X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno tu dziś, faktycznie :( a miało być już dobrze.
    Czasem mnie zaskakuje jak umiecie odróżnić co Was boli :D ja u lekarza jak miałam określić co mnie pobolewa to patrzył na mnie z litościa jak próbowałam się określić

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • lilek Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łożyska - na tej wizycie lekarz pokazywał mi na usg, że się uniosło i faktycznie jest dalej od ujścia szyjki. Jakieś dwa tygodnie temu ustały też plamienia, więc już wszystko gra. Mogłam już odstawić luteinę i nie muszę leżeć. Także bądźcie dobrej myśli i odpoczywajcie :)

klarunia1978, Agnella lubią tę wiadomość

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystko :'(
    TSH miałam 10 :-(
    Musze to teraz przetrwać dla moich dzieci, które mam przy sobie.

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zyje :)
    Ostatni tydzien spedzilam u rodzinki mojego M. stad mniej czasu na forum. Strasznie przykre wiesci sie pojawiaja :(
    Trzymajcie sie dziewczynki!!!

W piatek mam wizyte, nie moge sie doczekac Bo od miesiaca nie widzialam mojego malucha, a I jakos specjalnie nie czuje kopniakow, wiec sie martwie troche.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti ;( bardzo mi przykro...myślę że nie ma słów, które mogłyby polepszyć sytuację. I tak jak mówisz....masz wspaniałe dzieci i chyba na tym teraz trzeba się skupić...

Witam nowe mamy, tynka jeżeli lekarz podejrzewa macicę dwurożna może to jest przyczyna ,ze jest ona bardziej wypukła z jednej strony. Pewnie jak maluch będzie większy to się to wyrówna.

Bardzo smutny nasz wątek...cały czas myślę o dziewczynach, co u nich, jak sobie radzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 15:36

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti tak bardzo mi przykro. Przytulam i wspieram.

Mnie dziś też boli z lewej strony, od pachwiny po brzuch więc teraz odpoczywam bo pierwszy raz takie coś mam. Dobrze że mała kopie to jestem spokojniejsza

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti tak bardzo mi przykro :( trzymaj się kochana..

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti tak strasznie Ci współczuję i mocno przytulam... :( Właśnie dzisiaj byłam na grobie u mojej córeczki, straciliśmy ją na podobnym etapie ciąży. To takie smutne, że kolejne osoby musza przez to przechodzić...

Cichyszept trzymam za Was kciuki i wierzę, że maluszek urodzi się zdrowy. Jeśli masz taką możliwość, to może warto dla spokoju reszty ciąży zrobić Nifty.

cichyszept lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Marti tak bardzo mi przykro:(
    Niestety widziałam na innym wątku, że u Hefe,też nie zakończyło się pozytywnie:(:(:(
    Ciężko na sercu:(:(:(
    Agnella, ja miałam rozwarstwienie kosmówki w 8 tygodniu, miałam nakaz leżenia i eypoczywania, po 3 tygodniach już na USG było wszystko ok:)
    Klarunia odpiszesz mi na wiadomość priv?

w4sqkw7if6213jf0.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichyszept, trzymam kciuki, aby badania połówkowe wypadły dobrze.

Strasznie smutne te wiadomości, ja już straciłam rezon i już taka pewna swojej ciąży nie jestem...Dobiła mnie ta odklejająca kosmówka, ponoć na tym etapie ciąży rzadko się dzieje, częściej w początkach i I trymestrze.
    Klarunia, a dużo leżałaś w tym okresie odwarstwienia kosmówki?
    Ja staram się wypoczywać, ale wpadli dziś teściowie i musiałam z nimi siedzieć, potem trochę w domu porobić, a zraz nie ma bata, idę do łóżka.

• Axana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti bardzo mi przykro :( Cichyszept trzymam kciuki żeby się u Was dobrze skończyło :)

Mam pytanie do dziewczyn, które już mają jakieś doświadczenie w tym temacie i używają lub używały w poprzedniej ciąży adaptera do pasów bezpieczeństwa w samochodzie. Czy sprawdziło się u Was to rozwiązanie? Wiem, że ciężarna pasów zapinać nie musi, ale jednocześnie mniejsze ryzyko że coś się stanie poważnego jak zapięte będą. Rozważam zakup BeSafe jak poniżej, macie jakieś opinie na jego temat? :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37a48f226364.png

Dziękuję za wszelkie opinie :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana ja w czasie 1 ciazy miałam kilka kontroli policji i za każdym razem (jak byłam wyżej w ciazy) miałam zapięte pasy ale przekładalną tylko pas poprzeczny, ten dolny, który przechodzi pod brzuchem miałam za plecami. Ogolnie pasy były ciagle zapiete jak wchodziłam do auta przekładalną tylko pas poprzeczny. Nie wiem czy zrozumiałe wytłumaczyłam :-) za każdym razem policjanci zwracali uwagę ze dobrze ze mam tak zapięte pasy. Ja adapterów nie kupowałam. Słyszałam ze nie są do końca wygodne i tez trzeba je umiejętnie zapiać.
    Na jazdę bez pasów bym się nie zdecydowała :-)

• Axana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie na jazdy bez zapiętych pasów sobie nie wyobrażam a czytałam dość dobre opinie o tych adapterach, dlatego postanowiłam Was zapytać czy może macie swoje doświadczenia w tym przypadku :) Nowy to spory wydatek, liczę że uda mi się znaleźć coś używanego w dobrym stanie.

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ceny takich gadżetów nie dziwią :-) przy synu już przywykłam :-) zazwyczaj z wysoka cena idzie wysoka jakość produktu :-) także jak jesteś przekonana to kupuj i ja bym raczej kupowała nowy, czasami różniąca między nowym, a używanym jest tak mała ze lepiej coś kupić w sklepie internetowym i mieć gwarancje.

• Axana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mnie ceny takich gadżetów nie dziwią :-) przy synu już przywykłam :-) zazwyczaj z wysoka cena idzie wysoka jakość produktu :-) także jak jesteś przekonana to kupuj i ja bym raczej kupowała nowy, czasami różniąca między nowym, a używanym jest tak mała ze lepiej coś kupić w sklepie internetowym i mieć gwarancje.

Ja jestem jeszcze w szoku czasami jeśli chodzi o ceny rzeczy dla dzieci i ciążowych. Może przy drugim już mnie to nie będzie tak szokować :D

atdcpiqv8drqss4a.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Cichyszept, trzymam kciuki, aby badania połówkowe wypadły dobrze.

Strasznie smutne te wiadomości, ja już straciłam rezon i już taka pewna swojej ciąży nie jestem...Dobiła mnie ta odklejająca kosmówka, ponoć na tym etapie ciąży rzadko się dzieje, częściej w początkach i I trymestrze.
    Klarunia, a dużo leżałaś w tym okresie odwarstwienia kosmówki?
    Ja staram się wypoczywać, ale wpadli dziś teściowie i musiałam z nimi siedzieć, potem trochę w domu porobić, a zraz nie ma bata, idę do łóżka.
    Wiesz co to było solidne leżenie, ekspediowsłam dziewczyny do szkoły, wracałam do domu ok 8ej i wskakiwała do łóżka i tak do jakiejś 15ej plackiem, dopóki towarzystwo nie wróciło ze szkoły. Od 15 już nie miałam możliwości leżeć więc prowadziłam w miarę normalny tryb życia, ale niczego nie dźwigała i nie przeciążałam się.
    Wiem, że będzie Ci trudno z racji na Kuleczkę, ona wymaga pewnie całodziennej uwagi.

Agnella lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna czy jak leżycie na wznak twardnieje wam brzuch?

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Klarunia odpiszesz mi na wiadomość priv?
    Ups, przepraszam Kalinka, zapomniałam, żeby tam zaglądać, już pędzę:)

Kalinkaabc lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana, jeśli potrafisz zapiąc pasy w taki sposób, żeby pas biodrowy przechodził pod brzuchem (pod kolcami biodrowymi) i pas Ci się później nie przesuwa, to nie potrzebujesz adaptera (w dużej mierze to zależy od samochodu, u mnie jest ok). Adapter ma Ci przytrzymać właśnie ten pas w miejscu. W pierwszej ciąży byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch (bardzo polecam!) i tak właśnie mówił ratownik medyczny, który je prowadził. Było tak, że jak kupowałaś adapter, a później fotelik dla dziecka BeSafe, to było 150 zł upustu, ale nie wiem czy dalej to funkcjonuje. Minusem adaptera jest to, że jeśli chodzisz w spódnicach/sukienkach, to musisz je podciągać do góry, bo adapter przechodzi Ci między nogami i tam trzyma pas biodrowy (przynajmniej ten, który pokazałaś). Bardzo ważne jest też dobre dociągnięcie pasa - żeby przylegał ciasno do ciała.
    Nie polecam zapinania tylko górnego pasa (barkowej części), bo w przypadku uderzenia występuje tzw. nurkowanie, czyli wpadasz pod pas i w zasadzie nic Ci on nie daje.
    Tutaj trochę chyba sensownych informacji: http://ciaza.siostraania.pl/ciaza-a-zapinanie-pasow-bezpieczenstwa-jak-zapinac-pasy-w-ciazy/
    http://ciazaipasy.pl/jak-poprawnie-zapinac-pasy/najczesciej-popelniane-bledy/
    http://ciazaipasy.pl/jak-poprawnie-zapinac-pasy/adaptery-pasowe-dla-ciezarnych-kobiet/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 20:12

Axana lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:20

atdcpiqv8drqss4a.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ