CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eunice, powodzenia! Dziś same dobre wiadomości, więc i u Ciebie będzie ok.
U mnie 175cm i waga 62-63 kg, teraz przybyło mi 2 kg od 2 miesięcy.
Kurtka faktycznie taka brzuszkowa
U mnie córcia miała często czkwaki, do dziś czasami jej to zostało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 16:17
KochamSłońce, lilek lubią tę wiadomość
-
Tròjka wrote:Matko a mi coś wlazło w biodra i pośladki, chodzę jak pingwin. Jak już się rozchodzenie to jest ok, ale jak mam wstać z siedzenia to komedia normalnie.
Mam podobnieSkończył mi się magnez przepisany od gin, zażywam teraz jakiś inny ze znacznie mniejszą dawką i wydaje mi się, że wracają mi bóle, które ustąpiły trochę przy stosowaniu magnezu.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia wrote:Mam podobnie
Skończył mi się magnez przepisany od gin, zażywam teraz jakiś inny ze znacznie mniejszą dawką i wydaje mi się, że wracają mi bóle, które ustąpiły trochę przy stosowaniu magnezu.
więzadła nie nadążają. W ogóle w szoku jestem, że taki już okazały się zrobił, no ale w końcu trzeci maluch
-
teqz wrote:Od świat jestem w trybie leżącym/siedzącym (miałam co chwile stawiający się brzuch), nadal mam się oszczędzać, ale to już jest tragedia. O, basen to dobry pomysł, po wizycie na koniec miesiąca jak ginekolog powie, ze wszystko Ok to zacznę chodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 17:07
-
Sarrrra wrote:Wojtek jeju jakie to uczucie ? Skąd wiecie że to czkawka ? Czy to mozliwe ? Jak ja mało wiem
czujesz jak dziecko ci w środku podskakuje
coś na miarę obecnych kopniaczkow tylko w rytm czkawki
Stawiający się brzuch to tzw twardy brzuch. Cały brzuch Ci się spina mniej więcej od pępka i tworzy taka kulkę (ogólnie to się spina macica). Po 20 tc będzie nas to trochę męczyło bo macica się przygotowuje i ćwiczy skurcze -
pilik wrote:Czara muszę spytać o to badanie. Orientujesz się może ile takie kosztuje prywatnie?
Ja robię zastrzyk koło 9 rano. Mi kazali heparynę rano, bo biorę też acard który trzeba wieczorem, a najlepiej brac na zmianę i od razu mi tak zalecili -
nick nieaktualny
-
Hematolog twierdzi, że z moją mutacją mthfr a1298c homozygota wystarczy mi teraz to 0,4. Mam sprawdzić dimery za jakiś czas, raczej bliżej trzeciego trymestru i jeśli wzrośnie na clexanie do około 2 tys to wtedy zwiększyć dawkę. Lub jeśli baaaardzo utyję. Pomimo, że moja mutacja i wywiad rodzinny nie jest aż takim wskazaniem do tego to lepiej dmuchać na zimno i mam się kłuć do końca ciąży wszystko jedno o jakiej porze dnia bo niby lek działa 24 godziny. Nic innego nie ma sensu sprawdzać. Trochę to dziwne ale chyba się zna. Ma mi się jeszcze dowiedzieć co to jest ta moja mutacja v r2.
-
Arga ja mam mutacje V leiden ale hetero, hematolog zaleciła jakie mam parametry kontrolować i w razie pogorszenia przejść na 0,6 dawkę. A kobieta się zna, konsultowała jeszcze mój przypadek z prof jakimś z Krakowa (jak byłam zaraz po poronieniu i robiłyśmy plan działania ogólny) i jej ufam więc chyba nie będę z niczym kombinować na własną rękę...
A Ty czara z jakiego powodu bierzesz heparynę? Może to zależy od wlasnie przyczyny jakie badania zlecają? -
Sarrrra wrote:Co to jest ten starający brzuch ? Jak to objawia. Czym grozi ?
-
nick nieaktualny
-
Ja pierwsze kopniaki poczułam 0pod koniec grudnia. 100% pewności miałam 01.01.2018
Dzisiaj młode urządziło sobie taka imprezkę ze jak odsłoniłam brzuch to nawet mąż widział gołym okiem gdzie się wypychał/ wypychala
Ja dzisiaj zaczęłam 21 tcoby do przodu
nawet przeziębienie zaczęło puszczać
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:59
zielonooka7, Arga, Tròjka, Anitka201, teqz, klarunia1978, pilik, KochamSłońce, witaminkab, summer86, Wonderland, Marya, lilek, Alphelia, Pysiaczek89, Fufka30 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję Eunice
Ja jutro o 9 połówkowe. Proszę o kciuki. Mam nadzieję, że królewna będzie współpracować
Tak mnie strasznie piersi swędzą, że mnie to już męczy. A do tego bardzo drażliwe sutki, które aż bolą. Jakoś w pierwszej ciąży nie miałam takich atrakcjiwelonka lubi tę wiadomość
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018