CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam, że Amoksilav jest powszechnie w ciąży przepisywany na różne infekcje. No musi być dobrze.
Nic, uspiłam Małą i zaraz kładę się do niej, czuję się fatalnie.
U mnie z tym zapaleniem oskrzeli też po winie mojej, chodziłam w częsciowo rozpiętej kurtce, rozpiętych spodniach, cały czas się zbierało i podwiewałoAle głupia byłam, trzeba było od razu jakieś ciepłe okrycie wierzchnie kupić
Myślę zaopatrzyć się w goodlooking, teraz mega wyprzedaże. Chodzę w rozmiarze S, ale biust urósł, lekarka dziś stwierdziłą....co będzie ze mną potem, bo brzuchol wygląda na 6 miesiąc przynajmniej. I tak myślę czy nie wziąć M albo nawet L?
Jak jest z rozmiarami w tym sklepie internetowym? Odbiegają od rzeczywistych?
Zima może potrwać i do kwietnia, także trzeba coś mieć na brzuchalka.
Dobrego dnia
-
nick nieaktualnyklarunia1978 wrote:Arga daj znać co powie Ci lekarz.
Czara jak wygląda to badanie anty xa w praktyce?
Heparynę przyjmuję o 20.30 i chyba z tego co wiem zawsze trzeba wieczorem, to badanie musiałabym zrobić o 2 w nocy? Jak to robisz?
Zastrzyk robię około 4 rano, aby o 7 pobrać krewU mnie punkt pobrań czynny jest od 6:15, jestem tam punktualnie, bo ludzi mnóstwo. Rejestruję się jako uprzywilejowana, a na pobranie wchodzę o godzinie, która mi odpowiada.
W wyniku masz przedział: 0,6-1.
Nie każdy punkt robi to badanie, bo krew musi być odwirowana w ciągu dwóch godzin.
Mi lekarz powiedział, że to bez różnicy o której godzinie robi się zastrzyk, bo pytałam się czy rano, czy wieczorem lepiej. Tu na forum wyczytałam, że wiele dziewczyn rano robi więc i ja tak zaczęłam. -
Oj dziewczyny, nie jestem w stanie Was nadrabiac
wystarczy ze niue czytam 1-2 dni i juz jest ciezko, a osratnio jakos malo czasu mimo ze nie chodze do pracy i nie mam jeszxze dzieci :p ostatnio zatrzymalam sie na adapterach do pasow do samochodu. Wielre o tym czytalam i kolezanki tez duzo opowiadaly - najlepszy to Tummy Shield. Cena nowego jest kosmiczna bo ok. 400 zl ale ta cena rez sie skads bierze. Udalo mi sie wyczatowac uzywany na olx za 230 zl i wlasnie na niego czekam. To chyba jedyny ktory ma ten adapter miedzy nogami blizej kolan a nie pod samym brzuchem i to jest o wiele bardziej bezpieczne.
Ja teraz czekam do przyszlego czwartky na polowkowe no i oczekuje pierwszych ruchow
-
Angella ja mam od nich te kurtkę: https://goodlookin.pl/product-pol-5972-KURTKA-Z-PUCHEM-NATURALNYM-KHAKI-8071.html
Rozmiar „m” (mam 178 cm wzrostu i jakieś 64-65 kg) i szczerze mówiąc spokojnie mogłam wziąć rozmiar”s” ale ja lubię swetry oversize wiec brałam trochę większa. Myśle ze rozmiar „l” będzie na Ciebie za duży (napisałaś ze jesteś raczej drobna).
Ona jest o tyle fajna ze brzuch sobie rośnie, a kurtka dopasowuje się pod niego w talii
Ja mieszczę się spokojnie we wszystkie swoje ubrania. Nosze tez płaszcze tylko one również są kroju oversize wiec posłużą do końcaAgnella lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczęta
Chyba dwa tygodnie tu nie byłam i nie dam rady Was nadrobić - to dobrze, bo znaczy, że wiele się dzieje. My byliśmy na prenatalnych 09.01 i potwierdziło się, że to będzie chłopiec. Franio wówczas ważył 310g, wszystkie narządy ma na swoim miejscu. Był bardzo niepokorny i się cały czas wiercił, co mnie akurat cieszyło a lekarza już chyba trochę mniej
W środę idziemy na połówkowe badanie.
Praktycznie od świąt codziennie czuje Jego ruchy. Mąż zdradził, że gdy śpię dotyka mnie po brzuchu i mały wtedy daje o sobie znać solidnym kopniaczkiem
W końcu widać u mnie brzuszek i wcale nie staram się go ukryć ale to z czym nie potrafię sobie poradzić to przyciasnawe spodnie - najchętniej chodziłabym bez nich i bez majtekCiężko uwierzyć, że to już połowa! Każdy kolejny tydzień jest dla nas wielkim sukcesem, kamieniem milowym.
Podobno dzisiaj jest najbardziej depresyjny dzień w roku - zatem życzę Wam dużo wypoczynku i radości
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ac72018add4.jpgteqz, Anitka201, Alphelia, Arga, Marya, Agnella, pilik, anna23, Wonderland, Wiola259, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Depresyjny to chyba się sprawdzi, przez pol godziny coś porobilam - mycie naczyń, lekkie sprzątanie itp i tak mnie boli dół pleców ze aż nie wierze... ćwiczę całe życie i mam bardzo mocne mięśnie, ale plecy mi siadaja! Myślicie ze ćwiczenia pomogą? Bo jak ja urodzę z taka kondycja jak teraz
w sensie wiem, ze dam radę, ale im słabsze mięśnie itp to ponoć ciężej jest
-
Ja dizisaj bylam z wynikami u mojego lekarza ale w szpitalu. Wyniki podobno sa dobre. Na usg takim na szybko tez ok, małe jest glowka w dol, niestety dalej nie znam plci. Za dwa tygodnie ide do niego prywatnie i licze na to ze juz zobaczy co tam miedzy nozkami ma ten moj maluszek
Cudowne uczucie go zobaczyc
Alphelia lubi tę wiadomość
-
teqz wrote:Depresyjny to chyba się sprawdzi, przez pol godziny coś porobilam - mycie naczyń, lekkie sprzątanie itp i tak mnie boli dół pleców ze aż nie wierze... ćwiczę całe życie i mam bardzo mocne mięśnie, ale plecy mi siadaja! Myślicie ze ćwiczenia pomogą? Bo jak ja urodzę z taka kondycja jak teraz
w sensie wiem, ze dam radę, ale im słabsze mięśnie itp to ponoć ciężej jest
teqz to też pewnie zależy od sposobu w jaki się poruszasz, siedzisz - plecy wyprostowane czy raczej zgarbione? Trzeba się tu pilnować i ja też muszę przywoływać siebie do porządku aby barki ściągnąć do tyłu i wypiąć pierś.
Ćwiczenia na pewno pomogą bo będę zaangażowane również inne mięśnie.
https://www.youtube.com/watch?v=ZFxcLxmt0RM
Poza tym basen - dla mnie najlepsza forma
Zwrócić też uwagę na to jak się śpi / odpoczywa. Czy to jest płasko na plecach? Wtedy plecy są bardziej obciążone - zaleca się na boczku najlepiej lewym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 15:21
teqz lubi tę wiadomość
-
anieszka wrote:teqz to też pewnie zależy od sposobu w jaki się poruszasz, siedzisz - plecy wyprostowane czy raczej zgarbione? Trzeba się tu pilnować i ja też muszę przywoływać siebie do porządku aby barki ściągnąć do tyłu i wypiąć pierś.
Ćwiczenia na pewno pomogą bo będę zaangażowane również inne mięśnie.
https://www.youtube.com/watch?v=ZFxcLxmt0RM
Poza tym basen - dla mnie najlepsza formaanieszka lubi tę wiadomość
-
teqz wrote:Od świat jestem w trybie leżącym/siedzącym (miałam co chwile stawiający się brzuch), nadal mam się oszczędzać, ale to już jest tragedia. O, basen to dobry pomysł, po wizycie na koniec miesiąca jak ginekolog powie, ze wszystko Ok to zacznę chodzić
-
nick nieaktualny