X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie chrzciliśmy i teraz też nie będziemy. Do kościoła nie chodzimy, z wiarą nie mamy nic wspólnego, więc nie ma to sensu. Z resztą nasze rodziny takie wielce wierzące, że tylko moja mama chodzi do kościoła, a reszta nawet na święta nie idzie.

Syn siostry mojego miał dwa lata temu komunię, to pół roku przed ochrzcili go we Włoszech, a jak mówił, że on nie chce komunii bo nie wierzy to go na siłę posłali. I tyle z jego bycia na mszy. Po komunii już się nikt w kościele nie pojawił. Dla mnie to chore

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrztu mozna dokonac bez ksiedza czy mszy. Byc moze niektore dzieci sa ochrzczone, a niewierzacy rodzice nawet o tym nie wiedza ;) Z chrztem to jest taka sytuacja, ze dopoki dziecko jest zdrowe, to sie o tym nie mysli, ale nie daj Bog przyjdzie choroba to wtedy ludzie zaczynaja sie zastanawiac. Ja bym nigdy nie zasnela spokojnie, gdyby moje Dziecko zmarlo nieochrzczone... Sama bylam swiadkiem, jak przede mna urodzila dziewczyna, ktorej dziecko mialo jakas smiertelna wade. Zabrali je od niej gdzies do innego szpitala, a pytanie jedno z pierwszych to czy ochrzcic dziecko... Straszne to bylo dla mnie przezycie... Ale ja bym sie nie wahala ani minuty.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Czemu byl problem? Rodzina nie mogla sie dogadac kiedy na czas?
    Rodzina w rozjazdach. Mama partnera nie umiała powiedzieć kiedy zjedzie do Polski z mojej strony siostra mogła być tylko w wakacje (to ona pewnie byłaby chrzestną). Partner jakoś nie zainteresował się jak to wszystko zorgaznizować a ja doszłam do wniosku, że mi na tym nie zależy tylko jemu to niech to ogarnie i koniec końców minęły dwa lata :)

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek wrote:
    My też nie chrzciliśmy i teraz też nie będziemy. Do kościoła nie chodzimy, z wiarą nie mamy nic wspólnego, więc nie ma to sensu. Z resztą nasze rodziny takie wielce wierzące, że tylko moja mama chodzi do kościoła, a reszta nawet na święta nie idzie.

Syn siostry mojego miał dwa lata temu komunię, to pół roku przed ochrzcili go we Włoszech, a jak mówił, że on nie chce komunii bo nie wierzy to go na siłę posłali. I tyle z jego bycia na mszy. Po komunii już się nikt w kościele nie pojawił. Dla mnie to chore
    To smutne. Ja biorę taką możliwość, że młoda kiedyś powie, że chce być ochrzczona ale dzięki mnie ma teraz świadomy wybór a nie na siłę bo tak wypada a ja nie wierzę, w kościele ostatni raz byłam na pogrzebie dziadka (młoda wtedy pierwszy i ostatni raz). Partner też jakoś nie chodzi, ślubu nie mamy no nie pasowało mi to strasznie i cieszę się, że tak wyszło.

age.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie każdy przyjął sakramenty,więc Alan też był chrzczony a w przyszłym roku idzie do komunii.Chodzimy do kościoła na chrzciny,komunie,wesela,pogrzeby i święcić jajka :p W szkole chodzi na religię i sobie chwali katechetkę.Ale nikt nikogo do niczego nie zmusza

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w ten ponury poranek, który mam nadzieję, że zamieni się w słoneczny :P
    Na początek dnia zainteresował mnie temat pieluch wielorazowych. Czy któraś z Was używała pieluch wielorazowych i może podzielić się doświadczeniami z nimi?

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Chrztu mozna dokonac bez ksiedza czy mszy. Byc moze niektore dzieci sa ochrzczone, a niewierzacy rodzice nawet o tym nie wiedza ;) Z chrztem to jest taka sytuacja, ze dopoki dziecko jest zdrowe, to sie o tym nie mysli, ale nie daj Bog przyjdzie choroba to wtedy ludzie zaczynaja sie zastanawiac. Ja bym nigdy nie zasnela spokojnie, gdyby moje Dziecko zmarlo nieochrzczone... Sama bylam swiadkiem, jak przede mna urodzila dziewczyna, ktorej dziecko mialo jakas smiertelna wade. Zabrali je od niej gdzies do innego szpitala, a pytanie jedno z pierwszych to czy ochrzcic dziecko... Straszne to bylo dla mnie przezycie... Ale ja bym sie nie wahala ani minuty.
    To prawda właśnie za tydzień chrzciny maja być bez mszy. Wpadamy tylko do kościoła, chrzcimy dziecko i tyle.
    Moja koleżanka miała taka sytuacje ze jej młoda przez błąd lekarza urodziła się mocnym niedotlenieniem. Personel zwlekał do następnego dnia z przewiezieniem dziecka do szpitala z oddziałem dla wcześniaków/ dzieci w ciężkim stanie. Jak już ja przewieźli i personel z drugiego szpitala zobaczył w jakim stanie jest ta dziewczynka od razu po konsultacji z rodzicami wezwali księdza by to dziecko ochrzcił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny...
    Proponuję zakończyć temat :)
    Od chyba 3 dni go wałkujecie :)
    Religia i polityka to 2 śliskie tematy...
    Każdy robi,jak uważa i tyle :)

U mnie dziś piękny słoneczny dzień :)
    I takiego też Wam życzę :)

zielonooka7, Tròjka, Axana, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Witam się z Wami w ten ponury poranek, który mam nadzieję, że zamieni się w słoneczny :P
    Na początek dnia zainteresował mnie temat pieluch wielorazowych. Czy któraś z Was używała pieluch wielorazowych i może podzielić się doświadczeniami z nimi?
    Mnie przy młodym temat interesował ale ostatecznie nie zdecydowaliśmy się na pieluchy wielorazowe (wkładki bambusowe). Przy tym dziecku tez odpuszczam. Na chwile obecna mam masę prania + noworodek to ja podziękuje :-)

• teqz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Ok dziewczyny...
    Proponuję zakończyć temat :)
    Od chyba 3 dni go wałkujecie :)
    Religia i polityka to 2 śliskie tematy...
    Każdy robi,jak uważa i tyle :)

U mnie dziś piękny słoneczny dzień :)
    I takiego też Wam życzę :)
    Wg mnie dopóki rozmowa jest kulturalna to zarówno o polityce i religii można rozmawiać nawet dłużej :) ja np się ciekawych rzeczy dowiedziałam z tej rozmowy.

U mnie szaro i brzydko, daj trochę tego słońca :D

Anna Stesia, Komcia, lilek, Arga, Anitka201, tomania2806, witaminkab lubią tę wiadomość

• eunice. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:58

teqz, Alphelia, lilek lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas we Wrocławiu bardzo dużo dobrego słyszałam o tym kursie Alpha, nawet poznałam ludzi, którzy go prowadza, niezwykle weseli ludzie :) No i te kolacje to tak na serio tez fajne, nawet kiedyś dałam im przepisy na dobre sałatki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 11:09

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:58

Pysiaczek89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice niestety mieszkam daleko od dużych miast i najbliższe Alpha jest 70km ode mnie, a to niestety za daleko jak dla mnie. Ale dzięki a info :)

• teqz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    ja tylko widziałam u rodziny kilkanaście lat temu, to wyglądało to jak koszmar, ciagle pranie, ja bym nie dała rady. Teraz chyba się już tak tych wielorazowych nie praktykuje, chyba, ze jest rodzina bardzo biedna to wyobrażam sobie, ze może dla takich osób jest to lepsze rozwiązanie.

• Leira Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Rodzina w rozjazdach. Mama partnera nie umiała powiedzieć kiedy zjedzie do Polski z mojej strony siostra mogła być tylko w wakacje (to ona pewnie byłaby chrzestną). Partner jakoś nie zainteresował się jak to wszystko zorgaznizować a ja doszłam do wniosku, że mi na tym nie zależy tylko jemu to niech to ogarnie i koniec końców minęły dwa lata :)

Masakra, powiem Ci, że u mnie też tak jest, że każdy jest "gdzieś" i ma swoje sprawy, aczkolwiek ja bym się z rodzinką nie patyczkowała: zapraszam dnia X.X o godz. XX.00 - przyjdą to przyjdą, nie to nie i w dupie bym ich miała. Niestety, ale nie dogodzisz wszystkim, gdyby tak chcieć ustalić termin, co każdemu by pasował to by się nigdy żadne spotkanie nie odbyło. To oni się powinni dopasować do terminu (podanego z odpowiednim wyprzedzeniem), a nie odwrotnie.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam się w 21 tygodniu! :)

zielonooka7, Wonderland, Marya, witaminkab, anna23, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle nie zauważyłam, że witam się w 18 tygodniu :)

Dzięki za informacje odnośnie pieluch wielorazowych. Tak naprawdę to nie brałam tego pod uwagę, tylko uwaga, uwaga - mój mąż wyskoczył z takim pomysłem, chociaż od początku ostudziłam jego emocje, że to dużo prania i zabawy z tym, on oczywiście nie widzi w tym problemu, bo przecież zapewne to nie on by to wszystko prał! :P Lubię produkty naturalne i zdrowe dla naszej skóry, natomiast musiałabym mieć pewność, że obecne pampersy jednorazowe działają szkodliwie, żeby widzieć sens i mieć mobilizację do stosowania pieluch wielorazowych. Wydaje mi się, że na przestrzeni lat skład obecnych pampersów polepszył się i nie ma takiej przepaści w stosowaniu naturalnych pieluch, ale nie wiem jak jest naprawdę.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:21

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tą oszczędnością to ponoć nie do końca. Czytałam właśnie dziś artykuł o tym u srokao.pl i właśnie pisała, że trzeba sobie samemu obliczyć jakie pieluchy wielorazowe ktoś by kupował, że to tak niekoniecznie wychodzi taniej, a może wyjść nawet drożej.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ