X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, powodzenia! Dziś same dobre wiadomości, więc i u Ciebie będzie ok.
    U mnie 175cm i waga 62-63 kg, teraz przybyło mi 2 kg od 2 miesięcy.
    Kurtka faktycznie taka brzuszkowa :)
    U mnie córcia miała często czkwaki, do dziś czasami jej to zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 16:17

KochamSłońce, lilek lubią tę wiadomość

• teqz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Moje malenstwo wlasnie ma czkawke <3 <3 <3 Smakuja mu/jej winogrona :D
    Mój tez wczoraj miał czkawkę po fancie :D śmieszne uczucie :D

KochamSłońce lubi tę wiadomość

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Matko a mi coś wlazło w biodra i pośladki, chodzę jak pingwin. Jak już się rozchodzenie to jest ok, ale jak mam wstać z siedzenia to komedia normalnie. :/

Mam podobnie :/ Skończył mi się magnez przepisany od gin, zażywam teraz jakiś inny ze znacznie mniejszą dawką i wydaje mi się, że wracają mi bóle, które ustąpiły trochę przy stosowaniu magnezu.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Mam podobnie :/ Skończył mi się magnez przepisany od gin, zażywam teraz jakiś inny ze znacznie mniejszą dawką i wydaje mi się, że wracają mi bóle, które ustąpiły trochę przy stosowaniu magnezu.
    Mi dziś tak brzuch wyskoczył i to chyba od tego :P więzadła nie nadążają. W ogóle w szoku jestem, że taki już okazały się zrobił, no ale w końcu trzeci maluch :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Od świat jestem w trybie leżącym/siedzącym (miałam co chwile stawiający się brzuch), nadal mam się oszczędzać, ale to już jest tragedia. O, basen to dobry pomysł, po wizycie na koniec miesiąca jak ginekolog powie, ze wszystko Ok to zacznę chodzić :)
    Co to jest ten starający brzuch ? Jak to objawia. Czym grozi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 17:07

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Mój tez wczoraj miał czkawkę po fancie :D śmieszne uczucie :D
    Wojtek jeju jakie to uczucie ? Skąd wiecie że to czkawka ? Czy to mozliwe ? Jak ja mało wiem

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Moje malenstwo wlasnie ma czkawke <3 <3 <3 Smakuja mu/jej winogrona :D
    Uwielbiałam to uczucie przy czkawce :-) w późniejszym etapie tak fajnie chodził cały brzuch :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 17:11

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Wojtek jeju jakie to uczucie ? Skąd wiecie że to czkawka ? Czy to mozliwe ? Jak ja mało wiem
    Tego się nie da pomylić :-) czujesz jak dziecko ci w środku podskakuje :-) coś na miarę obecnych kopniaczkow tylko w rytm czkawki :-)

Stawiający się brzuch to tzw twardy brzuch. Cały brzuch Ci się spina mniej więcej od pępka i tworzy taka kulkę (ogólnie to się spina macica). Po 20 tc będzie nas to trochę męczyło bo macica się przygotowuje i ćwiczy skurcze :-)

• pilik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara muszę spytać o to badanie. Orientujesz się może ile takie kosztuje prywatnie?
    Ja robię zastrzyk koło 9 rano. Mi kazali heparynę rano, bo biorę też acard który trzeba wieczorem, a najlepiej brac na zmianę i od razu mi tak zalecili ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Czara muszę spytać o to badanie. Orientujesz się może ile takie kosztuje prywatnie?
    Ja robię zastrzyk koło 9 rano. Mi kazali heparynę rano, bo biorę też acard który trzeba wieczorem, a najlepiej brac na zmianę i od razu mi tak zalecili ;)
    U mniw w luxmedzie koszt to 150 zł.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam przypadkiem buszując w necie ;)
    Bardzo fajny poradnik..polecam :)

https://www.1000dni.pl/recipes/poradnik-zywienia-dla-kobiet-w-ciazy.pdf

Anitka201, zielonooka7 lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hematolog twierdzi, że z moją mutacją mthfr a1298c homozygota wystarczy mi teraz to 0,4. Mam sprawdzić dimery za jakiś czas, raczej bliżej trzeciego trymestru i jeśli wzrośnie na clexanie do około 2 tys to wtedy zwiększyć dawkę. Lub jeśli baaaardzo utyję. Pomimo, że moja mutacja i wywiad rodzinny nie jest aż takim wskazaniem do tego to lepiej dmuchać na zimno i mam się kłuć do końca ciąży wszystko jedno o jakiej porze dnia bo niby lek działa 24 godziny. Nic innego nie ma sensu sprawdzać. Trochę to dziwne ale chyba się zna. Ma mi się jeszcze dowiedzieć co to jest ta moja mutacja v r2.

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga ja mam mutacje V leiden ale hetero, hematolog zaleciła jakie mam parametry kontrolować i w razie pogorszenia przejść na 0,6 dawkę. A kobieta się zna, konsultowała jeszcze mój przypadek z prof jakimś z Krakowa (jak byłam zaraz po poronieniu i robiłyśmy plan działania ogólny) i jej ufam więc chyba nie będę z niczym kombinować na własną rękę...
    A Ty czara z jakiego powodu bierzesz heparynę? Może to zależy od wlasnie przyczyny jakie badania zlecają?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Co to jest ten starający brzuch ? Jak to objawia. Czym grozi ?
    Mi się zaczął stawiać w 17stym tygodniu wiec trochę wcześnie i robiło mi się to bardzo często dlatego byłam w szpitalu. Teraz tez się robi twardy ale rzadziej. Czuć takie dziwne spięcie, no i brzuch zmienia się w twarda kulkę, pomysł, ze jak leżysz na plecach to macicy wyraźnie nie widzisz, tylko zaokrąglony brzuch (przynajmniej ja tak mam), jak mi twardnieje to widzę kształt macicy gołym okiem, nie da się tego nie zauważyć. No i w dotyku jest twardy strasznie. Ja biorę na to magnez codziennie. Ale tak jak Anitka mówi, po 20stym to jest normalne, ale gdyby do tego doszły bóle lub krwawienie to szybko do szpitala, bo regularne skurcze plus ból to nic dobrego

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się czasami też stawia, ale nie jest to jakieś dokuczliwe i szybko mija.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak obserwuje siebie to ciągle poza rosnącym brzuchem i snem dłuższym nic nie mam . Może faktycznie po 20 tyg poczuje malego:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze kopniaki poczułam 0pod koniec grudnia. 100% pewności miałam 01.01.2018 :-)
    Dzisiaj młode urządziło sobie taka imprezkę ze jak odsłoniłam brzuch to nawet mąż widział gołym okiem gdzie się wypychał/ wypychala :-)
    Ja dzisiaj zaczęłam 21 tc :-) oby do przodu :-) nawet przeziębienie zaczęło puszczać :-)

• eunice. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:59

zielonooka7, Arga, Tròjka, Anitka201, teqz, klarunia1978, pilik, KochamSłońce, witaminkab, summer86, Wonderland, Marya, lilek, Alphelia, Pysiaczek89, Fufka30 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, super!!!!! Gratuluję córeczk

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Eunice :-)

Ja jutro o 9 połówkowe. Proszę o kciuki. Mam nadzieję, że królewna będzie współpracować :-)
    Tak mnie strasznie piersi swędzą, że mnie to już męczy. A do tego bardzo drażliwe sutki, które aż bolą. Jakoś w pierwszej ciąży nie miałam takich atrakcji

welonka lubi tę wiadomość

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ