schodach w śliskich kapciach czy skarpetkach, dbajcie o siebie :-*
Najspokojniejszych, rodzinnych Świąt, tych mega wyjątkowych bo z maleństwami w brzuszku, pełnych najpyszniejszych dan i oby rzeczywiście nikomu nic nie zaszkodziło! Wypoczywajcie!!!
-
Dziewczyny mam takie pytanie czy moge łykać magnez skurcz jak tak w jakich dawkach? Strasznie drętwieją mi w nocy ręce dzisiaj przyuważyłam że moje dłonie strasznie drżą i czuje rwanie w palcach do tego bole głowy wiąże to wszystko z niedoborem magnezu a tylko tali mam w domu .
-
Klarunia dobrze ze wszystko ok,
Welonka ani lekarz powiedział ze mogę brać magnezu ile chce ponieważ w ciazy jest wypłukiwany szybciej
Dziewczyny ja cały weekend sprzątanie gotowanie zakupy uff - życzę wam spokojnych radosnych Świat !!
Odpoczywajcie jedzcie ! I radujcie sie w rodzinnym gronie :*
Ja juz dzisiaj mam dość paszteciki zrobione , bigos sernik makowki I kapusta z grzybami !! Reszta jutro ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 21:59
klarunia1978 lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
nick nieaktualny
-
Klarunia to kamień z serca
Dziewczyny, leżycie na plecach? Bo słyszy się ze spać tylko na bokach, ale co np z leżeniem przed tv? Ja tylko na plecach leżę, szkodzę tym dziecku? Śpię na bokach, ale jak odpoczywam, czytam lub oglądam tv to tylko na plecach -
Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji Świat ! Życzę Wam szczęśliwego rozwiązania w terminie
radości z kompletowania wyprawki, zadowolenia z naszych partnerów
na chwile obecna życzę Wam pierwszych pięknych ruchów naszych maluchów
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Teqz z tym spaniem na plecach to raczej trzeba uważać w późniejszym terminie. Na razie nasze maluchy są tak małe, ze raczejj nic nie uciska. Tu chodzi o spanie na plecach, leżenie w pozycji półsiedząca nie ma wpływu. Z reszta później nam ciężko będzie oddychać leżąc na plecach wiec organizm sam reguluje to co jest bezpieczne dla dziecka
Klarunia uff, dopiero doczytałam. Cieszę się ze wszystko w porządku! Uważajcie na siebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 08:29
-
nick nieaktualny
-
Jakoś nie pisałam wcześniej. Z dzieckiem wszystko dobrze, jest niestety nieśmiałe i odwróciło się plecami więc nie wiem nadal kto to. Kolejna wizyta 19 stycznia.
Mam jednak brać clexane i trochę się stracham przed wybicie sobie igły i boję się powikłańktoś może mi powiedzieć w jaki sposób zrobić ten zastrzyk? Wiem, że nad pępkiem ale czy pośrodku brzucha czy jakoś bardziej po bokach?
-
Arga wrote:Jakoś nie pisałam wcześniej. Z dzieckiem wszystko dobrze, jest niestety nieśmiałe i odwróciło się plecami więc nie wiem nadal kto to. Kolejna wizyta 19 stycznia.
Mam jednak brać clexane i trochę się stracham przed wybicie sobie igły i boję się powikłańktoś może mi powiedzieć w jaki sposób zrobić ten zastrzyk? Wiem, że nad pępkiem ale czy pośrodku brzucha czy jakoś bardziej po bokach?
Arga, a jaką dawkę Clexane dostałaś?
Nie ma się co bać, zastrzyki nie są mocno bolesne. Ja wpisałam sobie na youtube i tam jest sporo filmików jak robić. Ja robię tak jak na ulotce, czyli biorę fałd skóry na brzuchu (raz z jednej raz z drugiej strony pępka) i pod kątem prostym wbijam igłę. Niektórzy twierdzą, że pod skosem lepiej, trzeba znaleźć swój sposóbNo i zawsze przed zastrzykiem warto zdezynfekować skórę.
Przy dawce 0,4 nie trzeba podobno pozbywać się powietrza ze strzykawki. Czyli wystarczy odbezpieczyć i wbić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 11:22
Arga lubi tę wiadomość