X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że Amoksilav jest powszechnie w ciąży przepisywany na różne infekcje. No musi być dobrze.
    Nic, uspiłam Małą i zaraz kładę się do niej, czuję się fatalnie.
    U mnie z tym zapaleniem oskrzeli też po winie mojej, chodziłam w częsciowo rozpiętej kurtce, rozpiętych spodniach, cały czas się zbierało i podwiewało :( Ale głupia byłam, trzeba było od razu jakieś ciepłe okrycie wierzchnie kupić :(
    Myślę zaopatrzyć się w goodlooking, teraz mega wyprzedaże. Chodzę w rozmiarze S, ale biust urósł, lekarka dziś stwierdziłą....co będzie ze mną potem, bo brzuchol wygląda na 6 miesiąc przynajmniej. I tak myślę czy nie wziąć M albo nawet L?
    Jak jest z rozmiarami w tym sklepie internetowym? Odbiegają od rzeczywistych?
    Zima może potrwać i do kwietnia, także trzeba coś mieć na brzuchalka.
    Dobrego dnia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Arga daj znać co powie Ci lekarz.
    Czara jak wygląda to badanie anty xa w praktyce?
    Heparynę przyjmuję o 20.30 i chyba z tego co wiem zawsze trzeba wieczorem, to badanie musiałabym zrobić o 2 w nocy? Jak to robisz?

Zastrzyk robię około 4 rano, aby o 7 pobrać krew ;) U mnie punkt pobrań czynny jest od 6:15, jestem tam punktualnie, bo ludzi mnóstwo. Rejestruję się jako uprzywilejowana, a na pobranie wchodzę o godzinie, która mi odpowiada.
    W wyniku masz przedział: 0,6-1.
    Nie każdy punkt robi to badanie, bo krew musi być odwirowana w ciągu dwóch godzin.

Mi lekarz powiedział, że to bez różnicy o której godzinie robi się zastrzyk, bo pytałam się czy rano, czy wieczorem lepiej. Tu na forum wyczytałam, że wiele dziewczyn rano robi więc i ja tak zaczęłam.

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, wszystko jasne, dzięki:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, nie jestem w stanie Was nadrabiac :( wystarczy ze niue czytam 1-2 dni i juz jest ciezko, a osratnio jakos malo czasu mimo ze nie chodze do pracy i nie mam jeszxze dzieci :p ostatnio zatrzymalam sie na adapterach do pasow do samochodu. Wielre o tym czytalam i kolezanki tez duzo opowiadaly - najlepszy to Tummy Shield. Cena nowego jest kosmiczna bo ok. 400 zl ale ta cena rez sie skads bierze. Udalo mi sie wyczatowac uzywany na olx za 230 zl i wlasnie na niego czekam. To chyba jedyny ktory ma ten adapter miedzy nogami blizej kolan a nie pod samym brzuchem i to jest o wiele bardziej bezpieczne.
    Ja teraz czekam do przyszlego czwartky na polowkowe no i oczekuje pierwszych ruchow :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella ja mam od nich te kurtkę: https://goodlookin.pl/product-pol-5972-KURTKA-Z-PUCHEM-NATURALNYM-KHAKI-8071.html
    Rozmiar „m” (mam 178 cm wzrostu i jakieś 64-65 kg) i szczerze mówiąc spokojnie mogłam wziąć rozmiar”s” ale ja lubię swetry oversize wiec brałam trochę większa. Myśle ze rozmiar „l” będzie na Ciebie za duży (napisałaś ze jesteś raczej drobna).
    Ona jest o tyle fajna ze brzuch sobie rośnie, a kurtka dopasowuje się pod niego w talii :-)
    Ja mieszczę się spokojnie we wszystkie swoje ubrania. Nosze tez płaszcze tylko one również są kroju oversize wiec posłużą do końca :-)

Agnella lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wszystko jest ok, nadal mamy chłopca,łożysko na tylnej ścianie, szyjka się nie skraca, mogę ćwiczyć!

Tròjka, teqz, Anitka201, Alphelia, Arga, Marya, Axana, pilik, anna23, Wonderland lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta :) Chyba dwa tygodnie tu nie byłam i nie dam rady Was nadrobić - to dobrze, bo znaczy, że wiele się dzieje. My byliśmy na prenatalnych 09.01 i potwierdziło się, że to będzie chłopiec. Franio wówczas ważył 310g, wszystkie narządy ma na swoim miejscu. Był bardzo niepokorny i się cały czas wiercił, co mnie akurat cieszyło a lekarza już chyba trochę mniej :D W środę idziemy na połówkowe badanie.
    Praktycznie od świąt codziennie czuje Jego ruchy. Mąż zdradził, że gdy śpię dotyka mnie po brzuchu i mały wtedy daje o sobie znać solidnym kopniaczkiem :)
    W końcu widać u mnie brzuszek i wcale nie staram się go ukryć ale to z czym nie potrafię sobie poradzić to przyciasnawe spodnie - najchętniej chodziłabym bez nich i bez majtek :D Ciężko uwierzyć, że to już połowa! Każdy kolejny tydzień jest dla nas wielkim sukcesem, kamieniem milowym.
    Podobno dzisiaj jest najbardziej depresyjny dzień w roku - zatem życzę Wam dużo wypoczynku i radości <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ac72018add4.jpg

teqz, Anitka201, Alphelia, Arga, Marya, Agnella, pilik, anna23, Wonderland, Wiola259, Kropka89 lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depresyjny to chyba się sprawdzi, przez pol godziny coś porobilam - mycie naczyń, lekkie sprzątanie itp i tak mnie boli dół pleców ze aż nie wierze... ćwiczę całe życie i mam bardzo mocne mięśnie, ale plecy mi siadaja! Myślicie ze ćwiczenia pomogą? Bo jak ja urodzę z taka kondycja jak teraz :/ w sensie wiem, ze dam radę, ale im słabsze mięśnie itp to ponoć ciężej jest

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dizisaj bylam z wynikami u mojego lekarza ale w szpitalu. Wyniki podobno sa dobre. Na usg takim na szybko tez ok, małe jest glowka w dol, niestety dalej nie znam plci. Za dwa tygodnie ide do niego prywatnie i licze na to ze juz zobaczy co tam miedzy nozkami ma ten moj maluszek :) Cudowne uczucie go zobaczyc <3

Alphelia lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Depresyjny to chyba się sprawdzi, przez pol godziny coś porobilam - mycie naczyń, lekkie sprzątanie itp i tak mnie boli dół pleców ze aż nie wierze... ćwiczę całe życie i mam bardzo mocne mięśnie, ale plecy mi siadaja! Myślicie ze ćwiczenia pomogą? Bo jak ja urodzę z taka kondycja jak teraz :/ w sensie wiem, ze dam radę, ale im słabsze mięśnie itp to ponoć ciężej jest

teqz to też pewnie zależy od sposobu w jaki się poruszasz, siedzisz - plecy wyprostowane czy raczej zgarbione? Trzeba się tu pilnować i ja też muszę przywoływać siebie do porządku aby barki ściągnąć do tyłu i wypiąć pierś.
    Ćwiczenia na pewno pomogą bo będę zaangażowane również inne mięśnie.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZFxcLxmt0RM
    Poza tym basen - dla mnie najlepsza forma <3
    Zwrócić też uwagę na to jak się śpi / odpoczywa. Czy to jest płasko na plecach? Wtedy plecy są bardziej obciążone - zaleca się na boczku najlepiej lewym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 15:21

teqz lubi tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    teqz to też pewnie zależy od sposobu w jaki się poruszasz, siedzisz - plecy wyprostowane czy raczej zgarbione? Trzeba się tu pilnować i ja też muszę przywoływać siebie do porządku aby barki ściągnąć do tyłu i wypiąć pierś.
    Ćwiczenia na pewno pomogą bo będę zaangażowane również inne mięśnie.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZFxcLxmt0RM
    Poza tym basen - dla mnie najlepsza forma <3
    Od świat jestem w trybie leżącym/siedzącym (miałam co chwile stawiający się brzuch), nadal mam się oszczędzać, ale to już jest tragedia. O, basen to dobry pomysł, po wizycie na koniec miesiąca jak ginekolog powie, ze wszystko Ok to zacznę chodzić :)

anieszka lubi tę wiadomość

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko a mi coś wlazło w biodra i pośladki, chodzę jak pingwin. Jak już się rozchodzenie to jest ok, ale jak mam wstać z siedzenia to komedia normalnie. :/

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:59

KochamSłońce, Marya, ptaszek, Alphelia, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Arga Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Dziewczyny, o 17.30 wizytuję- trzymajcie kciuki żeby było ok i żeby dało się już rozpoznać kto tam siedzi w brzuszku!:) Miesiąc nie byłam na USG.
    Kciuki!

age.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez trzymam :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie, gdyby nie beznadxiejny sprzet szpitalny, pewnie by juz bylo wiadomo. Ach doczekac sie nie moge bo juz bym chciala kupowac <3

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Od świat jestem w trybie leżącym/siedzącym (miałam co chwile stawiający się brzuch), nadal mam się oszczędzać, ale to już jest tragedia. O, basen to dobry pomysł, po wizycie na koniec miesiąca jak ginekolog powie, ze wszystko Ok to zacznę chodzić :)
    Teqz ja mam taki tryb od 3miesiecy i co wizytę liczę ze usłyszę zr mogr normalnie funkcjonować bo wszystko juz mi siada.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Dziewczyny, o 17.30 wizytuję- trzymajcie kciuki żeby było ok i żeby dało się już rozpoznać kto tam siedzi w brzuszku!:) Miesiąc nie byłam na USG.
    Kciuki

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:

Mocne kciuki :-)

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje malenstwo wlasnie ma czkawke <3 <3 <3 Smakuja mu/jej winogrona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 16:13

Anitka201, lilek lubią tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ