CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KochamSłońce wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jakie witaminy bierzecie teraz? Cos bym chciala kupic, bo zaczelam drugi trymestr ale ciezko mi wybrac...
Ja do 12 tyg brałam prenatal uno a teraz biorę mama dha bo ma magnez w składzie i nie muszę brać dodatkowej tabletki -
KochamSłońce wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jakie witaminy bierzecie teraz? Cos bym chciala kupic, bo zaczelam drugi trymestr ale ciezko mi wybrac...
Prenantal DUO - tabletka + 2 kapsułki
Zalecenie mojego lekarza.
Aczkolwiek nie wiem czy oni polecają witaminy bo mają z tego kasę od przedstawicieli handlowych, czy dlatego, że uważają je za dobre. -
Anitka201 wrote:Ogólnie zaczynam brać cyclo3fort. Jestem przerażona bo dostaje tak potwornych żył, nawet na pośladku
lekarz tez stwierdził ze lepiej wziąć i później nie żałować ze nic się z tym nie robiło. Przy synu brałam od mniej więcej 30tc a teraz zacznę od przyszłego tyg czyli od 19 tc
najgorsze ze nie wiem co będzie później bo nawet lekarz jest w szoku bo zerowy przyrost masy ciała, brzucha jeszcze nie mam, a żylaki wychodzą.
I tak nastawiam się na zabieg jak dzieci podrosną ale na razie ratuje się tym czym mogezakładam też pończochy uciskowe. W poprzedniej ciąży zaczęłam w 27 tc. Teraz już jak postoje za długo to czuję, że nogi ciężkie. Wolę wcześniej zacząć. Boje się, że znowu mocno wyjdą żylaki, miałam też w pachwinie i na wardze sromowej. Na szczęście pozniej się wchonely
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 11:18
-
nick nieaktualny
-
a ja jestem po świętach mega zadowolona, bo w końcu parę dni z rzędu nie miałam żadnych mdłości, dosyć dużo podjadłam, przytyłam tylko 0,5 kg i jestem nadal -2,5 kg :p jutro o 18:10 mam wizytę, głównie idę po zwolnienie lekarskie i wyniki cytologii ale mam nadzieję, że zobaczę szkraba
no i z Mikołaja jestem zadowolona bo dostałam wielki kojec do spania (W kształcie litery C) - cudo
-
Ja bardzo się rozleniwiłam przez te ostatnie dni i tak strasznie nie chce mi się wracać do pracy. Najchętniej poszłabym już na L4 ale wmawiam sobie, że póki dobrze się czuję to muszę jakoś się zmotywować, wyjść do ludzi. Przez Święta pochłonęłam tony żarcia i w końcu mój brzuch się uwydatnił
Czekam z niecierpliwością na 9 stycznia na prenatalne - będzie to już prawie 20 tydzień
Ostatnio poczułam dwa razy jakby muśnięcie i wierzę, że to było nasze maleństwo. Miło było zasnąć z taką myślą. -
Tròjka wrote:Ja też już zaczęłam
zakładam też pończochy uciskowe. W poprzedniej ciąży zaczęłam w 27 tc. Teraz już jak postoje za długo to czuję, że nogi ciężkie. Wolę wcześniej zacząć. Boje się, że znowu mocno wyjdą żylaki, miałam też w pachwinie i na wardze sromowej. Na szczęście pozniej się wchonely
dołuje mnie to
i niestety do najprzyjemniejszych doświadczeń nie należy
-
-
A ja właśnie skończyłam robić tort. Mąż ma dzisiaj urodziny i obiecałam sobie ze chociaż raz tego nie oleje bo co rok już nie miałam ochoty piec i gotować na „3 dzień świat” także dzisiaj imprezujemy
mam nadzieje ze niespodzianka się uda bo małżon nic a nic się nie spodziewa
-
Anitka201 wrote:No to mnie pocieszylas ze się wchłonęły bo od 2 tyg mam dokładnie w tym samym miejscu
dołuje mnie to
i niestety do najprzyjemniejszych doświadczeń nie należy
ten na nodze wychodził mi np jak był upał i długo gdzieś chodziłam. Przerąbane
-
Moje dzieciątko chyba mnie nie lubi
Jak czekam na kopnięcia, to potrafi całymi dniami leżeć odwrócone pleckami, więc czuję tylko twardą kulkę. Kopnie raz czy dwa na dobę, chyba przez przypadek... i tak już od dwóch tygodni. A wczoraj położyłam na brzuchu dłoń męża i dziecko kopało ciągle przez ponad godzinę... a mój m sobie przysnął i nic nie czuł...
Po świętach +0.8kg... ale ogólnie już +6,3kg. Z przodu fajna figurka, wcięcia gdzie trzeba... a bokiem - pokaźna nadwaga brzuszna -
Przez godzinę czuć ruchy ?ja czekam i tylko dwa razy poczułam do tej pory muśnięcie nic więcej a tak czekam . Bylam dzisiaj u lekarza po zwolnienie kazał z acardem wstrzymać sie do wizyty i mam na bole brac nospe i zrobic mocz jwsli wyjdzie zle mam odrazu do niego dzwonić ,powiedzial ze nie musi dziac się nic złego a wizytę mam 3stycznia wiec juz niedlugo
-
nick nieaktualnyDziewczyny, która z Was zdecyduje się na pobranie krwi pępowinowej? Ja cały czas się zastanawiam, biję z myślami. Z przechowywaniem do 18 roku życia to duży koszt, ale z drugiej strony gdyby coś się stało, to bym sobie nie wybaczyła. No, ale tu znowu pytanie, czy wystarczy jej na osobę dorosłą? Może wiecie coś więcej na ten temat?
-
Anitka201 wrote:A ja właśnie skończyłam robić tort. Mąż ma dzisiaj urodziny i obiecałam sobie ze chociaż raz tego nie oleje bo co rok już nie miałam ochoty piec i gotować na „3 dzień świat” także dzisiaj imprezujemy
mam nadzieje ze niespodzianka się uda bo małżon nic a nic się nie spodziewa