X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ewulek na pocieszenie u nas tez ciężki etap. Nasi synowie są chyba nawet z tego samego miesiąca. Mamyvtakie napady furii ze dosłownie wymiękamy. Ogólnie syn do niedawna był mega ułożonym dzieckiem. Wszystko się dało jemu wytłumaczyć (mimo tego ze jest mały) a od niedawna raz ma dzień furiata i nic nie jest w stanie go uspokoić. Innym razem jest Ok. I tak się bujamy.
    Zwalam to na bunt 2 latka i mam nadzieje ze nasza konsekwencja w końcu popłaci i mały buntownik zrozumie ze z nami nie wygra. Ale ile to potrwa??

U nas zaczelo sie tydzien przed swietami... istny horror. A ostatnie dni co chwile nas kryzie i bije, rzuca wszystkim, choc histerie sie zmniejszyly ale jak juz ma to 30min dzikiego wycia, nie da sie dotknac i specjalnie robi sobie krzywde. Dziwie sie ze nikt jeszcze z sasiadow na policje nie zadzwonil...
    Wszystko jestem w stanie zniesc ale te noce mnie zabijaja a taty nie akceptuje w nocy. za to zaczal mowic calymi zdaniami po niemiecku wiec duzo sie w tej glowce dzieje.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek ja urodziłam w 38 ale dokładnie pamietam ze w ciągu 2 dni zatrzymało mi się 5 kg wody! To był szok dla mnie i lekarza. I faktycznie zaraz po tym urodziłam.
    Mam nadzieje ze spokojnie donosisz te ciąże. Nie ma większego stresu jak przedwczesny poród i ewentualne powikłania z tym związane :-(

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, u mnie też głównie lewy bok dokucza ale tylko jak dotknę w konkretnym miejscu. A ból brzucha nie jest stały, a po no-spie przechodzi. Nic teraz nie wykombinuję, pozostaje czekać do środy. Jak ból będzie mocniejszy to wtedy IP.
    A Ty odpoczywaj i ustaw odpowiednio domowników :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    U nas zaczelo sie tydzien przed swietami... istny horror. A ostatnie dni co chwile nas kryzie i bije, rzuca wszystkim, choc histerie sie zmniejszyly ale jak juz ma to 30min dzikiego wycia, nie da sie dotknac i specjalnie robi sobie krzywde. Dziwie sie ze nikt jeszcze z sasiadow na policje nie zadzwonil...
    Wszystko jestem w stanie zniesc ale te noce mnie zabijaja a taty nie akceptuje w nocy. za to zaczal mowic calymi zdaniami po niemiecku wiec duzo sie w tej glowce dzieje.
    Ja bym obstawiała skok rozwojowy. Kiedyś w jakiejś publikacji przeczytałam ze dziecko w czasie skoku czuje sie tak jak my przed najtrudniejszym egzaminem. Stres jestvtak ogromy i do tego nie potrafi z tym sobie poradzić. Zawsze po skoku widać postęp w rozwoju dziecka. Oby u was szybko przeszło!
    Dzięki temu łatwiej mi było akceptować to jak młody zachowywał się podczas skoków.

• welonka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie np jak kosmówka zaczęła sie odklejać nie miałam żadnych bóli jedynie dzień wczesniej czułam wysoko brzuch .

age.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja bym obstawiała skok rozwojowy. Kiedyś w jakiejś publikacji przeczytałam ze dziecko w czasie skoku czuje sie tak jak my przed najtrudniejszym egzaminem. Stres jestvtak ogromy i do tego nie potrafi z tym sobie poradzić. Zawsze po skoku widać postęp w rozwoju dziecka. Oby u was szybko przeszło!
    Dzięki temu łatwiej mi było akceptować to jak młody zachowywał się podczas skoków.

Moja jest z października i jakoś po skończonych 2 latach miała skok ostatnio, bo budziła się często w nocy, jęki, krzyki, w dzień też ciągle zła i chciała żeby ją karmić jak dzidzię choć zawsze je sama. Trwało jakiś czas i wróciła do normy. Teraz pięknie śpi i więcej słów mówi :-) Choć bunt dwulatka też odczuwam

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no skok na bank co niewiele pomaga w zmeczeniu ;) tez nie chce jesc a jak juz to zeby go karmic
    Generalnie to mi sie wydaje ze bunt deulatka to taka sinusoida skokow... raz dobrze raz zle raz tragicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 22:23

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek padłam :-D Cóż - prawda. A późnie będzie lepiej, kto wie

Mój skarb 20-10-2015
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak dziś w brzuchu szaleje cały dzień, że aż w szoku jestem :-) Chyba czeka aż jej mama imię wybierze, a tu mętlik w głowie

Mój skarb 20-10-2015
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nawet nie zaczęłam myśleć o materacach...
    Co do swędzenia - dziewczyny powiedzcie o tym objawów lekarzowi jeżeli to jest takie męczące lub codzienne swędzenie. Znajoma tak miała i okazało się że ma cholestaze ciążową. To jest rzadkie i raczej skóra zaczyna swędzieć mocniej w okolicach 25-30 tygodnia, ale lepiej mieć rękę na pulsie szczególnie że w razie co dla pewności robi się badanie krwi.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • cichyszept Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, Kochane Mamy. Mam 21 lat i to moja pierwsza ciąża, poród planowany na 24 czerwca. Wczoraj dowiedziałam się, że będzie dziewczynka i strasznie się cieszę! W połowie grudnia robiłam badania prenatalne, test Papp-a oraz USG. Wyniki po prostu mnie robiły - brak kości nosowej, przebierność 2,8. Prawdopodobieństwo ZD 1:64... Nie odważyłam się na amniopunkcję i szczerze mówiąc nie wiem teraz, co robić. Wczoraj mój gin po zobaczeniu wyników stwierdził nagle na usg, że widzi, ze możliwa jest wada serca. Tak to wszystko było wspaniale, ale teraz zalecił mi amnio lub nifty. W mojej jak i partnera rodzinie nikt nie chorował na nic poważnego, a tu taka niemiła niespodzianka. 30 stycznia mam kolejne usg, polowkowe, w Toruniu u doktora Michała Migdy. Może któraś z Pań miała z nim do czynienia? Jak oceniacie?

Mysza lubi tę wiadomość

7u22vfxm0wxufvzx.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z ciężkim bólem serca odchodzę. W czwartek na wizycie okazało się, że serduszko mojego maleństwa nie bije. Wczoraj o 20.30 urodził się moj syneczek.Na zawsze będzie w moim sercu. Jeszcze przed nami jego pochówek, bo tak zdecydowaliśmy, że mu się on należy. Jeszcze jestem w szpitalu. Ciężko to znoszę pomimo iż mam trójkę wspaniałych dzieci. Bo On tez był planowany i chciany.

Życzę każdej z Was zdrowego dzidziusia i szczęśliwego rozwiązania.

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Dziewczyny, z ciężkim bólem serca odchodzę. W czwartek na wizycie okazało się, że serduszko mojego maleństwa nie bije. Wczoraj o 20.30 urodził się moj syneczek.Na zawsze będzie w moim sercu. Jeszcze przed nami jego pochówek, bo tak zdecydowaliśmy, że mu się on należy. Jeszcze jestem w szpitalu. Ciężko to znoszę pomimo iż mam trójkę wspaniałych dzieci. Bo On tez był planowany i chciany.

Współczuję ;( Trzymaj się :(

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Nie no skok na bank co niewiele pomaga w zmeczeniu ;) tez nie chce jesc a jak juz to zeby go karmic
    Generalnie to mi sie wydaje ze bunt deulatka to taka sinusoida skokow... raz dobrze raz zle raz tragicznie
    Dokładnie :-) tez to zauważyliśmy :-) Chwila spokoju o później 2 tyg ostrej jazdy.

U nas młody zaczął mówić koło 1,5 roku by w wieku 2 lat operować już pełnymi zdaniami. Teraz sprzeda nas wszędzie. Czasami chce aby na chwile zamilkł bo buzia się jemu nie zamyka :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti tak mi przykro :-(

Cichyszept trzymam jednak kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy :-(.

Kurcze dziewczyny kolejne smutne informacje :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 07:30

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:

Tak bardzo mi przykro. Czy wywołuje się w takich sytuacjach poród? Czy wciąż jest to poronienie ? Przykro mi. Również jestem w 16 tyg... do usg jeszcze 3 tyg. Brak mi słów na taką tragedię...

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 tak bardzo mi przykro :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 bardzo mi przykro :(

Sara podobno do22tygodnia jest poronienie tak w szpitalu mowil lekarz .

Cichyszept ja moge polecić dobrego specjalistę od wad rozwoju płodu a zarazem jest genetykiem ale przyjmuje w Łodzi. My usłyszeliśmy ze nasza mała moze byc chora na mukowiscydozę a nikt w rodzinie nie choruje na to .

age.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za slowa wsparcia

Wywoływali poród, ale nazywają to poronieniem. Mój synuś urodził się cały. Prawdopodobnie przez bardzo wysokie tsh tak się stało bo mi cały czas rosło mimo zwiększonej dawki leków. Mam straszne wyrzuty sumienia, że to moja wina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 09:22

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti wyrazy współczucia... Nie wyobrażam sobie jak się czujesz. Trzymaj sie kochana. Przesyłam moc buziakow i uscisków.
    Nie obwiniaj się czasem nie mamy wplywu n apewne rzeczy mimo starań. :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 09:37

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ