X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana
    Mój starszak ma Mr B. super sie sprawdzał na początku :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Axana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Axana
    Mój starszak ma Mr B. super sie sprawdzał na początku :)

Właśnie ja słyszałam same cudowne opinie na temat tej zabawki i bardzo mnie przekonało :) Wiele mam na YT też o niej mówi w samych superlatywach.
    A że cena mnie skusiła bo taniej nigdzie nie widziałam, więc sama zamówiłam i chciałam się z Wami podzielić bo może ktoś z Was też zamierza kupić :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystałam z adaptera jeżdżąc ze znajomymi, planuje kupić teraz dla siebie, właśnie identyczny jak pokazałaś. Przy długich odcinkach, mimo ze brzucha jeszcze nie mam, to muszę przytrzymywać ten dolny pas, bo uciska. Nie wyobrażam sobie nie zapinać w ogóle pasa. Sam adapter nie jest niewygodny. Trochę ciężko się go zapina i odpina, bo napy są naprawdę mocne, ale to chyba plus - dodatkowa minuta nie zbawi :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywalam besafe w pierwszej ciazy, u nas w Kato mozna go wypozyczyc za 15zl miesiecznie, wystarczy uprac recznie zeby po kims nie uzywac i kasa zaoszczedzona, biorac pod uwage 5 mesiecy uzywania to 75zl a oryginalnie nowy chyba 200zl.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka 89 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Standardowo czytam Was od początku i postanowiłam dołączyć teraz ponieważ chcąc nie chcąc mam więcej czasu. Ale poczatku:
    To moja pierwsza ciąża, termin 9 czerwiec. Do tej pory ciąża przebiegała standardowo czyli do 3 miesiąca mdłości i wymioty. Później na szczęście to minęło ale zaczęły się częste migreny, których nigdy nie miałam oraz bóle "miesiączkowe", na które biorę magnez oraz nospe. Na badaniach prenatalnych wszystko w normie. Od początku ciąży lekarka podejrzewa u mnie macicę dwurożną, przy czym konsultowalam to z innymi lekarzami i w sumie każdy na szczęście powiedział że dziecko ma miejsca na tyle by się prawidłowo rozwijać. Przed świętami na kontroli lekarka powiedziała że moja szyjka "jest na granicy" - miała 34mm jej norma to 36mm. I nakazała odpoczywać. Jednak przez święta się to nie udało, później w pracy też wycisk i koniec końców wczoraj na kontroli okazało się że szyjka się skrócila jeszcze bardziej (31mm) i zostałam wysłana na L4 leżące :( . Za 2 tygodnie kontrol szyjki. Mam nadzieję że już stanie w miejscu bo jak lekarka powiedziala- wydłużyć się nie wydłuży...
    Pozdrawiam :)
    Witaj :) dodałam cie do naszej listy

• welonka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam sie w 20tc :)gdy uświadomiłam sobie ze jesteśmy juz na polówce pojawił się się strach i lek za 3tygodnie bedzie 6miesiac czyli juz blisko do konca a co jeśli sobie nie poradze a jak to będzie wszystko dla nas jest nowe .

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka, kiedy masz połówkowe? :)

welonka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny witam sie w 20tc :)gdy uświadomiłam sobie ze jesteśmy juz na polówce pojawił się się strach i lek za 3tygodnie bedzie 6miesiac czyli juz blisko do konca a co jeśli sobie nie poradze a jak to będzie wszystko dla nas jest nowe .

Też czasem tak mam jak sobie uświadomię, że już za kilka miesięcy pojawi się nasze pierwsze dziecko i czy sobie poradzę.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    welonka, kiedy masz połówkowe? :)
    24stycznia dopiero połówkowe ,licząc tak jak lekarze liczą skończonymi tygodniami to będzie 21tc3dni .

Alphelia damy rade :) podobno normalne takie leki

Alphelia, summer86 lubią tę wiadomość

age.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dacie sobie radę :)chociaż jak mały zrobił w szpitalu pierwszą kupkę to się bałam i mój tata go umył bo akurat był :P i byłam takim gamoniem,że pieluszki zmieniałam dłużej niż inne matki ale się nauczyłam i po paru dniach było tylko lepiej :)
    Po długich negocjacjach wczoraj uznaliśmy że damy na imię córci Karolinka,to można dopisać do listy,a ja jestem Agnieszka :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Oliwia ja mam tak z bierzmowania ,jak zaczynaliśmy sie starać często śniło mi sie ,ze jestem w ciąży i raz śniło mi sie ze mieliśmy córkę Oliwię ktora urodziła sie w lecie wtedy mówiłam M ze nasza córka tak będzie miec na imię a teraz się smieje ze to był proroczy sen;d

Ja tez bede pewnie tak sie gramolić i jeszcze bede w szpitalu który nie jest na miejscu i rodzice czy ktos nie będzie u mnie caly czas ,ale podobno sa super pobożne które chetnie pomagają .

Marya lubi tę wiadomość

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Welonka..ale leci, faktycznie u mnie w środę już 18tydz o.O dobrze..niech czas płynie, a dzidziolki się pięknie rozwijają :-) marzę o przekroczeniu już 20tc ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Kinia(Kinga) albo Witek :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Lilia, jeśli potwierdzi się dziewczynka :) a Gabriel, jeśli chłopak.

pilik, lilek lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Franus ;) chyba, że plec ulegnie zmianie to nie mam pomysłu

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 20 tydzień a 16 stycznia mam połówkowe :-)
    Ja mam obawy jak to będzie z dwójką w domu i czy pokocham maleństwo od razu bo w końcu mam już przy sobie moje dwuletnie szczęście. Koleżanki, jak pytałam to raczej z czasem dopiero, nawet po roku zaczynały traktować to maleństwo jak pierwsze.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • teqz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja jako ostatnia mam polowkowe? Ja mam 05.02 jak bede miec 22+5 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 11:14

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polowkowe mam 29.01.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 6 lutego.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz ja jeszcze nie mam terminu nawet hihi także się nie stresu :-D a prawdopodobnie bezie na początku lutego;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ