CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do łożyska - na tej wizycie lekarz pokazywał mi na usg, że się uniosło i faktycznie jest dalej od ujścia szyjki. Jakieś dwa tygodnie temu ustały też plamienia, więc już wszystko gra. Mogłam już odstawić luteinę i nie muszę leżeć. Także bądźcie dobrej myśli i odpoczywajcie
klarunia1978, Agnella lubią tę wiadomość
-
Hej, zyje
Ostatni tydzien spedzilam u rodzinki mojego M. stad mniej czasu na forum. Strasznie przykre wiesci sie pojawiaja
Trzymajcie sie dziewczynki!!!
W piatek mam wizyte, nie moge sie doczekac Bo od miesiaca nie widzialam mojego malucha, a I jakos specjalnie nie czuje kopniakow, wiec sie martwie troche. -
Marti ;( bardzo mi przykro...myślę że nie ma słów, które mogłyby polepszyć sytuację. I tak jak mówisz....masz wspaniałe dzieci i chyba na tym teraz trzeba się skupić...
Witam nowe mamy, tynka jeżeli lekarz podejrzewa macicę dwurożna może to jest przyczyna ,ze jest ona bardziej wypukła z jednej strony. Pewnie jak maluch będzie większy to się to wyrówna.
Bardzo smutny nasz wątek...cały czas myślę o dziewczynach, co u nich, jak sobie radzą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 15:36
-
Marti tak bardzo mi przykro. Przytulam i wspieram.
Mnie dziś też boli z lewej strony, od pachwiny po brzuch więc teraz odpoczywam bo pierwszy raz takie coś mam. Dobrze że mała kopie to jestem spokojniejszaMój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Marti tak strasznie Ci współczuję i mocno przytulam...
Właśnie dzisiaj byłam na grobie u mojej córeczki, straciliśmy ją na podobnym etapie ciąży. To takie smutne, że kolejne osoby musza przez to przechodzić...
Cichyszept trzymam za Was kciuki i wierzę, że maluszek urodzi się zdrowy. Jeśli masz taką możliwość, to może warto dla spokoju reszty ciąży zrobić Nifty.cichyszept lubi tę wiadomość
-
klarunia1978 wrote:Marti tak bardzo mi przykro:(
Niestety widziałam na innym wątku, że u Hefe,też nie zakończyło się pozytywnie:(
Ciężko na sercu:(
Agnella, ja miałam rozwarstwienie kosmówki w 8 tygodniu, miałam nakaz leżenia i eypoczywania, po 3 tygodniach już na USG było wszystko ok:)
-
Cichyszept, trzymam kciuki, aby badania połówkowe wypadły dobrze.
Strasznie smutne te wiadomości, ja już straciłam rezon i już taka pewna swojej ciąży nie jestem...Dobiła mnie ta odklejająca kosmówka, ponoć na tym etapie ciąży rzadko się dzieje, częściej w początkach i I trymestrze.
Klarunia, a dużo leżałaś w tym okresie odwarstwienia kosmówki?
Ja staram się wypoczywać, ale wpadli dziś teściowie i musiałam z nimi siedzieć, potem trochę w domu porobić, a zraz nie ma bata, idę do łóżka.
-
Marti bardzo mi przykro
Cichyszept trzymam kciuki żeby się u Was dobrze skończyło
Mam pytanie do dziewczyn, które już mają jakieś doświadczenie w tym temacie i używają lub używały w poprzedniej ciąży adaptera do pasów bezpieczeństwa w samochodzie. Czy sprawdziło się u Was to rozwiązanie? Wiem, że ciężarna pasów zapinać nie musi, ale jednocześnie mniejsze ryzyko że coś się stanie poważnego jak zapięte będą. Rozważam zakup BeSafe jak poniżej, macie jakieś opinie na jego temat?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37a48f226364.png
Dziękuję za wszelkie opinie -
Axana ja w czasie 1 ciazy miałam kilka kontroli policji i za każdym razem (jak byłam wyżej w ciazy) miałam zapięte pasy ale przekładalną tylko pas poprzeczny, ten dolny, który przechodzi pod brzuchem miałam za plecami. Ogolnie pasy były ciagle zapiete jak wchodziłam do auta przekładalną tylko pas poprzeczny. Nie wiem czy zrozumiałe wytłumaczyłam
za każdym razem policjanci zwracali uwagę ze dobrze ze mam tak zapięte pasy. Ja adapterów nie kupowałam. Słyszałam ze nie są do końca wygodne i tez trzeba je umiejętnie zapiać.
Na jazdę bez pasów bym się nie zdecydowała -
Ja zdecydowanie na jazdy bez zapiętych pasów sobie nie wyobrażam a czytałam dość dobre opinie o tych adapterach, dlatego postanowiłam Was zapytać czy może macie swoje doświadczenia w tym przypadku
Nowy to spory wydatek, liczę że uda mi się znaleźć coś używanego w dobrym stanie.
-
Mnie ceny takich gadżetów nie dziwią
przy synu już przywykłam
zazwyczaj z wysoka cena idzie wysoka jakość produktu
także jak jesteś przekonana to kupuj i ja bym raczej kupowała nowy, czasami różniąca między nowym, a używanym jest tak mała ze lepiej coś kupić w sklepie internetowym i mieć gwarancje.
-
Anitka201 wrote:Mnie ceny takich gadżetów nie dziwią
przy synu już przywykłam
zazwyczaj z wysoka cena idzie wysoka jakość produktu
także jak jesteś przekonana to kupuj i ja bym raczej kupowała nowy, czasami różniąca między nowym, a używanym jest tak mała ze lepiej coś kupić w sklepie internetowym i mieć gwarancje.
Ja jestem jeszcze w szoku czasami jeśli chodzi o ceny rzeczy dla dzieci i ciążowych. Może przy drugim już mnie to nie będzie tak szokować -
Agnella wrote:Cichyszept, trzymam kciuki, aby badania połówkowe wypadły dobrze.
Strasznie smutne te wiadomości, ja już straciłam rezon i już taka pewna swojej ciąży nie jestem...Dobiła mnie ta odklejająca kosmówka, ponoć na tym etapie ciąży rzadko się dzieje, częściej w początkach i I trymestrze.
Klarunia, a dużo leżałaś w tym okresie odwarstwienia kosmówki?
Ja staram się wypoczywać, ale wpadli dziś teściowie i musiałam z nimi siedzieć, potem trochę w domu porobić, a zraz nie ma bata, idę do łóżka.
Wiem, że będzie Ci trudno z racji na Kuleczkę, ona wymaga pewnie całodziennej uwagi.Agnella lubi tę wiadomość
-
Kalinkaabc wrote:Klarunia odpiszesz mi na wiadomość priv?
Kalinkaabc lubi tę wiadomość
-
Axana, jeśli potrafisz zapiąc pasy w taki sposób, żeby pas biodrowy przechodził pod brzuchem (pod kolcami biodrowymi) i pas Ci się później nie przesuwa, to nie potrzebujesz adaptera (w dużej mierze to zależy od samochodu, u mnie jest ok). Adapter ma Ci przytrzymać właśnie ten pas w miejscu. W pierwszej ciąży byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch (bardzo polecam!) i tak właśnie mówił ratownik medyczny, który je prowadził. Było tak, że jak kupowałaś adapter, a później fotelik dla dziecka BeSafe, to było 150 zł upustu, ale nie wiem czy dalej to funkcjonuje. Minusem adaptera jest to, że jeśli chodzisz w spódnicach/sukienkach, to musisz je podciągać do góry, bo adapter przechodzi Ci między nogami i tam trzyma pas biodrowy (przynajmniej ten, który pokazałaś). Bardzo ważne jest też dobre dociągnięcie pasa - żeby przylegał ciasno do ciała.
Nie polecam zapinania tylko górnego pasa (barkowej części), bo w przypadku uderzenia występuje tzw. nurkowanie, czyli wpadasz pod pas i w zasadzie nic Ci on nie daje.
Tutaj trochę chyba sensownych informacji: http://ciaza.siostraania.pl/ciaza-a-zapinanie-pasow-bezpieczenstwa-jak-zapinac-pasy-w-ciazy/
http://ciazaipasy.pl/jak-poprawnie-zapinac-pasy/najczesciej-popelniane-bledy/
http://ciazaipasy.pl/jak-poprawnie-zapinac-pasy/adaptery-pasowe-dla-ciezarnych-kobiet/Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 20:12
Axana lubi tę wiadomość