CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jestem juz po wizycie
jest dzidzia i serduszko
wszystko ok tylko mam brać luteine juz 3 razy dziennie po 100. Ale tak jak pisałam wcześniej mogę i 4 razy dziennie brać byleby dzidzia zdrowa była
teraz trzymam kciuki za Was
klauuudia, Wonderland, tomania2806, zielonooka7, Madzik84, welonka, witaminkab, paulen, Vero, Anna Stesia, Barbarka1984, Hania003, jagodowa91, Marya lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny. Nieśmiało zgłaszam się, że test ciażowy pokazał dwie kreski. Termn miałabym 26 czerwca. Dzisiaj zrobiłam betę i jeśli bedzie ok to wpisuję do Was
Mam nadzieje, ze tym razem będzie dobrze...
klauuudia, Madzik84, welonka, Anna Stesia, Hania003, jagodowa91, Marya lubią tę wiadomość
-
Głowa mi zaraz pęknie normalnie . Czuje się tragicznie. Najchętniej poszlabym spać ale mały zaraz będzie wstawal więc to raczej bez sensu.
Zastanawiam się czy paracetamolu nie wziąć tragedia dawno mnie tak nie bolała czuje się normalnie jak po 3 dniowej imprezie na kacu -
Ja po wizycie. Według usg 5 tydz. Pęcherzyk 5mm. Kolejne usg za dwa tyg.
Madzik84, klauuudia, witaminkab, Anna Stesia, Barbarka1984, Wonderland, Hania003, Tini, Marya lubią tę wiadomość
'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010moje Szczęście!
Aniołki[*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
Tini wrote:Dziewczyny jestem juz po wizycie
jest dzidzia i serduszko
wszystko ok tylko mam brać luteine juz 3 razy dziennie po 100. Ale tak jak pisałam wcześniej mogę i 4 razy dziennie brać byleby dzidzia zdrowa była
teraz trzymam kciuki za Was
Mam pytanie, bo widzę, że któryś raz z kolei piszecie ze musicie brać albo luteinę albo Duphaston. W jakim celu to się zażywa i przy jakich okolicznościach jest zalecany ciężarnej?Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
-
welonka wrote:Paulen leki duphaston/luteina sa te leki na podtrzymanie ciąży chyba kazdy kobieta bierze przez ileś tygodni ,ja mam duphaston 3razy dziennie
Ja nie biorę, koleżanka w 17 tyg i tez nie bierze stad to pytaniePierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
-
Anitka201 wrote:Paulen spokojnie ja tez nic nie biorę. Mało która znajoma brała te leki.
Rozumiem, że bierze się jak ciaza się nieprawidłowo rozwija lub jest zagrożona? Czy jak jest okej wszystko?
Bo w sumie właśnie się troszkę wystraszyłam, że jak byłam na USG to Pani ginekolog nic mi nie przepisywała. A pęcherzyk był już widoczny 7mm (5t5d), ale bez ciałka/zarodka.Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
-
Paulen dokładnie tak, bierze się zazwyczaj po promieniach i wtedy gdy może być cis nie tak (po krwawieniach,plamieniacha) w ciazy. Wszystko zależy od lekarza, mój nie utrzymuje ciazy lekami do 12 tc. Inny przepisze od razu te leki.
Także spokojnie, jeśli u Ciebie jest wszystko w porządku to nie zawracaj sobie tym głowy -
Milka1991 wrote:Przepraszam że się wtryniam w wątek z prywatą.
Fufka doniesiono mi na fb że Jesteś powtórnie w ciąży! Ja i cała grupa kwietniówek 2017 się bardzo ucieszyła. Życzymy Ci spokojnej ciąży która zaowocuje upragnionym różowym cudem :*
Reszcie dziewczyn również życzę pięknych ale nudnych ciąż♡♡♡
cudownie mieć takie wsparcie
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Paulen dokładnie tak, bierze się zazwyczaj po promieniach i wtedy gdy może być cis nie tak (po krwawieniach,plamieniacha) w ciazy. Wszystko zależy od lekarza, mój nie utrzymuje ciazy lekami do 12 tc. Inny przepisze od razu te leki.
Także spokojnie, jeśli u Ciebie jest wszystko w porządku to nie zawracaj sobie tym głowy
Pytałam się lekarki czy wielkość pęcherzyka jest w porządku to powiedziała, że trudno powiedzieć i żebym się nie cieszyła jeszcze tak bardzo, bo może okazać się, że nic z tego pęcherzyka nie będzie. Dlatego się zmartwiłam troszkę
Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
-
Cześć dziewczyny
9 i 10 /09 wyszły mi 3 pozytywne testy a dzisiaj po południu odbieram wynik bety
- jak bd wszystko dobrze to zapisuje się do Was
Boje się już cieszyć bo staramy się z mężem od stycznia a teraz minął trzeci cykl z CLO Belly wskazał termin porodu na 16 czerwca 2018 ( mąż ma 17 urodziny) - byłby to najpiękniejszy prezent pod słońcem
Madzik84, Vero, Tini, Marya lubią tę wiadomość
-
tomania2806 wrote:Jak Ci dobrze, ja muszę czekać do 15;20
Czy tylko ja nie mam mdłości ani żadnych innych objawów. Jak ja się stresuje czy wszystko będzie dobrze.
Ja nie mam objawów jako takich zmęczenie i pobolewanie było podbrzusza teraz juz brzuch nie boli. Jutro wizyta gin przesunął z 19:00 na 14:00
i tez brakiem objawów jestem zmartwiona w poprzedniej na tym etapie juz wymiotowałam ae wiem ze każda ciąza jest inna
-
Hej Laseczki
Ja mam dziś wizytę najpóźniej z Was wszystkich no na 19.30
Strasznie męczą mnie mdłości całodniowe no ale cóż mogę znieść wszystko byle by dzidzia była zdrowa u została w brzuszny do końcaBarbarka1984, Madzik84, Hania003, ilae lubią tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Właśnie dziewczyny które urodziły już 2 dzieci. Jak to u Was wyglądało, drugi poród był podobny do pierwszego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 14:17
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, przedwczoraj dokuczał mi ból krzyża, bardzo się przestraszyłam po przeczytaniu w internecie co to może oznaczać, dlatego już wczoraj poszłam do lekarza. Według miesiączki jestem w 6 tyg, a na wczorajszym usg pęcherzyk mierzył jedynie 6 mm. Lekarz uspokajała mnie, że być może do owulacji doszło kilka dni później, ale gdyby nawet to był 5 tydz,to czy mimo to pęcherzyk nie byłby za mały? Trochę się martwię...