X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice podoba mi się Twój pomysł haha :-D

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ja tez przed ciąża miałam zawsze ciśnienie 130/80-90 . To dobrze ze lekarz reaguje na takie ciśnienie nawet jesli bylo spowodowane stresem lepiej sprawdzić czy wszystko dobrze.

Wiola w środę na wizycie miała 264g i mi sie wydaje ze malutka a w 15tc miala 148g

age.png
  • Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to super rosną swoim tempem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 16:08

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już maluchy będą mieć różną wagę bo każdy inny. Dlatego te pierwsze prenatalne robi się do 13 tygodnia bo jeszcze wtedy idą równo, a później już jest rozstrzał i jedne rodzą się po 2,5 kg a inne około 5 :-D Moja pierwsza córa miała 3,300 a niby cukrzycowa :-)

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 198g (17t+2d), prawie identycznie jak syn z tego samego okresu.

• ewulek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po przerwie. Bylismy tydzien w pl, potem maz pare dni w domu i ostatni tydzien z mlodym bo przedszkole zamkniete. Zaczal znowu jakis okres rozwoju. Nie mozemy sobie z nim dac rady :( choc mnie najbardziej dobijaja bezsenne noce. Juz nawet sie do jego pokoju przenioslam ale nic nie pomaga i co chwile placze wiec ja nie spie wcale bo zanim zasne to on znowu placze. Jak to sie nie zmieni to chyba bede spla z jednym pod jedna pacha a z drugi pod druga.

Leci nam tera 19tc i poza rozchodzacymi sie koscmi miednicy to czuje sie jakbym w ciazy nie byla plus co pare dni rwa kulszowa dopada.

Bylam w pl u swojego gina i zrobil przyspieszone polowkowe. Tylko do konca nie mogl serduszka sprawdzic bo jeszcze za male ale poza tym wszystko ok :)

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam tez tsh i cytomegalie. Tsh ok ale cytomegalie babka w lab mnie zle zrozumialam i zrobila tylko igg (jest wysokie) i gin mi powiedzial ze musze igm zrobic bo inaczej mi nic nie powie... :(

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała wczoraj 16+6 ważyła 160g

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Wyniki - krew, mocz dobre. Niestety usg nie robił ;(, badał tylko szyjkę. Kolejna wizyta za dwa tygodnie.

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!

po wczorajszej wizycie jeszcze nie zdążyłam napisać ale wszystko super! Szyjka nadal 3.5 wiec ok, maluch ma ładne 4 komory w serduszku widoczne, waży 317g, narazie ciągle chłopczyk Ignacy :) Tez się witamy w 20 tygodniu, ciekawe kiedy będzie połówkowe bo jeszcze mi lekarz nie wyznaczył terminu hmmm. Skurcze juz prawie przeszły, nie wiem czy to dzięki luteinie czy magnezowi ale biorę dalej jak takie zalecenia, bo i brzuszek twardnieje mniej. :)

Anna Stesia, Arga, Marya, teqz, ewulek, Anitka201, lilek, Wonderland lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Was przy robieniu cytologii lub biocenozy pochwy boli przy pobieraniu materiału? Mnie od kilku dni mocno boli brzuch, do tego dzisiaj miałam biocenozę i niestety po raz pierwsze odczułam poważne pieczenie i szczypanie przy pobieraniu. Zastanawiam się, czy to nie jest oznaka jakiejs infekcji i czy nie powinnam przyspieszyć wizyty u lekarza (mam w przyszłą środę).

A co do spania - to jakiś koszmar. Czekam z ustęknieniem na moją podusię ciążową, bo szczerze mówiąc nie mogę już znaleźc dla siebie żadnej pozycji w łóżku.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Czesc dziewczyny!

po wczorajszej wizycie jeszcze nie zdążyłam napisać ale wszystko super! Szyjka nadal 3.5 wiec ok, maluch ma ładne 4 komory w serduszku widoczne, waży 317g, narazie ciągle chłopczyk Ignacy :) Tez się witamy w 20 tygodniu, ciekawe kiedy będzie połówkowe bo jeszcze mi lekarz nie wyznaczył terminu hmmm. Skurcze juz prawie przeszły, nie wiem czy to dzięki luteinie czy magnezowi ale biorę dalej jak takie zalecenia, bo i brzuszek twardnieje mniej. :)

Kawał mężczyzny! Super, że wszystko dobrze!

Kropka89 lubi tę wiadomość

• Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za informacje ja dopiero połówkowe mam 18 i wczesniej nawet nie mam jak sie umówić a ta " cisza" w brzuchu zaczęła mnie martwić ale uspokoiliście mnie troche ;) zaraz sie okaże ze bedzie więcej dziewczyn niż chłopaków jak te siusiaki zaczną nadal znikać ;P

KlaudiaS lubi tę wiadomość

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że lekarze pochopnie oceniają po wyrostku płciowy który z boku wygląda jak siusiak i jeśli jest na wzdłuż to dziewczynka a do góry to chłopak i po tym powinno się oceniać mi się też wydawało na pierwszej wizycie że widzę siusiaka a lekarz na to że tu na razie jest wyrostek płciowy i on się przekształcić albo w to albo w to a ten drugi zobaczył że coś tam odstaje i od razu postawił diagnozę że chłopak :D

5a1a819071e77.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Witam sie po przerwie. Bylismy tydzien w pl, potem maz pare dni w domu i ostatni tydzien z mlodym bo przedszkole zamkniete. Zaczal znowu jakis okres rozwoju. Nie mozemy sobie z nim dac rady :( choc mnie najbardziej dobijaja bezsenne noce. Juz nawet sie do jego pokoju przenioslam ale nic nie pomaga i co chwile placze wiec ja nie spie wcale bo zanim zasne to on znowu placze. Jak to sie nie zmieni to chyba bede spla z jednym pod jedna pacha a z drugi pod druga.

Leci nam tera 19tc i poza rozchodzacymi sie koscmi miednicy to czuje sie jakbym w ciazy nie byla plus co pare dni rwa kulszowa dopada.

Bylam w pl u swojego gina i zrobil przyspieszone polowkowe. Tylko do konca nie mogl serduszka sprawdzic bo jeszcze za male ale poza tym wszystko ok :)
    JA też muszę spać z młodą bo inaczej płacze po nocach. musi się przytulić i już. Pewnie jak urodzi się drugie to będzie jeszcze bardziej przylepna do mnie. Wogółe od kiedy mam mniej mleka to ona ma jakąś obsesje na punkcie moich cycków. Jak zasypia to musi je oba dotykać i najlepiej jakbym spała na plecach :( Jeszcze daję tak radę ale chyba czas zacząc jej tłumaczyć, że musi trochę zmienić upodobania.

Blanka991 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, że same dobre wieści :) trochę się pozmieniało z tymi jajkami ;) ciekawe jak u nas ale się jakoś nie nastawiam na nic. Nie stresujcie się jeśli wasze maluszki ważą trochę mniej lub więcej niż pozostałe. Przecież każdy jest wyjątkowy i niepowtarzalny i to już teraz zaczyna być widoczne :)

Za tydzień wizyta a za 3 tyg połówkowe :)

W w ogóle co z Leira? Odzywała się coś?

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie co z leira też o niej dziś myślałam

5a1a819071e77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybraliśmy imię. Będzie Franio.

Alphelia, Ruth, KlaudiaS, teqz, ptaszek, Magda33, witaminkab, anna23, Anna Stesia, tomania2806, lilek, A_n_k_a_80, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:20

Alphelia, teqz, Kropka89, Magda33, Arga, witaminkab, Marya, pilik, anna23, A_n_k_a_80, Anna Stesia, ewulek, Anitka201, Wonderland, cichyszept, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że dużo dziewczyn po wizytach i wszystko dobrze :)

Ja dziś spałam bez poduszki ciążowej (C) a wzięłam sobie zwykłego jaśka między nogi i nie bolały mnie wreszcie plecy. Niestety i tak obudziłam się ok. 4 i nie mogłam już zasnąć :/ miałam takie okropne uczucie, jakby mnie mięśnie i stawy swędziały i nie mogłam się podrapać, bo jak :/ do tego włączył mi smutek, więc w ogóle mam gorszy dzisiaj dzień :/

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ