X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Dziewczyny, z ciężkim bólem serca odchodzę. W czwartek na wizycie okazało się, że serduszko mojego maleństwa nie bije. Wczoraj o 20.30 urodził się moj syneczek.Na zawsze będzie w moim sercu. Jeszcze przed nami jego pochówek, bo tak zdecydowaliśmy, że mu się on należy. Jeszcze jestem w szpitalu. Ciężko to znoszę pomimo iż mam trójkę wspaniałych dzieci. Bo On tez był planowany i chciany.

Życzę każdej z Was zdrowego dzidziusia i szczęśliwego rozwiązania.
    Współczuję :-(

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Dziewczyny, z ciężkim bólem serca odchodzę. W czwartek na wizycie okazało się, że serduszko mojego maleństwa nie bije. Wczoraj o 20.30 urodził się moj syneczek.Na zawsze będzie w moim sercu. Jeszcze przed nami jego pochówek, bo tak zdecydowaliśmy, że mu się on należy. Jeszcze jestem w szpitalu. Ciężko to znoszę pomimo iż mam trójkę wspaniałych dzieci. Bo On tez był planowany i chciany.

Marti...tulę mocno! Strasznie mi przykro..nie jestem w stanie nic więcej napisać :(

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zjadłam coś co mi zaszkodziło. Tak mnie brzuch bolał że myślałam że poronuenie małego. W życiu tak się nie nacierpialam. Rano od razu odsłuchalam serduszko. Pika ... od razu lepiej... powoli patrzę już na mebelki. Znalazłam firmę meblik. Ładne rzeczy tam mają. Całe komplety. Wózek to jeszcze nie. Chyba zacznę kupować i zamawiać wszystko w lutym marcu. Bo potem będzie mi trudno. Ile przytylyscie? Ja już plus 3 z tym że schudłam po zajęciu w ciążę także na razie plus 0.5 kg.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w nocy obudził ból bioder uczucie jak by miało mnie zaraz rozerwać (strasznie juz mnie rozwaliło w biodrach ) położyłam się na brzuchu i odrazu poczułam ulgę .
    Ja mam na plusie 3,5kg przez 3tygodnie przytyłam 1,5kg ciekawe czy przebije swoja prawidłowa wagę startowałam z dużą niedowaga

age.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:

Bardzo mi przykro i współczuję :( tulę i wspieram Cię duchowo :* Wierzę, że Twoje dzieciątko cieszy się już widokiem z nieba i kiedyś tam Was przywita.

Cichyszept trzymam kciuki za Twoją ciąże, żeby wszystko dobrze się potoczyło :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, bardzo mi przykro, aż łzy poleciały....

Welonka, jak Ci się odklejała kosmówka pewnie musiałaś leżeć? Jakie miałas leki? Po jakimś czasie dokleiła? Tak się boję, zamówiłam spodnie ciążowe, sukienkę, może za bardzo sie pospieszyłam...Oby wszystko było dobrze,mój gin powiedział, że za bardzo tu nie ma jak pomóc,jedynie oszczędzanie się...A jak bóle się pogorszą czy coś będzie gorzej mam skierowanie do szpitala :(
    Najgorzej, ze w domu małe dziecko, ale jak trzeba będę musiała je zostawić.

• lilek Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti zrobiłaś wszystko, co tylko mogłaś dla Maluszka. Bardzo mi przykro, że tak musiało być. Podziwiam decyzję o pogrzebie, z doświadczenia myślę, że warto.
    Życzę mnóstwa siły i motywacji. Trzymaj się!

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya bardzo mi przykro, nie wyobrazam sobie co czujesz.. trzymaj sie

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella ja o odklejającej kosmówce dowiedziałam sie dopiero jak trafiłam do szpitala z krwotokiem krwiak spowodował odklejenie i obniżenie sie kosmówki ,na odklejającą sie kosmowke nie ma leków duphaston na podtrzymanie i nospa rozkurczowa ja jeszcze brałam cylonamine i exacyl ale to na krwawienie. Po 3tygodniach leżenia w szpitalu nie bylo juz śladów odklejającej sie kosmówki po 4-5tygodniach kosmowka podniosła sie . Do tej pory mam jak najwięcej odpoczywać ale to ze względu na krwiaka ale wiadomo łożysko juz jest trochę naruszone jak bylam w Lodzi lekarz mowil mi że trzeba caly czas obserwować czy maluch prawidłowo przybiera bo moze dojść do zachowania wzrostu .
    Teraz jak troche przesadzę to zaczyna bolec mnie brzuch po bokach jak na@ ale u mnie moze to być spowodowane dłuższym brakiem aktywności . Wiem ze przy malym dziecku jest trudniej odpocząć moze poproś kogos z rodziny zeby przychodził do Ciebie na pare godzin jak mąż jest w pracy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 10:49

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti tak bardzo mi przykro:(
    Niestety widziałam na innym wątku, że u Hefe,też nie zakończyło się pozytywnie:(:(:(
    Ciężko na sercu:(:(:(
    Agnella, ja miałam rozwarstwienie kosmówki w 8 tygodniu, miałam nakaz leżenia i eypoczywania, po 3 tygodniach już na USG było wszystko ok:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo smutny jest nasz czerwiec:( wierzyłam że juz wszystkie zostaniemy tutaj do konca czerwca:(

age.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak odczuwalyscie to stawianie sie macicy ? Ja wczoraj na wieczorem mialam dziwne uczucie w brzuchu jakby sie pompowal i uczucie jakby mial peknac a normalnie przy probie schylenia blokowalo mnie. Zastanawiam sie co to moglo byc :/

Druga sprawa rano obudzil mnie bol w podbrzuszu i niestety ale dalej sie utrzymuje :( Boli w dole centralnie po srodku, wzielam nospe przez chwile jakby odpuscilo, ale wrocilo. Nie jest to mocny bol, ale odczuwalny. Najbardziej mnie martwi, ze nie przechodzi.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Klarunia od 13stego tygodnia (wg moich lekarzy) nie powinno się patrzeć na wielkość dziecka, bo teraz każde rośnie swoim tempem (dlatego najlepiej określony TP jest wg 6-8 tygodnia, wtedy dzieci rosną tak samo). Ważna jest tylko waga dziecka, ale to i tak nie ma znaczenia, bo teraz może zwolnić a za pare tygodni może mega przyspieszyć i będzie „do przodu”. Mój mały jest wagowo o 2 tygodnie do przodu, wiec to naprawdę różnie bywa. Nie masz się czym niepokoić :)
    Teqz,
    Dziękuję:) za podtrzymanie na duchu, masz rację, za mocno analizuję, ale za dużo leków z tyłu głowy. Na ostatnim USG wczoraj znowu wielkosciowo, Mała już nawet nie w normie tylko 3 dni do tyłu:), pomagało stwierdzono łożysko przodujące i zlecona konsultacja i kardiologa bo pojawiła mi się arytmia serca.
    Oj ta ciąża do łatwych nie należy...

qq87krhmjgas4avj.png

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże tak mi przykro :( takie smutne informacje miałam nadzieje ze najgorsze już za nami i wszystkie dotrzemy czerwca.

Ja dziś też obudziłam się z bólem miednicy i bioder chyba ta pogoda daje w kość

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...3 dni do tyłu:( ponadto stwierdzono...

qq87krhmjgas4avj.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia ja do 16tygdonia mialam łożysko przodujące nisko osadzone obecnie jest już na przedniej ścianie ,do 20tygodnia łożysko może zmienić położenie .

Mam nadzieje ze na następnej wizycie lekarz powie ze moge zwiększyć aktywność fizyczna bo jak tak dalej podzie to do porodu nie bede mogla sie ruszać okropnie szybko sie mecze zaraz lapie zadyszkę robi mi sie slabo i czuje sie jak bym spory kawałek przebiegła.

age.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mam nadzieje ze na następnej wizycie lekarz powie ze moge zwiększyć aktywność fizyczna bo jak tak dalej podzie to do porodu nie bede mogla sie ruszać okropnie szybko sie mecze zaraz lapie zadyszkę robi mi sie slabo i czuje sie jak bym spory kawałek przebiegła.

Rozumiem cie w 10000 %. Tez mam nadzieje, ze po USG uslysze dobre wiesci i to, ze moge juz normalnie funkcjonowac. Pamietam jak na poczatku ciazy czekalam, zeby skonczyc 12 tydz i pojsc na basen badz joge dla ciezarnych. A teraz co ? 18 tc a ja sie ciesze jak moge wyjsc do sklepu na zakupy... Tak bardzo brakuje jakiejkolwiek aktywnosci

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:

Jestem z Toba w modlitwie i sercem. <3

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Rozumiem cie w 10000 %. Tez mam nadzieje, ze po USG uslysze dobre wiesci i to, ze moge juz normalnie funkcjonowac. Pamietam jak na poczatku ciazy czekalam, zeby skonczyc 12 tydz i pojsc na basen badz joge dla ciezarnych. A teraz co ? 18 tc a ja sie ciesze jak moge wyjsc do sklepu na zakupy... Tak bardzo brakuje jakiejkolwiek aktywnosci
    A tez tak szybko się meczysz ? Dokladnie tak samo cieszę sie jak musze cos załatwić na miescie i jest pretekst zeby gdzies wyjść .Ja poruszam sie po domu i czuje sie jak po maratonie . Kiedy masz wizyte ? Ja musze czekać do 24stycznia a plamisz jeszcze ?

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti bardzo mi przykro :( Bardzo smutny ten nasz czerwiec :(

Czy ktoś wie co z Betty?

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ