CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka ja tez przed ciąża miałam zawsze ciśnienie 130/80-90 . To dobrze ze lekarz reaguje na takie ciśnienie nawet jesli bylo spowodowane stresem lepiej sprawdzić czy wszystko dobrze.
Wiola w środę na wizycie miała 264g i mi sie wydaje ze malutka a w 15tc miala 148g -
Teraz już maluchy będą mieć różną wagę bo każdy inny. Dlatego te pierwsze prenatalne robi się do 13 tygodnia bo jeszcze wtedy idą równo, a później już jest rozstrzał i jedne rodzą się po 2,5 kg a inne około 5
Moja pierwsza córa miała 3,300 a niby cukrzycowa
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Witam sie po przerwie. Bylismy tydzien w pl, potem maz pare dni w domu i ostatni tydzien z mlodym bo przedszkole zamkniete. Zaczal znowu jakis okres rozwoju. Nie mozemy sobie z nim dac rady
choc mnie najbardziej dobijaja bezsenne noce. Juz nawet sie do jego pokoju przenioslam ale nic nie pomaga i co chwile placze wiec ja nie spie wcale bo zanim zasne to on znowu placze. Jak to sie nie zmieni to chyba bede spla z jednym pod jedna pacha a z drugi pod druga.
Leci nam tera 19tc i poza rozchodzacymi sie koscmi miednicy to czuje sie jakbym w ciazy nie byla plus co pare dni rwa kulszowa dopada.
Bylam w pl u swojego gina i zrobil przyspieszone polowkowe. Tylko do konca nie mogl serduszka sprawdzic bo jeszcze za male ale poza tym wszystko ok -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny!
po wczorajszej wizycie jeszcze nie zdążyłam napisać ale wszystko super! Szyjka nadal 3.5 wiec ok, maluch ma ładne 4 komory w serduszku widoczne, waży 317g, narazie ciągle chłopczyk IgnacyTez się witamy w 20 tygodniu, ciekawe kiedy będzie połówkowe bo jeszcze mi lekarz nie wyznaczył terminu hmmm. Skurcze juz prawie przeszły, nie wiem czy to dzięki luteinie czy magnezowi ale biorę dalej jak takie zalecenia, bo i brzuszek twardnieje mniej.
Anna Stesia, Arga, Marya, teqz, ewulek, Anitka201, lilek, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy Was przy robieniu cytologii lub biocenozy pochwy boli przy pobieraniu materiału? Mnie od kilku dni mocno boli brzuch, do tego dzisiaj miałam biocenozę i niestety po raz pierwsze odczułam poważne pieczenie i szczypanie przy pobieraniu. Zastanawiam się, czy to nie jest oznaka jakiejs infekcji i czy nie powinnam przyspieszyć wizyty u lekarza (mam w przyszłą środę).
A co do spania - to jakiś koszmar. Czekam z ustęknieniem na moją podusię ciążową, bo szczerze mówiąc nie mogę już znaleźc dla siebie żadnej pozycji w łóżku. -
Kropka89 wrote:Czesc dziewczyny!
po wczorajszej wizycie jeszcze nie zdążyłam napisać ale wszystko super! Szyjka nadal 3.5 wiec ok, maluch ma ładne 4 komory w serduszku widoczne, waży 317g, narazie ciągle chłopczyk IgnacyTez się witamy w 20 tygodniu, ciekawe kiedy będzie połówkowe bo jeszcze mi lekarz nie wyznaczył terminu hmmm. Skurcze juz prawie przeszły, nie wiem czy to dzięki luteinie czy magnezowi ale biorę dalej jak takie zalecenia, bo i brzuszek twardnieje mniej.
Kawał mężczyzny! Super, że wszystko dobrze!Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za informacje ja dopiero połówkowe mam 18 i wczesniej nawet nie mam jak sie umówić a ta " cisza" w brzuchu zaczęła mnie martwić ale uspokoiliście mnie troche
zaraz sie okaże ze bedzie więcej dziewczyn niż chłopaków jak te siusiaki zaczną nadal znikać ;P
KlaudiaS lubi tę wiadomość
-
Mi się wydaje że lekarze pochopnie oceniają po wyrostku płciowy który z boku wygląda jak siusiak i jeśli jest na wzdłuż to dziewczynka a do góry to chłopak i po tym powinno się oceniać mi się też wydawało na pierwszej wizycie że widzę siusiaka a lekarz na to że tu na razie jest wyrostek płciowy i on się przekształcić albo w to albo w to a ten drugi zobaczył że coś tam odstaje i od razu postawił diagnozę że chłopak
-
ewulek wrote:Witam sie po przerwie. Bylismy tydzien w pl, potem maz pare dni w domu i ostatni tydzien z mlodym bo przedszkole zamkniete. Zaczal znowu jakis okres rozwoju. Nie mozemy sobie z nim dac rady
choc mnie najbardziej dobijaja bezsenne noce. Juz nawet sie do jego pokoju przenioslam ale nic nie pomaga i co chwile placze wiec ja nie spie wcale bo zanim zasne to on znowu placze. Jak to sie nie zmieni to chyba bede spla z jednym pod jedna pacha a z drugi pod druga.
Leci nam tera 19tc i poza rozchodzacymi sie koscmi miednicy to czuje sie jakbym w ciazy nie byla plus co pare dni rwa kulszowa dopada.
Bylam w pl u swojego gina i zrobil przyspieszone polowkowe. Tylko do konca nie mogl serduszka sprawdzic bo jeszcze za male ale poza tym wszystko okJeszcze daję tak radę ale chyba czas zacząc jej tłumaczyć, że musi trochę zmienić upodobania.
Blanka991 lubi tę wiadomość
-
Ale super, że same dobre wieści
trochę się pozmieniało z tymi jajkami
ciekawe jak u nas ale się jakoś nie nastawiam na nic. Nie stresujcie się jeśli wasze maluszki ważą trochę mniej lub więcej niż pozostałe. Przecież każdy jest wyjątkowy i niepowtarzalny i to już teraz zaczyna być widoczne
Za tydzień wizyta a za 3 tyg połówkowe
W w ogóle co z Leira? Odzywała się coś? -
nick nieaktualny
-
Fajnie, że dużo dziewczyn po wizytach i wszystko dobrze
Ja dziś spałam bez poduszki ciążowej (C) a wzięłam sobie zwykłego jaśka między nogi i nie bolały mnie wreszcie plecy. Niestety i tak obudziłam się ok. 4 i nie mogłam już zasnąćmiałam takie okropne uczucie, jakby mnie mięśnie i stawy swędziały i nie mogłam się podrapać, bo jak
do tego włączył mi smutek, więc w ogóle mam gorszy dzisiaj dzień
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.