X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio się zastanawiałam co u Betty.

Leira chyba też się od kilku dni nie odzywała. Daj znać jak znajdziesz chwilkę :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    A tez tak szybko się meczysz ? Dokladnie tak samo cieszę sie jak musze cos załatwić na miescie i jest pretekst zeby gdzies wyjść .Ja poruszam sie po domu i czuje sie jak po maratonie . Kiedy masz wizyte ? Ja musze czekać do 24stycznia a plamisz jeszcze ?

Niestety tez szybko sie mecze i czesto bol krzyza dochodzi jak wiecej sie poruszam. Plamic juz nie plamie od 2 tygodni i mam nadzieje, ze juz tak zostanie ;)
    Teraz juz nie jestem w Polsce, wiec te moje wizyty troche inaczej wygladaja. W srode bylam u lekarza rodzinnego, ale on nic nie sprawdza. Wyslal skierowanie do szpitala o USG, wiec narazie czekam na list z terminem. Mowil, ze powinnam dostac termin w nastepnym tygodniu, fajnie by bylo i moze tam sie cos dowiem. Chociaz z drugiej strony tutaj troche specyficzne podejscie do ciazy maja, wiec nie zdziwie sie jak mi powiedza, ze nic mi nie jest i moge robic wszystko nawet jak krwiak nadal jest.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a boli Was spojenie łonowe? Wczoraj myślałam, że mnie rozerwie :-p

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth, ja to już w zasadzie nie wiem co mnie boli, ale mąż się śmieje, że zaczynam chodzić jak kaczuszka ;) jak poczytałam na parenting.pl to teraz zmienia się środek ciężkości i mogą się już zaczynać luzować wiązania w stawach.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mija gin mówi że wlasnie w okolicach 16 tygodnia macica najintensywniej rośnie i wszystko się zmienia więc bardzo możliwe, że teraz Was (nas ;)) bardziej wszystko boli... spojenie mnie bolało jakiś czas, ostatnio nie.

Bardzo mi przykro dziewczyny :(

ds022el.png

u4uGp2.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Dziewczyny,a boli Was spojenie łonowe? Wczoraj myślałam, że mnie rozerwie :-p

To ja dzisiaj od rana mam bol wlasnie jak spojenie lonowe a nie w podbrzuszu. Nie umialam nazwac :p

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Dziewczyny, z ciężkim bólem serca odchodzę. W czwartek na wizycie okazało się, że serduszko mojego maleństwa nie bije. Wczoraj o 20.30 urodził się moj syneczek.Na zawsze będzie w moim sercu. Jeszcze przed nami jego pochówek, bo tak zdecydowaliśmy, że mu się on należy. Jeszcze jestem w szpitalu. Ciężko to znoszę pomimo iż mam trójkę wspaniałych dzieci. Bo On tez był planowany i chciany.

Życzę każdej z Was zdrowego dzidziusia i szczęśliwego rozwiązania.
    Bardzo mi przykro...
    Ogromnie Ci współczuję...:(
    Jak wysokie miałaś TSH ?

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka to dobra dla mnie informacja, że łożysko może się przemieszczać, zobaczymy co będzie na Nast. wizycie.
    Ja też tak mam, że czasami nie wiem co mnie boli, raz ciągnie raz kłuje, a to z boku to centralnie obok pępka, a wczoraj jakby kość łonowa, takie bliżej nie sprecyzowane bóle.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    To ja dzisiaj od rana mam bol wlasnie jak spojenie lonowe a nie w podbrzuszu. Nie umialam nazwac :p
    Że tak powiem pipne kości mnie bolały hahahaha ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,tak mi przykro :(
    Poronienie jest chyba do 22 tyg bo moja mama tak straciła synka a ciocia w 23tyg i już miała wpisany przedwczesny poród.Dlatego kiedy się dowiedziały że noszę syna pod sercem (1 ciąża) to trochę panikowały :/
    Dzisiaj znowu poczułam kopa,po 3 dniach przerwy :D bym była spokojniejsza gdyby maluszek kopał co dziennie a nie co parę dni..

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj prz6szly kolejne ubrania z h&m. Nie mam siły ich miężyć. Czy wy też macie tak mało energii co ja? Ciągle pracuje i mam wrażenie że praca zjada cała moja energię na cały tydzień. A muszę robić na wyższy zus do końca kwietnia :/

Anitka201 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, współczuję z całego serca :-(

• Tynka 89 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Standardowo czytam Was od początku i postanowiłam dołączyć teraz ponieważ chcąc nie chcąc mam więcej czasu. Ale poczatku:
    To moja pierwsza ciąża, termin 9 czerwiec. Do tej pory ciąża przebiegała standardowo czyli do 3 miesiąca mdłości i wymioty. Później na szczęście to minęło ale zaczęły się częste migreny, których nigdy nie miałam oraz bóle "miesiączkowe", na które biorę magnez oraz nospe. Na badaniach prenatalnych wszystko w normie. Od początku ciąży lekarka podejrzewa u mnie macicę dwurożną, przy czym konsultowalam to z innymi lekarzami i w sumie każdy na szczęście powiedział że dziecko ma miejsca na tyle by się prawidłowo rozwijać. Przed świętami na kontroli lekarka powiedziała że moja szyjka "jest na granicy" - miała 34mm jej norma to 36mm. I nakazała odpoczywać. Jednak przez święta się to nie udało, później w pracy też wycisk i koniec końców wczoraj na kontroli okazało się że szyjka się skrócila jeszcze bardziej (31mm) i zostałam wysłana na L4 leżące :( . Za 2 tygodnie kontrol szyjki. Mam nadzieję że już stanie w miejscu bo jak lekarka powiedziala- wydłużyć się nie wydłuży...
    Pozdrawiam :)

7b5da9f492d80ba9da03c533717c0bc5.png
  • Tynka 89 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam Was jwszcze podpytać o brzuch - właśnie zaczynam 19 tydzień i brzuch u mnie znikomy, wygląda na lekko wzdęty i tyle. Przy czym jak położę się na płasko to po lewej stronie mam sporą "górkę" i wygląda to dość komicznie bo prawa wklęsła a lewa strona wypukla... czy któraś też tak ma? ;)

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti wspolczuje :( ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dzisiaj prz6szly kolejne ubrania z h&m. Nie mam siły ich miężyć. Czy wy też macie tak mało energii co ja? Ciągle pracuje i mam wrażenie że praca zjada cała moja energię na cały tydzień. A muszę robić na wyższy zus do końca kwietnia :/
    Przypadkowo polubiłam.
    Rozumie cię, sama jak wracam z pracy potrzebuje chwili na to zeby odpocząć. Ale zapomnij, młody od razu chce się ze mną bawić, mam obiad do zrobienia, a wcześniej zakupy. Mąż mi bardzo dużo pomaga, przed chwila poszła mi krew z nosa i od razu zapakował młodego do auta i zabrał do dziadków. Pomaga ni w zakupach i sprzątaniu. Jak mam gorszy dzień każe się kłaść i odpoczywać ale miko wszystko o 20 padam ze zmęczenia.
    Do tego mamy zapowiedziana kontrol z ZUS( w naszej firmie). Od razu zaczął mi się ze stresu stawiać brzuch bo pamietam ostatnia kontrole kiedy to ZUS dowalil nam 50 tys kary. Także spoko :-(

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ostatnio myślałam co u Betty i MałejMii. Leira tez się dawno odzywała.
    Dziewczyny dajcie znać co u Was!

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka 89 wrote:
    A chciałam Was jwszcze podpytać o brzuch - właśnie zaczynam 19 tydzień i brzuch u mnie znikomy, wygląda na lekko wzdęty i tyle. Przy czym jak położę się na płasko to po lewej stronie mam sporą "górkę" i wygląda to dość komicznie bo prawa wklęsła a lewa strona wypukla... czy któraś też tak ma? ;)
    Ja :-) spokojnie może jesteś wysoka i masz długi tułów? Bo ja tak mam i u mnie ciąże widać bardzo późno :-)

• Tynka 89 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wysoka nie jestem bo raptem 1.70m :) Ale brakiem brzucha się nie przejmuje skoro zmdzieciatko się dobrze rozwija. Bardziej mnie zastanawia ta jednostronna ciąża ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko układa się z tej strony i tyle :-) teraz nie widzę takiej różnicy ale w 1 ciazy miałam identycznie :-) młody układał mi się z lewej strony co tworzyło śmieszny stozek :-)

Tynka 89 lubi tę wiadomość

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ